Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Oplev Trastevere-kvarteret om aftenen

Når du er i Trastevere, vil du bemærke, at det er et af de kvarterer i Rom, der har sin egen charme, som du kan mærke i gaderne. Du har mulighed for at besøge pladser, springvand, boghandlere, restauranter og mange andre forskellige steder, som du vil elske, så snart du ser dem, vil du aldrig glemme dem!

Luisa María Lugo

Luisa María Lugo

9 minutters læst

Oplev Trastevere-kvarteret om aftenen

Trastevere | ©Daryl Mitchell

Boheme-stemning, terrasser, brostensbelagte gader og træskodder hersker i Trastevere-kvarteret, når solen går ned. Alle disse detaljer skaber en ægte italiensk atmosfære, der gør et besøg i dette kvarter om aftenen til en af de ting, man skal gøre i Rom.

Der er broer med musikere, bakker, som du kan bestige for at få en fantastisk udsigt, og nogle af Roms bedste gelato-butikker, som du vil elske at besøge for at smage på deres smagsoplevelser. Der er gode chancer for, at du vil blive der hele natten, når du først er begyndt på din tur. Brug tiden på dit besøg til at tage ud og opleve vidundere i dette område lige vest for den store Tiber-floden. Her anbefaler jeg de bedste af dem.

1. Lær stedets hjerte at kende på Plaza Santa Maria

Piazza del Trastevere med Santa Maria i Trastevere| ©Unsplash
Piazza del Trastevere med Santa Maria i Trastevere| ©Unsplash

Den berømte Piazza Santa Maria betragtes som hjertet af dette kvarter, hvor du kan møde både lokale og turister. Du vil se en basilika, som mange benytter sig af muligheden for at besøge om aftenen, fordi den lukker kl. 21.00. Den er opkaldt efter pladsen og har en fantastisk facade, gyldne mosaikker og et klokketårn, der fanger øjet med mange lyse lys. Der er også et ottekantet springvand, som dominerer stedets opmærksomhed.

Det menes at være et af de fineste springvand i Rom og det ældste i byen blandt alle de springvand, der stadig er i drift. Det er tydeligvis ikke nok bare at gå gennem pladsen, det gælder om at blive hængende på pladsen. Forskellen mellem dag og nat er ubestridelig, og du vil sandsynligvis nyde nattelivet mere, selv om der er masser af andre ting at lave i Trastevere om dagen.

Om morgenen er der normalt kun lokale, der går forbi, fortabte turister eller teenagere, der pjækker. Men om aftenen begynder det bedste. Der vil være flere mennesker, og chancerne for at have det sjovt på stedet øges betydeligt.

Book en natlig rundtur i Rom

2. Se byen fra den lille bakke på Gianicolo

Gianicolo-synspunkt| ©Wikimedia
Gianicolo-synspunkt| ©Wikimedia

En af de bedste muligheder for at se byen fra Trastevere om natten er Gianicolo-bjerget. Den har en højde på 88 meter, hvilket placerer den på andenpladsen blandt byens bakker. Fra dette udsigtspunkt har man, hvis man går op på hovedterrassen, en af de bedste udsigter over Rom, og den er virkelig fantastisk.

Du vil se den italienske hovedstads storslåede centrum med sin fantastiske natlige belysning. Blandt de mange bygningsværker vil monumentet til Vittorio Emanuele II især skille sig ud, og med sine lys ser det endnu mere imponerende ud om natten. Når du begynder at klatre op ad denne bakke ved solnedgang, vil du bemærke, at der er flere punkter med fremragende perspektiver. Du vil helt sikkert gerne fange disse billeder i smukke fotografier.

Selvfølgelig er udsigten ikke den eneste attraktion på stedet, der er også andre ting at lave i Trastevere om aftenen. Du kan f.eks. besøge nogle af Roms fineste monumenter, som giver bakken dens værdi og historiske interesse.

Book en privat natlig rundvisning i Rom

3. Se det imponerende Acqua Paola-springvand

Acqua Paola-fontæne| ©Wikimedia
Acqua Paola-fontæne| ©Wikimedia

Det store Acqua Paola-springvand er et af de fem bedste springvand i Rom. Når det bliver mørkt, er springvandet oplyst, og foran det er der et udsigtspunkt, hvorfra man kan se en del af byen. Om aftenen er stemningen omkring springvandet meget livlig og romantisk takket være den diskrete belysning.

Dens design kan minde om Fontana dell'Acqua Felice, også kendt som det glade vands springvand. Grunden til dette er, at det tilsyneladende var inspirationen til Acqua Paola. Det blev indviet i begyndelsen af det 17. århundrede for at fejre restaureringen af en gammel akvædukt.

Dette symbol på den berømte bakke er bygget af marmor, som delvis stammer fra det store Forum Romanum. Den indeholder også 6 søjler, som engang tilhørte Vatikanets gamle facade, og dens historie gør den elsket lokalt. Heldigvis tager det kun ca. 20 minutter at komme derhen til fods.

Bestil en rundvisning i Trastevere og den jødiske ghetto

4. Kør forbi den smukke og unikke Ponte Sisto

Ponte Sisto, Trastevere| ©daryl_mitchell
Ponte Sisto, Trastevere| ©daryl_mitchell

Ponte Sisto er et af de smukkeste steder, der krydser Tiberen, og som forbinder Trastevere med Rom og dets centrum. Et besøg er derfor et godt svar på spørgsmålet om, hvad man kan lave i Trastevere om aftenen. På den anden side af broen finder du en række forskellige musikere, der kan glæde og underholde dig.

Når du krydser den, skal du tage det roligt, hvis du vil have noget af det, som gadesælgerne har at byde på. På den måde vil du få nogle af deres gadekunstneres værker med hjem som en dejlig souvenir. Glem selvfølgelig ikke at tage dit kamera med og gemme billederne i lang tid.

Denne fodgængerbro blev bygget i det 15. århundrede på ordre af pave Sisto IV. Der blev brugt dele af en gammel romersk bro. Der går endda rygter om, at en del af den også er lavet af sten fra Colosseum. Desuden er udsigten til Peterskirken i Vatikanet fantastisk.

5. Besøg Piazza Trilussa og nyd musikscenen

Trilussa-pladsen| ©Jim Naureckas
Trilussa-pladsen| ©Jim Naureckas

Piazza Trilussa vil give dig en varm velkomst til Trastevere-kvarteret i Rom, som det er som en aperitif. En af de ting, man kan gøre i Trastevere om aftenen, er at besøge Piazza, hvor gadeartister samles.

Dens smukke struktur og trapper er det perfekte sted at sidde og slappe af og lytte til kunstnerne. Desuden dominerer det smukke og iøjnefaldende springvand hele Piazzaen og giver en god udsigt. Når du samles der med venner eller familiemedlemmer, vil du nyde en munter og festlig atmosfære.

Navnet på dette torv er en hyldest til Roms digter Carlo Mariano, kendt som Trilussa. Du kan gå op til hans bronzestatue, som forestiller ham. Han var berømt for at skrive på romansk dialekt og for sine satirer om politik og sociale spørgsmål.

6. Besøg de samme natklubber som de romerske borgere

Nyd diskoteket| ©Edoardo Tommasini
Nyd diskoteket| ©Edoardo Tommasini

Hvis du kan lide at feste med venner eller familie, er det også muligt at gøre det på din ferie. Trastevere er kendetegnet ved at være et moderne og bohemeagtigt område, og der er mange natklubber, som du kan gå på. Atmosfærerne er forskellige, så du er sikker på at finde noget, der passer til dine præferencer.

Nogle af de mest populære natklubber i Trastevere er de følgende:

  • Piper: Et af de mest berømte festlokaler i hele Rom, og hvis du kan lide stemningen fra 1960'erne, er Piper perfekt for dig.
  • Art Cafe: Dette er en af de mest trendy natklubber i den italienske hovedstad, og atmosfæren er moderne.
  • Circolo degli Illuminati: Der er tre rum, som hver er dedikeret til en musikalsk genre: Techno, Hip Hip og Chill.
  • Anima Club: Hvis du er ung eller rejser med en gruppe unge mennesker, anbefaler jeg dig denne mulighed, da den er meget besøgt af de yngste i Rom.
  • Spazio 900: 1000 kvadratmeter, der er klar til at byde dem, der elsker at danse, velkommen. På diskoteket er der også to terrasser. Hvis du planlægger at deltage, anbefaler jeg, at du ikke klæder dig for afslappet på.

7. Smag og nyd den lokale gastronomi på de bedste restauranter

Nyd en pizza| ©Engin Akyurt
Nyd en pizza| ©Engin Akyurt

En ting, du ikke må gå glip af i Trastevere om aftenen, er at spise, for der er mange fantastiske restauranter, der repræsenterer den italienske gastronomi. Her kan du bestille typiske romerske retter som pasta carbonara, cacio e peppe og all'amatriciana.

Du bør naturligvis ikke gå glip af at smage Roms bedste originale italienske pizzaer og en lækker tiramisu til dessert. Udvalget og kvaliteten varierer fra restaurant til restaurant, så det er ikke let at vælge.

Hvis du virkelig ønsker at spise på de bedste steder i Trastevere, får du her en liste over, hvilke steder der fortjener at blive betragtet som sådanne:

  • Pizzarius: Selve navnet antyder, at det er en kandidat til verdens bedste pizza, selv om den ikke er særlig billig. Hvis du er på Piazza Santa Maria, kan du købe den på skiver og spise den i nærheden af springvandet. De har åbent fra kl. 10.00 til 12.00.
  • Grazia & Graziella: En favorit både på grund af maden og servicen, som med garanti vil få dig til at grine meget. Carbonara, gnocchis, tiramisu og carciofi alla giudia er de mest anerkendte retter. Køen går hurtigt, og hvis du sidder udenfor, er der en god atmosfære. Åbent fra 10:00 til 2:00 om morgenen.
  • Carlo Menta: Et sted med en klassisk og afslappet stil, som er ideelt, hvis dit budget er lavt. Det skyldes, at den har et varieret menukort og lover et fremragende forhold mellem kvalitet og pris. Du kan tage derhen mellem kl. 12.00 og 23.30, da den er åben.

8. Hyg dig på Campo de' Fiori

Nyd markedspladsen| ©Mike Kire
Nyd markedspladsen| ©Mike Kire

Ja, navnet betyder "blomstermark", men lad dig ikke narre, det betyder ikke, at det er en have eller noget lignende sted. Campo de' Fiori er en plads, der er meget besøgt af både turister og romerske borgere, især om aftenen, hvilket gør den til en af de mest berømte pladser i Rom.

Som det er almindeligt på pladserne i den italienske hovedstad, er der et springvand og en (noget dystert udseende) statue af Giordano Bruno. Om morgenen er der madboder, og når de begynder at tage af sted, opstår der en stemning om aftenen. Det er et yndet sted for byens unge mennesker.

Hvad kan du gøre, hvis du går til Campo de' Fiori om natten? Rundt om pladsen er der terrasser, hvor folk sidder og nyder mad og drikke. Når du gør det, kan du se, hvordan borgerne hygger sig, og opdage, hvorfor dette er et populært sted om aftenen.

9. Styrk din kærlighed til bøger hos Open Book

Nyd en god bog| ©Monstera
Nyd en god bog| ©Monstera

Kan du lide at læse og elsker at besøge gamle boghandlere eller biblioteker? Så vil Open Book være som et lille paradis i Rom. At gå ind i denne berømte boghandel i Italiens hovedstad bør stå på din liste over ting, du skal gøre i Trastevere. Selv om stedet er lille, finder du kurve og hylder fulde af bøger.

De, der er der, er brugte, på italiensk og hovedsageligt på engelsk, men priserne er rimelige. Hvis du ikke vil rejse tomhændet, er det derfor tilrådeligt at spare nogle penge, hvis du ikke vil rejse tomhændet. Dette sted, som har været åbent siden 1970'erne, ligger på Via della Lungarretta.

Du kan dog kun besøge den om aftenen i weekenden, hvor den er åben non-stop fra kl. 12.00 til 20.00. Alternativer til denne boghandel er Ottomassimo, Minium Fox og Almost Corner Bookshop. Den første er om Luciano Manara, den anden om della Lungaretta og den tredje om del Moro.

10. Se Manfredi Fyrtårnet lyse byen op

Fyrtårnet Manfredi| ©evilmoz
Fyrtårnet Manfredi| ©evilmoz

På Mount Gianicolo står et fyrtårn, der blev bygget i 1911, og i nærheden af det er der intet hav og ingen skibe, der søger efter et lys til at lede dem. Der er en smuk panoramaudsigt, hvorfra man kan se den italienske by, når solen allerede er gået ned.

Både lokale og turister strømmer til Manfredi Fyrtårnet for at beundre nattehimlen og det oplyste Rom. I nærheden af dette punkt er der små stier, som du kan gå ad for at nå andre dele af Mount Gianicolo.

Fra mange steder på dette bjerg kan du få en fantastisk udsigt over den italienske hovedstad, og Manfredi Fyrtårnet er ingen undtagelse. En mærkelig kendsgerning om denne bygning er, at den var en gave til byen fra de italienere, der emigrerede til Argentina.

11. Deltag i Noantri-festivalen

Festa de' Noantri| ©Daniele Giovannoni
Festa de' Noantri| ©Daniele Giovannoni

Hvis du tager til Rom i juli, skal du være opmærksom på det. Festa de Noantri begynder i midten af juli, og det er en så speciel begivenhed for mange af borgerne, at den fejres selv om aftenen. I to uger er gaderne oplyst og fyldt med markeder og mennesker fra forskellige kvarterer i Rom.

I to uger er billedet af Vor Frue af Karmelbjerget opstillet i kirken Sankt Agatha. Alle, der ønsker det, kan gå til dette religiøse center for at ære hende, inden hun bliver ført tilbage til sin kirke.

Takket være de aktiviteter, der finder sted under denne festival, er nattelivet i Trastevere meget livligt. Det er derfor, at selv ikke-religiøse mennesker deltager i fejringen.