10 tips til at nyde et krydstogt i NYC

Realistisk set kræver det ikke meget arbejde at nyde et krydstogt i New York. Men hvis du vil have mest muligt ud af oplevelsen, skal du følge disse tips for at få det hele til at gå som smurt!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

9 minutters læst

10 tips til at nyde et krydstogt i NYC

Udsigt over New York og Hudson-floden | ©Miguel Ángel Sanz

Du har sikkert set frem til at komme til byen, der aldrig sover, i lang tid, og når datoen nærmer sig, vil du gerne have alt organiseret, så turen forløber problemfrit.

Hvis du har besluttet dig for at tage et krydstogt på Manhattan, hvilket jeg 100% anbefaler, skal du følge disse anbefalinger, så vil alt gå glat.

1. Sammenlign priser, ruter og varighed

Krydstogt på Hudson River| ©Jörg Schubert
Krydstogt på Hudson River| ©Jörg Schubert

Det første, du skal vide, er, at der er et stort udvalg af krydstogter, der sejler på Hudson-floden, hver med forskellig varighed, rute, afgangstidspunkt... Den bedste måde at sammenligne dem alle på er at søge online for at finde ud af, hvilke krydstogter der er de bedste på Manhattan, hvor meget et krydstogt på Hudson koster, og hvilken der passer bedst til din rejse.

Du kan få den billigste for lidt over 30 euro, hvor du sejler rundt om den sydlige del af Manhattan og når frem til Frihedsgudinden, eller du kan investere omkring 180 euro, hvis du vil forkæle dig selv med en luksuriøs båd, der sejler rundt i New Yorks farvande, mens du nyder en gourmetmiddag.

Uanset hvad, er der også en mellemvej: to-timers krydstogter, der tager dig så tæt på Midtown, natkrydstogter for at opdage New York oplyst? Her kan du sammenligne længden på krydstogter i New York, så det bliver lettere at vælge dit krydstogt.

Book et krydstogt i New York

2. Book på forhånd

Slap af på et krydstogt på Hudson| ©David Wilson
Slap af på et krydstogt på Hudson| ©David Wilson

Det kan virke som et indlysende tip, men husk på, at millioner af rejsende besøger New York hvert år, og et krydstogt på Hudson er en af de mest populære oplevelser for besøgende i byen. Især hvis du rejser i højsæsonen (sommer, jul, påskeferie...) kan efterspørgslen være meget stor, og nogle pladser er udsolgt.

Hvis du er klar over dine rejsedatoer og den specifikke dag, du gerne vil have denne oplevelse, skal du booke så hurtigt som muligt for at sikre, at du får en plads på den båd, der passer dig bedst.

Ellers risikerer du at blive udsolgt, eller du kan ende med at skulle booke en dyrere løsning, og det vil gøre det vanskeligt at organisere andre aktiviteter.

Book et krydstogt i New York

3. Ankom i god tid til ombordstigningen

Passagerer går om bord på krydstogtet| ©Thank You (21 Millions+) views
Passagerer går om bord på krydstogtet| ©Thank You (21 Millions+) views

Ombordstigning på et af de krydstogtskibe, der sejler i New Yorks farvande, kræver ikke de samme kontroller som i en lufthavn (heldigvis!), men sandheden er, at afgangene normalt er meget punktlige, og skibene venter ikke på nogen.

Det er bedst at ankomme i god tid, slappe af, mens du venter på skibet, og huske på, at molen ikke altid ligger ved siden af et metrostop, så du kan blive nødt til at gå et stykke tid. Ombordstigningsområdet er normalt behageligt, med god udsigt og tæt på vandet, så du har ikke noget imod at bruge lidt tid der, mens du tager nogle billeder.

En anden ting, du skal huske på, er den bagage eller rygsæk, du har med. Jo lettere, jo bedre (pladsen på båden er ikke uendelig), men hvis du planlægger at medbringe en stor rygsæk af en eller anden grund, så tjek på forhånd, om der er skabe på molen, hvor du kan efterlade din taske, før du går om bord.

For aftenkrydstogter med middag inkluderet anbefaler jeg, at du går mindst 30 minutter i forvejen, da ombordstigningen normalt er mere afslappet og kan tage længere tid. Desuden vil du ikke gå glip af et sekund af det om bord!

4. Vælg et middagskrydstogt for at give dig selv den ultimative forkælelse!

Middagskrydstogt| ©Tony Fischer
Middagskrydstogt| ©Tony Fischer

Hvis der er én ting, der virkelig adskiller nogle krydstogter fra andre, så er det, at der er nogle premium-krydstogter, hvor oplevelsen virkelig er VIP. Middagene finder sted i loungerne på et virkelig luksuriøst skib, hvad enten det er en stor yacht eller et glaslukket skib, der giver dig mulighed for at nyde stjernehimlen over New York.

De bedste dinner cruises i New York er en sand fornøjelse, og selvom prisen er højere end almindelige krydstogter (de kan koste mellem 140 og 180 euro), er de den bedste måde at fejre et jubilæum, en særlig begivenhed eller bare forkæle sig selv med et besøg i verdens hovedstad.

De varer normalt omkring tre timer, fordi de går hele vejen rundt om Manhattan, du kan nyde øens oplyste skyline, og aftenen er oplivet med levende musik. Det er også en drøm for filmelskere, som i et par timer vil føle sig som stjernerne i en Hollywood-film.

Book et krydstogt i New York

5. Tag en spadseretur langs havnefronten

Besøg The Edge| ©Ben Michel
Besøg The Edge| ©Ben Michel

Da det anbefales at ankomme tidligt til krydstogtskibet, er en god måde at organisere din sightseeingdag i New York på at planlægge en spadseretur rundt om den mole, hvor du går om bord.

For eksempel afgår Circle Lines krydstogter i dagtimerne fra molen ved 42nd Street på Manhattans vestkyst ved Times Square, og City Sightseeing-krydstogter afgår fra Hudson Yards. Du kan benytte lejligheden til at gå en tur på High Line før eller efter krydstogtet, gå op til The Edge eller slentre rundt i Hell's Kitchen. Hvis du planlægger at gå op til Empire State Building eller Top of the Rock, er de heller ikke så langt væk, så du kan arrangere et besøg på dagen for dit krydstogt.

Et af aftenens middagskrydstogter afgår fra Pier 61, lige ved siden af Hudson River Park, så det er en god mulighed for at slentre gennem dette afslappende grønne område på Manhattan med udsigt over floden.

Færger til Frihedsgudinden afgår for eksempel fra Battery Park, ved siden af Financial District. Benyt lejligheden til at besøge 9/11 Memorial and Museum eller gå op til One World Observatory.

6. Sådan sparer du på et krydstogt i New York

Staten Island Ferry forbi Frihedsgudinden| ©Shaun Merritt
Staten Island Ferry forbi Frihedsgudinden| ©Shaun Merritt

Det er klart, at man ikke altid har budget til at vælge den mest eksklusive oplevelse, og prisen på nogle kryd stogter kan være lidt høj, men i dette tilfælde er du heldig, for udvalget af krydstogter i New York er så stort, at der er muligheder for alle budgetter.

Hvis du vil bruge lidt penge eller tid på selve oplevelsen, er der et par tricks til at undgå at bruge for meget. Hvis du f.eks. planlægger at besøge Frihedsgudinden, er du nødt til at komme dertil med færge, da den ligger på Ellis Island, som kun er tilgængelig med båd.

Så selvom oplevelsen af at krydse floden med færge måske ikke er den samme som at tage på et naturskønt krydstogt, er udsigten til Frihedsgudinden og Manhattans skyline helt utrolig. Man kan kalde det en 2-for-1-oplevelse.

På den anden side, da Hudson-floden løber gennem New York City, er New York-færgen bare endnu et transportmiddel for byens borgere, så du kan bruge den til at komme fra den ene side af floden til den anden uden at skulle bruge en masse penge på billetter.

Endelig, hvis du har købt et af New Yorks sightseeingkort (der er flere, så her er en sammenligning af New York Passes), kan en billet til en af byens naturskønne krydstogter også være inkluderet - tjek det, fordi du måske allerede har en gratis tur på en!

7. Du får nogle fantastiske billeder, men bliv ikke besat af kameraet!

Tag nogle spektakulære billeder
Tag nogle spektakulære billeder

Alt, absolut alt i denne by er fotogent, og udsigten fra vandet er ikke mindre. Du krydser Brooklyn Bridge nedefra, du kommer tæt på Frihedsgudinden, du har en fantastisk udsigt over Manhattan Island og Brooklyns skyline ...).

Både om dagen og om natten er udsigterne et skue, og du vil blive fristet til at tilbringe hele turen med dit kamera i hånden. Men begå ikke den fejl at se New York gennem kameraets linse, og prøv at tage lige præcis så mange billeder, at du bliver mere opmærksom på dine omgivelser.

At sejle på Hudson-floden og beundre denne udsigt er noget, du sandsynligvis ikke vil gøre mange gange i dit liv, så de bedste minder vil være på din nethinde. Det samme gælder din mobiltelefon- du har dækning, men overvej, om du virkelig har lyst til at være på farten for andet end at nyde oplevelsen.

8. Følg disse grundlæggende regler for påklædning

Turister, der nyder krydstogtet
Turister, der nyder krydstogtet

Hvis du skal på sightseeing i dagtimerne, behøver du ikke bekymre dig om noget - uanset hvad du har på, vil du kunne nyde oplevelsen . Faktisk anbefaler jeg, at du tjekker vejrudsigten dagen før, så du kan tjekke temperaturen eller vinden og pakke dig varmt ind i henhold til termometrene.

Bådene er udstyret med indendørs og udendørs siddepladser, så du kan deltage i aktiviteten på trods af dårligt vejr. (I tilfælde af at krydstogtet må aflyses på grund af ekstreme vejrforhold, vil du blive tilbudt enten en ny dato eller fuld refusion).

Under alle omstændigheder skal du huske på, at du gerne vil nyde udsigten fra den udendørs del af båden, så medbring en varm frakke eller vindjakke om vinteren og en hat og solcreme om sommeren for at få mest muligt ud af turen.

På den anden side, hvis du har valgt et aftencruise med middag inkluderet, er det bedst at efterlade "turistlooket" på hotellet og gå efter noget lidt mere påklædt. Der er ingen grund til at klæde sig pænt på, men husk, at du er på et luksusskib, middagen er eksklusiv, og stemningen er mere elegant end på et krydstogt i dagtimerne.

Book et krydstogt i New York

9. Hvis du rejser med børn, skal du vælge det krydstogt, der passer bedst til dem

Familien nyder krydstogtet| ©davitydave
Familien nyder krydstogtet| ©davitydave

Børnene vil nyde denne fantastiske plan som ingen andre, men den bedste anbefaling, hvis du overvejer et krydstogt med børn i New York, er at vælge et krydstogt i dagtimerne. Nogle af de mere eksklusive krydstogter, der tilbyder gourmetmiddag om aftenen, tillader enten ikke børn under 6 år eller tilbyder ikke reducerede priser for børn.

Det betyder, at hvis de kan komme om bord, skal de betale det samme som en voksen, og der er ingen børnemenu. Du bliver virkelig nødt til at analysere, om det er værd at tage de små med til middag, for ud over at de ikke vil nyde det lige så meget som voksne, kan prisen være for høj.

På den anden side, og for at vende tilbage til dagskrydstogter, er de en fantastisk mulighed for dem: De vil elske at sejle ombord på en båd, udsigten er spektakulær, og det vil hjælpe dem med at hvile et stykke tid fra de lange gåture rundt i byen. De bedste bør altid være ledsaget af en voksen, og babyer bør sidde på skødet. Tjek også, før du booker, om barnevogne er tilladt om bord (det er de i de fleste tilfælde).

10. Vælg det bedste tidspunkt på dagen for ombordstigning

Udsigt over Manhattan fra Hudson| ©JJBers
Udsigt over Manhattan fra Hudson| ©JJBers

Afhængigt af dine præferencer og dit budget kan du vælge mellem forskellige afgangstider for dit krydstogt. Hvis du vil nyde New York ved højlys dag, når skyskraberne, broerne og Hudson-floden er i fuld pragt, er en god anbefaling at vælge afgangstidspunktet kl. 12.

Dette tidspunkt giver dig mulighed for at tage en afslappende pause i løbet af formiddagen, mens solen skinner allermest, og dine fotos bliver perfekte. Hvis du sejler om vinteren, er det sandsynligvis også det tidspunkt med de mildeste temperaturer, så du kan tilbringe mere tid på dækket.

Hvis du er fan af solnedgange og gerne vil opleve New York, når den er allermest levende, vil et krydstogt sent på eftermiddagen give dig mulighed for at se solen gå ned, mens lysene i verdens mest fascinerende by tændes. Nattebilleder kræver lidt mere dygtighed, men vil være lige så fantastiske, og atmosfæren er mere intim.

Under alle omstændigheder er der krydstogter, der afgår på næsten ethvert tidspunkt af dagen, og bare fordi du vælger et natkrydstogt, behøver du ikke at vælge et af de førsteklasses middagskrydstogter, så der er ingen undskyldning: vælg og book det, du har mest lyst til!

Book et krydstogt i New York