Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste bydele i New York City

New York er meget mere end Manhattan, og for at hjælpe dig med at få mest muligt ud af byen fortæller jeg dig alt om de kvarterer, du ikke må gå glip af.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minutters læst

Bedste bydele i New York City

Posering på Times Square | ©Hellotickets

New York er en kosmopolitisk by med en unik atmosfære. Den er opdelt i fem bydele: Manhattan, Brooklyn, Queens, Queens, Queens, Bronx og Staten Island. Hvis det er første gang, du er i byen, vil vi forklare dens geografi og nogle interessante steder, så du kan lære den bedre at kende inden din rejse.

1. Bydele i New York

New York, en by med kontraster| ©Hellotickets
New York, en by med kontraster| ©Hellotickets

New York består af fem boroughs (eller bydele): Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx og Staten Island, som igen er opdelt i kvarterer.

Den nemmeste og mest bekvemme måde at udforske højdepunkterne i disse boroughs på er kontrastturen og turen til Upper og Lower Manhattan. Begge er guidede ture, hvor en specialiseret guide vil fortælle dig de vigtigste detaljer og anekdoter om hvert hjørne. En anden nem måde at komme rundt i byen på er en sightseeingbustur.

Book en rundtur i Boroughs og Coney Islands

2. Manhattan

Udsigt over Manhattan fra The Edge| ©Hellotickets
Udsigt over Manhattan fra The Edge| ©Hellotickets

Manhattan er New Yorks mest besøgte bydel og et ikon. Den er så populær, at mange udlændinge forbinder bydelen med selve byen og tror, at det er det samme, da de fleste af New Yorks turistattraktioner er koncentreret her.

Paradoksalt nok er det den mindste og mest befolkede bydel i New York og er hjemsted for verdens største kommercielle, kulturelle og finansielle centre. Med et areal på 59,1 kvadratkilometer er øen Manhattan enorm og er opdelt i forskellige kvarterer. Lad os gå gennem dem fra syd til nord, fra Downtown over Midtown til Uptown.

Finanskvarteret og Civic Center

Jeg anbefaler at besøge dette område i løbet af ugen. I weekenden er Financial District næsten øde, men fra mandag til fredag er gaderne i dette kvarter fyldt med mennesker, da det er hjemsted for Wall Street, Federal Reserve, New York Stock Exchange og nogle af verdens mest magtfulde finansielle institutioner.

På vestsiden ligger det renoverede World Trade Center med 9/11 Memorial, et mindesmærke for 9/11-angrebene. Du kan også benytte dit besøg til at gå op på observationsdækket i One World Observatory.

Chinatown, Little Italy og Nolita

Chinatown er et af Manhattans mest populære kvarterer og et shoppingparadis for både turister og New Yorkere, da butikkerne her sælger alle slags varer til meget billige priser. Her har du også mulighed for at besøge det kinesiske museum i Amerika, Mahayana Buddhist-templet eller Columbus Park. Her forklarer jeg alt, hvad du kan lave i Chinatown.

Ved siden af ligger Little Italy med nogle italiensk inspirerede restauranter og caféer (dette kvarter var den største bosættelse af italienske immigranter i slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede, men er nu blevet absorberet af Chinatown). Hvis du vil lære mere om gastronomien, kan du tage på en madtur i Little Italy med en lokal guide, som vil tage dig med på en smagsprøve på det italienske køkkens delikatesser.

Ved siden af ligger et nyt kvarter kaldet NoLIta (North of Little Italy), hvor du kan finde masser af caféer, restauranter og trendy butikker.

SoHo og Tribeca

Et andet akronym, SoHo (South of Houston Street), er navnet på et af New Yorks boheme-kvarterer. Benyt lejligheden til at kigge forbi designerbutikkerne, kunstgallerierne og vintage-boghandlerne. Området blev skabt i 1960'erne og 1970'erne, da kunstnere og designere flyttede ind i kvarteret, tiltrukket af de overkommelige atelier- og loftslejligheder, der blev skabt i tidligere fabrikker.

Tribeca 's arkitektur er også meget unik. Dette tidligere industrikvarter er nu fyldt med trendy butikker, kunstgallerier og eksklusive restauranter. Dette kvarter har en stærk forbindelse til biografen. Robert de Niro skabte den berømte Tribeca Film Festival, som fokuserer på uafhængige film. Du kan også tage på en rundtur for at se locations til Friends, CSI, Breakfast at Tiffany's, Breakfast at Tiffany's, Gossip Girl og meget mere.

West Village

West Village er et roligt sted, hvor du kan gå en tur væk fra den travle travlhed i downtown. Gå en tur i Washington Square Park, en af de bedste haver i byen, og bliv derefter til middag på en af de mange charmerende restauranter, hvor du kan slutte dagen af som en lokal.

Times Square, Broadway og Hell's Kitchen

Midtown er hjemsted for det største antal skyskrabere og vartegn i New York: Empire State Building, Top of the Rock (i Rockefeller Center), MoMA, Times Square og St. Patrick's Cathedral, blandt andre.

Hjertet af New York er Times Square. Med sine lys og reklameskilte er det blevet det mest kendte billede af New York. Sådan har det dog ikke altid været, for indtil slutningen af 1990'erne var området synonymt med stoffer og kriminalitet. Mit råd er at tage derhen om dagen, men også om natten for at se det oplyst.

Times Square løber sammen med Broadway, den avenue, der er epicenteret for teater og musicals i New York. Hver aften åbner tæppet sig for at få tilskuerne til at drømme med mindeværdige shows som Fantomet fra Operaen, Løvernes Konge, Aladdin eller Frozen.

Hvad angår mad og drikke, finder du omkring Times Square kun fastfood eller meget dyr mad, så jeg råder dig til at tage ind i Hell's Kitchen-kvarteret vest for 8th Avenue, som er kendt for sine barer, restauranter og caféer.

Flatiron-kvarteret

Flatiron District er et livligt forretningskvarter på Manhattan, der er fyldt med kontorer, restauranter og butikker om dagen. Det er opkaldt efter den berømte Flatiron Building, en hundrede år gammel trekantet bygning i Beaux Arts-stil fra Chicago-skolen.

Jeg anbefaler en gåtur gennem området og ind i Madison Square Park, en oase af ro, hvor det er almindeligt at se kontoransatte holde pause, spise og snakke. Snup en sandwich på Pret À Manger på den anden side af gaden og spis den på græsset. Parken er også vært for arrangementer og aktiviteter, som du kan finde oplysninger om på dens officielle websted.

Chelsea

Med sine safranfarvede brune sten og træbeklædte gader er Chelsea et boligområde, hvor man kan gå til fods, og som er fyldt med butikker, natklubber og kunstgallerier. Faktisk er det det kvarter med den højeste koncentration af kunstgallerier i New York, så hvis det er din passion, er et besøg i dette kvarter et must.

Chelsea Market er også et besøg værd, en tidligere kiksfabrik, der er omdannet til et fødevaremarked, hvor de oprindelige høje lofter og fritliggende murstensvægge er bevaret, hvilket giver det en industriel stemning og en masse personlighed. Her kan du købe delikatesser fra hele verden, men vidste du, at Oreo-kiksene blev opfundet her?

Chelsea Market ligger ved siden af High Line, en bypark bygget på gamle højbanespor, der krydser Manhattans vestlige side. Hvis du har lyst til at miste betonen af syne for en stund og fordybe dig i grønt, skal du ikke tøve med at gå rundt.

Hudson Yards

Dette er Midtowns trendy nye kvarter, der er bygget på det, der engang var en trist togstation langs Hudson-floden. Det er et kvarter, der stadig er under opbygning, men det har allerede nogle interessante steder, der vil gøre det til et af de områder, man skal se i New York, såsom The Edge, The Vessel, butikscentret The Shops og den højtliggende park High Line.

Upper East Side

Manhattans Uptown er det område, der er mindst besøgt af turister, da det overvejende er et boligområde. Her finder du dog nogle af New Yorks ikoniske steder som Central Park, der danner grænsen mellem Upper East Side og Upper West Side.

Upper East Side er New Yorks velhavende kvarter, der er kendt for sine imponerende, statelige bygninger og brede avenuer. Selv om det ikke er det område med de fleste turistattraktioner, har det nogle meget interessante steder som Metropolitan Museum, Neue Gallerie, Gracie Mansion og Central Park. Hvis du kunne lide Sex and the City-serien, behøver du sikkert ikke yderligere introduktion.

Upper West Side

Dette er endnu et boligkvarter med unik og slående arkitektur. Her finder du New Yorks milepæl, Columbus Circle, en plads, der er dedikeret til Christopher Columbus og opdagelsen af Amerika. Columbia University, Cathedral of St. John the Divine og Museum of Natural History, som jeg anbefaler 100 %.

Harlem

Lige siden det afroamerikanske samfund bosatte sig i dette område af Manhattan i begyndelsen af det 20. århundrede, har Harlem været det kvarter, der automatisk forbindes med sort kultur. I dag er kvarteret et sikkert sted, hvor man kan nyde gospelmesser om søndagen. Du kan også opleve god musik i Apollo Theatre, hvor kunstnere som Ella Fitzgerald, Michael Jackson, Aretha Franklin og James Brown begyndte deres karriere, eller du kan slentre rundt blandt brownstones, smukke små huse af rød sandsten.

Bestil Harlem African American Culture Tour

3. Brooklyn

Udsigt fra DUMBO i Brooklyn| ©Hellotickets
Udsigt fra DUMBO i Brooklyn| ©Hellotickets

Efter Manhattan er New Yorks næstmest kendte bydel nok Brooklyn. Før det blev en bydel, var det engang den fjerdestørste by i USA efter New York, Chicago og Philadelphia.

DUMBO

Det, der engang var et industriområde fuld af fabrikker og lagerhuse, er nu et af New Yorks fedeste områder. Navnet kommer af akronymet Down Under the Manhattan Bridge Overpass og henviser til kvarterets beliggenhed lige under Manhattan Bridge.

DUMBO var hjemsted for bohemer og kunstnere, som ændrede kvarteret. I dag er det en kombination af kunst- og designbevægelser med den gamle industriarkitektur, der er typisk for området. Under dit besøg i dette kvarter må du ikke gå glip af Washington Street, Dumbo Flea Market, Plymouth Street eller Main Street Park. Og glem ikke at tage det legendariske billede med Brooklyn Bridge bag dig (selv om mere end én turist sniger sig ind bagfra, mens du tager dit).

Williamsburg

Williamsburg er et kvarter med kontraster, hvor New Yorks hipstere og ortodokse jøder blandes. En af dets attraktioner er gadekunsten i form af vægmalerier og graffiti i hele kvarteret, herunder Williamsburgs Mona Lisa og Andy Warhol- og Basquiat-graffiti. Også East River State Park, hvor der afholdes Smorgasburg-marked om lørdagen i april og oktober. Gå ikke glip af Unorthodox-serien, der er baseret i netop dette kvarter.

Coney Island

Coney Island er stedet, hvor New Yorkere tager hen, når vejret er godt, for at slappe af udendørs og nyde stranden, især om sommeren. Under dit besøg på Coney Island kan du gå langs Coney Island boardwalk og komme tæt på havet for at mærke brisen.

En fantastisk plan, der kan suppleres med et ekstra gys, når du går ind i Luna Park, en blanding af gammel tivoli og forlystelsespark med sine karruseller, rutsjebaner og duften af candyfloss og karamel, der lover dig en uforglemmelig tid. I nærheden er der et freakshow, der er så typisk for 20'erne og 30'erne, at du vil få følelsen af at genopleve svundne tider. En anden sjov seværdighed på Coney Island er New York Aquarium, der ligger ved vandet.

Bestil en rundvisning i Williamsburg i Brooklyn

4. Queens

Udsigt fra Long Island i Queens| ©Robert Locke
Udsigt fra Long Island i Queens| ©Robert Locke

Queens er den største bydel i New York og hjemsted for over 150 forskellige kulturer. Det er også den hurtigst skiftende og voksende turistattraktion i sine forskellige kvarterer.

Long Island City

Meget tæt på Manhattan ligger Long Island City, det mest avantgardistiske kvarter i Queens, med et stort antal museer, gallerier og samtidskunststudier som MoMA PS1, Isamu Noguchi Museum og Socrates Sculpture Park.

Astoria og Flushing

Astoria er hjertet af det græske samfund i New York og er hjemsted for det største græske samfund uden for Europa. Der er masser at lave i denne del af Queens, f.eks. kan man besøge ortodokse kirker, lytte til europæisk technomusik, smage på græsk mad med et amerikansk twist eller se Manhattan i solnedgang fra Astoria Park.

Hvis du derimod er sportsfan, ved du sikkert allerede, at Flushing-kvarteret er hjemsted for det nye stadion for New York Mets og tennisturneringen US Open. Få mest muligt ud af din tur til New York, og køb billetter til baseball eller tennis. En anden af de mest populære turistattraktioner i dette Queens-kvarter er Louis Armstrongs hjemmemuseum, den store jazzmusiker.

Jackson Heights, Rockaway Beach og Jamaica

Hvis du kan lide det indiske køkken under dit besøg i Queens, skal du tage til Jackson Heights, hvor der er masser af buffeter og restauranter, der specialiserer sig i indisk mad til meget gode priser.

Efter et saftigt festmåltid vil du måske strække benene og gå en tur langs Rockaway Beach, hvor der ligger USA's længste bystrand. Afslut turen i Jamaica, hiphoppens fødested, hvor du kan dykke dybere ned i denne musikgenre ved at vandre rundt i gaderne.

5. Bronx

Typisk graffiti fra Bronx| ©Hellotickets
Typisk graffiti fra Bronx| ©Hellotickets

I det 20. århundrede var Bronx synonymt med kriminalitet og fattigdom, men lad dig ikke gå på af det dårlige ry. I dag har dette kvarter i New York City ændret sig meget, og turistattraktioner som New York Zoo, Edgar Allan Poes hus og Fordham University Church ligger i sikre områder.

Hvis du er baseballfan, er et besøg i Bronx et must, hvis du vil se en New York Yankees-kamp- stemningen er spektakulær! Og hvis du elsker naturen, vil en spadseretur gennem den enorme New York Botanical Garden fylde dine sanser med farver, dufte og fred.

6. Staten Island

Staten Island Avenue| ©Delfina Cocciardi
Staten Island Avenue| ©Delfina Cocciardi

Staten Island er den bydel, der er mest ukendt for turister, men her er der flere interessante steder, der har med USA's oprindelse at gøre, da der er flere bygninger fra kolonitiden end noget andet sted i byen.

For eksempel er to af de mest fantastiske steder at se i Staten Island et restaureret Historic Richmond Town, hvor du kan se huse fra det 17. århundrede. Så er der Fort Wadsworth, et forsvarsfort fra det 17. århundrede, der blev bygget af hollænderne.

Men for mange rejsende er et besøg på Staten Island bedst at bruge på en færgetur, en billig måde at se Manhattans skyline på afstand på.