Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Marrakech i juli: bedste ting at gøre i byen (aktiviteter, begivenheder, rejseplaner)

Juli er en meget speciel måned at besøge Marrakech i, for trods varmen kan du nyde hele programmet af festivalen for populær kunst eller andre festligheder som f.eks. tronefestivalen.

María Cano

María Cano

9 minutters læst

Marrakech i juli: bedste ting at gøre i byen (aktiviteter, begivenheder, rejseplaner)

Ali Ben Youssef i Marrakech | ©Kees Kortmulder

Juli er en måned, som ikke alle anbefaler en rejse til Marrakech, da temperaturerne er meget høje med et gennemsnit på op til 40ºC. Alligevel er der en række festligheder og begivenheder, der gør det til et helt særligt tidspunkt for din rejse, f.eks. festivalen for populær kunst, som fylder byen med musik og shows i mere end ti dage, eller tronefestivalen, som fejres med stor stil til minde om Mohammed VI's kroning.

Før vi giver dig alle detaljerne om din rejse i juli, skal du ikke tøve med at læse indlægget Hvad skal du se og lave i Marrakech.

1. Nyd en god tid på Folk Arts Festival

Festival for folkekunst| ©albertxebic
Festival for folkekunst| ©albertxebic

Hvis din rejse falder sammen med juli måned, er du heldig, for så har du mulighed for at nyde Marrakech Popular Arts Festival, som har et fuldt program i mere end 10 dage med forestillinger i de forskellige paladser og på byens vigtigste pladser og gader. Denne festival, som har været afholdt siden slutningen af 1950'erne, fremhæver den kulturelle og kunstneriske arv i det alawitiske kongerige.

Dansere, slangebesværgere, spåmænd, musikere, entertainere, akrobater, sangpoesi osv. er blot nogle af attraktionerne på Marrakech Popular Arts Festival, som hvert år byder på et stort antal shows for enhver smag og alder. En unik oplevelse for både lokale og turister, som man ikke må gå glip af.

  • Du kan finde den i... Paladser, pladser og gader i Marrakech.

2. Fordyb dig i indfødt musik med Ghiwani Music Festival

Ghiwani musikfestival| ©Festicket
Ghiwani musikfestival| ©Festicket

Ghiwani-musikfestivalen afholdes i juli med det formål at fremme og fremhæve en meget populær musikgenre, der har markeret et vendepunkt i den marokkanske musikhistorie siden 1970'erne.

Ghiwani-musikken har haft stor indflydelse på musikgrupper ikke kun i Marokko, men i Nordafrika generelt.

  • Det ligger i... Marrakech.

Råd til den rejsende

Marrakesh har en lang række arrangementer i juli, f.eks. festivalen for populær kunst og tronefestivalen. Gå ikke glip af disse begivenheder, hvis du har mulighed for det.

3. Kom ind i samfundet med Lammefestivalen

Lam| ©CHRISTIAN KRATZER
Lam| ©CHRISTIAN KRATZER

Offerfesten eller Lammefesten er en meget vigtig fest i den muslimske kalender og mindes en passage fra Koranen. Den fejres 70 dage efter afslutningen af ramadanen og varer i tre dage. Det svarer til julen i den kristne kalender.

Denne fest består i, at familiens overhoved ofrer et lam, en ko eller et får, selv om denne skik i de senere år er gået tabt, og man hyrer en person til at ofre, hvilket normalt sker i husets gård eller på gaden med et rent snit, så dyret lider så lidt som muligt.

Det er en fest, hvor fællesskabet styrkes, og hvor kødet fra slagtningen deles med naboer, venner, familie og folk uden ressourcer.

  • Det ligger i... Marrakech.

4. Deltag i fejringen af tronfesten

Formandskabsceremoni ved Throne Festival| ©MAP
Formandskabsceremoni ved Throne Festival| ©MAP

Marrakesh fejrer ligesom resten af Marokko tronfesten, som fejrer kong Mohammed VI's kroning. Det er en begivenhed, der fremhæver båndet mellem kongen og hans folk.

Det er en helligdag og fejres i alle marokkanske byer. Parader og fyrværkeri er nogle af de forskellige festligheder, der arrangeres. Hvis din rejse falder sammen med denne dag, skal du ikke tøve med at gå på gaden og deltage i festlighederne - det er en virkelig spektakulær begivenhed!

  • Du befinder dig i... Marrakech.

5. Natlig rundtur på Jamaa el-Fna-pladsen

Yamaa el-Fna-pladsen nat| ©Alexander J.E. Bradley
Yamaa el-Fna-pladsen nat| ©Alexander J.E. Bradley

Under dit besøg i Marrakech i juli bør du ikke gå glip af Yamaa el-Fna-pladsen om aftenen. Det er det bedste tidspunkt på dagen at besøge stedet, da varmen ikke er så kvælende, og det er et sted, der kommer til live, efterhånden som dagen skrider frem. Gademadboder indtager pladsen.

Og hvis du ikke er sikker på, om du skal spise på en af de improviserede boder, som i øvrigt er meget billige, kan du gå på en af de restauranter og barer, der ligger langs pladsen, og se det daglige liv på pladsen. Her er indlæggene om marokkansk mad og de bedste restauranter i Marrakech, så du ikke er i tvivl om, hvor du skal spise.

Og hvis du ikke er bange for varmen, skal du ikke tøve med at besøge pladsen om dagen, så kan du opleve, hvordan atmosfæren ændrer sig radikalt fra morgen til aften. Det er meget interessant at opleve denne kontrast.

Når du besøger Jamaa el Fna, bør du ikke tøve med at gå ind i Medinaen.

  • Det ligger på... Avenue Jamaa El Fna (40000). Marrakech

Bestil en rundvisning i Marrakech

6. Undgå varmen med en svømmetur på Plage Rouge

Plage Rouge swimmingpool| ©lapiguerouge
Plage Rouge swimmingpool| ©lapiguerouge

Og hvis du efter et par dages sightseeing i solen ønsker at slippe væk fra varmen, finder du lidt over 15 kilometer fra medinaen turistkomplekset Playa Rouge, som har en swimmingpool på ikke mindre end 2.000 kvadratkilometer. Det er et ideelt sted at tage en dukkert og derefter slappe af på en balinesisk seng og solsenge, mens du drikker en cocktail og nyder levende musik.

Entreen koster 14 €, og du kan benytte dig af dit besøg til at nyde en lækker middag på en af kompleksets restauranter.

  • Beliggende på... Route de Casablanca (40000). Marrakech

7. Besøg et hammam

hamman| ©Jens Thommesen
hamman| ©Jens Thommesen

Uanset årstiden er det et must at besøge en hammam og slappe af med en massage, uanset hvornår på året du besøger Marrakech. Det er en fantastisk måde at fordybe sig i det marokkanske samfund på. Det vil sige, hvis du er til et traditionelt hammam, for der findes også mere moderne, ikke så oprindelige hammam'er, hvor oplevelsen er lige så fantastisk, men de er naturligvis mere turistede. Uanset hvad du vælger, er det en god måde at slappe af på og få tankerne væk fra varmen, og du vil komme ud af det som ny.

Hvis du tager af sted i juli, anbefaler jeg, at du benytter dig af de centrale timer på dagen for at komme ud af varmen på de varmeste tidspunkter af dagen.

  • Det er beliggende i... Forskellige muligheder i Marrakech

8. Tag en tur til Ourika-dalen

Fred, ro og en fantastisk udsigt over Ourika-dalen| ©puffin11k
Fred, ro og en fantastisk udsigt over Ourika-dalen| ©puffin11k

En anden mulighed, hvis du rejser til Marrakech i juli, er at flygte fra storbyens travlhed og fordybe dig i naturen med en udflugt til Ourika-dalen, et af de smukkeste steder i Marokko, som kun ligger 60 km fra Marrakech og er mindre end en time væk. Faktisk er det det det nærmeste sted i Marrakech, hvor man kan slippe væk fra varmen.

På denne udflugt har du mulighed for at tage en dukkert i Ourika-vandfaldene, hvilket er en ideel plan på denne tid af året, selv om du ikke kan nyde stilheden så meget som i andre måneder af året, fordi mange vælger denne udflugt for at undgå de høje temperaturer.

Og hvis du vil vide mere om andre udflugter, så tøv ikke med at læse indlægget om de bedste udflugter fra Marrakech.

  • Det ligger i Ourika, 60 km fra Marrakech.

Bestil en rejse fra Marrakech

9. Svømme på stranden i Agadir

Agadir-stranden| ©B the travel brand
Agadir-stranden| ©B the travel brand

Hvis du tager til Marrakech i juli, kan jeg anbefale dig at besøge Agadir Beach. Den ligger ca. 250 km fra Marrakech og er en af de mest populære strande på Atlanterhavskysten. Den er 10 kilometer lang og er udstyret til turisme med mange liggestole til solbadning og afslappende dage. Det er også et ideelt sted til vandsport.

Et fremragende sted at koble af fra Marrakech's travlhed for en dag og selvfølgelig også for at slippe væk fra varmen for en dag.

  • Det ligger i... Agadir, 250 km fra Marrakech.

10. Gå en tur langs strandene i Essaouira

Stranden i Essaouira| ©Peter Schulz
Stranden i Essaouira| ©Peter Schulz

Essaouira ligger på Marokkos Atlanterhavskyst og er en turist-, befæstet og havneby i Marokko. Den er kendt som Atlanterhavets blå perle og har været på verdensarvslisten siden 2001. Det ligger ca. 180 km fra Marrakech, og Essaouira er helt sikkert et must at besøge fra Marrakech. Hvis du tager dertil i juli, kan du nyde en hyggelig spadseretur langs strandene og naturligvis nyde et lækkert måltid på en af de typiske restauranter. Hvis du er fan af "Game of Thrones", bør du også vide, at det er en af stederne i den anerkendte serie Astapor.

Desuden er byens skønhed ikke gået ubemærket hen af de store musikkunstnere, filmkunstnere og hippier fra dengang, som i 1970'erne fandt et fristed i Essaouira. Der er også et kvindekooperativ i Essaouira, der fremstiller håndlavet arganolie, som er meget anvendt i kosmetiske produkter.

  • Det ligger i Essaouira, 180 km fra Marrakech.

Bestil en rejse til Essaouira

Temperaturen i Marrakech i juli

På rundtur i Essaouira| ©rigel
På rundtur i Essaouira| ©rigel

Temperaturerne i Marrakech i juli er ret høje med en gennemsnitlig maksimumstemperatur på 35-38 °C, der kan nå op på 40 °C, og en gennemsnitlig minimumstemperatur på 20-22 °C. Temperaturkontrasten er derfor meget høj i løbet af dagen. Temperaturkontrasten er derfor meget høj i løbet af dagen.

På den anden side er det vigtigt at huske på, at aktiviteterne i de centrale timer af dagen er mere begrænsede på grund af den store varme, som termometeret registrerer.

Turiststrømmen i Marrakech i juli

Jamaa El Fna| ©Mzximvs VdB
Jamaa El Fna| ©Mzximvs VdB

Trods årets højeste temperaturer er Marrakesh meget populær blandt turister i juli, da et stort antal europæere holder ferie i denne måned. Det er derfor tilrådeligt at bestille fly og indkvartering på forhånd. Det er også tilrådeligt at stå tidligt op for at udnytte de tidlige timer på dagen, hvor det ikke er så varmt.

Læs indlæggene om sikkerhed i Marrakech og hvordan du kommer rundt i Marrakech før din rejse. De er meget praktiske.

Festligheder i juli i Marrakesh

På tur i Marokko| ©Louis Hansel
På tur i Marokko| ©Louis Hansel

I juli er Marrakesh vært for en af årets vigtigste nationale festivaler, tronefesten, som fejrer kroningen af Mohammed VI, der har været konge af Marokko siden 1999. Der er også en række andre arrangementer som f.eks. festivalen for populær kunst.

Priser i Marrakech i juli

Marokkanske penge| ©Doug Knuth
Marokkanske penge| ©Doug Knuth

Priserne i Marrakech i juli er noget højere end på andre tidspunkter af året. Det er en måned, der falder sammen med de fleste europæeres ferie, så mange vælger at besøge byen på denne tid af året, og fly og hoteller, især dem med swimmingpools, er dyrere end i andre måneder.

Hvad skal du pakke til et besøg i Marrakech i juli

Klargøring af din bagage| ©Craig Adderley
Klargøring af din bagage| ©Craig Adderley

Hvis du besøger Marrakech i juli, er det vigtigt at vælge, hvad du skal pakke til din rejse, da klimaet på denne tid af året er kendetegnet ved høje temperaturer og meget tør varme. Det er derfor tilrådeligt at pakke let tøj. De bedste stoffer til denne tid af året er hør og bomuld. Husk også at tage en hovedbeklædning som f.eks. en hat eller kasket med, og glem selvfølgelig ikke dine solbriller.

Marokko er et muslimsk land, så kvinder rådes til ikke at bære lavt udskåret, stropløst eller kort tøj. En mulighed er at bære et tørklæde eller en foulard for at dække dine skuldre.

En anbefaling, tøv ikke med at besøge indlæggene Marrakech på én dag, Marrakech på to dage, Marrakech på tre dage, Marrakech på fire dage, Marrakech på fem dage og Marrakech på syv dage og lav en rejseplan, før du starter din rejse for at få mest muligt ud af dagene.

Anbefalinger for overdreven varme

Solcreme| ©Onela Ymeri
Solcreme| ©Onela Ymeri

Hvis du rejser til Marrakech i juli, skal du være opmærksom på, at varmen er sviende. Det er derfor tilrådeligt at holde sig godt hydreret hele tiden. Hav altid en flaske mineralvand med. Det er også tilrådeligt at bære let tøj, dække kroppen så meget som muligt for at undgå solskoldning og bruge solcreme. Det er også vigtigt at bruge læbebeskyttelse.