Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

The Edge udsigter

En af New York Citys store attraktioner hedder The Edge. Og siden marts 2020 har det budt på den mest betagende udsigt under åben himmel på hele den vestlige halvkugle.

Cecilia Gaitán

Cecilia Gaitán

6 minutters læst

The Edge udsigter

Nyd den bedste udsigt over The Edge | ©Laura Peruchi

New Yorks skyline har fået et nyt (bogstaveligt talt) udsigtspunkt kaldet The Edge. Dette ultramoderne observatorium ligger i den vestlige ende af Manhattan i det trendy Hudson Yards-kvarter og byder på en privilegeret panoramaudsigt over hele øen.

Seværdigheder som Empire State Building, Chrysler Building, World Trade Center og endda Frihedsgudinden. Og steder som Central Park, Hudson-floden, downtown og New Jersey. Alt dette og meget mere, fra en udendørs terrasse på 700 m2.

Hvis du ønsker at opleve en oplevelse præget af svimmelhed og forbløffelse, må du ikke gå glip af dette udsigtspunkt. Du får mulighed for at se New York fra fugleperspektiv og tage en souvenir med dig fra alle byens seværdigheder. Dette er, hvad du kan se fra dens 345 meter høje højde.

1. Empire State Building, en legende

Empire State Building| ©Hellotickets
Empire State Building| ©Hellotickets

New York er fuld af attraktioner, men en af kronjuvelerne og et must på ethvert billede er Empire State Building. Byens andet store vartegn og det højeste i verden fra 1931 til 1972.

Mens du drikker en kop kaffe på Edge og nyder panoramaudsigten, kan du betragte dette imponerende arkitektoniske mesterværk i art deco-stil, der er 381 meter højt og har 102 etager. Det er også en af de seværdigheder i Big Apple, som du ikke bør gå glip af. Du kan nemt få billetter på forhånd hos Hellotickets fra lidt over 35 €.

Book dine billetter til The Edge-observatoriet uden at stå i kø

2. En skyskraber til at forelske sig i, Chrysler Building

Chrysler om natten, belyst| ©Hellotickets
Chrysler om natten, belyst| ©Hellotickets

Det er en af New Yorkeres favoritter, og selv om det ikke er den højeste i rækken, stjæler det showet på billeder. Chrysler Building 's udsøgte art deco-arkitektur skiller sig ud fra skyline og gør den til et visuelt ikon.

Det blev bygget i 1931 og er 319 meter højt og stod i et år på podiet over de højeste skyskrabere. Desværre er det ikke muligt at besøge det indre, men fra The Edge's terrasse kan du beundre denne fantastiske konstruktion af arkitekten William van Alen.

Book dine billetter til The Edge-observatoriet uden at stå i kø

3. Ground Zero med One World Observatory

Observatoriet for én verden| ©Hellotickets
Observatoriet for én verden| ©Hellotickets

Ground Zero er et af de mest spændende og imponerende steder på Manhattan. Her lå de berømte tvillingetårne, indtil de blev ødelagt ved terrorangrebet den 11. september 2001. Efter denne tragedie blev det besluttet at iværksætte genopbygningsarbejde for at genoplive området til ære for det, der skete.

Fra 100. etage på The Edge kan du se en anden af de store New York-observationsdæk fra nyere tid, One World Observatory. Det blev indviet i 2014, oprindeligt under navnet Freedom Tower, og det er nu et af Big Apples vartegn.

Og fra den 100. etage har du også en imponerende panoramaudsigt over byen. Du kan sikre dig en billet fra 35 €, hvis du ikke vil gå glip af skyline fra et andet synspunkt.

Book dine billetter til The Edge-observatoriet uden at stå i kø

4. Den nye udsigtsplatform Summit på One Vanderbilt

Det nye topmøde| ©Hellotickets
Det nye topmøde| ©Hellotickets

Det topmoderne Summit One Vanderbilt-observationsdæk, der også åbner i 2020, er en del af det nye byggeri, der har fornyet billedet af skyskraberen, og som du kan se fra terrassen på The Edge.

Det ligger i Grand Central-området og er 427 meter højt. Selv om udsigtsterrassen, The Summit, ikke er en af de højeste i byen, er det den højeste i centrum og en sanselig oplevelse. Det har en indvendig terrasse, balkoner, glaselevatorer og en slags kasse, der hænger i luften med udsigt over Madison Avenue. Endnu en oplevelse, der er værd at føje til listen, ikke?

5. Downtown New York med finansdistriktet

Downtown set fra The Edge| ©Hellotickets
Downtown set fra The Edge| ©Hellotickets

Hvis du beslutter dig for at besøge Edge, kan du fuldt ud nyde Lower Manhattan-området og dets mytiske kvarterer som East Village, Lower East Side og Financial District samt de vigtige Soho, Greenwich Village, Little Italy og Chinatown. Alt det, du er sikker på at se til fods, kan du også nyde fra luften. Manhattans magi ligger i gaderne, i mangfoldigheden og i den levende karakter, uanset hvor du går hen.

På den 700 m2 store udendørs terrasse i Edge Observatory kan du tage en souvenir med hjem af disse drømmende panoramaer af en af de mest besøgte byer i verden.

6. Hudson Yards, et kvarter med luksus og modernitet

Hudson Yards| ©Hellotickets
Hudson Yards| ©Hellotickets

The Edge ligger i et af Manhattans nyeste og mest hippe kvarterer, Hudson Yards. Så forgrundsudsigten over alle bygningerne er det hele værd. Dette område blev bygget op fra ingenting, på en tidligere togstationsplatform, og takket være en af de dyreste private ejendomsinvesteringer i USA.

Hvis du har lidt tid til at besøge observationsdækket, anbefaler jeg, at du går en tur gennem Hudson Yards og beundrer de mange skyskrabere, der findes her. Hudson Yards ligger også i direkte forbindelse med High Line, som er et must, hvis du besøger Big Apple.

Jeg anbefaler at gå en tur gennem denne park langs Hudson-floden, der grænser op til byen, og nyde landskaberne og alle de underholdningsmuligheder, du finder undervejs.

7. Fartøjet

Fartøjet| ©Hellotickets
Fartøjet| ©Hellotickets

Du kan se det fra Edge's 100. etage, og det vil gøre dig målløs, når du besøger det. The Vessel er allerede et ikon i New York City. Et meget originalt og imponerende kunst- og arkitekturværk, ideelt for fotoelskere. The Vessel er formet som en bikube, en vase, et korset eller hvad end din kreativitet inspirerer dig til, og er en labyrint med 2.500 trin og 16 etager, som du ikke må gå glip af, når du besøger Hudson Yards.

Husk, at der ikke er plads til mere end 700 personer på samme tid, så sørg for at komme ind på forhånd (hvis du ønsker at gøre det, når du går op til The Edge).

Derer gratis adgang på visse tidspunkter af dagen, men hvis du vil undgå køerne eller bare vil være sikker på at komme ind, kan du købe din billet online på The Vessel.

8. På en klar dag, Frihedsgudinden og Ellis Island

Frihedsgudinden| ©Hellotickets
Frihedsgudinden| ©Hellotickets

En af charmen ved The Edge-observationsdækket er dets nærhed til Hudson-floden. Det giver os som besøgende mulighed for at nyde den enorme udsigt over storbyen, men også landskabet ved floden og New Jersey på den anden side.

I horisonten vil vi også kunne se Liberty Island, Frihedsgudinden og Ellis Island. Begge er must-see turistattraktioner, som du kan købe billetter til på Hellotickets og være sikker på at opleve alle de attraktioner, som Manhattan har at byde på.

9. Central Park

Central Park, set fra fugleperspektiv| ©Hellotickets
Central Park, set fra fugleperspektiv| ©Hellotickets

Hvis vi nærmer os den nordlige del af den store udendørs terrasse, som The Edge tilbyder, kan vi se Manhattans store grønne lunge, Central Park, fra himlen. En af de største byparker i verden med sine 340 hektar. Det er et symbol på New York og et sted, hvor turister og lokale kan slentre, hvile sig, underholde og distrahere sig.

Central Park har det hele. Skov, søer, vandfald og endda en zoologisk have. Det er ideelt til at gå, cykle eller leje en vogntur. Den perfekte plan til at tage en pause fra New Yorks pulserende rutine.

10. Hudson og nogle af dens broer

Hudson ved solnedgang| ©Hellotickets
Hudson ved solnedgang| ©Hellotickets

En af fordelene ved The Edge's beliggenhed er nærheden til Hudson-floden på vestbredden. Fra toppen af observationsdækket kan du se bådene, der sejler i vandet, og nogle af de mest populære broer, der forbinder Manhattan Island med Brooklyn (f.eks. Williamsburg Bridge) og resten af byen.

Hvis du går op herfra ved solnedgang, vil Hudson ligne et spejl eller et stort sølvfarvet hav og vil hjælpe dig med at få en meget bedre fornemmelse af byens plan og dens enorme størrelse. Du kan gøre dette ved at tage et kig på min artikel om åbningstider på Edge og vælge dit foretrukne tidspunkt på dagen for et besøg.