London i april: anbefalinger og tips til at nyde byen

Foråret kommer til London i april, og med det følger et væld af arrangementer og festivaler, som gør det til en af de bedste måneder at besøge hovedstaden.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

7 minutters læst

London i april: anbefalinger og tips til at nyde byen

Paul's Cathedral | Edificio con punta ©Jacob Hilton

April er en måned fuld af farver, festivaler og masser af ting at se og gøre i London. Efter de hårde vintre i Storbritannien byder folk forårsvejret velkommen, og parker og gader i den engelske hovedstad sprudler af liv.

Det gode vejrs ankomst åbner også op for aktiviteter, som ville være umulige i vinterens kulde og regn. For eksempel at nyde den traditionelle five o'clock tea på en terrasse eller sejle langs Themsen på et krydstogt. Hvis du vil vide, hvad du skal lave og se i London i april, er her de bedste muligheder.

1. Sejl på Themsens vande

Krydstogt på Themsen| ©Hellotickets
Krydstogt på Themsen| ©Hellotickets

Du kan se London på tusind måder, men en af de mest afslappende og interessante er at booke et krydstogt på Themsen. Det varme vejr i april gør det til en ideel måned at se nogle af Londons seværdigheder, mens man sejler på vandet.

Basic Thames River Cruises uden noget inkluderet varierer i pris fra 8 euro til omkring 20 euro

Og de har alle udendørs lounges, så man kan udnytte de klare dage, og værelser med aircondition til de koldere dage, plus toiletter, og nogle har endda en café om bord, hvor man kan nyde udsigten med sin yndlingsdrink.

Book et krydstogt på Themsen

2. Mellemlanding på Londons Up at The O2

Klatring over O2-kuplen| ©rashbre rashbre
Klatring over O2-kuplen| ©rashbre rashbre

En anden måde at byde det gode vejr i London velkommen på er at booke en klatretur til toppen af O2, et stadion, der er vært for shows og sportsbegivenheder.

Med hjælp fra en guide og et fuldt sikkerhedsteam kan du klatre op til kuplen på denne legendariske bygning.

Efter halvanden times klatring op ad facaden når du en højde på 52 meter, og på toppen af O2 kan du nyde nogle af de mest imponerende udsigter over den britiske hovedstad. Panoramaudsigten over Greenwich Park eller den olympiske park vil give nogle spektakulære billeder.

Book dit klatreeventyr i London

3. Overskyet dag museumsrute

Uden for Madame Tussauds Museum| ©annahasfreckles
Uden for Madame Tussauds Museum| ©annahasfreckles

Selv i april har regnen en tendens til at dukke op i London oftere, end vi bryder os om. På de dage, hvor du ikke har lyst til at være udendørs, er det altid en god idé at besøge Londons museer. Blandt de bedste i verden er:

Hvis du er nødt til at vælge, er min anbefaling at prioritere British Museum eller Natural History Museum, hvis du rejser med børn.

Køb billetter til Londons museer

4. Nyd traditionen med en five o'clock tea

At drikke te| ©CocinaViajera
At drikke te| ©CocinaViajera

Er der noget mere britisk end atdrikke five o'clock tea? Sandsynligvis ikke. Hvis du gerne vil være en Londoner, er en tur til London et must, hvis du vil nyde te, kager og bagværk.

April er en særlig måned for dette. Med forårets komme flytter de typiske tesaloner ud på terrasserne, og det er en luksus at nyde traditionen i det gode vejr. I London er der uendeligt mange steder at drikke te, men jeg deler nogle af de mest emblematiske med dig.

Ritz Hotel

En af institutionerne par excellence, når det kommer til five o'clock tea. Det er så berømt, at man skal booke flere uger i forvejen, og der er daglige skift. Vær dog opmærksom på, at Ritz Hotel i London ikke ligefrem er billigt.

Fortnum og Mason

En mulighed i mellemklassen er stormagasinet Fortnum and Mason. Indenfor er der flere te-caféer. Den mest anbefalelsesværdige er Diamond Jubilee Tea Salon. Det siges, at disse varehuse er dem, der leverede te til dronningen af England.

Bea's i Bloomsbury

Hvis du vil have det billigt, har Bea's of Bloomsbury-kæden butikker over hele London. Pænt indrettet og med et bredt udvalg af te og tilbehør.

Og hvis du har lyst til noget anderledes, kan du booke en tebustur i London, hvor du kan nyde te og kager om bord på en turistbus, mens du ser byen fra dit komfortable sæde.

Book en te-bustur i London

5. Oplev påsken på første hånd

Viacrusis på Trafalgar Square| ©Sarah Mac Donald
Viacrusis på Trafalgar Square| ©Sarah Mac Donald

Påsken er en af årets største festperioder i London, og selv om det stort set er det samme som i Spanien, er der nogle forskelle.

Der er endeløse aktiviteter i løbet af denne uge, og den mest enestående er genopførelsen af Kristi lidelseshistorie på Trafalgar Square. Hver langfredag er der en udendørs forestilling, hvor skuespillere og frivillige gengiver anholdelsen, retssagen og korsfæstelsen af Jesus Kristus.

En anden attraktion er de traditionelle danse, der er typiske for den hellige uge. Morris-dans, en traditionel middelalderlig dans, der er typisk for ugens festligheder, opføres flere steder i London og involverer brug af sværd, klokker og stokke i koreografien.

6. Søg efter påskeæg

Påske i London| ©Patrizia Ilaria Sechi
Påske i London| ©Patrizia Ilaria Sechi

Selvom det er en del af påskeugen, fortjener den traditionelle påskeægsjagt en særskilt omtale. Det er en aktivitet, som især vil blive nydt af dem, der rejser til London med børn.

Ifølge traditionen tilberedes og dekoreres påskeæggene påskesøndag og gemmes derefter væk, så børnene kan finde dem påskemandag.

Det er meget almindeligt i London at give chokoladeæg som gaver i påskeugen, så Londons bagerier sælger chokoladeæg i tusind forskellige former og dekorationer. Vi har ikke denne tradition i Spanien, så det er en meget anbefalelsesværdig oplevelse at opdage den i London.

7. Nyd festlighederne på St George's Day

Fejring af St George's Day på Trafalgar Square| ©David Holt
Fejring af St George's Day på Trafalgar Square| ©David Holt

Den 23. april fejrer England en fest til ære for sin skytshelgen, St George. En figur med mere legende end historie, men af stor betydning for englænderne. Ifølge myten var St George en ridder, hvis berømmelse blev opnået ved at befri en prinsesse fra en drage.

Legende eller myte, men sandheden er, at St George eksisterede og på en eller anden måde inspirerede englænderne i en sådan grad, at de gjorde ham til deres skytshelgen.

Hver 23. april er Trafalgar Square pyntet i rødt og hvidt, for det engelske flag, og er vært for adskillige gratis aktiviteter, madboder og musik. Alt sammen med et middelalderligt tema.

8. Fejr bogens dag til ære for Shakespeare

Bogens dag i London| ©David Holt
Bogens dag i London| ©David Holt

Den 23. april er også Book Day og fejres bl.a., fordi det er dødsdagen for en af de vigtigste engelske forfattere i historien, William Shakespeare.

Der er litteraturrelaterede aktiviteter på Trafalgar Square og i boghandlere over hele London. Jeg kan anbefale Daunt Books, en gammel boghandel fra 1912, som ud over sin værdifulde samling også er bemærkelsesværdig for sin arkitektur og udsmykning.

Den ligger mindre end 10 minutters gang fra Baker Street station. Her er en artikel om Londons undergrundsbane, som hjælper dig med at komme rundt i byens vigtigste transportsystem.

9. Deltag i eller hep på London Marathon

London Marathon| ©Malcolm Murdoch
London Marathon| ©Malcolm Murdoch

London Marathon har været afholdt siden 1981 og er en del af World Marathon Majors, den konkurrence, der samler de seks største maratonløb i verden sammen med New York, Chicago, Boston, Berlin og Tokyo.

Hvert år deltager omkring 40.000 løbere i et forsøg på at gennemføre maratonløbets 42 kilometer. Løbet passerer nogle af Londons mest ikoniske vartegn som Tower of London, London Eye, Big Ben og Buckingham Palace.

Hvis du er en trænet atlet, kan du ikke gå glip af begivenheden, og hvis ikke, kan du altid komme og heppe på deltagerne og nyde de fælles aktiviteter, som sponsorerne arrangerer. Det er værd at huske på, at alle indtægter fra London Marathon går til velgørenhed.

Book Sightseeing-bussen til London

10. Oplev løbet mellem Oxford og Cambridge

Mennesker, der sejler i en båd| ©Bruce J Biege
Mennesker, der sejler i en båd| ©Bruce J Biege

Det historiske Oxford versus Cambridge Boat Race er en af de ældste sportsbegivenheder i verden, den vigtigste rokonkurrence og en af de mest historiske rivaliseringer i sportens historie.

Løbet sætter roholdene fra universiteterne i Oxford og Cambridge op mod hinanden på Themsens vand. Og mere end 250.000 mennesker valfarter til flodens bredder for at se løbet. Det afholdes normalt i begyndelsen af april, og dette er de bedste steder nær floden:

  • Putney Bridge
  • Putney Wharf
  • Bishop's Park (for at se starten på løbet)
  • Craven Cottage
  • Fulham FC Stadion
  • Hammersmith Bridge (i de midterste sektioner)
  • Chiswick Bridge (for at se målstregen)

Book London Sightseeing Bus

Vejret i London i april

Regnfuld dag| ©Emiliano Ricci
Regnfuld dag| ©Emiliano Ricci

Det er forår i London, og temperaturerne er meget mere behagelige end i vintermånederne. London er dog stadig en by, hvor kulden og regnen aldrig rigtig forsvinder.

Temperaturerne ligger normalt mellem 12 og 16 grader celsius i gennemsnit, og regnen er altid til stede, som den skal være i London, men mindre hyppigt. Det regner mere eller mindre 50 % af dagene i april.

Men man må se glasset som halvt fuldt, og dagene bliver længere, og solnedgangen kommer først kl. 19.30 om aftenen eller kl. 20.30 i slutningen af måneden.

Sightseeing i London i april

Efter mørkets frembrud| ©duncanh
Efter mørkets frembrud| ©duncanh

Selvom højsæsonen først kommer om sommeren, er april en af de travleste måneder for turister i London. Det skyldes påsken.

Hotelpriserne stiger, og det samme gør indgangsbilletterne til nogle af Londons største seværdigheder. Men det gode vejr og de mange aktiviteter i april gør op for det.

Hvis du vil besøge London i april, er du på rette spor, men jeg anbefaler, at du planlægger i god tid for at få de bedste tilbud og undgå at løbe tør for hotelværelser.

Book en sightseeingbus til London