Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Hvad du vil se på et krydstogt i NYC

Hvis du tøver med at tage på et af de krydstogter, der sejler rundt om Manhattan, får du her en liste over de højdepunkter, du vil se fra skibet, og som gør denne oplevelse til et must.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minutters læst

Hvad du vil se på et krydstogt i NYC

Krydstogt på kajen | ©Roland Turner

Du er næsten på vej til New York, og du er i gang med at organisere din rejse. Blandt alle de oplevelser og aktiviteter, som byen har at byde på, er krydstogt en af de mest populære.

Vil du vide, hvad du kan se fra båden på et krydstogt på Manhattan? Vær opmærksom, for dette er blot en appetitvækker på, hvad der venter dig.

1. Frihedsgudinden og Liberty Island

Liberty Island| ©Kevin Dooley
Liberty Island| ©Kevin Dooley

Den verdensberømte Frihedsgudinde står på Liberty Island, lige ved Hudsons udmunding. På en klar dag kan du se hendes silhuet fra Manhattan, men der er intet bedre end en sejltur rundt om hende og et nærbillede af hendes massive sokkel, hendes højde og hendes træk.

Alle Manhattan-krydstogtskibe bringer dig tæt på hende, så du vil ikke gå glip af at se hende helt tæt på. Det er rigtigt, at krydstogtskibene ikke stopper, så denne gang har du ikke mulighed for at gå af ved Liberty Island og gå rundt, men det er heller ikke nødvendigt. Udsigten fra båden er fantastisk.

Hvis du har lyst til et besøg, anbefaler vi, at du tager en af de færger, der sejler konstant fra Battery Park, nær Financial District. Disse færger sejler til øen, og du kan gå af for at besøge soklen eller endda statuens krone.

Hvilket krydstogtskib vil du se det fra? Alle ruter går her igennem.

Sammenlign New York krydstogter

2. Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge| ©dicau58
Brooklyn Bridge| ©dicau58

Da den åbnede i 1883, var den verdens længste hængebro (den er næsten 2 km lang!), og med denne rekord vil den gå over i historien som en af verdens mest anerkendte ingeniørmæssige bedrifter. Denne berømte bro, som er med på millioner af billeder og postkort fra byen, forbinder Brooklyn og Manhattan.

Den har to etager, én for fodgængere og én for biler og lastbiler, der kører ind og ud af Manhattan. Hvis det er praktisk talt obligatorisk at krydse broen til fods under dit besøg i byen, vil det give dig et unikt perspektiv at navigere under broens dimensioner.

Her er et tip? Uanset hvornår du sejler, kan du ikke gå glip af broen, hverken om dagen eller om natten, så markér den på dit kort, for det er et af de vigtigste punkter i byen, som du bliver nødt til at vende tilbage til et par gange.

Hvilket krydstogtskib vil du se det fra? Alle ruter går her igennem

3. One World Trade Center

One World Trade Center| ©Joe Mabel
One World Trade Center| ©Joe Mabel

I hjertet af den tragedie, der ramte New York den skæbnesvangre 11. september, blev det helt nye One World Trade Center bygget, som praktisk talt vogter hele finansdistriktet med sin nu mytiske skyline og sine glasvinduer, der synes at spejle byens himmel.

På grund af dens højde kan du ikke undgå den med øjnene, da den er den nye stjerne på det sydlige Manhattan. Hvis arkitekturen, stilen og størrelsen fanger dit blik, kan du også overveje at klatre op på toppen af bygningen for at besøge One World Observatory, hvorfra du har en perfekt udsigt over byen fra luften.

Det er den højeste skyskraber, du kan bestige i dette område af New York, og udsigten er meget anderledes end den, du kan få fra Empire State Building eller Top of the Rock: herfra vil floden og dens broer og Brooklyns skyline være i forgrunden, og følelsen af svimmelhed og adrenalin er garanteret.

Hvilket krydstogtskib vil du se det fra? Alle ruter går her igennem

4. Skyline af finansdistriktet

Financial District Skyline om natten| ©James Howard
Financial District Skyline om natten| ©James Howard

Dette er endnu et af de utallige postkort, vi har i tankerne, når vi tænker på New York. Financial District er hjertet af Manhattans forretningsliv fra mandag til fredag. Tusindvis af arbejdere i jakkesæt skynder sig gennem gaderne til deres kontorer, banker... Det er også hjemsted for New York Stock Exchange og den berømte Wall Street.

Skylinen i dette område af det sydlige Manhattan består af snesevis af skyskrabere (for det meste kontorer) og er omgivet af en park eller et vandreområde. Hvis du vil have et godt billede af dette område, er det bedst at gå over på den anden side af floden eller tage til Governors Island, hvor du får de bedste billeder.

Heldigvis sejler krydstogtskibe langs Hudson gennem denne del af floden til glæde for deres passagerer, så du har masser af tid til at nyde seværdighederne.

Synet af den oplyst er virkelig betagende, så hvis du har besluttet dig for at tage på et natligt krydstogt, vil dette nok være det billede, du altid vil identificere din bådtur på Manhattan med.

Hvilket krydstogtskib vil du se det fra? Alle ruter går her igennem

5. Empire State Building

Empire State Building set fra Hudson| ©Patrick Marella
Empire State Building set fra Hudson| ©Patrick Marella

Et andet af New Yorks ikoner kunne ikke blive glemt af de krydstogter, der sejler på Hudson. Empire State Building ligger i hjertet af Manhattan, i Midtown, og du har mulighed for at se den fra båden, hvis du vælger et krydstogt, der varer to timer eller mere.

De fleste krydstogter afgår også fra kajer i Chelsea eller Hudson Yards, så du har også en god chance for at se den, når du *går i land og fra borde på de kortere krydstogter.

Du skal ikke bruge meget tid på at få øje på den blandt mængden af skyskrabere, da dens silhuet og antenne gør den umiskendelig. Hvis du har lyst til mere, så husk, at du kan klatre op på udsigtsterrassen og få en fantastisk udsigt over denne del af Manhattan.

Hvilket krydstogtskib vil du se det fra? Ture på to timer eller mere

Sammenlign New York krydstogter

6. Midtown Skyline

Midtown Skyline| ©Ken Lund
Midtown Skyline| ©Ken Lund

Det er måske ikke så imponerende som finansdistriktet, men Midtown Manhattans gader er hjemsted for byens mest berømte bygninger: Ud over Empire State Building finder du her Rockefeller Center med Top of the Rock, Chrysler Building, Flatiron Building... Kort sagt, nogle af de bygninger, der gør New York til den foretrukne destination for millioner af rejsende over hele verden.

Hvis du går om bord på et krydstogtskib om dagen, er det meget sandsynligt, at du vil kunne se dem alle eller næsten alle, efterhånden som krydstogtet skrider frem. Bemærk også, at nogle skibe har en guidet fortælling, som hjælper dig med at identificere de vigtigste bygninger, efterhånden som krydstogtet skrider frem.

Om natten vil du blive betaget af lysene i denne del af byen, og du vil forstå, hvorfor byen kaldes byen, der aldrig sover.

Hvilket krydstogtskib vil du se det fra? I dybden, på ture på to timer eller mere.

7. Manhattan Bridge

Manhattan Bridge| ©Bryan Pocius
Manhattan Bridge| ©Bryan Pocius

Denne smukke bro har også den vigtige funktion at forbinde det sydlige Manhattan med Brooklyn på Long Island. Selv om den aldrig helt nåede op på samme niveau som sin storebror Brooklyn Bridge og er nyere end Williamsburg Bridge, er udsigten til denne bro fra vandet uvurderlig.

Faktisk krydser mange turister denne bro for at komme til DUMBO-området i Brooklyn for at tage det berømte billede på den ikoniske gade med New Yorks murstensbygninger og broen i baggrunden.

Du har ikke mulighed for at tage dette billede fra båden, men du får en meget bedre udsigt over broen med Manhattan i baggrunden. Men hvis du vil besøge DUMBO, så markér det på kortet og kom tilbage en anden dag, for dette område af Brooklyn, der er fyldt med trendy caféer og restauranter, er også et besøg værd.

Hvilket krydstogtskib man skal se det fra: Ture på to timer eller mere

8. Governors Island

Udsigt over Governors Island fra krydstogtskibet| ©Avi Werde
Udsigt over Governors Island fra krydstogtskibet| ©Avi Werde

Lidt mere end en kilometer syd for Manhattan ligger Governors Island, en lille ø, som indtil for ikke så længe siden var en militærbase. Selv om øen ikke er med på toplisten over steder at besøge i New York City, er sandheden, at denne ø med lidt over 3.000 indbyggere har masser af grønne områder, som vil hjælpe dig med at koble af fra travlheden og travlheden i downtown Manhattan.

Hvis du ikke har tid eller lyst til at besøge den, skal du ikke være bekymret: fra båden har du en perfekt panoramaudsigt over øen, og hvad der er endnu bedre: udsigten over Manhattan fra denne del af byen.

Vær forberedt på at se skyskraberne synes at flyde på vandet og forundres over Manhattans enorme størrelse. Herfra får du sandsynligvis nogle af de bedste billeder af krydstogtet, så tag kameraet frem, og udnyt panoramaudsigten langs krydstogtets rute.

Hvilket krydstogtskib vil du se det fra? På de to timers ture eller længere ture kommer du helt tæt på.

9. Havnene i New York havn

New York Piers| ©carlfbagge
New York Piers| ©carlfbagge

En af de mest benyttede moler, hvorfra f.eks. alle krydstogtskibe fra det amerikanske selskab Circle Line sejler, er Pier 83 i hjertet af Hudson River Park.

Indskibningsområdet er let genkendeligt, og herfra kan du gå rundt og se alle bådene, der sejler ud og ind i New York Citys havn.

Dette er altid et livligt område med op til 12 forskellige moler alene i Hudson River Park. Der er også grønne områder med en fantastisk udsigt, hvor du kan slappe af før eller efter dit krydstogt.

Hvis du har brug for det, kan du også finde restauranter og madboder, hvor du kan tanke op eller købe en snack til at nyde under dit krydstogt.

Hvilket krydstogtskib vil du se det fra? Alle ruter går her igennem

10. Oplev omgivelserne ved vandet

Inde i fartøjet, Huson Yards| ©Clay Banks
Inde i fartøjet, Huson Yards| ©Clay Banks

Krydstogterne afgår normalt fra Manhattans vestkyst, lige ud for Midtown. Kajerne ligger i den perfekte højde på Manhattan, hvor du kan arrangere forskellige oplevelser eller aktiviteter i det omkringliggende område for at få mest muligt ud af din tid.

Du kan f.eks. gå rundt i Hudson Yards, Manhattans nye trendy kvarter, hvor du ud over den flydende park High Linel også finder The Vessel-strukturen og byens nye observatorium, The Edge.

Der er kun 20 minutters gang fra Pier 83 til Times Square, så du kan slentre her, hvis du har opdaget dette travle torv.

Sammenlign New York krydstogter