Paris i maj: tips og anbefalinger til at gøre din tur uforglemmelig

Foråret går på hæld, alt er åbent, og det bedste er, at du i maj kan nyde det gode vejr og de fantastiske begivenheder uden at blive overrendt af menneskemængderne.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Paris i maj: tips og anbefalinger til at gøre din tur uforglemmelig

Nat ved Triumfbuen i Paris. | ©Craig Philbrick

Uanset om du er i humør til nogle fremragende bruncher eller foretrækker et stille museumsbesøg, passer begge dele ind i denne forårsmåned, der afslutter Paris' grønne periode.

Lysets by har altid masser at byde på i løbet af året, men maj er en måned fyldt med sjov, kunst og spektakel. La foire du Trone, May Day eller Bread Festival er blot nogle af de mange unikke begivenheder i denne måned. Lad os komme i gang!

1. Tag på en dagstur til Loire-dalen

Loire-dalen| ©Pedro Szekely
Loire-dalen| ©Pedro Szekely

Med alt i blomst og sommeren i Paris på vej, er der måske ikke noget bedre tidspunkt at nyde Loire-dalen uden menneskemængder end i maj. Husk, at foråret i Paris ikke varer evigt, og at opleve Loire-dalens skønhed i maj er ikke det samme som at gøre det i højsommeren, for slet ikke at tale om, hvis du tager til Paris om vinteren.

Bedst kendt for sin verdensberømte overflod af franske slotte, er alle slottene faktisk åbne, mens der stadig er langt færre turister end i den egentlige højsæson.

Hvis du beslutter dig for at booke en tur til Loire-slottene, vil du se de tre mest populære renæssanceslotte på Loire-flodens bredder: Chenonceau, Chambord og Amboise, og du vil også besøge Leonardo da Vincis grav.

Book en rejse til Loire-slottene

2. Nyd 1. maj-festlighederne fra et krydstogt på Seinen

Seinen og Paris| ©jlfaurie
Seinen og Paris| ©jlfaurie

Den 1. maj er en helt særlig dag i Paris, når Parc de Pelouse de Reuilly bliver fuldstændig oplyst af fyrværkeri. Springvandene er heller ikke glemt og deltager i denne dag med nogle vandshows. Parken er uden tvivl et af de bedste steder at være om aftenen i Paris. Og da parken ligger tæt på Seinen, kan du benytte lejligheden til at nyde festlighederne fra en af flodkrydstogterne på Seinen.

Her er en liste over alle mulighederne:

I dag er La Fête du Travail en helligdag, hvilket betyder, at næsten alt er lukket. I Frankrig er en af de smukkeste traditioner, der finder sted den 1. maj, gaven af liljekonvalblomster, kendt som 'muguet' på fransk. Denne tradition går tilbage til keltisk tid, hvor det at give disse blomster betød, at sommeren i Paris var lige om hjørnet.

Book et krydstogt på Seinen

3. Besøg Triumfbuen på Fête de la Victoire

Tag et billede ved Triumfbuen i Paris| ©Sebastien Gabriel
Tag et billede ved Triumfbuen i Paris| ©Sebastien Gabriel

Under denne sejrsdagsceremoni fra Anden Verdenskrig lægger Frankrigs præsident blomster ved Triumfbuen for at ære Frankrigs befrielse.

Det var den 7. maj 1945, at nazisterne officielt overgav sig til de allierede, og det sidste slag fandt sted den 8. maj, hvilket markerede afslutningen på Anden Verdenskrig.

Selvom dagen har været fejret i årtier, var det først i 1981, at præsident Francois Mitterrand erklærede Sejrsdagen for en fransk helligdag. Så glem ikke at bestille billetter til Triumfbuen, hvis din rejse falder den 8. maj, og medbring en kvist blomster for at symbolisere fred.

Book dine billetter til Triumfbuen

4. Tag en tur rundt til konditorierne i Paris i anledning af brødfestivalen

Brød til Brødets Festival| ©Grace
Brød til Brødets Festival| ©Grace

Festivalen finder sted i Notre Dame i Paris, og der er live-demonstrationer, smagsprøver og mulighed for at købe prisvindende brød under hele festivalen.

Paris Bread Festival afholdes hvert år den første weekend i maj og fejrer alt, hvad der har med baguette, croissant og franskbrød at gøre.

Hvis der er noget, Paris' kvarterer er kendt for om morgenen, så er det den skønne duft af hjemmebagt brød, så forestil dig, hvordan det er at vandre rundt i gaderne midt under brødfestivalen ! Du kan også benytte lejligheden til at tage en rundtur i Paris' konditorier og fejre dagen på den sødeste måde.

Book en rundtur i Paris' konditorier

5. Nyd musikken på Paris Jazz Festival

Paris Jazz Festival| ©InfoParis
Paris Jazz Festival| ©InfoParis

Stilfulde butikker, historiske caféer og verdensberømte hoteller: Saint Germain des Prés er kendt for mange ting, men mest af alt for sin årlige jazzfestival.

Den årlige begivenhed afholdes normalt i midten af maj, og du kan nyde optrædener af jazzlegender på Odéon - Théâtre de l'Europe, for mere information om priser og åbningstider besøg begivenhedens officielle hjemmeside. Det er helt sikkert en af de maj-begivenheder, du ikke bør gå glip af. Og hvis du elsker jazzmusik, uanset om du kun er i Paris for en dag, bør du overveje det.

Nogle af koncerterne er gratis, så husk at besøge arrangementets hjemmeside for at få flere oplysninger.

Book en rundtur i Saint-Germain-des-Prés

6. Tag på en nat med museer i Paris

Facaden på Musée de Nuit| ©Lonni Besançon
Facaden på Musée de Nuit| ©Lonni Besançon

Natten i Paris er noget helt særligt, og hvis du har mulighed for at være i Lysets By under Museernes Nat, vil du blive forbløffet. På denne dag åbner de bedste parisiske museer deres døre helt gratis. Arrangementet finder sted den 18. maj og involverer mange af de mest berømte kulturcentre.

Hvis du elsker kunst og er på udkig efter en inspirerende aftentur gennem nogle af de mest interessante museer i Paris, så tøv ikke med at besøge arrangementets hjemmeside for at holde dig opdateret.

Her er også nogle muligheder, hvis du vil have dem i tankerne:

Book dine billetter til Louvre-museet

7. Gå ikke glip af Foire du Trone

Indgang til Foire du Trone| ©Marcel Jarron
Indgang til Foire du Trone| ©Marcel Jarron

På Foire du Trone kan du nyde en række cirkusattraktioner fra de mere rolige til de mere energiske, fra bilforlystelser til de mere iøjnefaldende pariserhjul og rutsjebaner. Det er helt gratis at komme ind, men det koster mellem 2 og 10 euro at køre i forlystelserne.

Throne Fair finder sted mellem april og maj, så hvis du gik glip af åbningen i april, bør du ikke gå glip af højdepunktet af begivenheden, hvor du kan nyde de 350 forlystelser og attraktioner spredt over mere end 10 hektar.

La Foire du Trône er uden tvivl det ældste marked i Frankrig. Dets historie går tilbage til Lotarios tid i 957, men det var først i 1805, at der opstod en lille forlystelsespark, som er blevet mere og mere berømt, indtil den blev til det tivoli, vi kender i dag. Det finder sted i Pelouse de Reuilly (Vincennes-skoven) fra middag til midnat. Hvis du tager metroen, anbefaler jeg linje 8, og hvis du tager sporvognen, anbefaler jeg linje T3.

Book en privat rundtur i Paris

8. Sæt krydderi på din rejse med Smagen af Paris

Smag på Paris| ©Monparingo
Smag på Paris| ©Monparingo

Grand Palais omdannes til et udstillingsvindue for de fineste restauranter og håndværksmæssige fødevareproducenter i fire dage med gourmetsmagninger, madlavningsshows og møder med Frankrigs topkokke. Begivenheden finder normalt sted i midten af maj.

Du vil kunne smage eksklusive retter i små portioner serveret af unge og nye kokke samt Michelin-stjernekokke i restauranter under Grand Palais' ikoniske glaskuppel.

Kendte kokke som Anne-Sophie Pic, Frederic Anton, Gregory Marchand og Kei Kobayashi vil være til stede i Theatre des Chefs for at give masterclasses og særlige workshops. For mere information, tjek arrangementets hjemmeside for mere information!

9. Tag en slentretur gennem Paris Street Art Festival

Gadekunst i byen| ©InfoParis
Gadekunst i byen| ©InfoParis

Denne årlige festival fejrer gadekunsten langs Canal Saint Martin og i hele det 10. arrondissement. De vidunderlige forestillinger og den festlige atmosfære gør dette til en fantastisk måde at tilbringe dagen på. Hvis du er i Paris i slutningen af maj, skal du huske at tage en omvej for at tjekke denne begivenhed ud! Og hvis du rejser til Paris med børn, må du ikke glemme at tage dem med til denne begivenhed.

Denne gratis festival byder på gadeartister af alle slags: klovne, cirkusnumre, tryllekunstnere, dukketeater, musik, teater og meget mere. Nær kanalen er der flere spisesteder, bl.a. parisiske creperies.

Energien fra den åbne begivenhed overføres også til det 18. og 19. arrondissement, især nær bredden af Canal Saint-Martin, et område, hvor de parisiske turistbusser også passerer. Under alle omstændigheder anbefaler jeg, at du besøger eventets hjemmeside, hvis du vil have flere oplysninger.

10. Øjeblikke af fred på Yoga Paris-festivalen

Yoga Festival| ©Clothilde Berruet
Yoga Festival| ©Clothilde Berruet

Yoga Festival Paris er en årlig begivenhed og en af de største af sin slags i Frankrig. I fire dage kan besøgende møde eksperter i yoga og lignende discipliner.

Derudover har de adgang til 90 gratis yogaklasser, der tilbydes i tre studier! Konferencer med fokus på egenomsorg og ernæring er også på dagsordenen. Der er også healing-workshops og yoga-mesterklasser.

Det er et forrygende program, som finder sted i Porte de la Villette Convention Centre.

Vejret i Paris i maj

Paris Panthéon,| ©Moonik
Paris Panthéon,| ©Moonik

Sommeren er endelig på vej, dagene bliver længere, og vejret bliver endelig varmere. Gennemsnitstemperaturen i den franske hovedstad i maj måned svinger mellem 11 og 19 grader celsius, hvilket betyder, at selvom temperaturen er behagelig, er det ikke varmt nok til at gå rundt i sommertøj.

Ligesom resten af foråret er der altid risiko for regnbyger, så husk at tage paraplyen med!

Book en natcykeltur i Paris

Hvad skal man have på i Paris i maj?

Pakning af din bagage| ©Vlada Karpovich
Pakning af din bagage| ©Vlada Karpovich

I varmere temperaturer er det bedst ikke at medbringe tykke jakker eller frakker. Optimer din plads! Selv om temperaturen kan nå op på 20 grader, er nætterne stadig kølige, så det er vigtigt at medbringe en varmere jakke, så du ikke bliver siddende i din bolig om natten og ser fjernsyn. Nederdele med strømpebukser, t-shirts med tynde cardigans og behagelige flade sko er nogle af de mest almindelige outfits til denne måned af året i Paris.

Book en personlig privat rundtur i Paris

Andre ting at lave i Paris i maj

Picnic i Versailles| ©Viator
Picnic i Versailles| ©Viator

Man kan ikke besøge Paris om foråret uden at nyde en parisisk picnic eller to (eller tre!). Og når det gælder Paris i maj, er der ingen mangel på godt vejr, så man kan få mest muligt ud af de sene forårsblomster og græsklædte grønne sletter.

Selvom mange hævder, at Paris mangler parker sammenlignet med andre europæiske byer som London, vil du opdage, at det ikke er helt korrekt!

Book en rundtur i Paris' latinerkvarter

Paris i maj

Udsigt fra Montparnasse-tårnet i Paris| ©Guilhem Vellut
Udsigt fra Montparnasse-tårnet i Paris| ©Guilhem Vellut

Selvom det er sandt, at maj ikke er den travleste måned i Paris, som det er om vinteren, er det ikke anderledes sammenlignet med sommermånederne i Paris, hvor menneskemængderne er på deres højeste. Så hvis du kan lide at nyde det gode vejr uden menneskemængder, er maj helt sikkert en god mulighed for at nyde alle de ting, man skal se og gøre i Paris.

Book en tur til Montmartre