Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London i marts: alt hvad du har brug for at vide

Marts er måneden, hvor vinteren er forbi og foråret i London begynder. Det er en måned med fantastiske festivaler, aktiviteter og muligheder for at nyde London.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

10 minutters læst

London i marts: alt hvad du har brug for at vide

Gaderne i London | ©Pixabay

Det er altid et godt tidspunkt at besøge London på, men som med alt andet er der bedre tidspunkter end andre. I marts er der nogle særlige forhold, der gør det til et unikt tidspunkt at tage på denne rejse og nyde alt det, der er at se og gøre i Londons hovedstad.

Da det er en overgangsmåned mellem vinter og forår, viser vejret sine to ansigter, de typiske kolde og overskyede dage og de solrige dage. Vejret er dog ikke den vigtigste faktor, når det drejer sig om at vælge disse datoer for at besøge London. Det er de unikke begivenheder, som f.eks. St Patrick's Day og Head of the River Race på Themsen.

Læs videre for at finde ud af, hvad der er de bedste ting at lave og steder at besøge i London i marts.

1.Nyd St. Patrick's Day

St Patricks Day i London| ©Greater London Authority.
St Patricks Day i London| ©Greater London Authority.

Når den 17. marts kommer, bliver London grøn. St Patrick's Day er en af de mest fejrede fester i byen. For at fejre St Patricks Day er byen vært for en kæmpe festival med levende musik, mad, aktiviteter, et stort optog og, som det hører sig til en god irsk fest, masser af øl.

Festivalens midtpunkt er en kæmpe parade, der går gennem nogle af hovedstadens mest ikoniske vartegn. Den starter omkring middagstid på Piccadilly Street og passerer forbi steder som Ritz Hotel, Piccadilly Circus og slutter på Trafalgar Square. Tusindvis af Londonere og turister strømmer til den store parade for at se de iøjnefaldende vogne, der bliver bevogtet af irske klassiske dansere og ledsagende bands.

Marchen slutter på Trafalgar Square, hvor de fleste af aktiviteterne er koncentreret. Mange af dem fokuserer på at udbrede den irske kultur med masser af øl som en god irsk fest. Festivalen er gratis og begynder normalt kl. 12.00 og slutter kl. 18.00 om aftenen.

Festivalen er ikke kun koncentreret på Trafalgar Square, men strækker sig også ud til alle Londons pubber, hvor du kan nyde traditionel irsk mad og drikkevarer.

Book en privat rundvisning i London

2. Kom og se Head of the River Race

Deltagere i kapsejlads| ©Mike Finn
Deltagere i kapsejlads| ©Mike Finn

Med forårets komme og det bedre vejr i London kommer det historiske Headof the River Race også på Themsens vand. Lørdag den tredje eller fjerde lørdag i marts, afhængigt af tidevandet, afholdes dette løb som optakt til Oxford-Cambridge-løbet i begyndelsen af april.

Kapsejladsen har været afholdt på Themsen siden 1926, og i dag deltager ca. 420 både, hvoraf de fleste er engelske hold og ca. 50 udenlandske hold. Løbet strækker sig over de samme 6,8 kilometer som Oxford mod Cambridge-løbet, men skifter retning fra Mortlake til Putney. Mange mennesker kommer for at se begivenheden, da den er gratis og byder på et godt sportsligt skuespil.

Hvis vejret er godt, er en tur til bredden af Themsen for at se sejlerne konkurrere en af de bedste ting at lave i London i marts.

Book en cykeltur på Themsen

3. Prøv en mors dag-slik

Mors dag Simnel Cake| ©James Petts
Mors dag Simnel Cake| ©James Petts

I modsætning til Spanien, som fejrer mors dag i maj, fejrer London mors dag i marts. Denne dag er kendt som Mors søndag og fejres den sidste søndag i måneden. Hvis du rejser med din mor eller selv er mor, har denne dag nogle traditioner, og der er mange muligheder for at fejre den i den engelske hovedstad.

En god mulighed for at fejre den sammen med din mor er at smage den typiske kage på denne dag, Simnel Cake, på de mange caféer, der tilbereder den til denne dag. Der er utallige caféer, der serverer denne typiske morsdagskage, men her er nogle af de mest kendte:

Traditionen med mors dag i London går helt tilbage til det 17. århundrede. På den tid var børn fra 10 år i lære hos deres mødre og fik lov til at besøge dem med gaver som blomster og slik. Dette er oprindelsen til Simnel Cake, en typisk frugtkage til Mors Dag, som er dekoreret med blomster.

Det er også et godt tidspunkt til at opleve den engelske teatime på et af Londons typiske hoteller eller caféer. En anden mulighed er at besøge det legendariske stormagasin Harrods i centrum af byen og kigge efter en god gave til din mor.

4. Earth Hour i London

Earth Hour i London| ©Magnus D
Earth Hour i London| ©Magnus D

Den sidste lørdag i marts er der Earth Hour. Denne begivenhed, som Verdensnaturfonden står bag, foreslår, at alle verdens byer slukker lyset i deres mest symbolske bygninger og monumenter som et symbol på kampen mod klimaændringerne.

London tager dette initiativ meget alvorligt og slukker lyset på sine mest genkendelige symboler. Fra kl. 20.30 til 21.30 den sidste lørdag i marts slukker monumenter som Palace of Westminster og Westminster Abbey, Big Ben og Trafalgar Square deres lys og byder på et meget mærkeligt postkort. Det er altid interessant og nysgerrigt at se disse symboler i mørket.

Book en cykeltur i Londons parker og haver

5. London fra oven

Udsigt over Westminster Bridge fra London Eye| ©Stig Nygaard
Udsigt over Westminster Bridge fra London Eye| ©Stig Nygaard

Når himlen klarer op i marts, er det et godt tidspunkt at nyde den bedste udsigt over London fra oven. Solnedgangene på denne tid af året er spektakulære, og der er ingen bedre måde at nyde dem på end med Londons skyline i baggrunden. Der er mange muligheder, men der er to, der skiller sig ud på grund af deres udsigt og fordi de er blandt de mest symbolske steder i den engelske hovedstad.

London Eye

Det er verdens mest berømte pariserhjul, og med sine 135 meter er det også det højeste i Europa. Det er den mest besøgte turistattraktion i London med næsten 4 millioner besøgende om året, og det er takket være udsigten fra London Eye. På en klar dag rækker udsigten op til 40 km rundt om byen, og den privilegerede beliggenhed på Themsens bred giver en privilegeret postkortudsigt til Big Ben, Buckingham Palace, St. Paul's Cathedral eller Westminster Abbey. Et must-see, når du rejser til London

Køb billetter til London Eye

The Shard

Det er den højeste bygning i Det Forenede Kongerige og Vesteuropa med sine 310 meter. På det højeste punkt er det højeste udsigtspunkt i London, hvorfra man, hvis dagen er klar, kan se praktisk talt hele byen meget tydeligt. Dens spidse form har gjort den til et symbol på hovedstaden siden indvielsen i 2012.

Køb billetter til Shard

6. Kvindernes dag i London

Mor og datter fejrer mors dag| ©Pixabay
Mor og datter fejrer mors dag| ©Pixabay

Den internationale kvindedag fejres over hele verden den 8. marts. Alle steder og til enhver tid er et godt tidspunkt at fejre denne helligdag for lighed, men i London er der en særlig atmosfære på denne dag. Ud over de sædvanlige marcher, der finder sted i byerne, arrangerer London foredrag, aktiviteter, workshops og alle mulige arrangementer i forbindelse med denne dag.

Det er også en dag, hvor man mindes de store britiske kvindelige personligheder som Margaret Thatcher, Virginia Woolf og Diana af Wales. Det er altid interessant at nyde London fra et feministisk perspektiv.

7. Slentre gennem de centrale parker på klare dage

Hyde Park| ©Alberto Aguilera
Hyde Park| ©Alberto Aguilera

Da vejret i London i marts er så omskifteligt, er det en god idé at være forberedt med alternativer afhængigt af vejret. Hvis du er heldig, og i marts er der større sandsynlighed for at få en klar dag, kan du benytte lejligheden til at gå en tur i nogle af Londons bedste parker.

Hyde Park

Det er nærmest en skov midt i byen. Det har et areal på 142 hektar med mere end 4000 træer, smukke enge og blomsterhaver, der begynder at blomstre i marts. Du kan gå en tur, tage en bådtur på søerne, leje en cykel, spise på restauranterne ved søen og meget mere.

Hyde Park har også flere monumenter, som du kan besøge, f.eks. Kensington Palace og det berømte springvand, der er dedikeret til prinsesse Diana.

Regent's Park

I den nordlige del af London ligger en anden af byens store parker, Regent's Park. Der er to kvadratkilometer grønne områder, en sø til sejlads, velplejede haver og et stort udvalg af caféer og restauranter. Det kan varmt anbefales, hvis du rejser med børn, da Regent's Park er hjemsted for London Zoo, som er den ældste zoologiske have i verden.

St James's Park

Den ældste og mest berømte kongelige park er omgivet af tre paladser, herunder Buckingham Palace. Mall, der løber langs parken, er stedet for Horse Guards Parade, og dens sø, som bebos af pelikaner, er et af parkens højdepunkter.

8. Besøg en park fuld af hjorte og med en af de bedste udsigter i London

Rådyr i Richmond Park.| ©AK_M_
Rådyr i Richmond Park.| ©AK_M_

Hvis vejret er godt, hvilket er mere sandsynligt i marts, kan du vælge at tage på en tur væk fra byens travlhed og travlhed. Min favorit er Richmond Park. En af de største byparker i verden og et perfekt sted at nyde naturen. Den betragtes som et nationalt naturreservat på grund af dens dyreliv, da parken er kendt for sine hjorteflokke, som er lette at få øje på for besøgende.

Selv om den ligger i udkanten af London, er der fra den høje beliggenhed god udsigt over byen, og der er en kraftig kikkert til at forbedre den allerede smukke udsigt. Det bedste er, at det er meget nemt at komme dertil med et direkte tog fra Waterloo Station, og det tager kun 15 minutter.

9. Fejr årsdagen for "Let it Be" på Abbey Road

Krydsning af Abbey Road i London| ©Martin Alvarez Espinar
Krydsning af Abbey Road i London| ©Martin Alvarez Espinar

Vidste du, at Beatles' sang**"Let It Be**" blev udgivet i marts 1970? Hvis du er fan af det legendariske band, kan du fejre årsdagen for en af deres ikoniske sange i London ved at tage det legendariske foto ved Abbey Road-krydset.

Et af de mest gentagne fotografier i verden, og som medlemmerne af The Beatles tog til coveret på deres album med samme navn på denne kendte gade i London. Det berømte zebraovergang ligger kun en kort gåtur fra undergrundsstationen St. John's Wood.

10. Tag en tur rundt i Royal Botanic Gardens i Kew

Uden for Royal Botanic Kew Garden| ©Diliff
Uden for Royal Botanic Kew Garden| ©Diliff

I midten af marts, når foråret nærmer sig, er blomsterne og haverne i Londons parker særligt smukke. Det er tilfældet med Royal Botanic Gardens at Kew, som er erklæret UNESCO's verdensarvsliste, og det er en vidunderlig oplevelse at gå rundt blandt blomster og træer. Slutningen af marts er et godt tidspunkt at besøge stedet, da haverne begynder at blomstre.

Kew Botanic Gardens ligger i det sydvestlige London mellem Richmond og Kew, langs Themsen.

11. Hvis det regner, kan du søge ly på et museum eller i et teater

Adgang til British Museum| ©Patrick
Adgang til British Museum| ©Patrick

Man skal være meget heldig for ikke at få mindst én dag med regn på sin tur til London. I marts er nedbøren mindre end i de foregående måneder, men den er stadig hyppig. Men regn er ikke en hindring for at nyde byen. London har uendeligt mange indendørs aktiviteter at tage sig til.

Museer

Uanset om du er til kunst, historie, videnskab eller endda voksfigurer, har London et museum for dig. Mange af dem er nogle af de vigtigste i verden, f.eks. British Museum, Natural History Museum, Science Museum, The National Gallery og Madame Tussauds voksmuseum.

Alle, undtagen voksmuseet, har gratis adgang for offentligheden. Findes der en bedre plan for en regnvejrsdag?

Køb billetter til Madame Tussauds

Teatre

London er også berømt for sine West End-musicals. Et område, der koncentrerer de bedste musicals på engelsk, som du kan se, såsom Fantomet i operaen, Løvernes konge, Les Miserables eller Moulin Rouge blandt mange andre. En god plan for overskyede dage, også hvis du rejser med børn.

Vejret i London i marts

Solnedgang på London Eye| ©Stevieboy55
Solnedgang på London Eye| ©Stevieboy55

London har et velfortjent ry for at være en kold by. Men det er i marts, at temperaturen begynder at stige, og solen kommer hyppigere frem. Det er en måned med to sider. I gennemsnit ligger de højeste temperaturer i marts på omkring 20 grader Celsius, men de overstiger normalt ikke dette maksimum. Der er flere nedbørsgrader end om vinteren, men de er stadig kolde og ligger omkring 5 grader celsius. Themsens passage gennem byen dæmper temperaturen en del. Efterhånden som måneden skrider frem, bliver dagene varmere, og sidst på måneden begynder de at føles som forår.

Køb billetter til musicals i London

Den mest mærkbare ændring er i skydække og nedbør. Det er velkendt, at London er regnfuldt, og at solskinsdage er sjældne. Men i marts vender tendensen, og der er mindre risiko for regn, og der er flere klare dage og flere solskinstimer.

Hvis du fryser, skal du huske at pakke jakker og tykkere tøj. Men glem heller ikke dine korte ærmer. London er noget helt særligt, selv når det gælder vejret, og på samme dag kan du opleve alle fire årstider.

London Sightseeing i marts

Deltagelse i vagtskiftet| ©Chin Hsu
Deltagelse i vagtskiftet| ©Chin Hsu

Højsæsonen for turister i London ligger mellem forår og sommer, primært på grund af vejret. Problemet er den store mængde mennesker, der besøger byen i disse måneder. Marts er en overgangsmåned mellem det kolde og varme vejr. Turisterne begynder at ankomme i større antal i årets tredje måned, men langt fra sommerens store menneskemængder.

Da det ikke er højsæson, er priserne ikke så høje, og det er lettere at finde gode tilbud. Ulempen er måske vejrets uforudsigelighed. I marts kan du opleve vinterkulde og forårstemperaturer inden for få dage. Så du skal pakke kufferten fuld af varmt tøj og samtidig noget forårstøj.

For mig er marts en måned med en god balance mellem mængden af mennesker, der besøger byen, og ret tålelige temperaturer. Et godt tidspunkt at besøge London på.