Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom i april: begivenheder, ruter, tips, ting at gøre...

Vil du opleve det italienske "Dolce Vita" på din ferie? Gå ikke glip af denne guide med masser af planer og gastronomi for de frådende: april er en meget sød måned (bogstaveligt talt)!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

10 minutters læst

Rom i april: begivenheder, ruter, tips, ting at gøre...

Nyd Rom | © Oleg Magni

April er en af de mest ventede måneder i Rom, en storby med tusindvis af ting at se og lave. Efter vinterens kulde og frost banker foråret og det efterlængte gode (eller næsten gode) vejr på døren til denne kejserlige by.

Roms hellige uge fejres, og man kan endda smage det på ganen; parkerne blomstrer, og terrasserne er tilbage til deres sædvanlige travlhed og travlhed. For at du kan nyde den evige by fuldt ud, vil jeg i denne artikel fortælle dig om de 10 bedste ting, du kan lave i denne måned.

1. Oplev din mest specielle hellig uge

Palmesøndag| ©Antonia1303
Palmesøndag| ©Antonia1303

At opleve den hellige uge i Rom på egen hånd, uden at nogen fortæller dig om det, er en af de oplevelser, som du bør have mindst én gang i dit liv. Kan du lide tanken? Så tag et kig på denne artikel, hvor jeg forklarer, hvordan du får billetter til den hellige uge i Den Evige Stad og de vigtigste begivenheder, der finder sted.

For at du kan være helt rolig, skal du vide, at det er helt gratis at deltage i de religiøse begivenheder i den hellige uge i Rom, men du skal købe en billet på forhånd, da tusindvis af troende ønsker at deltage i denne unikke fest! Hvis det lykkes dig at tage af sted, vil du elske det, og du vil få din åndelige side frem.

Læg mærke til de religiøse højdepunkter:

 • Fejringen begynder på palmesøndag
 • Skærtorsdag mindes Jesu Kristi "sidste nadver".
 • Langfredag finder korsvejenested
 • Skærtorsdager en dag med stilhed og meditation.
 • Stor dag! **Påskesøndag og Kristi opstandelse
  **

Lad dig forføre af påskemenuen

Som ordsproget siger: "Hvor du går hen, gør du, som du vil". Så hvis du rejser i påsken, må du ikke gå glip af muligheden for at prøve de kulinariske opskrifter fra denne tid af året. Som hovedret anbefaler jeg, at du prøver lammesteg med årstidens grøntsager (herunder asparges og artiskokker).

De, der har en sød tand, kan afslutte deres frokost med en meget sød snack: et sødt brød i form af en due, kaldet "colomba", som symboliserer fred. Det lyder godt, ikke sandt?

Book et paveligt audiens

2. Fejr den evige bys fødselsdag som en romer

Til Natale di Roma-festen| ©carlo
Til Natale di Roma-festen| ©carlo

Kan du forestille dig at rejse tilbage i tiden non-stop til det gamle Rom og møde tusindvis af gladiatorer i deres kostumer? Hvert år i weekenden nærmest den 21. april fejres årsdagen for grundlæggelsen af den italienske hovedstad: Natale di Roma.

Ved denne begivenhed finder du en parade med tusindvis af mænd, der er klædt ud med deres spyd og skjolde til lejligheden. Kvinderne bærer i mellemtiden smigrende tunikaer og udførlige blomsterkroner på hovedet, og der mangler ikke en eneste detalje!

Foder som en kriger!

På denne festival kan du genopleve krigene mellem de romerske bataljoner, se ildspektaklet og historiske genopførelser i Circus Maximus og Forum Romanum- det er så virkeligt, at du vil føle, at du lever i kejsernes tid!

Derudover omfatter programmet dans, fyrværkeri og shows i hele byen. Og hvis du efter en travl dag, hvor du har haft travlt med at nyde krigernes kampe, har fået maven i kog, kan du stoppe op og tanke op ved boderne, der serverer traditionelle romerske retter. Men hvis du er god til at spise, kan du her se nogle andre restauranter i nærheden af Colosseum i Rom, så du ikke går sulten.

Køb billetter til Forum Romanum

3. Smag de bedste artiskokker i verden

Værker lavet af artiskokker på festivalen| ©Luigi Cicillini
Værker lavet af artiskokker på festivalen| ©Luigi Cicillini

Kan du tænke på en bedre plan for din ferie end at smage på lokale produkter? For mig, som er en god foodie, kan det ikke blive bedre end dette. Romanesco Artichoke Festival (på italiensk Sagra del Carciofo Romanesco), som har været afholdt hvert år siden 1950 i Ladispoli, en italiensk by i provinsen Rom, er en national messe dedikeret til denne fødevare, som du vil se tilberedt på hundredvis af forskellige måder, hvoraf nogle er meget originale!

Hvad er Romanesco Artichoke Festival?

I tre dage arrangerer byen Ladispoli en udstilling i gaderne og byder velkommen til 100 stande med foreninger, producenter og kunstnere. Ja, du læste rigtigt. På denne messe kan du også møde kunstnere og deres kunstværker, f.eks. dyreskulpturer lavet af denne unikke plante - jeg var vild med en ko i naturlig størrelse lavet af artiskokker!

Datoen for udstillingen er fastsat i henhold til landbrugskalenderen og artiskokhøsten; den finder normalt sted efter påske. Arrangementet varer tre dage, fra fredag eftermiddag, hvor de første udstillere ankommer, til søndag aften, hvor afslutningsceremonien med fyrværkeri finder sted.

Smag på slik lavet med artiskokker

I mange år er festivalen blevet indledt med en yderst lækker gastronomisk begivenhed: "Gastronomisk Bi-Week", et initiativ, hvor byens bedste restauranter tilbyder forskellige menuer med faste priser udelukkende baseret på artiskokker, fra hovedretter til desserter. Du vil blive overrasket over denne grøntsags muligheder!

Book en gastronomisk rundvisning i Rom

4. Fejring af den italienske befrielsesdag

Fejring af den italienske befrielsesdag| ©Zakari Kha
Fejring af den italienske befrielsesdag| ©Zakari Kha

Hvis du befinder dig i den evige by i slutningen af april, kan du deltage i befrielsesdagen, populært kendt som Festa della Liberazione, som er blevet fejret hvert år den 25. april siden 1946 og er en helligdag i landet.

Den mindes Italiens befrielse fra det fascistiske regime og nazismen efter Anden Verdenskrig, og for borgerne er det en dag med en vigtig politisk betydning. Siden da er der hvert år blevet afholdt offentlige arrangementer til minde om denne skelsættende begivenhed i Italiens historie.

Offerydelse til minde om de afdøde soldater

Blandt begivenhederne på programmet er en højtidelig hyldest fra den italienske præsident og højtstående embedsmænd ved den ukendte soldats grav ved Victor Emmanuel II-monumentet, hvor der lægges en laurbærkrans til minde om de faldne og de italienere, der er forsvundet i krige. Det vil få hårene til at rejse sig i nakken!

Nuria's Rejsetips

Vær opmærksom på, at da det er en helligdag, kan mange turistattraktioner og nogle butikker være lukket for offentligheden på denne dag.

5. Nyd forårsfestivalen

Forårsfestival| ©Elton Lau
Forårsfestival| ©Elton Lau

Piazza di Spagna er et af de mest elegante og magiske steder i Rom. Den majestætiske trappe, der blev bygget i det 18. århundrede, gør dette hjørne til et af de travleste og mest livlige steder i byen. Hvert år mellem marts og april, afhængigt af året, er pladsen pyntet op for at fejre forårsfestivalen.

Denne fest fylder trapperne på torvet med tusindvis af hvide, lyserøde og violette azaleaer. Og hvis du er for træt efter en dag med sightseeing, har vi et lille tip til dovne mennesker: Du kan tage en elevator op til toppen af pladsen og få en betagende udsigt.

Nuria's Rejsetips

Slap af på den litterære café Greco, der blev åbnet i 1760 og betragtes som byens ældste, og som er fuld af memorabilia fra store forfattere som María Zambrano!

6. Besøg den originale udstilling af chokolade påskeæg

Besøg på udstillingen i Bompiani Patisserie| ©Vincenzo Pinto
Besøg på udstillingen i Bompiani Patisserie| ©Vincenzo Pinto

Vidste du, at det tager mere end fire timer at lave et chokolade påskeæg eller, afhængigt af arbejdet, endda flere dage? Konditoriet Bompiani (Via Largo Benedetto Bompiani, 8) er klar over dette, og hvert år udstiller det sine "chokoladeskulpturer", som er skabt af konditor og chocolatier Walter Musco, en kunstner, der forener mad og kunst.

De lækreste stilarter: haute couture-udstilling

I de seneste år har det romerske konditori hyldet de mest berømte modedesignere i vores tid med en udstilling af 50 chokoladeæg inspireret af Chanel, Balenciaga, Dior, Gucci og Dolce & Gabbana, blandt andre store navne inden for haute couture.

7. Se kirsebærblomsterne i blomst

Sakura Garden i Rom| ©Giorgia Sacco
Sakura Garden i Rom| ©Giorgia Sacco

Du behøver ikke at flyve hele vejen til Japan for at se kirsebærblomsterne. En af de smukkeste seværdigheder, som jeg forevigede i Rom i april, var landskabet i EUR Lake Park, en af de bedste parker i Den Evige By. Forresten, adgangen er gratis!

Fra midten af marts i Rom til slutningen af april i Rom begynder Sakura-træerne, kirsebærtræerne, der blev doneret til Rom af Tokyo, Japans travle hovedstad, at spire i denne have. Det er et af de hemmelige hjørner, du kan opdage i den evige by.

I denne måned giver Moder Natur os gaven af sin vidunderlige blomstring og muligheden for at praktisere Hanami, kunsten at observere disse træer. En god plan er at holde en picnic under de blomstrende Sakura-træer, som i Japan, og nyde de første stråler af forårssolen.

8. Slap af på terrasserne i det bohemeagtige Trastevere

Trastevere's maleriske terrasser| ©Unsplash
Trastevere's maleriske terrasser| ©Unsplash

En af mine yndlingsbeskæftigelser var at sidde på Roms terrasser og betragte det travle liv i Roms gader og nyde godt af de behagelige temperaturer i denne måned. Med andre ord, at give mig selv helt og holdent hen til dolce far niente, glæden ved at gøre ingenting. Lyder denne plan også fantastisk for dig?

Mit yndlingskvarter er Trastevere, en charmerende forstad med masser af ting at se og lave. I dette indlæg giver jeg dig en guide til at spise ude i Rom i det mest livlige og kunstneriske kvarter i den evige by, baseret på pasta, pizza og masser af signaturmad. Du vil have lyst til at tage de italienske nonnas med hjem!

Bestil en rundvisning i Trastevere

9. Gå en tur gennem Villa Borghese-haverne i forårets lys

Villa Borghese-haverne| ©Stefano Consolo
Villa Borghese-haverne| ©Stefano Consolo

På trods af det gode vejr i april er det stadig lavsæson i Rom, bortset fra påsken, så det er et af de bedste tidspunkter til at udforske Villa Borghese-haverne i ro og mag og uden de store menneskemængder, der er i andre travle perioder. Det er derfor et af de bedste tidspunkter til at udforske Villa Borghese-haverne i ro og mag og uden de store menneskemængder i andre perioder, og forårslyset dækker den i smukke farver!

Det er metropolens grønne hjerte og en af de største byparker i Europa. Den er for Rom, hvad Central Park er for New York. Her mødes natur og kunstværker for at skabe drømmehjørner. Hvis du er nysgerrig efter de bedste skulpturer i Villa Borghese, kan du tage et kig på denne artikel.

Køb billetter til Borghese Gallery

10. Flygt til Firenze og se fyrværkeri

Pyroteknik i Firenze| ©Kevin Stephenson
Pyroteknik i Firenze| ©Kevin Stephenson

Foråret er uden tvivl den bedste årstid til at besøge Rom og andre af Italiens byer, der skal besøges. Så hvis du har tid og skal tilbringe mindst en uge i den italienske hovedstad i april, anbefaler jeg, at du gemmer en dag af din ferie til at fortabe dig i Firenze, renæssancens forførende by. Her er hvordan du kommer fra Rom til Firenze- du vil ikke fortryde det!

Ideelt set bør du planlægge din tur til denne kunstens vugge, så den falder sammen med påskesøndag, hvor festen Scoppio del carro (på engelsk "eksplosion af vognen") finder sted, en århundredgammel tradition, der er blevet fejret siden det 11. århundrede og afholdes til ære for Pazzini de Pazi, som helligede sig selv til at holde ilden brændende på en hellig lørdag.

Festivalen "Chariot Explosion"

Påskemorgen er der et traditionelt optog med en vogn trukket af et par hvide okser med guirlander, "Brindellone", som kører fra Piazza del Prado eskorteret af soldater og musikere, indtil den når Piazza Duomo, hvor der tændes fyrværkeri på vognen, som repræsenterer den hellige ild.

Det pyrotekniske spektakel er fascinerende, og i løbet af få minutter forsvinder den gamle vogn midt i eksplosioner, røg og smukke farver... som godt kunne minde os om Fallas i Valencia. Til sidst dukker vognen op igen bag støvet med sin 12 meter høje vogn.

Bestil en udflugt til Firenze

Temperaturer i Rom i april

Rom solskinsdag| ©Platunico
Rom solskinsdag| ©Platunico

Det bedste ved foråret i Rom er, at der er mere dagslys, og at temperaturerne er meget behagelige, hvilket indbyder til at tilbringe flere timer end om vinteren i Roms gader og til at slentre gennem de maleriske kvarterer. Om reglen kan de højeste temperaturer nå op på op til 19°C og laveste temperaturer er på helt ned til 9°C.

Heldigvis er der mange solrige og varme dage i denne måned. Men ordsproget "Aprile non ti scoprire" (aprile non ti scoprire) er helt rigtigt. Jeg råder dig derfor til at tage en tynd jakke og en paraply med for en sikkerheds skyld, da det normalt regner i ca. 8 dage.

Priser i Rom i april

Planlægning af dit ophold| ©cottonbro
Planlægning af dit ophold| ©cottonbro

Hvis du er en født sparer, er april en af de bedste måneder til en budgetrejse til Rom, hvor du vil nyde mildere temperaturer end om vinteren. I denne artikel giver jeg dig en oversigt over, hvordan du organiserer din rejse til Rom, og hvordan du kan få superbillige flybilletter ved hjælp af nogle få tips.

Jeg vil opsummere dem for dig nedenfor:

 • Brug søgemaskiner som Skyscanner
 • Hvis du kan, skal du være fleksibel med dine datoer
 • Brug altid inkognito profilen, så du ikke får en prisstigning.
 • Det bedste tidspunkt at søge efter flyrejser er ved frokosttid, når der er mindre efterspørgsel - undgå at søge i weekender og om aftenen!

Og til sidst, god tur! Der er så mange fascinerende ting at se i dette land, at det vil gøre dig målløs og give dig lyst til at gøre det hele om igen - jeg fortæller dig det af egen erfaring!