Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London i februar: hemmelighederne bag at få mest muligt ud af din tur

Det er altid en god idé at besøge London på alle tider af året. Februar i Englands hovedstad er synonymt med fantastiske aktiviteter, herunder mode, musik, kunst, udstillinger og Tortitas - læs videre for at finde ud af mere!

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

London i februar: hemmelighederne bag at få mest muligt ud af din tur

Trafalgar Square, London | ©Diane Picchiottino

I dag er London en af de mest forskelligartede byer i verden; London er rig på historie og traditioner og er hjemsted for nogle af verdens mest fremtrædende kulturer. Den britiske hovedstad tiltrækker mere end 27 millioner besøgende hvert år, hvilket gør den til den mest besøgte by i Europa. London er helt sikkert et must-see for enhver rejsende og en destination, som du vil have lyst til at vende tilbage til.

Februar er en fremragende måned til at besøge London i god tid, da vinterens kulde har tendens til at tiltrække færre menneskemængder. Resultatet? Alt det gode fra London med færre køer og den festlige stemning på Valentinsdag! Her er en kurateret liste over ting, du skal overveje, hvis du besøger London i februar.

1. Gå ikke glip af Londons West End-musicals

Venter på, at showet starter på Her Majesty's Theatre| ©Lotta Holmström
Venter på, at showet starter på Her Majesty's Theatre| ©Lotta Holmström

London er ud over at være en populær turistdestination også en by, der er berømt for sin teaterindustri. Ligesom Broadway i New York finder du Londons bedste musicals i West End. Derfor tilføjer turister, der besøger byen, altid et West End-show til deres liste over ting at lave i London.

Samtidig er vinteren i London det perfekte tidspunkt for teaterelskere til at udnytte udsalget. Afhængigt af forestillingen kan du finde billetter med rabat og forskellige tilbud. I december, januar og februar er teaterbilletterne billigere i et forsøg på at få flere mennesker ud af deres varme hjem.

Bestil billetter til musicals i London

2. Besøg Harry Potter Park i Warner Bros Studio

Hogwarst Castle| ©Karen Roe
Hogwarst Castle| ©Karen Roe

Denne forlystelse tager dig med direkte bag kulisserne i tilblivelsen af en af de mest ikoniske sagaer gennem tiderne. Det er en rundvisning i Harry Potter Park i London, hvor du kan se de faktiske kulisser fra den legendariske saga samt en række rekvisitter, modeller og rekvisitter til special effects på det store lærred.

Hvis du spekulerer på, hvordan du kommer til Harry Potter Park i Warner Bross Studios, ligger det i Leavesden, Hertfordshire, ca. 20 miles nordvest for London. Du kan også bestille billetter inklusive transport fra London.

Book billetter til Harry Potter Park

3. Fejr Valentinsdag på et krydstogt på Themsen

Valentine's Cruise| ©Paul Kohler
Valentine's Cruise| ©Paul Kohler

Hvis du besøger London i februar sammen med din partner, er det umuligt at modstå den festlige Valentinsdag-stemning, der gennemsyrer byen i hele måneden. London er den ideelle ramme for en Valentinsdag, der ikke er plaget af kedelige planer og sæsonbestemte klichéer. Nogle mennesker i den britiske hovedstad klæder sig endda ud på denne dag.

Stjerneplanen for denne særlige aften er uden tvivl at tage på en af Themsen-krydstogterne. Der er en bred vifte af priser for disse krydstogter, tilpasset alle budgetter. Du kan vælge mellem det billigste 1 times cruise fra Westminster til Greenwich, til dem, der inkluderer middag, eller de mest romantiske: krydstogterne ved solnedgang.

Book et krydstogt med solnedgang på Themsen

4. Oplev den farverige orkidéfestival i Kew Gardens

Kew Gardens Festival Orchids| ©Russell Harris
Kew Gardens Festival Orchids| ©Russell Harris

Hvert år fra de første uger af februar til midten af marts er Kew Gardens vært for den årlige orkidéfestival. Hvis du interesserer dig for planter, er dette en mulighed, du ikke må gå glip af, og en oplevelse, som kun London kan give dig.

Festivalen afholdes i Princess Of Wales Conservatory, et klimatiseret rum, der er designet til at bevare den tropiske atmosfære, som disse smukke blomster kræver.

Kew Gardens

Dette blomsterparadis i det centrale London er stedet at tage hen, hvis du har lyst til en pause fra byens travlhed og forurenede luft. Her finder du et utal af plante- og træarter, flere gallerier med perfekt manicurerede haver, drivhuse og endda en imponerende repræsentation af en bikube.

Bestil billetter til Kew Gardens

5. Nyd London Fashion Week

London Fashion Show| ©Isabel Infantes
London Fashion Show| ©Isabel Infantes

Dette er en medrivende couture-oplevelse, der omfatter catwalk-shows og præsentationer af britiske og internationale designere, og som er meget populær blandt modeelskere.

London Fashion Week er en af de fire vigtigste modeuger i verden og finder sted hvert år i februar og september. Denne begivenhed afholdes også i andre byer som Paris, Milano og New York. Billetter til begivenheden kan købes direkte fra deres websted ved at vælge den designer, man ønsker at se, og kontakte begivenhedens pressekontor.

Hvis du har svært ved at komme ind til de mere eksklusive arrangementer, er her et tip: Køb billetter til London Fashion Week Festival. Dette er en mere tilgængelig og overkommelig begivenhed, der finder sted lige efter London Fashion Week. Du kan deltage i live talks med personligheder fra modebranchen, overvære eksklusive catwalks, få adgang til rabatter fra high-end butikker og mange andre aktiviteter.

6. Hvis du tager af sted med børn, må du ikke gå glip af Imagine Children's Festival

Børn på Imagine Children's Festival| ©Victor Frankowski
Børn på Imagine Children's Festival| ©Victor Frankowski

Hvis du planlægger at besøge London med børn, anbefaler vi, at du deltager i Imagine Children's Festival, en kunstfestival, der primært er designet til børn, og som finder sted hvert år i februar i 12 dage på Southbank Centre. Der er arrangementer for alle aldre, fra babyer til teenagere, og mindst halvdelen af dem er helt gratis!

Denne børnefestival er ikke kun dejlig, men hylder også fortællingens kraft. Vi anbefaler, at du tager et kig på det dejlige udvalg af aktiviteter og forestillinger på dit besøg i London, da der er noget for alle aldre og smagsløg. Fra musik, kunst, historiefortælling, dukkespil og spil er kreativitet på dagsordenen.

7. Vær med til at fejre den engelske pandekagedag

Ved pandekageløbet| ©Martin Deutsch.
Ved pandekageløbet| ©Martin Deutsch.

Shrove Tuesday er en religiøs fest, der går forud for den 40-dages fasteperiode i fastetiden. Den fejres mellem den 3. februar og 9. marts hvert år, og englænderne fejrer den med deres traditionelle pandekagefest. Hvis du er i London til denne fest, så forkæl dig selv og deltag i festen med et bjerg af pandekager og deltag i et af de berømte pandekagevæddeløb.

Hvad er pandekageløb?

Det er et stafetløb, hvor deltagerne løber ned ad en gade med en pande i hånden og vender pandekager. Det er en fastelavnstradition i England; selv om det finder sted i næsten alle engelske byer, placerer historikere dets oprindelse i Olney, Buckinghamshire. Hvis du vil deltage i denne mærkelige fest, er her nogle ideer:

Hvorfor fejrer man pandekagedag?

Traditionen bag denne fest involverer kreativ brug af visse fødevarer, som man frivilligt ville give afkald på i fastetiden på grund af faste, og disse fødevarer er: smør, æg og mælk.

8. Gå ikke glip af London Classic Car Show

Rundvisning på London Classic Car Show| ©Tony Harrison
Rundvisning på London Classic Car Show| ©Tony Harrison

London Classic Car Show er defineret som en begivenhed, der er et must for enhver ejer, samler, kender eller fan af klassiske biler. Det er en populær fest, der afholdes i februar i den engelske metropol og samler en af de mest omfattende samlinger i Storbritannien.

I et par dage har du mulighed for at nyde en samling, der normalt omfatter mere end 700 klassiske biler. Ved tidligere arrangementer har man opstillet en indendørs kørebane, hvor der vises de bedste biler i aktion. Desuden er der mulighed for ikke blot at se, men også at købe nogle af de udstillede modeller og komme i kontakt med indflydelsesrige personer eller førende forhandlere i branchen.

9. Gå ikke glip af Camden Market

Besøg på Camden Market| ©Mario Sánchez Prada
Besøg på Camden Market| ©Mario Sánchez Prada

Dette er Londons fjerde mest populære turistattraktion og et af de mest berømte markeder i verden; ca. 10.000 turister besøger det hver weekend, så der kan være utrolig travlt. Vores råd er, at hvis du besøger London i februar, så udnyt lavsæsonen og de mindre overfyldte dage til at besøge Camden Market, så du kan nyde oplevelsen endnu mere.

Hvad kan du finde på Camden Market?

Beliggende i den nordlige del af London i et sted kendt som Camden Town, har det en meget anderledes atmosfære end resten af byen. Markedet er fyldt med originalitet og en alternativ følelse og er opdelt i seks forskellige rum, hvor du kan nyde souvenirbutikker, alternativt tøj, fodtøj, tusindvis af håndlavede ting og selvfølgelig god mad!

Hvad er åbningstiderne for Camden Market?

På den officielle hjemmeside står der, at Camden Markets er åbent hver dag fra kl. 10 til 18. I vintersæsonen kan disse åbningstider variere fra kl. 8.30 til 17.00. Camden Market er åbent hele året rundt og lukker kun juledag.

10. Fordyb dig i fejringen af det kinesiske nytår

Parade til det kinesiske nytår| ©Kel, eh?
Parade til det kinesiske nytår| ©Kel, eh?

Det kinesiske nytår finder sted hvert år omkring midten af februar, hvilket varierer med et par dage eller uger. Londons fejring af højtiden er en af de største i verden uden for Asien, og derfor strømmer hundredtusindvis af mennesker til London hvert år.

Begivenhederne i forbindelse med det kinesiske nytår i London er livlige, sjove og indbydende. De omfatter dragedans, traditionelle retter og teaterforestillinger. Det asiatiske samfunds vidunderligt kreative opvisning af det kinesiske nytårsparade finder sted i centrum af London. Lokale barer og restauranter deltager i fejringen ved at tage traditionen til sig og holde temafester i deres lokaler.

Temperaturer i London i februar

Sne i London| ©Landsil
Sne i London| ©Landsil

Hvis du beslutter dig for at besøge London i februar måned, skal du være forberedt på koldt vejr i det meste af måneden. Ifølge officielle data er den gennemsnitlige maksimumstemperatur 8 °C, mens den gennemsnitlige minimumstemperatur er omkring 2 °C.

Det gennemsnitlige antal solskinsdage i februar er kun 12, og der er 16 regnvejrsdage eller 10 regnvejrsdage og 3 snedage. For at opsummere, kan du forvente solskin i kun halvdelen af dine dage i London i februar måned.

Londons turisttal i februar

Besøg på Tower Bridge| ©Vienna Reyes
Besøg på Tower Bridge| ©Vienna Reyes

Som følge af vinteren og dens kolde temperaturer er Londons turisttal i februar under gennemsnittet sammenlignet med andre måneder af året på samme destination.

Februar er den ideelle måned til at rejse til London på et budget. I denne måned foretrækker de mere traditionelle turister at holde ferie på varmere destinationer. Dette er en stor fordel, som du bør udnytte: køerne er reduceret til næsten ingen, og du vil kunne nyde mange flere aktiviteter.

Priser i London i februar

Betaling af regningen| ©cottonbro
Betaling af regningen| ©cottonbro

Februar er et godt tidspunkt at besøge London på et budget, da det er en lavsæsonperiode, og på grund af det kolde vejr er der mange, der ikke anser det for at være det bedste tidspunkt at rejse til London på. Et besøg i februar kan ende med at koste meget mindre end en lignende rejse i højsæsonmånederne juni eller juli.

Selv om det stadig er ret koldt, er vi sikre på, at de reducerede billetpriser vil tilskynde dig til at holde ud. I februar tilbyder mange overnatningssteder rabatter, og hvis du flyver ind fra et andet land, kan du også finde rabatter på flybilletter.

Hvad skal du pakke til et besøg i London i februar

Pakning af din kuffert| ©Timur Weber
Pakning af din kuffert| ©Timur Weber

Som nævnt ovenfor er London en meget kold destination i februar, så du skal have dit vintertøj klar, inden du rejser. Som et generelt tip skal du undgå at bære løstsiddende tøj, da de kolde vinde kan være ret kraftige, hvilket kan resultere i ubehag eller et vindstød, der blæser nogle af dine yndlingstykker væk.

Når du rejser til London, skal du sørge for at pakke:

  • Varmt vintertøj.
  • Vandtætte frakker
  • Vandtætte støvler
  • Varme handsker og høreværn.
  • Hatte, sørg for, at dine frakker har hætte eller begge dele.
  • Glem ikke en paraply, du vil sætte pris på den, når regnen begynder at falde.

Alternative planer for beskyttelse mod regn i februar

Tower of London på afstand| ©Federico Lo Forte
Tower of London på afstand| ©Federico Lo Forte

Da februar i London er en måned, der lover regn i ny og næ, er det godt at have alternative planer eller aktiviteter at lave, når din vejr-app forudser byger hele dagen. Værdifulde aktiviteter om vinteren er:

Besøg på Londons museer

Uanset om du er interesseret i kunst, videnskab eller historie, er London hjemsted for nogle af verdens mest imponerende museer, som alle er gratis for offentligheden. Blandt de bedste museer i London er British Museum, National Gallery, Tate Modern, Science Museum og Natural History Museum.

I udkanten af denne liste ligger Londons voksmuseum, bedre kendt som Madame Tussauds; det er et af de få museer, hvor du skal betale entré, men når du tænker på de voksfigurer, du finder på Madame Tussauds, er det det hele værd.

Køb billetter til Madame Tussauds

En rundvisning i London Tower

Dette er det ideelle sted at lære om britisk historie, og mens du er i gang, kan du se den vidunderlige udstilling af kongefamiliens kronjuveler, herunder den kejserlige stats krone. Vagterne er virkelig venlige og glæder de besøgende, der køber billetter til London Tower, med blodige fortællinger og historier om svundne tider.

Bestil billetter til Tower of London