Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Dagsudflugter til Tatra-bjergene fra Krakow

Kan du lide klimaet i bjergene og sneens skønhed? Så bør Tatra-bjergene i Polen være din destination. Oplev landsbyer, aktiviteter og ny mad, som du vil elske.

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minutters læst

Dagsudflugter til Tatra-bjergene fra Krakow

Tatra-bjergene | Wojciech Then

Hvis du stadig spekulerer på, hvad du skal se og lave i Krakow, så har jeg svaret. Krakow, den lille by i Polen, ligger relativt tæt på Tatra-bjergene. For både lokale og turister er det at rejse derop ensbetydende med fysisk og åndelig afslapning.

Ud over at spise, se på seværdigheder og lege kan du nyde de afslappende varme kilder i bjergene. Jeg inviterer dig til at rejse på en all-inclusive-tur og glemme alt om besværet i bjergene, så det kun er dig i forbindelse med naturen, mens du lærer Europas hjerte at kende.

1. Dagstur til Zakopane

Zakopane, Polen| ©Yevhenii Dubrovskyi
Zakopane, Polen| ©Yevhenii Dubrovskyi

Hvis du skal til Krakow, vil jeg foreslå, at du ikke går glip af muligheden for at besøge Zakopane. Denne by er kendt som Polens vinterhovedstad og ligger ved foden af Tatra-bjergene.

På en dagstur kan du værdsætte dens skønhed og lære om området af en professionel guide. Oplevelsen varer ca. 8 timer og koster i gennemsnit 80 €.

På denne tur behøver du ikke at bekymre dig om at tage offentlig transport, da transporten fra det hotel, du bor på i Krakow, er inkluderet. Køretøjet er privat, bjergvejrskonditioneret og udstyret til at transportere små grupper af personer.

Efter afhentning på dit hotel vil køretøjet køre dig til dit første stop ved Wielka Krokiew, hvor du vil se Ski Jumping Hill, Zakopanes skihopområde.

Du vil også køre langs hovedgaden, Krupówki-gaden, for at se de hyggelige butikker og restauranter i området. Disse ture er helt sikkert nogle af de bedste ting at lave i Kraków

Mens du går rundt i området, vil din guide fortælle dig interessante fakta om Zakopane og dets bjerge. Fra denne gade kan du beundre Tatra-bjergene. Hvis du ønsker det, kan du tage en svævebane til Gubałówka-bjerget.

Derfra har du en bedre udsigt over bjergene. Denne tur er dog ikke inkluderet i turen og koster i gennemsnit 5 €.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 80 €.
 • Varighed: ca. 8 timer.
 • Transportmiddel: privat køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: køretøjet er airconditioneret til bjergtemperaturer og henter dig på dit hotel.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du kan kun tage på sightseeingtur, og den omfatter ikke andre aktiviteter i Tatra-bjergene.

Bestil en udflugt til Zakopane fra Krakow

2. Dagsudflugt til Zakopane med stop ved Bukowina Tatrzańska spa

Zakopane, Polska| ©Michal Lis
Zakopane, Polska| ©Michal Lis

Hvis du ønsker at tage en dukkert i de varme kilder, der er gemt i Tatra-bjergene, er denne tur noget for dig. Der er ca. 12 timers kørsel fra Kraków til disse berømte bjerge.

Turen har en gennemsnitspris på 80 € og inkluderer transfer og en rundvisning med stop ved de varme kilder.

Når den private bil henter dig fra dit hotel, er du på vej til Bukowina Tatrzańska spa. Dette sted ligger ca. 16 km fra Zakopane.

Når du ankommer, skal du få mest muligt ud af din tid og slappe af her i mindst 2 timer. Dette er et af de mest berømte steder for afslapning og hvile i hele Tatra-bjergene.

Herefter kører I med samme køretøj til Zakopane for at fortsætte udflugten. Når I er der, kan I tage svævebanen til Gubalowka-bjerget og slentre langs Krupówki-gaden, hovedgaden i dette område i Zakopane.

Her finder du restauranter med typiske retter, og du kan smage på regionens rygeost og vodka. Hvis du er interesseret i lokal mad, opfordrer jeg dig til at finde ud af, hvilke restauranter der er de bedste i Krakow, men du kan også nyde denne mad i Zakopane.

Ved hvert stop og hver aktivitet vil du have et par timer til at nyde hver oplevelse kombineret med hvile og bevægelse. Du vil ikke fare vild på noget tidspunkt, da køretøjet holder sit WiFi aktiveret, så din smartphone altid vil have et signal.

Benyt lejligheden til at tage et par billeder og sende dem i realtid på dine sociale netværk. Ideen med denne tur er at kombinere afslapning med sightseeing og shopping.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 80 €.
 • Varighed: ca. 12 timer.
 • Transportmiddel: privatbil.
 • Fordele ved denne mulighed: Denne tur omfatter flere aktiviteter, som, selv om de er mere tidskrævende, er prisen for hele pakken værd.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du skal afsætte en hel dag til denne udflugt, da den varer ca. 12 timer.

Bestil en tur til Zakopane fra Krakow

3. Bachlekda Treetop Walk, vandretur gennem nationalparken Pienins og termisk spa

Tatra-bjergenes tinder| ©Eelco Böhtlingk
Tatra-bjergenes tinder| ©Eelco Böhtlingk

Hvis du ønsker at komme i kontakt med naturen i Tatra-bjergene, bør du tage på denne tur. I rejser i en bus med aircondition til Pienins Nationalpark og bliver imponeret af en hel tur fuld af sjove aktiviteter. Turen tager i gennemsnit 12 timer og koster ca. 150 €.

Mens du rejser i bussen, vil du passere gennem det polske landskab på vej til Bachlekda-dalen i Slovakiet. Det første stop på turen er Bachlekda Treetop Trail. Dette berømte turistspor er 24 meter over jorden- hvis du tør krydse det, anbefaler jeg dig, at du ikke kigger ned!

For enden af stien finder du et udsigtstårn, der er over 30 meter højt. Herfra vil du kunne betragte størrelsen af Pieniny Nationalparkens skove. Jeg anbefaler, at du inkluderer denne vandretur som en af dine sommerture i Krakow, da vejret er varmere, og du vil nyde vandreturen mere.

Din rejseleder vil derefter tage dig med til Belianske Tatras, en bjergkæde i de østlige Tatras, der ligger i det nordlige centrale Slovakiet. Disse bjerge er igen en del af Tatra-nationalparken, som også findes i Slovakiet.

I dette område vil du lære om faunaen og floraen, du kan købe frokost på en restaurant på Krupówki-gaden. Endelig kan du afslutte dagen ordentligt med en dukkert i de varme kilder i Chochołow Thermal Spa.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 150 ¤.
 • Varighed: ca. 12 timer.
 • Transportmiddel: privat, airconditioneret bus.
 • Fordele ved denne mulighed: Indeholder en række aktiviteter for at få mest muligt ud af en hel dag i bjergene.
 • Ulemper ved denne mulighed: omfatter ikke frokost eller nogen form for snacks til vandreturen. Dette skal være for egen regning.

Bestil en tur til Zakopane og Tatra fra Krakow

4. Udflugt til Tatra Nationalpark, vandretur i Fem Søers Dalen og besøg i landsbyen Chochołów

De fem søers dal| ©Piotr Guzik
De fem søers dal| ©Piotr Guzik

Hvis du elsker at opleve små landsbyer, så kan jeg anbefale en af de bedste dagsture fra Krakow. På denne dagstur kan du rejse til Tatra Nationalpark og udforske de omkringliggende landsbyer og dale. Turen kan tage ca. 5 timer og koster i gennemsnit 70 €.

På turen kommer du gennem Fem Søers Dalen til Morskie Oko-søen. Under hele vejen vil du blive blændet af den betagende udsigt over dette majestætiske sted.

Vandreturen til Morskie Oko-søen tager ca. 2 timer. Det er en stille sti, som du kan gå sammen med din guide.

Bagefter kan du nyde ca. 5 timers fritid i Tatra Nationalpark. Denne udflugt er en af de ting, du kan lave med børn i Krakow. Jeg råder dig til at forberede nogle sjove lege eller medbringe en bold, som de kan lege med.

På vej tilbage til Krakow vil din chauffør og guide køre gennem Chochołów. Dette er en lille middelalderby i området, som stadig er beboet. Du kan udforske den i en time for at tage nogle billeder og fortsætte din vej tilbage til Krakow.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 70 ¤.
 • Varighed: ca. 5 timer.
 • Transportmiddel: bus.
 • Fordele ved denne mulighed: Det er en kort tur, som giver dig mulighed for at nyde resten af dagen i Krakow.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du får ikke mulighed for at udforske hele området, da aktiviteterne er meget punktuelle og enkle.

Bestil en tur til Zakopane og Tatra fra Krakow

5. Udflugt til Zakopane og svævebanetur til Kasprowy Wierch Peak

Polana Strążyska, Zakopane, Polen| ©Maksym Harbar
Polana Strążyska, Zakopane, Polen| ©Maksym Harbar

Hvis du vil have en oplevelse i højden, anbefaler jeg at vælge en tur, der inkluderer en tur med svævebane. Rejs med privat transport fra Krakow til Zakopane på en 5 timers tur til en pris på ca. 70 € for en helt anderledes dag i Tatra-bjergene.

Første stop bliver en svævebanetur til Kasprowy Wierch-toppen, det højeste og mest centrale punkt i Tatra-bjergene. Herfra kan du beundre bjergets skønhed og de nærliggende landsbyer. På dette punkt kan du gå mindst en time, inden du går tilbage.

Efter at være kommet ned med svævebanen skal du besøge Krupówki-gaden. Her har du mindst 2 timer til at gå på opdagelse, spise og drikke så meget, som du har lyst til. Det sidste stop er de afslappende termiske bade i nærheden.

Bagefter vil transporten bringe dig til dit hotel i Krakow. Da dette er en kort tur, kan du medtage den på din liste over ting at lave i Krakow på 2 dage.

Detaljer om interesse

 • Pris: ca. 70 €.
 • Varighed: ca. 5 timer.
 • Transportmiddel: bus.
 • Fordele ved denne mulighed: Den omfatter to af de vigtigste attraktioner i Tatra-bjergene og er en sjov oplevelse, der kun optager 5 timer af din dag.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du vil måske få lyst til at udforske mere af området. Desuden omfatter den ikke frokost eller snacks.

Book en tur til Zakopane og Tatra fra Krakow

6. Skiløb, snowboarding og termiske bade i Tatra-bjergene

Sø i Tatra-bjergene| ©Piotr Guzik
Sø i Tatra-bjergene| ©Piotr Guzik

En af de ting, man kan lave i Krakow om vinteren, er en skitur til Tatra-bjergene. Denne sjove udflugt for hele familien omfatter også et besøg i de termiske bade ved foden af pisten.

Udflugten starter, når buschaufføren henter dig og resten af gruppen og kører jer til skicentret i Zakopane. Denne person vil give jer et skipas og en billet, der giver jer adgang til de varme kilder. Hele oplevelsen varer normalt ca. 12 timer til en gennemsnitlig pris på 85 €.

Både begyndere og eksperter kan finde den ideelle piste for hinanden. Under alle omstændigheder vil jeg råde dig til at læse en begynderguide til skiløb, inden du tager af sted.

Du behøver ikke at medbringe dit eget udstyr, da skiudstyr kan lejes i nærheden af pisterne. Når aktiviteten er slut, kan I gå hen og slappe af i de termiske bade.

Det termiske badecenter har jacuzzier, saunaer, kunstige bølger, indendørs og udendørs bassiner. Efter at have slappet af på det sted, du har valgt, kan du spise frokost og få en varm drik på de lokale caféer, restauranter eller taverner. Når tiden er gået, kører chaufføren dig tilbage til dit hotel.

Interessante detaljer

 • Pris: 85 € mere eller mindre.
 • Varighed: ca. 12 timer.
 • Transportmiddel: bus.
 • Fordele ved denne mulighed: omfatter en sjov aktivitet for hele familien, perfekt, hvis du rejser om vinteren. Den omfatter også snacks og flasker vand.
 • Ulemper ved denne mulighed: anbefales ikke til personer med rygproblemer, hjertesygdomme eller personer, der ikke er i mindst moderat form.

Bestil en tur til Zakopane og Tatra fra Krakow

7. Udflugt fra Krakow til Chochołów Spa i Tatra-bjergene

Krakow, Polen| ©Dawid Labno
Krakow, Polen| ©Dawid Labno

Ønsker du at få en virkelig afslappende oplevelse? Så anbefaler jeg, at du ikke går glip af en tur til de varme kilder i Tatra-bjergene og specielt til Chochołów Spa. Her finder du et af de smukkeste termiske bade i verden.

På denne tur vil din guide tage dig med til Chochołów spa, som jeg er sikker på, at du vil nyde på grund af sin størrelse og plads. Hertil skal I rejse i mindst to timer i den private transport, der tilbydes af det selskab, I lejer. Husk, at selv om der er tale om varme kilder, kan temperaturen udenfor være meget kold om vinteren.

På dette sted finder du indendørs og udendørs pools, hvis vand er mellem 30 °C og 38 °C. Du kan vælge at fordybe dig i disse vande eller tage et dampbad, gå i sauna eller nyde en hydromassage. Nyd 8 til 11 timer i denne spa, inden du vender tilbage til dit hotel i Krakow.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 40 €.
 • Varighed: ca. 8 til 11 timer.
 • Transportmiddel: bus.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan tilbringe en hel dag afslappende og ubekymret i de termiske bade.
 • Ulemper ved denne mulighed: Den fokuserer kun på de varme kilder i Chochołów og ikke på de andre attraktioner, som dette område har at byde på.

Tips til en tur til Tatra-bjergene og deres varme kilder fra Kraków

Sightseeing i Tatra-bjergene| ©Katarzyna Pe
Sightseeing i Tatra-bjergene| ©Katarzyna Pe

Som du måske allerede har bemærket, er Tatra-bjergene et ideelt sted at tage på ferie, især hvis du tager af sted om vinteren. Hvis du tager af sted om vinteren, skal du sørge for at pakke varmt tøj, så du kan holde dig varm. Husk, at mange af attraktionerne kræver en masse gåture.

I den forbindelse er det bedst at have gode, komfortable sko på. På den måde vil du være i stand til at gå med lethed. Hvis du ønsker at dyrke en snesport, er det bedst at medbringe handsker og nogle personlige ting. Nogle steder tilbyder det nødvendige udstyr til at dyrke denne sport, men det er bedre at tage af sted forberedt.

Hvis du skal tilbringe dagen i de varme kilder, anbefaler jeg, at du tager badetøj med. Medbring også nogle håndklæder til at tørre dig, når du er færdig med at bade. Jeg råder dig til at medbringe et stort håndklæde til at tørre dig selv i, så du kan bruge det til at holde varmen, når du kommer ud af vandet, da kulden kan påvirke dig en smule.

Endelig skal du være meget punktlig, når bussen eller privatbilen henter dig på hotellet. Hvis du ikke bryder dig om at holde dig til en bestemt tidsplan, vil jeg råde dig til at leje en bil i Krakow. En dags leje kan koste omkring 20 €. Det vil dog være op til dig at finde parkeringspladser.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge Tatra-bjergene på egen hånd?

Vandreture i Tatra-bjergene| ©Michal Hejmann
Vandreture i Tatra-bjergene| ©Michal Hejmann

At rejse til Tatra-bjergene på egen hånd kræver en masse planlægning og investering. En af de muligheder, du har ved hånden, er at leje en bil eller bestille en taxa på en app. Hvis det er højsæson, kan det være svært at få en taxa, medmindre du lejer en på forhånd.

Når du kommer til bjergene, skal du også bruge Google Maps eller et fysisk kort til at guide dig. Det kan være vanskeligt, hvis du ikke har et internetsignal, som kan være dårligt i nogle områder. Det kan være endnu mere kompliceret, hvis du ikke kan polsk. Desuden skal der betales separat for alle de aktiviteter, du laver. Det kan føre til ekstra omkostninger.

Når du tager på en organiseret tur, er alt derimod inkluderet i én pris, når du tager på en organiseret tur. Som regel betaler du også for din transport fra det hotel, hvor du bor i Krakow.

Det er værd at bemærke, at udflugter organiseres efter sæsonen. Hvis du ønsker at rejse på egen hånd, bør du undersøge, hvilket tidspunkt på året der er bedst at rejse til Krakow.

Lad os sammenligne mulighederne

Bjergbestigning i Tatra-bjergene| ©Sylwia Bartyzel
Bjergbestigning i Tatra-bjergene| ©Sylwia Bartyzel
 • Dagstur til Zakopane, op til Tatra-bjergene
 • Pris: ca. 80 €.
 • Varighed: ca. 8 timer.
 • Transportmiddel: privat køretøj.
 • Dagsudflugt til Zakopane med stop ved Bukowina Tatrzańska spa.
 • Pris: ca. 80 €.
 • Varighed: ca. 12 timer.
 • Transportmiddel: privatbil.
 • Udflugt fra Krakow: tur på Bachlekda Treetop Walk, vandretur i Zakopane og kurbad
 • Pris: ca. 150 €.
 • Varighed: ca. 12 timer.
 • Transportmiddel: privat bus med aircondition.
 • Udflugt til Tatra nationalparken, vandretur i dalen med de fem søer og besøg i landsbyen Chochołów.
 • Pris: ca. 70 €.
 • Varighed: ca. 5 timer.
 • Transportmiddel: bus.
 • Udflugt til Zakopane og svævebanetur til Kasprowy Wierch-toppen.
 • Pris: ca. 70 €.
 • Varighed: ca. 5 timer.
 • Transportmiddel: bus.
 • Skiløb, snowboarding og termiske bade i Tatra-bjergene
 • Pris: ca. 85 €.
 • Varighed: ca. 12 timer.
 • Transportmiddel: bus.
 • Fordele ved denne mulighed: omfatter en sjov aktivitet for hele familien, perfekt, hvis du rejser om vinteren. Snacks og vandflasker er også inkluderet.
 • Udflugt fra Kraków til kurbadet Chochołów i Tatra-bjergene.
 • Pris: ca. 40 €.
 • Varighed: ca. 8 til 11 timer.
 • Transportmiddel: bus.