2-dages rejseplan til New York City: vigtige tips

Vil du gerne en tur til The Big Apple, men har kun to dage? Hvis du organiserer dig godt, kan du få mest muligt ud af det og se det bedste, New York har at byde på.

Ana Caballero

Ana Caballero

6 minutters læst

2-dages rejseplan til New York City: vigtige tips

Times Squre | ©Andreas Kruck

At vælge New York som destination er allerede et godt tip. Og det betyder ikke noget, om du kun bliver et par dage, jeg garanterer, at du får en uforglemmelig oplevelse. Du vil have masser af tid til at tage billeder ved Manhattans mest ikoniske vartegn og endda tage en selfie ved siden af Frihedsgudinden! Her er rejseguiden, der vil gøre det hele lettere for dig.

Dag 1: Det bedste af Manhattan

Turister på Time Square| ©Andreas Komodromos
Turister på Time Square| ©Andreas Komodromos

Hvis din tid i New York er kort, er det vigtigt at vælge områder af byen, hvor attraktionerne ligger tæt på hinanden. På den måde kan du drage fordel af det og se flere ting på én gang. Du kan måske ikke komme ind til alt, men du vil kunne se det udefra og få nogle gode billeder undervejs.

Gå rundt på Times Square

Hvis du starter din dag fra Times Square, har du en stor fordel: Mange af Manhattans andre populære destinationer ligger inden for gåafstand. Det tager ikke mere end 15 minutter at gå mod Broadway. Det er også et af stoppestederne, hvis du bestiller sightseeingbussen til New York, en god mulighed at overveje, hvis du kun skal være i New York i kort tid, da du nemt kan komme rundt mellem de vigtigste steder.

Times Square er normalt fuld af turister, så hvis du tager derhen tidligt om morgenen, vil der ikke være så mange, og du kan tage dine billeder i fred. Desuden afgår der mange turistbusser fra dette mødested med turetil forskellige områder af byen. Udnyt dem, og slå mere end to fluer med ét smæk.

Book sightseeingbussen til New York City

Tag en rundtur i Central Park South

Den berømte Central Park i hjertet af Manhattan er på omkring 341 hektar. Du har måske ikke tid til at se det hele, men du kommer til at se de vigtigste seværdigheder. Fra Times Square kan du tage undergrundslinjen C til Strawberry Fields, det ikoniske John Lehnon Memorial. Eller hvis du foretrækker det, kan du gå den samme rute i 30 minutter. På den måde får du set et par ting undervejs som den berømte Tavern of the Green eller Greyshot Arch.

Gå derefter tilbage den anden vej, først lidt længere mod øst. Der tager du billeder ved The Lake. Derefter krydser du Bow Bridge og tager The Mall trail, som du sikkert har set i mere end én film eller tv-serie.

Hvis du har mod på det, kan du også leje en cykel fra Central Park specielt til denne rute, så du kan nå flere steder på kortere tid (og så er det lidt af et eventyr!). Hvis du foretrækker at besøge en anden af byens parker, fordi du allerede er bekendt med denne, kan du tjekke de bedste parker i New York her.

Lej en cykel i Central Park

Besøg MET, det mest omfattende museum i New York City.

Indgang til Metropolitan Museum of Art i New York City| ©Patxi Moraleda
Indgang til Metropolitan Museum of Art i New York City| ©Patxi Moraleda

Du kan ikke besøge The Big Apple uden at bruge mindst et par timerMet eller Metropolitan Museum of Art. Mere end to millioner kunstværker fra hele verden vil efterlade dig med åben mund. Det er uden tvivl et af de bedste museer i New York.

MET åbner dørene kl. 10. Book din guidede tur til MET så hurtigt som muligt, eller køb dine billetter på forhånd, så du ikke går glip af noget. En anden mulighed for at springe køen over er at booke det bedste New York City Sightseeing Card. På den måde kan du komme direkte ind og se de mest emblematiske værker i den permanente samling.

Book en guidet tur på MET

Gør et stop ved Rockefeller Center

Uanset om det er juletid, fordi du vil have adgang til det gigantiske lysende træ og skøjtebanen eller bare for at klatre til Top of the Rock, kan du ikke gå glip af New Yorks største shoppingkompleks.

Gå ud af Central Park til Fifth Avenue og tag en 13 minutters gåtur til facaden af St. Patrick's Cathedral. Tag et par billeder, som du kan huske. Træd derefter indenfor i et par minutter og se på interiøret. Der er gratis adgang til katedralen, og du kan komme ind indtil kl. 18.

Når du forlader katedralen, så fortsæt til forsiden, der har du Rockefeller Center. Ud over at klatre til tops anbefaler jeg, at du stopper for at spise frokost her. Find her de bedste steder at spise i nærheden af Rockefeller Center, eller book en madtur.

Book billetter til observationsdækket på Top of The Rock

Book en kontrast-tur

En anden mulighed, hvis du kun skal være der et par dage, er at booke en kontrasttur, fordi det er en praktisk og nem måde at lære de populære kvarterer i Harlem, Bronx, Queens og Manhattan at kende og opdage deres kulturelle mangfoldighed.

Alt dette med en lokal guide, som vil vise dig hvert af stederne i detaljer på denne fem timers tur.

Book turen om kontraster

Vend tilbage til Broadway til et show

Slut dagen af med at vende tilbage til Times Square og lade dig imponere af neonlysene. Og mens du er i gang, hvorfor så ikke se en musical? Soundtracket, karaktertegningen, iscenesættelsen... det bedste af det bedste.

Der er masser afmusicals at vælge imellem. De fleste forestillinger starter omkring kl. 19.30. Sørg for at købe din billet i forvejen, så du får en god plads.

Book din billet til et Broadway-show

Dag 2: Ud over Manhattan

Kvarteret DUMBO| ©Hellotickets
Kvarteret DUMBO| ©Hellotickets

Gør dig klar, for Manhattan er ikke alt, hvad New York har at byde på. På andendagen anbefaler jeg, at du kommer lidt væk fra øen og besøger to must-see steder, som enhver turist i New York ikke må gå glip af: Frihedsgudinden og den berømte bydel Brooklyn.

Tag til Frihedsgudinden

Med dinebilletter til Frihedsgudinden allerede købt, kan du springe køerne over. Reserver først en færgetur til Fri hedsgudinden, og se skylinen tage form, mens du sejler væk fra Manhattan. Tag et billede af Manhattans kulisse og en selfie med Frihedsgudinden.

Når du ankommer til Liberty Island, kan du gå ind i monumentet og lære om dets historie på museet. Du har også adgang til observationsdækket, hvorfra du kan nyde udsigten over Manhattan i det fjerne.

På vej tilbage anbefaler jeg, at du stopper med færgen ved Ellis Island og tager et par minutter til at besøge Immigration Museum. Her kan du lære alt om de store immigrationsbølger, der gjorde New York til den multikulturelle by, den er i dag.

Book et færgekrydstogt til Frihedsgudinden

Besøg mindesmærket og museet for 11. september

Når du vender tilbage til Manhattans South Side, er det en god idé at tage en tur til World Trade Center og 911-museet ved siden af. Her vil du blive vidne til konsekvenserne af denne tragedie, og hvordan begivenhederne den 11. september havde konsekvenser ikke kun for det amerikanske folk, men for resten af verden.

Som jeg har anbefalet før, så køb dine billetter til 9/11 Memorial i forvejen og spring køerne over.

Book billetter til 9/11 Memorial

Tag til Brooklyn

Brooklyn Bridge om natten| ©Jörg Schubert
Brooklyn Bridge om natten| ©Jörg Schubert

Sydøst for øen Manhattan ligger broen, der forbinder den med den berømte bydel Brooklyn, som er hjemsted for kendte kunstnere og en stor del af New Yorks befolkning. Det tager ca. 45 minutter at krydse den til fods, og med undergrundsbanen fra Memorial 911 kan du tage A-linjen. Jeg anbefaler førstnævnte for at få en mere autentisk oplevelse.

Når du er i Brooklyn, vil du bemærke en stærk arkitektonisk identitet i modsætning til Manhattan. Her anbefaler jeg især kvarteret DUMBO. Det er ca. 15 minutters gang over broen. Gå en tur og udforsk Brooklyn, og bliv forbløffet over de industrielle lagerbygninger, der er blevet omdannet til lejligheder, som vi alle drømmer om at eje en dag. Sørg også for at besøge Broadway Museum.

Når du er der, kan du også besøge Williamsburg og New Yorks jødiske kvarter.

Book din billet til Broadway Museum

Oplev Guggenheim-museet

For at runde eftermiddagen af kan du bestille billetter til Guggenheim Museum, hvor du kan springe køen over og se moderne kunst og samtidskunst i en imponerende samling, der vil blænde dig med værker af Pollock, Kandinsky, Picasso og Renoir.

Læg også mærke til Frank Lloyd Wright-bygningen, et arkitektonisk mesterværk, der vil imponere dig.

Book billetter til Guggenheim Museum

Sig farvel til Manhattan på toppen af Empire State Building

Som du har set, er der masser at se og lave i New York. Det er tid til at sige farvel til Manhattan og fejre, at du på trods af dit korte besøg nåede at se mere, end du troede, du ville.

Få mest muligt ud af det, og gør det med stil ved at bestige Empire State Building. Hvis du har et, anbefaler vi, at du bruger dit turistkort for at undgå køerne. Og hvis du ikke har et, så tøv ikke med at booke din billet til Empire State Building. Og tag billeder, masser og masser af billeder. Manhattans natlige landskab fortjener at blive husket og udødeliggjort.

Du kan nå at gå op inden kl. 01.15, da der er adgang indtil kl. **02.**00.

Book din billet til Empire State Building