Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Rom i april: begivenheder, ruter, tips, ting at gøre...

Vil du opleve det italienske "Dolce Vita" på din ferie? Gå ikke glip af denne guide, der er fuld af planer og gastronomi for de lækkersultne: April er en meget sød måned (bogstaveligt talt)!

Nuria Rozas

Nuria Rozas

7 minutters læst

Rom i april: begivenheder, ruter, tips, ting at gøre...

At nyde Rom | © Oleg Magni

April er en af de mest ventede måneder i Rom, en metropol med tusindvis af ting at se og gøre. Efter vinterens kulde og frost banker foråret og det eftertragtede gode vejr (eller næsten) på døren til denne kejserlige by.

Rom fejrer den hellige uge (som endda kan mærkes på ganen), parkerne blomstrer, og terrasserne genvinder deres sædvanlige puls og travlhed. For at du kan nyde den evige stad i fulde drag, vil jeg i denne artikel fortælle dig om de 10 bedste ting, du kan lave i denne måned. Tjek det ud!

1. Nyd din mest specielle påskeuge

Palmesøndag| ©Antonia1303
Palmesøndag| ©Antonia1303

At opleve den hellige uge i Rom er en af de oplevelser, man bør have mindst én gang i sit liv. Kan du lide tanken? Så tag et kig på denne artikel, hvor jeg forklarer, hvordan man får billetter til Holy Week i Den Evige Stad og de vigtigste begivenheder, der finder sted.

For din sjælefreds skyld skal du vide, at deltagelse i de religiøse begivenheder i Holy Week i Rom er helt gratis, men du skal få en billet på forhånd. Husk på, at tusindvis af troende ønsker at deltage i denne unikke fest!

Og hvis du er på udkig efter flere religiøse aktiviteter, anbefaler jeg, at du bestiller billetter til den pavelige audiens i Vatikanet. Det er normalt ikke nemt, men denne billet er den nemmeste måde at gøre det på.

De vigtigste religiøse begivenheder i den hellige uge

  • Fejringen begynder palmesøndag
  • Skærtorsdag mindes man Jesu Kristi Sidste Nadver.
  • Langfredag finder korsvejsandagten sted.
  • Den hellige lørdag er en dag med stilhed og meditation.
  • Påskesøndag og Kristi opstandelse

Book billetter til den pavelige audiens

2. Fejr den evige bys fødselsdag

Ved fejringen af Natale di Roma| ©carlo
Ved fejringen af Natale di Roma| ©carlo

Hvert år, i weekenden nærmest den 21. april, fejres årsdagen for grundlæggelsen af den italienske hovedstad: Natale di Roma.

Ved denne begivenhed finder du en parade af tusindvis af mænd, der er udsmykket med spyd og skjolde til lejligheden. Kvinderne bærer flatterende tunikaer og kunstfærdige blomsterkroner på hovedet. Der mangler ikke en detalje!

På denne festival vil du genopleve krigene mellem de romerske bataljoner, du vil se ildspektaklet og de historiske genopførelser i Circus Maximus og Forum Romanum. Det er så virkeligt! Derudover byder programmet på dans, fyrværkeri og shows over hele byen.

Book et besøg i Colosseum, Forum og Palatinerhøjen

3. Smag de bedste artiskokker i verden

Værker lavet af artiskokker på festivalen| ©Luigi Cicillini
Værker lavet af artiskokker på festivalen| ©Luigi Cicillini

Kan du forestille dig en bedre plan for din ferie end at smage på lokale produkter? For mig, som er en god foodie, bliver det ikke bedre end dette. Romanesco Artichoke Festival har været afholdt hvert år siden 1950 i Ladispoli og er en national messe dedikeret til denne fødevare.

I tre dage opstiller byen Ladispoli en udstilling i gaderne og byder velkommen til 100 stande, herunder foreninger, producenter og kunstnere. Ja, du læste rigtigt. På denne messe kan du også møde kunstnere og deres kunstværker, såsom dyreskulpturer, skabt med denne unikke plante.

Forud for festivalen er der en gastronomisk begivenhed: "Gastronomic Bi-Week", et initiativ, hvor de bedste restauranter i byen tilbyder forskellige fastprismenuer udelukkende baseret på artiskokker. Og hvis du har lyst til mere, kan du altid booke en gastronomisk rundtur i Rom

Book en madtur i Rom

4. Slap af på terrasserne i Trastevere

Trasteveres maleriske terrasser| ©Unsplash
Trasteveres maleriske terrasser| ©Unsplash

En af mine yndlingsbeskæftigelser var at sidde på Roms terrasser og betragte gadernes travlhed, mens jeg udnyttede de behagelige temperaturer i denne måned. Med andre ord gav jeg mig helt hen til "dolce far niente", fornøjelsen ved at lave ingenting. Synes du også, at det lyder godt?

Mit yndlingskvarter til dette er Trastevere, en charmerende forstad med masser af ting at se og lave. I dette indlæg giver jeg dig en guide til at spise i Tra stevere baseret på pastaer, pizzaer og masser af signaturmad. Du får lyst til at tage de italienske nonas med hjem!

Men ud over at slappe af anbefaler jeg dig også at booke en tur i Trastevere og lære al dens historie og hemmeligheder at kende.

Book en rundtur i Trastevere

5. Spadser gennem haverne i Villa Borghese

Villa Borgheses haver| ©Stefano Consolo
Villa Borgheses haver| ©Stefano Consolo

På trods af det gode vejr i april er det stadig lavsæson i Rom, bortset fra påsken. Derfor er det et af de bedste tidspunkter at udforske Villa Borghese-haverne i ro og mag og uden de menneskemængder, der er i andre mere travle perioder.

Forårslyset omslutter det i smukke farver! Dette er metropolens grønne hjerte og en af de største byparker i Europa. Den er for Rom, hvad Central Park er for New York.

Her mødes natur og kunstværker for at skabe drømmende hjørner. Du kan gå rundt om den eller booke en Segway-tur til Villa Borghese for at være lidt mere adræt, da stedet er ret stort.

Book en Segway-tur til Villa Borghese

6. Flygt til Firenze for at opleve fyrværkeri

Pyroteknik i Firenze| ©Kevin Stephenson
Pyroteknik i Firenze| ©Kevin Stephenson

Foråret er den bedste årstid at besøge Rom og andre must-see byer i Italien. Så hvis du har tid, og du tilbringer mindst en uge i den italienske hovedstad i april, anbefaler jeg, at du gemmer en dag af din ferie til at booke en udflugt til Firenze.

Ideelt set skal du planlægge din tur til denne kunstens vugge, så den falder sammen med påskesøndag, hvor Scoppio del carro-festivalen finder sted. Det er en tradition, der er blevet fejret siden det 11. århundrede til ære for Pazzini de Pazi, som dedikerede sig til at holde ilden brændende på en hellig lørdag.

Påskemorgen finder en traditionel parade sted med en vogn trukket af et par hvide okser med guirlander, der kører fra Piazza del Prado eskorteret af soldater og musikere, indtil den når Piazza Duomo, hvor fyrværkeriet på vognen bliver tændt og repræsenterer den hellige ild.

Book en udflugt til Firenze og Pisa

7. Mindes Italiens befrielsesdag

Fejring af Italiens befrielsesdag| ©Zakari Kha
Fejring af Italiens befrielsesdag| ©Zakari Kha

Hvis du befinder dig i Den Evige Stad i slutningen af april, kan du deltage i Befrielsesdagen, som er blevet fejret hvert år den 25. april siden 1946 og er en helligdag i landet.

Det er til minde om Italiens befrielse fra det fascistiske regime og nazismen efter Anden Verdenskrig. Hvert år siden da er der blevet arrangeret offentlige begivenheder til minde om denne skelsættende begivenhed i Italiens historie.

Blandt begivenhederne på programmet er den højtidelige hyldest ved den ukendte soldats grav, der ligger ved monumentet for Victor Emmanuel II, hvor der lægges en laurbærkrans til minde om de faldne og de italienere, der forsvandt i krigene. Det vil få dine hår til at rejse sig!

Nuria's Traveller Tip

Bemærk venligst, at da det er en helligdag, kan mange turistattraktioner og nogle butikker være lukket for offentligheden på denne dag.

8. Nyd forårsfestivalen

Forårsfestival| ©Elton Lau
Forårsfestival| ©Elton Lau

Piazza di Spagna er et af de mest elegante og magiske steder i Rom. Den majestætiske trappe gør dette hjørne til et af de travleste og mest livlige steder i byen. Hvert år mellem marts og april, afhængigt af årstiden, bliver pladsen pyntet op for at fejre forårsfestivalen.

Denne fejring fylder pladsens trapper med tusindvis af hvide, lyserøde og violette azaleaer. Og hvis du er for træt efter en dag med sightseeing, kan du tage elevatoren op til toppen og få en betagende udsigt.

Nuria's Traveller Tip

Slap af på den litterære café Greco, der åbnede i 1760 og betragtes som den ældste i byen, og som er fuld af minder fra store forfattere som Maria Zambrano!

9. Besøg udstillingen med chokoladeæg

Besøg udstillingen på Bompiani-konditoriet| ©Vincenzo Pinto
Besøg udstillingen på Bompiani-konditoriet| ©Vincenzo Pinto

Hvert år i påsken udstiller Bompiani-konditoriet (Via Largo Benedetto Bompiani, 8) sine "chokoladeskulpturer", som er skabt af konditormester og chocolatier Walter Musco, en kunstner, der forener mad og kunst.

I de senere år har det romerske konditori hyldet vor tids mest berømte modedesignere med en udstilling af 50 chokoladeæg inspireret af Chanel, Balenciaga, Dior, Gucci og Dolce & Gabbana, blandt andre store navne inden for haute couture.

10. Se kirsebærblomsterne blomstre

Sakura-haven i Rom| ©Giorgia Sacco
Sakura-haven i Rom| ©Giorgia Sacco

Man behøver ikke at flyve hele vejen til Japan for at se kirsebærblomsten. Et af de smukkeste syn, jeg forevigede i Rom i april, var landskabet ved EUR Lake Park, en af de bedste parker i den evige stad. Der er i øvrigt gratis adgang!

Fra midten af marts til slutningen af april i Rom begynder Sakura-kirsebærtræerne, som Tokyo har doneret til Rom, at spire i denne have. Det er et af de hemmelige hjørner, som du kan opdage i Den Evige Stad.

I denne måned giver Moder Natur os sin vidunderlige blomstring i gave og muligheden for at praktisere Hanami, kunsten at iagttage disse træer. En god plan er at tage på picnic under de blomstrende Sakura-træer, som i Japan, og nyde de første stråler fra forårssolen.

Temperaturer i Rom i april

Solrig dag i Rom| ©Platunico
Solrig dag i Rom| ©Platunico

Det bedste ved foråret i Rom er, at der er flere lyse timer, og temperaturerne er meget behagelige, hvilket indbyder til at tilbringe flere timer end om vinteren i Roms gader og slentre rundt i de maleriske kvarterer.

Generelt er temperaturen helt oppe på 19°C, og den laveste temperatur er omkring 9°C. Heldigvis er der mange solrige og varme dage i denne måned.

Men ordsproget "Aprile non ti scoprire" (klæd dig ikke af endnu) er helt sandt. Så jeg råder dig til at tage en tynd frakke og en paraply med for en sikkerheds skyld, da det normalt regner i omkring 8 dage.

Book sightseeingbussen til Rom

Rom-priser i april

Planlægning af dit ophold| ©cottonbro
Planlægning af dit ophold| ©cottonbro

Hvis du er en klog rejsende, er april en af de bedste måneder til en billig rejse til Rom, hvor du kan nyde mildere temperaturer end om vinteren.

I denne artikel vil jeg fortælle dig, hvordan du organiserer din rejse til Rom, og hvordan du får superbillige fly billetter ved hjælp af et par små tricks. Jeg opsummerer dem nedenfor:

  • Brug søgemaskiner som Skyscanner.
  • Hvis du kan, så vær fleksibel med dine datoer.
  • Brug altid inkognito-profilen, så du ikke får en prisstigning.
  • Det bedste tidspunkt at søge efter flybilletter er ved frokosttid, hvor der er mindre efterspørgsel. Undgå at søge i weekender og om aftenen!

Book sightseeingbussen til Rom