Krakow Hop On Hop Off-bus

Som så mange andre byer i Europa har Krakow sin egen sightseeingbus, der kører dig rundt til byens højdepunkter.

Katherine Betances

Katherine Betances

7 minutters læst

Krakow Hop On Hop Off-bus

Krakow, Polen | ©Jacek Dylag

Som turistmål er byen Krakow kendetegnet ved en skønhed og charme, som er umulig at gengive. Som en af de to vigtigste byer i Polen er den en af de mest besøgte destinationer i Europa.

Derfor er der mange interessante ting at se, gøre og nyde, så enhver rejse til Krakow kræver omhyggelig planlægning for at få mest muligt ud af dit ophold i Krakow.

Muligheden med sightseeingbussen er en enkel og frem for alt hurtig måde at blive fanget af Krakows magi og bevæge sig mellem de vigtigste seværdigheder i Krakows gamle bydel.

1. Den mest komplette mulighed: Krakow Hop-on-Hop-off.

Krakow, Polen| ©Ostap Senyuk
Krakow, Polen| ©Ostap Senyuk

Ligesom andre storbyer i Europa og verden har det smukke lille Kraków sin egen version af den klassiske Hop-on-Hop-off-sightseeingbus.

Det er et godt alternativ for rejsende, der er i byen i en kort periode, 3 dage i Krakow eller mindre, og som ønsker at lære byen at kende på en hurtig, men meget omfattende rundtur.

Hvordan fungerer City Sightseeing Krakow?

Krakow Hop-on-Hop-off sightseeingbussen har en foruddefineret rute bestående af 8 stop ved de vigtigste seværdigheder i Krakows gamle bydel. Rejsende køber et særligt kort, der er gyldigt i en eller flere dage.

Med dette pas kan du stige på og af bussen så mange gange du vil, så længe passet er gyldigt. Du kan besøge alle de seværdigheder, der er af interesse for dig, stå af direkte ved de nærliggende stoppesteder og stige på bussen igen, når du ønsker at fortsætte din tur.

En anden interessant måde at bruge Krakows Hop-on-Hop-off-tjeneste på er at tage den fulde non-stop-rute for at få et hurtigt overblik over hele byen. Valget er helt op til dig og afhænger i høj grad af din tur.

Det kan f.eks. være interessant at tage den fulde non-stop-rute om vinteren i Krakow, når temperaturen er for kold til at udforske byens gader til fods.

Men hvis du rejser til Krakow om sommeren, er det den bedste måde at nyde byen på at stige af bussen og udforske nogle områder til fods.

Bussen har lydguider på 10 forskellige sprog, herunder spansk, engelsk og fransk. Audioguiderne giver den rejsende oplysninger om byen og de attraktioner, du vil se undervejs.

Book de bedste Krakow-ture

Tidsplan og varighed af turen

 • Tidsplan: Krakow Hop-on-Hop-off sightseeingbusserne kører alle dage året rundt fra kl. 10 om morgenen til kl. 16.20 om eftermiddagen.
 • Turens varighed: En komplet rundvisning uden stop tager i alt 90 minutter.

Ruter og stop på turen.

I Krakow tilbyder Hop-on-Hop-off en enkelt linje, den såkaldte røde linje, som stopper ved følgende højdepunkter i byen:

Kraków Hop-on-Hop-off-billetter

Pristabellen for Krakow Hop-On-Hop-Off følger følgende parametre.

 • 24-timers billet: Ca. 45 euro i billet for voksne og 40 euro i børnebillet for børn fra 3 til 15 år. Billetten er gyldig i 24 timer fra aktiveringen. Denne særlige billet omfatter en ekstra elektrisk trolley-tur rundt i Krakow.
 • 72-timers billet: Ca. 22 euro i billet for voksne og 20 euro i børnebillet for børn fra 3 til 15 år. Dette kort er gyldigt i 72 timer fra aktivering og omfatter ikke yderligere rejser, kun bussen.
 • Babyer rejser gratis: Hvis du rejser til Krakow med små børn, skal du vide, at babyer ikke behøver at betale billet for at få adgang til Krakow Hop-on-Hop-off-busserne. De skal dog sidde på skødet af deres forældre under hele turen.

Book de bedste Krakow-ture

2. Sightseeingbus Wow Krakow!

Krakow, Polen| ©Severinus Dewantara
Krakow, Polen| ©Severinus Dewantara

Wow Krakow sightseeingbussen er et andet alternativ at overveje på din tur til byen. Denne service tilbydes af et lokalt selskab med en lignende funktion som Hop-on-Hop-off-bussen og i to hovedformater: dagstur og nattur.

Dagbus

Wow Krakow Sightseeing Bus dagturen giver dig mulighed for at se byens vigtigste attraktioner i dit eget tempo på en tur, der er designet til at give dig mulighed for at hoppe på og af så mange gange du vil. Turen omfatter en audioguide på 6 sprog: polsk, engelsk, tysk, italiensk, fransk og spansk

The Wow Krakow-ruten! Den omfatter i alt 12 stop i nærheden af mange seværdigheder i Krakows centrum.

De mest berømte er: Krakows filharmoniske orkester, Wawel-slottet, Nationalmuseet, Kościuszko-højen, Norbertine Sisters Church of the Norbertine Sisters (som anses for at være en af de 10 kirker, der skal ses i Krakow), Grunwaldzki-broen og mange andre.

 • Turens varighed: Hele ruten uden stop tager ca. 90 minutter at gennemføre.
 • Tidsplan: Turen starter normalt kl. 10.30 og slutter omkring kl. 14.00;
 • Pris: Et 1-dags- eller 24-timers Wow Krakow-pas kan fås fra 20 EUR pr. rejsende.

Book de bedste Krakow-ture

Natbus

Wow Krakow! tilbyder besøgende en nattetur i byen, en aktivitet, der er vurderet som en af de bedste ting at lave i Krakow om natten.

Denne tur tilbydes sæsonbestemt, så afhængigt af hvornår du rejser til byen, er natteturen måske eller måske ikke tilgængelig.

Under turen vil du sandsynligvis se de vigtigste seværdigheder i byen, herunder et besøg på den berømte Krakushøj for at få en panoramaudsigt over byen.

Der er også inkluderet en guide, som ledsager gruppen under hele turen, og en forfriskning på en lokal restaurant i Krakows centrum, normalt omkring hovedtorvet.

 • Turens varighed: Hele turen tager ca. 3 timer at gennemføre.
 • Tidsplan: Bussen er normalt tilgængelig fra onsdag til lørdag. Turen starter ved Galaxy Hotel i Krakow kl. 20:00. Jeg anbefaler dog, at du bekræfter disse oplysninger med selskabet inden turen.
 • Pris: Du skal betale i gennemsnit 20 € pr. passager.

Fordele og ulemper ved sightseeingbusserne

Krakow, Polen| ©Lucas Albuquerque
Krakow, Polen| ©Lucas Albuquerque

Uanset hvilken by du besøger, har turistbusser mange fordele for turisterne, begyndende med, at de omfatter stop tæt på de vigtigste attraktioner, hvilket gør det meget nemt at komme til dem.

Mit yndlingsaspekt er dog nok muligheden for at nyde mere af byen i bycentre, hvor metroen er massernes transportmiddel. Turbussen giver os mulighed for at bevæge os mellem destinationer og faktisk gå rundt i gaderne og ikke bare passere under dem.

Den største ulempe ved turistbusser er i de fleste tilfælde den manglende organisering fra den rejsendes side. Hvis du ikke planlægger din rejseplan omhyggeligt, kan du ende med at betale for en service, som du ikke bruger ret meget. Derfor anbefaler jeg, at rejsende sætter mindst én dag af til at udforske attraktionerne i den gamle bydel.

Book de bedste Krakow-ture

Tips til sightseeing i en sightseeingbus

Krakow, Polen| ©Dawid Labno
Krakow, Polen| ©Dawid Labno

Der er mange tips til rejser til Krakow, som du bør tage hensyn til, men når det gælder om at udforske byen og turistbussen, er her de vigtigste tips.

1 eller 2-dageskortet er som regel nok

Når du besøger Krakow, skal du huske på, at byen har en gammel bydel og et lille historisk centrum, hvor de fleste attraktioner ligger meget tæt på hinanden.

Derfor kan du booke 1 eller 2 dage i Krakow for at udforske og nyde den gamle bydel og derefter tage videre til destinationer længere væk.

Hvis du har en veltilrettelagt rejseplan, er et 1-dags eller 2-dags buskort normalt nok til at se alt det vigtige.

Bestil en tur til Auschwitz fra Krakow

Det er den bedste løsning at købe pas på forhånd.

At købe dine buskort, inden du ankommer til byen, er en af de bedste beslutninger, du kan træffe.

Det sparer dig tid og sikrer, at du har alle de oplysninger, du har brug for, så du får mest muligt ud af din ferie.

Udforsk ud over den gamle bydel i Krakow

Endelig et mere generelt rejsetip: Uanset hvor attraktiv byen Krakow er, så prøv at udforske de vigtigste attraktioner, der ligger uden for byen, men tæt nok på til at komme frem og tilbage på højst en dagsudflugt.

Nogle af mine personlige favoritter er:

Book en tur til Wieliczka saltminerne

Vigtigste punkter, hvor turistbusserne kører forbi

Krakow, Polen| ©Lucas Albuquerque
Krakow, Polen| ©Lucas Albuquerque

Krakow er et af de mest besøgte rejsemål i Polen på grund af sine arkitektoniske monumenter, museer, middelalderlige bygninger og et af de ældste markeder på kontinentet.

Selv om der er mange ting at se og lave i Krakow, er turistbusser en god måde at se byens højdepunkter på og gøre sig bekendt med det historiske centrum på en afslappende måde.

Bemærk venligst, at turens rute i høj grad afhænger af den service, du vælger at bestille. Der er dog nogle få punkter, som du ikke bør gå glip af: det kongelige Wawel-slot, en af byens vigtigste seværdigheder, det gamle Kazimierz-domstolshus i hjertet af byen, det etnografiske museum, hvor du kan lære om europæisk historie og kultur, Schindler-fabrikken og mange flere.

Bestil en guidet tur til Wawel-slottet