Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 romantiske steder i Rom

Rom er en by, som man forelsker sig i ved første øjekast. En af de mest romantiske byer i verden, fuld af landskaber, der vil få dig til at blive forelsket, besøg dem sammen med din kæreste og lad Amor gøre resten!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

7 minutters læst

10 romantiske steder i Rom

Udsigt over Villa Borghese Park | ©Sbmeaper1

Rom er historisk, monumental og utrolig smuk. De perfekte omgivelser til at gå hånd i hånd med jeres kærlighed og til at leve sammen en lidenskabelig historie, som I vil huske og fortælle i mange år fremover.

Rom er en by fuld af hemmelige hjørner, hvorfra du vil forlade byen mere forelsket, end da du ankom. Vil du gerne opdage 10 romantiske steder i Rom, hvor du kan tilbringe et magisk og uforglemmeligt øjeblik med din særlige person? Læs videre!

1. Den orangefarvede have

Par i den orangefarvede have| ©Eric Parker
Par i den orangefarvede have| ©Eric Parker

En af de mest symbolske parker i Rom, hvor du kan tage en romantisk spadseretur, er Orangernes Have, en fredfyldt oase på Aventinerhøjen lige uden for Roms centrum, hvor du kan nyde naturen og for et øjeblik koble af fra byens travlhed og travlhed.

Haven med appelsintræer er også et ideelt sted at holde picnic i skyggen af fyrretræerne, mens man lytter til lyden af vandet fra springvandet i baggrunden. Desuden er der fra dens udsigtspunkt en smuk panoramaudsigt over byen. Herfra kan du se Peterskirken, Piazza Venezia, Trastevere-kvarteret og resten af Rom for dine fødder.

Hvis du har mulighed for det, anbefaler jeg at besøge Orange Garden ved solnedgang, for det er et af de mest magiske øjeblikke, du vil opleve på din ferie, når solen langsomt forsvinder, og Roms monumenters lys tændes.

 • Adresse: Piazza Pietro D'Illiria, 00153 Rom RM, Italien
 • Hvordan man kommer dertil: Med metro, linje B, station Circo Massimo.

Book en tur i Rom i klassiske biler

2. Klosteret i Sankt Johannes Lateran

Basilica of Saint John Lateran| ©Ana Rey
Basilica of Saint John Lateran| ©Ana Rey

Et af de mest romantiske steder at besøge i Rom under dit ophold er middelalderklosteret i Lateranbasilikaen. Det var den første kirke, der blev bygget i byen i det 4. århundrede, og den er en af byens fire store basilikaer, dvs. de vigtigste templer for katolicismen efter pavelig betegnelse.

Klosteret San Giovanni in Laterano er en af de skatte fra middelalderens Rom, der stadig er tilbage i byen, og dets charmerende have fra det 19. århundrede med oliventræer og palmer er et romantisk minde om svundne tider.

Den er i kosmisk stil med sine mosaikker og spiralsøjler og er en af de smukkeste klostre, du kan se i byens kirker. Du kan besøge den fra kl. 9 til 18 hver dag i ugen.

 • Adresse: Piazza di San Giovanni in Laterano, 4.
 • Hvordan man kommer dertil: Med metro, linje A, station San Giovanni.

Book en privat rundvisning i den jødiske ghetto

3. Trevi-fontænen

Et kys ved det berømte Trevi-fontæne| ©Riccardo Lalia
Et kys ved det berømte Trevi-fontæne| ©Riccardo Lalia

Det er ikke kun det smukkeste springvand i byen, men også et af de mest romantiske steder i Rom og et must på enhver guidet rundvisning i Rom. Traditionen siger, at hvis du kaster tre mønter i vandet i Trevi-fontænen, vil du gifte dig med dit livs kærlighed. Men pas på! Du kan ikke bare gøre det på en hvilken som helst måde, du skal følge ritualet korrekt: med ryggen mod springvandet og kaste mønterne med højre hånd over venstre skulder.

Trevi-fontænen er et af Roms mest ikoniske monumenter, så du vil altid se den fyldt med turister, især om sommeren (den travleste tid på året, når man rejser til byen).

Der er dog to tidspunkter på dagen, hvor du kan nyde springvandets storhed og et romantisk og intimt øjeblik med din ledsager: ved daggry med de første lysstråler eller efter midnat, mens det stadig er oplyst.

 • Adresse: Piazza di Trevi. 00187, Rom.
 • Hvordan man kommer dertil: Med metro, linje A, Barberini station.

Bestil en rundvisning i Rom

4. Sant'Angelo-broen

Udsigt over slottet og Sant'Angelo-broen| ©Radek Kucharski
Udsigt over slottet og Sant'Angelo-broen| ©Radek Kucharski

Et andet romantisk sted i Rom, som du bør besøge på din rejse, er Sant'Angelo-broen, en af de smukkeste og ældste broer i byen, som krydser Tiberen og forbinder den med Hadrians mausoleum, en gammel fæstning, hvorfra du kan nyde nogle af de bedste udsigter over Rom.

Jeg anbefaler at besøge Ponte Sant'Angelo ved solnedgang, det er et syn at se! Skønheden af denne romerske bro med næsten to årtusinders historie, der er dekoreret med nogle af de smukkeste statuer fra den

 • Adresse: Lungotevere Castello, 50.
 • Hvordan man kommer dertil: Med bus, linje 23, 34, 49, 64 og 87.

Køb billetter til Castel Sant'Angelo

5. Sisto Bridge

Sisto Bridge| ©Anthony Majanlahti
Sisto Bridge| ©Anthony Majanlahti

Rom er berømt for sine smukke broer. En af dem er Sisto-broen, som blev bygget i det 15. århundrede for at lette pilgrimsvandringen til byens hellige steder.

I dag er det et af Roms mest romantiske steder, hvor man kan nyde den storslåede udsigt over Vatikanet i det fjerne, samt de andre broer over Tiberen og det maleriske kvarter Trastevere. Jeg anbefaler, at du begynder din udforskning ved at krydse Sisto-broen.

Der er så meget at opleve i dette smukke område! Så gør dit kamera klar, for du vil ikke kunne holde op med at tage billeder. Især ved solnedgang, når den er smukkest.

 • Adresse: Piazza Trilussa, 00153 Roma
 • Hvordan man kommer dertil: Med bus, linje 23, 62, 81, 280 og 492.

6. Trastevere-kvarteret

Trastevere| ©Mario Sánchez Prada
Trastevere| ©Mario Sánchez Prada

Trastevere er et af Roms mest charmerende og romantiske kvarterer. Et sted med en bohemeagtig atmosfære og smalle brostensbelagte gader, hvor du kan gå en behagelig tur for at koble af fra den mere turistede side af Rom og for et par øjeblikke bringe dig selv tilbage i tiden.

Når du slentrer gennem gaderne, vil du opdage små skjulte perler, såsom nogle middelalderkirker som Santa Maria-basilikaen på Piazza di Santa Maria i Trastevere eller søde butikker, hvor du kan købe en særlig gave til at overraske din partner.

Jeg anbefaler, at I benytter jer af en spadseretur i Trastevere-kvarteret for at lære Roms traditionelle køkken at kende og arrangere en romantisk middag. Der er mange restauranter her med terrasser, hvor du kan nyde en unik aften, som vil være en uforglemmelig souvenir fra din rejse!

 • Adresse: På vestbredden af Tiberen.
 • Hvordan man kommer dertil: Med bus, linje 23, 280 og 780.

Book en gastronomisk rundvisning i Trastevere

7. Gianicolo Hill

Gianicolo-synspunkt| ©Wikimedia
Gianicolo-synspunkt| ©Wikimedia

Hvis du efter frokost eller middag i Trastevere-kvarteret ønsker at opleve endnu et af Roms romantiske steder, foreslår jeg, at du tager til Gianicolo-bakken, som betragtes som byens ottende bakke. Det er et meget behageligt område at slentre rundt i og tilbringe tid med sin partner.

Fra udsigtspunktet har du også en vidunderlig udsigt over Rom i al sin pragt, men du kan også benytte dig af besøget til at se andre interessante steder på toppen, f.eks. Fontana dell'Acqua Paola-fontænen, San Pietro in Montorio-kirken eller Manfredi-fyrtårnet.

 • Adresse: Via Garibaldi, Salita di Sant'Onofrio, 00165 Roma
 • Hvordan man kommer dertil: Med bus, linje 870

8. Villa Borghese

VIlla Borghese Park| ©Sonse
VIlla Borghese Park| ©Sonse

Et andet af Roms romantiske steder, som du kan besøge under dit ophold, enten til fods eller på cykel, er Villa Borghese-parken.

Det ligger meget tæt på byens historiske centrum, så du kan komme dertil på ingen tid. Du vil elske at tage en pause fra sightseeing og slappe af, mens du ser på naturen, da det er en smuk park, hvor vegetation og kunst blander sig harmonisk. Indenfor kan du se smukke skulpturer og springvand omgivet af haver og træer.

Du kan også benytte lejligheden til at besøge Villa Borghese, hvis du har billetter til Borghese-galleriet, som ligger i parken. Det er et af de mest berømte museer i verden, der huser vigtige værker af kunstnere som Caravaggio, Titian, Botticelli og Raphael, blandt andre. Dobbelt grund til at tage et smut forbi!

 • Adresse: Piazzale Napoleone I, 00197 Roma
 • Hvordan man kommer dertil: Med metro, linje A, station Spagna eller Flaminio.

Bestil en guidet rundvisning i Villa Borghese

9. Pincio-terrassen

Udsigt fra La Terraza del Pincio| ©Morebyless
Udsigt fra La Terraza del Pincio| ©Morebyless

Når du har besøgt Borghese-galleriet, skal du køre mod vest til Piazza del Popolo. Her finder du Pincio-terrassen, en af de smukkeste parker i Roms centrum, hvorfra du har en fantastisk udsigt over Vittoriano, Peterskirken, Castel Sant'Angelo og selve Piazza del Popolo.

Ved solnedgang er det et romantisk tidspunkt at slentre langs de træbeklædte alléer og haver. Desuden samles gademusikere her, hvis melodier er med til at skabe en afslappet og afslappet atmosfære. Perfekt til at nyde efter en intens dag med sightseeing.

Hvis du vil overraske din partner på Pincio-terrassen, må du ikke glemme at købe en buket blomster til din partner fra parkens sælgere. Det vil være en værdifuld gave, som han eller hun vil elske!

 • Adresse: Salita del Pincio, 00187 Roma
 • Hvordan man kommer dertil: Med metro, linje A Flaminio station.

10. Den milvianske bro

Milvio-broen| ©Fred Romero
Milvio-broen| ©Fred Romero

Denne liste over romantiske steder i Rom må ikke gå glip af Milvian Bridge, som er meget berømt i populærkulturen og blandt unge mennesker på grund af romanen Forgive me if I call you love af Federico Moccia, hvor hovedpersonparret sværger evig kærlighed ved at sætte en hængelås på broen og smide nøglen i Tiberen.

Siden da har mange par fra hele verden ønsket at efterligne de elskende i romanen ved at placere deres egen hængelås på Milvio-broen for at besegle deres romance i Den Evige By.

Hvad med at medbringe din egen for at overraske din partner med et romantisk øjeblik på denne gamle bro? Det vil være et helt særligt øjeblik, som I altid vil huske!

 • Adresse: Ponte Milvio, 00196 Rom.
 • Hvordan man kommer dertil: Med bus, linje 32, stop Marshal Diaz - De Bosis.