Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom i februar: en guide til de bedste ting du bare skal se i byen

Kan du forestille dig at se Colosseum ved daggry med næsten ingen mennesker? I årets korteste og mest romantiske måned er det muligt. Tag et kig på denne guide til at varme op med gastronomi og planer!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

8 minutters læst

Rom i februar: en guide til de bedste ting du bare skal se i byen

Colosseum, Italien | ©Ruben Ramirez

Februar i Rom handler ikke kun om karneval! Selvom det er årets korteste måned, er de 28 dage spækket med ting, man kan lave i Rom. I denne guide til dem med en sød tand vil jeg vise dig de sødeste og mest kaffeagtige steder i Den Evige Stad; hvordan man besøger museerne gratis, uden at glemme Valentinsdag og de elskende. Som det spanske ordsprog siger "lo bueno, si breve, lo bien, dos veces bueno".

1. Besøg de mest romantiske steder i Rom på Valentinsdag

Besøg ved Trevi-fontænen| ©Radek Kucharski
Besøg ved Trevi-fontænen| ©Radek Kucharski

Hvis du rejser til Rom med din bedre halvdel på denne tid af året, kan I nyde en spadseretur hånd i hånd gennem Villa Borghese-haven og dens magiske skulpturer, forsegle jeres kærlighed med et kys ved Trevi-fontænen eller tage en bådtur på Tiberen. Glem bare ikke at kaste den traditionelle mønt i springvandet, ellers vil du ikke tilbage?

Tag en tur rundt til fontæner og pladser, eller opdag de hængelåste broer

En anden anderledes plan, som du kan lave med din partner, er at gå langs de bedste broer i Rom, hvor du vil finde en overraskelse... Tusindvis af hængelåse!

Denne tradition blev moderne for et par år siden efter udgivelsen af bestselleren Ho voglia di te af den italienske forfatter Federico Moccia, som blev efterfulgt af en film. I historien binder unge elskende en kæde og en hængelås til Milvio-broen i Rom, smider nøglen i floden Tiberen og sværger evig kærlighed til hinanden. Så nu ved du det!

Erobre din partner gennem maven

Hvis du vil fuldende din date med en romantisk aften, foreslår jeg, at du inviterer din partner til middag på en af de fantastiske restauranter i Trastevere. I dette indlæg giver jeg dig en liste over, hvor du kan spise middag i Trastevere. Efter disse delikatesser og med den charme, som Trastevere har om natten, hvem ville så ikke blive forelsket igen?

Book en tur til fontæner og pladser i Rom

2. Stem dine ører og søg ly for kulden i operahuset

Uden for Teatro Costanzi| ©California Will
Uden for Teatro Costanzi| ©California Will

Hvis dagen bliver regnfuld, er det en god idé at købe operabilletter i Rom, som om vinteren har et fuldt program med skuespil og koncerter, og det er en god måde at komme vejret i forkøbet på. Ballet- og operaforestillinger afholdes på to forskellige steder: Teatro Constanzi og Teatro Nazionale.

Auditorierne vil tage pusten fra dig! Især mindede de mig om den majestætiske Wiener Opera. Et teaterstykke? Jeg anbefaler dig at tage til Teatro Constanzi for at se La Traviata, en klassiker af Giuseppe Verdi fra 1853. Historien fortæller om den umulige kærlighed mellem en kurtisane og en ung borgerlig i det 19. århundrede. Pak noget smart afslappet tøj til begivenheden!

Her er vores indlæg om, hvordan du får fat i dine billetter til operaen i Rom.

Book billetter til operaen i Rom

3. Hav det sjovt til det romerske karneval!

Karnevalsmasker| ©Keith Jones
Karnevalsmasker| ©Keith Jones

Hvis du rejser til Rom i denne måned, kan du nyde en af de mest spektakulære begivenheder i Den Evige Stad: det romerske karneval, som normalt finder sted i anden halvdel af februar. Du vil se, hvordan hovedgaderne er fyldt med farver og spænding, og du vil finde et væld af festlige parader med deres romerske figurer.

Programmet, som er koncentreret omkring Piazza del Popolo og Via del Corso, omfatter som regel en jazzkoncert, en stor parade af heste, masker, lege for børn, teater og fyrværkeri.

Ved du, hvor det stammer fra?

Det romerske karneval var i århundreder en stor begivenhed for den romerske befolkning, hvor alt var tilladt: orgier, overdådige måltider, ofringer og maskerede danse. I løbet af disse dage blev slaverne befriet fra deres forpligtelser og skiftede rolle til deres ejeres.

Smag på de typiske karnevalsslik!

Hvis du har en sød tand, vil jeg råde dig til at benytte lejligheden til at prøve de typiske desserter fra disse fester, blandt andet castagnole alla romana, en slags stegte fritter, bocconotti di ricotta og frappe.

Book en privat rundtur i Rom

4. Oplev Campo dei Fiori og dens sæsonbetonede produkter

Produkter fra markedet i Campo dei Fiori| ©joanne clifford
Produkter fra markedet i Campo dei Fiori| ©joanne clifford

Hvis du vil lave din egen "Eat, Pray, Love" (2010) som Julia Robert i filmen, hvor hun beslutter sig for at rejse verden rundt, skal du tage til Campo dei Fiori-markedet, det mest maleriske og folkloristiske marked i byen. Her vil du, som det skete for vores hovedperson i Rom, opdage, hvad det vil sige at spise med store bogstaver og alle de ritualer, der omgiver det, såsom at slentre rundt og købe friske råvarer fra de hundredvis af boder.

De mere eventyrlystne kan prøve en af de berømte romerske isPiazza Navona, som kun ligger et stenkast væk.

På denne festival af dufte og smage kan du nyde årstidens råvarer som mandler, kastanjer og valnødder, der er så populære i det romerske køkken. Gå rundt blandt de farverige frugtboder, og find husets specialitet: de uundværlige romerske artiskokker.

Marked om dagen, underholdningscenter om natten

Hver morgen siden 1869, undtagen om søndagen, har pladsen været fuld af butikker, der sælger frugt, grøntsager, kød, fjerkræ og frisk fisk. Hvis du kommer der om aftenen, vil du opdage, at esplanaden er blevet et af nattelivets mødesteder med sine restauranter, cocktailbarer, biografer og teatre.

Book en gastronomisk tur på Campo dei Fiori

5. Tag en tur til Frascati og nyd byens karneval

Besøg Roms slotte| ©glolucach
Besøg Roms slotte| ©glolucach

Hvis du er så heldig at have en uge eller to i Rom, anbefaler jeg, at du gemmer en af dem til en tur til karnevalet i Frascati, en by i Castelli Romani ("Roms slotte"), der er berømt for sin naturlige skønhed, historiske arv og misundelsesværdige kulinariske og hvide vinkultur. Du kan endda benytte dagen til at tage på vinsmagning.

Hvad består Frascati-karnevallet af?

Programmet starter med borgmesterens symbolske overrækkelse af byens nøgler til kong Pupone og inkluderer en farverig parade med vogne og masker. Arrangementet slutter fastelavnssøndag på byens hovedtorv med det berømte ritual, hvor man brænder Pulcinella, en af de mest elskede og typiske figurer på denne tid af året i Italien, som er kendetegnet ved en stor kroget næse.

Book en udflugt til slottene i Frascati

6. Flygt til Firenze til chokolademessen

Piazza Santa Croce i Firenze| ©Fred Romero
Piazza Santa Croce i Firenze| ©Fred Romero

Den evige stad er fascinerende, men hvis du vil fuldende din rejse med en anden slags udflugt, foreslår jeg, at du besøger Firenze på en udflugt fra Rom, vuggen for italiensk kunst og renæssance, som i februar er vært for en af sine sødeste festivaler: Chokolademessen. I denne artikel forklarer jeg, hvordan man nemt kommer fra Rom til Firenze.

Den håndværksmæssige chokolademesse, hvor kokke og chocolatiers fra hele Italien deltager, afholdes normalt på Piazza Santa Croce i februar og varer normalt omkring 10 dage. Her kan du smage den bedste chokolade, få en eftermiddagsaperitif og nyde madlavningskurserne - en varm chokolade om vinteren vil smage fantastisk!

Book en rejse til Firenze fra Rom

7. Udnyt søndage til at besøge museerne gratis!

Facaden på de kapitolinske museer| ©Erik Drost
Facaden på de kapitolinske museer| ©Erik Drost

En god plan for søndage, endnu bedre end en film og et tæppe til at beskytte dig mod kulden, er at holde varmen i de romerske museer omgivet af de store værker af Rubens, Raphael og Caravaggio. Det lyder ikke dårligt, vel?

Og hvis jeg fortæller dig, at der er helt gratis adgang den første søndag i vintermånederne, kunne planen ikke være bedre. Og billig! Du skal dog vide, at der er lange køer til de mest populære museer, f.eks. til Colosseum eller Castel Sant'Angelo... På den anden side er billetterne til Vatikanmuseerne gratis den sidste søndag i måneden. Vær tålmodig, før du tager af sted!

Her er en liste over, hvad der efter min mening er de bedste museer i Den Evige Stad:

8. Glid for sidste gang på skøjtebanerne... Vær forsigtig!

Skøjteløb i Rom| ©Jacqueline Poggi
Skøjteløb i Rom| ©Jacqueline Poggi

For at skylle den italienske madorgie ned (som hovedsageligt består af pasta og pizza), er det en god sportsplan at skøjte på den evige bys skøjtebaner med din partner, venner eller familie. I februar har du en af sæsonens sidste chancer for at glide på den kunstige sne, og du vil få det sjovt!

Disse faciliteter er normalt åbne mellem december og februar. Det mest majestætiske sted i Rom, der er dedikeret til denne aktivitet, er skøjtebanen ved siden af Castel Sant' Angelo på Piazza Adriana. Det er her, et af Roms julemarkeder normalt afholdes, hvor du kan få en varm chokolade eller gløgg, få ny energi og beundre den imponerende bygning - du vil elske dette sted!

9. Nyd den trafikfrie by på miljøvenlige søndage

Piazza della Repubblica dækket af sne| ©Stefano Avolio
Piazza della Repubblica dækket af sne| ©Stefano Avolio

Vinteren i Rom har en særlig charme. Ud over muligheden for at se byen farvet hvid af sne, som det skete i 2018, da Capitol og Roms monumenter blev begravet under et smukt hvidt slør, kan du også gå rundt i byen på nogle søndage uden trafik, en oplevelse, du vil elske!

Kan du forestille dig at opdage den evige stad sneet inde og uden biler? I vintermånederne bestræber den italienske hovedstad sig på at reducere forureningen og forbyder køretøjer at køre ind i byens centrum, undtagen dem, der bruger lavforurenende energikilder såsom elektriske køretøjer.

10. Varm op i Roms bedste kaffebarer

Sant'Eustachio Il Caffè kaffebar| ©Michiel Jelijs
Sant'Eustachio Il Caffè kaffebar| ©Michiel Jelijs

I Rom har caféerne en særlig aroma. Enhver café i den italienske hovedstad serverer lækker kaffe til priser, der er til at betale for almindelige mennesker. Denne drik er et af symbolerne på la dolce far niente. Her er en liste over mine yndlingscaféer:

 • Sant'Eustachio Il Caffè (Piazza Sant'Eustachio, 82): Det er et hyggeligt sted fra 1938, som har bevaret de originale mosaikker og dekorationer. Du vil blive overrasket, fordi der dufter af kaffe, før du træder ind. Her sælges også en bred vifte af produkter, som man kan tage med hjem som souvenirs: malet kaffe, kaffebønner dyppet i chokolade, kaffetrøfler, kaffelikør og endda kaffekander - et tempel for koffeinnarkomaner!
 • Café Greco (Via Condotti, 86): Hvis du vil rejse tilbage i tiden, skal du sætte dig ved et af bordene på denne historiske café, der har været åben siden 1760 i Rom. Den betragtes som den ældste i den evige stad og den næstældste i Italien, kun overgået af en anden café i Venedig.

Februar-temperaturer i Rom

Spadseretur rundt i Rom| ©Danila Giancipoli
Spadseretur rundt i Rom| ©Danila Giancipoli

Før du rejser, foreslår jeg, at du tjekker vejrudsigten i Rom på apps som AccuWeather eller eltiempo.es. De er ret pålidelige!

Hvis du rejser til Den Evige Stad på denne tid af året, er du heldig, for den romerske hovedstad byder på nogle af de bedste temperaturer i Europa i februar. Generelt vil termometrene vise højder på mellem 12º C og 14º C og lavder på 3º C og 4º C. På den anden side falder nedbøren ret meget, især regner det normalt omkring 7 dage om måneden. Men vær forberedt, og glem ikke din paraply for en sikkerheds skyld.

Hvad skal du pakke til dit besøg i Rom i februar?

Organisering af din bagage| ©Vlada Karpovich
Organisering af din bagage| ©Vlada Karpovich
 • Støvler eller behagelige sko med lukkede tæer
 • Hue af uld
 • Halstørklæde (sæsonens vigtigste accessory)
 • Varme handsker eller uldhandsker
 • Trøjer eller sweatshirts, der holder dig varm
 • Tykke bukser
 • Frakke eller jakke
 • Varme sokker - fødderne først!
 • Paraply