Paris i december: begivenheder og aktiviteter du ikke må gå glip af

Lysets by skinner klarere end nogensinde i december takket være julestemningen. I årets sidste måned byder Paris på unikke oplevelser.

Carlos Bleda

Carlos Bleda

8 minutters læst

Paris i december: begivenheder og aktiviteter du ikke må gå glip af

Paris under sneen | ©Vivien Ebran

Når man taler om december måned, kommer man uundgåeligt til at tale om jul. I Paris, og i byer over hele verden, markerer denne højtid hele måneden. Men det er bestemt ikke en negativ ting. Takket være julen skinner den såkaldte lysets by klarere end nogensinde og ser smukkere og mere spektakulær ud end resten af året.

Det giver os også mulighed for at nyde begivenheder og aktiviteter, der er eksklusive for denne måned. At se illuminationerne, besøge de typiske julemarkeder eller løbe på skøjter på nogle af de mest spektakulære steder i Paris er blot nogle få eksempler på, hvad vi kan gøre. Hvis du vil vide mere, kan du i dette indlæg læse om de bedste ting at lave og se i Paris i december.

1. Se Eiffeltårnet i sne

Sne i Paris| ©Yann Caradec
Sne i Paris| ©Yann Caradec

Det er meget sandsynligt, at der kommer sne i Paris i december. At se byen i sne gør mere end op for det kolde vejr. Og den bedste måde at nyde den sneklædte franske hovedstad på er fra dens mest kendte udsigtspunkt. Fra Eiffeltårnet med den storslåede udsigt.

Tårnet har tre udsigtspunkter, et på første sal, et andet på anden sal og det sidste på toppen i over 300 meters højde. Herfra kan man se monumenter som Louvre, Triumfbuen og Notre Dame. Prisen på billetten afhænger bl.a. af, om man går op til fods eller tager elevatoren. Her er alle de oplysninger, du har brug for at vide for at købe dine billetter til Eiffeltårnet.

Book din billet til Eiffeltårnet i Paris

2. Se et operashow for at holde kulden ude

Opera Garnier| ©Helen Simonsson
Opera Garnier| ©Helen Simonsson

I december er der altid alternative planer for at holde kulden ude. En af de bedste muligheder er at besøge Opéra Garnier og overvære et af dens shows. Den spektakulære bygning kan besøges for at lære operaens hemmeligheder at kende, og hvad der foregår bag kulisserne. Det vil overraske dig med dens skønhed og give dig lyst til at gå til en forestilling.

Billetter kan købes på hjemmesiden eller i billetkontoret, men på grund af den store efterspørgsel anbefaler jeg, at du køber dem online.

Book en guidet tur i Opéra Garnier

3. Tag en pause fra julen og kulden på Louvre

Museets facade om natten| ©Lonni Besançon
Museets facade om natten| ©Lonni Besançon

Så meget jul og så meget kulde kan være trættende for nogle mennesker. Hvis man vil flygte fra begge dele, er der ikke nogen bedre måde at gøre det på end at se nogle af verdens bedste kunstværker. Louvre-museet giver os mulighed for at tilbringe en dag væk fra juletravlheden i gaderne og under tag, mens vi ser kunstværker som Mona Lisa, Sejren fra Samothrake eller Venus fra Milo, blandt mange andre.

Vi behøver ikke engang at gå ud at spise, da der er flere restauranter i Louvre.

Og hvis du skal på juleindkøb, må du ikke gå glip af Louvres butikker og den officielle museumsbutik. Sidstnævnte er ideel til kunstgaver. Museet er lukket den 25. december.

Book din spring-køen-over-billet til Louvre

4. En eventyrlig jul i Disneyland Paris

Mickeys jule-bigband-show| ©DLP Report
Mickeys jule-bigband-show| ©DLP Report

Hvem har ikke drømt om at opleve en jul som i Disney-filmene? I Paris kan du gøre det, hvis du besøger Disneyland. I juletiden er Europas mest berømte forlystelsespark pyntet op med spektakulære juledekorationer og afholder arrangementer og aktiviteter udelukkende i juletiden med sine mest ikoniske figurer.

Det er en af de mest specielle juleoplevelser, man kan få, især for de små. Ud over at møde Mickey og kompagni kan du i parkens butikker finde de bedste gaver til husets børn. Disney har alt, hvad der skal til for at gøre julen magisk.

Book dine billetter til Disneyland

5. Se lysets by fra sin bedste side med julelysene

Champs Elysées oplyst| ©Levon Avdoyan
Champs Elysées oplyst| ©Levon Avdoyan

Paris er kendt som lysets by, da det var den første europæiske hovedstad, der installerede elektrisk belysning. Siden da har den fået et ry, der yder byen retfærdighed, især i julen. Paris ved jul etid er en af de bedste byer i verden for dem, der elsker jul og julelys.

Nogle af gaderne er de smukkeste i verden i den henseende, og millioner af turister rejser til den franske by bare for at beundre belysningen. Champs Elysées, Avenue de Montaigne og Montmartre-kvarteret er de bedste steder i Paris at se byen fra sin bedste side.

Det er klart, at det er om natten, den er bedst. Min anbefaling er at leje en sightseeingbus i Paris, som kan tage dig med på en rundtur i disse og andre gader, der er berømte for deres belysning. Du må heller ikke gå glip af lysene på monumenter som Eiffeltårnet eller Notre Dame.

Book en privat rundvisning i Notre Dame for børn

6. Det bedste tidspunkt at se Sacré Coeur, Madeleine-kirken eller Notre Dame

Udsigt udefra af Notre Dame| ©Fred PO
Udsigt udefra af Notre Dame| ©Fred PO

Paris er også kendt for sine smukke kirker. En skønhed, der ved juletid forstærkes af den særlige belysning i nogle af dem. De mest anbefalede på denne tid af året er:

 • Sacré-Coeur-basilikaen: Kirken, der kroner Montmartre-bakken og byder på en af de bedste udsigter over Paris, oplyses julenat på en unik og spektakulær måde.
 • Madeleine-kirken: Nær Place de la Concorde ligger denne neoklassiske kirke, som får mange besøgende ved juletid takket være den berømte julekrybbe.
 • Notre Dame: Selvom det indre af NotreDame ikke kan besøges efter en brand i 2019, gør belysningen af katedralens facade og markedet på pladsen Paris' mest berømte kirke til en af byens vigtigste juleattraktioner.

Book en tur til Montmartre

7. Besøg de traditionelle julemarkeder

Julemarked i Jardin des Tuileries| ©Sortiraparis
Julemarked i Jardin des Tuileries| ©Sortiraparis

En anden af de traditioner, der knytter sig til Paris i december, er de parisiske julemarkeder. På mange af byens emblematiske steder og pladser har disse markeder været opstillet siden begyndelsen af november, hvor man kan købe alle mulige ting.

På disse markeder kan man finde franske gastronomiske produkter, kunsthåndværk, vintertøj og juleting af enhver art. Og hvor ligger de vigtigste markeder? Så find papir og blyant frem og skriv det ned:

 • På Champs Elysées (det mest berømte).
 • ITuileries-haven ved siden af Louvre.
 • På pladsenved Hôtel de Ville (Paris' rådhus).
 • Ved Notre Dame-katedralen.
 • Champ de Mars (under Eiffeltårnet).

8. Stå på skøjter på nogle af de mest emblematiske steder i Paris

Skøjtebanen i Grand Palais,| ©Eric Demarcq
Skøjtebanen i Grand Palais,| ©Eric Demarcq

Pariserne elsker at stå på skøjter, når vinteren og julen nærmer sig. Det er også en stærkt anbefalet aktivitet for turister. Så meget, at det næsten er blevet en tradition, og byrådet installerer skøjtebaner over hele byen. Nogle af dem på meget specielle steder:

 • Skøjtebanen ved Grand Palais des Glaces, den største i Frankrig og den tredjestørste indendørs skøjtebane i verden.
 • I Fields of Mars, under Eiffeltårnet.
 • Og i selve Eiffeltårnet. En skøjtebane er installeret på første sal i 57 meters højde.
 • På Champs Elysées.
 • På pladsen ved Hôtel de Ville, byens rådhus.

9. Besøg Galeries Lafayette

Jul i Galeries Lafayette| ©Coral Pin
Jul i Galeries Lafayette| ©Coral Pin

En af Paris' gamle juletraditioner er et besøg i det berømte stormagasin Galeries Lafayette. Stormagasinet ligger ved siden af Opéra Garnier og er berømt for sin glaskuppel og arkitektur.

Dertil kommer en spektakulær juleudsmykning, som inviterer besøgende til at købe deres julegaver. Selvom det er en ekstra bonus, er det i sig selv et besøg værd. I midten er der et stort interaktivt juletræ med lys og figurer, og butiksvinduerne er et udstillingsvindue af julestemning.

10. Shopping på Champs Elysées

Champs Elysées| ©PCA Stream
Champs Elysées| ©PCA Stream

Apropos shopping, hvor er så det bedste område i Paris til det? Tja, der er masser af muligheder, men ved juletid ville jeg vælge Champs Elysées. Hvis du vil købe de bedste julegaver, er denne berømte to kilometer lange avenue hjemsted for mange af verdens mest berømte butikker og mærker.

Året rundt tiltrækker butiksvinduerne og butikkerne sig enhver besøgendes opmærksomhed, men i julen mangedobles den takket være den spektakulære julebelysning på denne avenue, der starter ved Place de la Concorde og slutter ved Triumfbuen. Shopping er ikke altid en fornøjelse, men hvis man gør det i det, der for mange er den smukkeste gade i verden, er det en anden historie.

Temperaturer i Paris i december

Jul på Place Vendome| ©lights.of.world
Jul på Place Vendome| ©lights.of.world

December er årets koldeste måned i Paris, men det er den næstkoldeste måned på året efter januar. Temperaturerne spænder fra 7 grader celsius til 2 grader celsius. Der falder også ofte regn, og december har i gennemsnit mellem 15 og 22 regnvejrsdage.

Men regnen kommer ikke alene, og sne kan også forekomme. Selvom det er usædvanligt, er det ikke usædvanligt, at det sner et par dage om måneden. Så hvis du skal til Paris i december, er det et must at pakke sig godt ind.

Book en rundtur i Paris' latinerkvarter

Turistmængder i Paris i december

Nytårsaften på Champs Elysées i Paris| ©Carlos
Nytårsaften på Champs Elysées i Paris| ©Carlos

Der er utallige ting at lave og se i Paris. Men i december er der to modsatrettede elementer. Den intense kulde i hovedstaden og julen. Det kolde vejr får måske nogle til at overveje at besøge Paris på denne tid af året, men julen vinder ofte kampen. Paris er særligt smuk i december, og det er nok til at tiltrække millioner af turister.

Som et resultat er antallet af turister meget højt. I begyndelsen af december er turismen moderat, men når juletiden nærmer sig, stiger den betydeligt. Hoteller og restauranter er booket op i god tid til de sidste dage i måneden og er ofte udsolgt. Det får også priserne i byen til at stige.

Men det er prisen for at besøge en af verdens smukkeste byer på et tidspunkt, hvor den viser sig fra sin bedste side.

Book en tur til Montmartre

Hvad skal man pakke til et besøg i Paris i december?

Forberedelse af din bagage| ©Vlada Karpovich
Forberedelse af din bagage| ©Vlada Karpovich

Det kolde vejr vil uden tvivl være en vigtig faktor, når du pakker til din rejse til Paris i december. Tag en stor kuffert med, da vintertøj fylder meget, og der skal være plads, hvis du skal købe en julegave. I din kuffert skal du helt sikkert pakke:

 • En tung frakke. Bedre, hvis den er vandtæt.
 • Tykke trøjer eller strik.
 • Vandtæt tøj til regn og eventuel sne.
 • Vintertilbehør som handsker, hue eller halstørklæde.
 • Komfortabelt, vandtæt fodtøj. Og hvis der er udsigt til sne, støvler med godt greb.
 • Tykke sokker er et must, hvis du ikke vil fryse fødderne.
 • Tag en stor kuffert med til vintertøjet og en ekstra, hvis du planlægger at gøre dine juleindkøb i Paris.

Book en privat rundtur i Paris