London i februar: hemmelighederne bag at få mest muligt ud af din tur

Februar måned i Englands hovedstad er synonym med fantastiske aktiviteter, herunder mode, musik, kunst, udstillinger og Tortitas - læs videre for at finde ud af mere!

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

London i februar: hemmelighederne bag at få mest muligt ud af din tur

Trafalgar Square, London | ©Diane Picchiottino

I dag er London en af de mest forskelligartede byer i verden; rig på historie og traditioner er den hjemsted for nogle af verdens mest fremtrædende kulturer. Den britiske hovedstad tiltrækker mere end 27 millioner besøgende hvert år, hvilket gør den til den mest besøgte by i Europa.

Februar er en fremragende måned til at besøge London i god tid, da vinterkulden har tendens til at tiltrække færre mennesker, og køerne er kortere. Desuden vil den festlige Valentinsdag-atmosfære tryllebinde dig. Her er en kurateret liste over aktiviteter, du bør overveje, hvis du besøger London i denne måned.

1. Besøg Harry Potter Park i Warner Bros Studio

Hogwarst-slottet| ©Karen Roe
Hogwarst-slottet| ©Karen Roe

Denne attraktion tager dig med direkte bag kulisserne i tilblivelsen af en af de mest ikoniske sagaer nogensinde. Det er en rundtur i Harry Potter Park i London, hvor du kan se de faktiske kulisser fra den legendariske saga samt en række rekvisitter, modeller og special effects til det store lærred.

Hvis du undrer dig over, hvordan man kommer til Harry Potter Park i Warner Bross Studios, ligger den i Leavesden, Hertfordshire; ca. 30 km nordvest for London. Du kan også bestille billetter inklusive transport fra London.

Bestil billetter til Harry Potter Park

2. Fejr Valentinsdag på et krydstogt på Themsen

Valentins-krydstogt| ©Paul Kohler
Valentins-krydstogt| ©Paul Kohler

Hvis du besøger London i februar med din partner, vil det være umuligt at modstå den festlige Valentinsdag-stemning, der gennemsyrer byen i hele måneden. London er den ideelle ramme for en valentinsdag, der ikke er plaget af kedelige planer og sæsonbetonede klichéer. I den britiske hovedstad er der endda nogle, der klæder sig ud på denne dag.

Den bedste plan for denne særlige aften er uden tvivl at tage på et af krydstogtskibene på Themsen. Der er en bred vifte af priser for disse krydstogter, tilpasset alle budgetter. Du kan vælge mellem det billigste 1-times krydstogt fra Westminster til Greenwich, til dem, der inkluderer middag, eller det mest romantiske: solnedgangskrydstogterne.

Book et solnedgangskrydstogt på Themsen

3. Oplev den farverige orkidéfestival i Kew Gardens

Orkidéfestival i Kew Gardens| ©Russell Harris
Orkidéfestival i Kew Gardens| ©Russell Harris

Hvert år, fra de første uger af februar til midten af marts, afholder Kew Gardens sin årlige orkidéfestival. Hvis du er interesseret i planteliv, er det en mulighed, du ikke må gå glip af, og en oplevelse, som kun London kan tilbyde.

Festivalen afholdes i Princess Of Wales Conservatory, et rum med aircondition, der er designet til at bevare den tropiske atmosfære, som disse smukke blomster kræver.

Kew Gardens

Dette blomsterparadis i det centrale London er stedet at tage hen, hvis du har lyst til en pause fra byens travlhed og forurenede luft. Her finder du et utal af plante- og træarter, flere gallerier med perfekt velplejede haver, drivhuse og endda en imponerende repræsentation af en bikube.

Book billetter til Kew Gardens

4. Gå ikke glip af Londons West End Musicals

Venter på, at forestillingen starter på Her Majesty's Theatre| ©Lotta Holmström
Venter på, at forestillingen starter på Her Majesty's Theatre| ©Lotta Holmström

Ud over at være et populært turistmål er London en by, der er berømt for sin teaterindustri. Ligesom Broadway i New York finder du Londons bedste musicals i West End. Derfor tilføjer turister, der besøger byen, altid et West End-show til deres liste over ting at lave i London.

Samtidig er vinteren i London det perfekte tidspunkt for teaterelskere at drage fordel af udsalget. Afhængigt af showet kan du finde nedsatte billetter og forskellige tilbud. I månederne december, januar og februar er teaterbilletterne billigere i et forsøg på at få flere mennesker ud af hjemmets varme.

Book billetter til musicals i London

5. Nyd Londons modeuge

London Fashion Show| ©Isabel Infantes
London Fashion Show| ©Isabel Infantes

Dette er en fordybende couture-oplevelse, der omfatter catwalk-shows og præsentationer af britiske og internationale designere, og som er meget populær blandt modeelskere.

London Fashion Week er en af de fire vigtigste modeuger i verden og finder sted hvert år i februar og september. Denne begivenhed afholdes også i andre byer som Paris, Milano og New York. Billetter til begivenheden kan købes direkte fra deres hjemmeside ved at vælge den designer, du håber at se, og kontakte begivenhedens pressekontor.

Hvis du har svært ved at komme ind til de mere eksklusive events, er her et tip: Få billetter til London Fashion Week Festival. Det er en mere tilgængelig og overkommelig begivenhed, som finder sted lige efter London Fashion Week. Du kan deltage i live talks med personligheder fra modebranchen, overvære eksklusive catwalks, få adgang til rabatter fra high-end butikker og mange andre aktiviteter.

6. Hvis du tager af sted med børn, må du ikke gå glip af Imagine Children's Festival

Børn på Imagine Children's Festival| ©Victor Frankowski
Børn på Imagine Children's Festival| ©Victor Frankowski

Hvis du planlægger at besøge London med børn, anbefaler vi, at du deltager i Imagine Children's Festival, en kunstfestival, der primært er designet til børn, og som finder sted hvert år i februar i 12 dage i Southbank Centre. Der er arrangementer for alle aldre, fra babyer til teenagere, og mindst halvdelen af dem er helt gratis!

Denne børnefestival er ikke kun dejlig, men fejrer også historiefortællingens kraft. Vi anbefaler, at du tager et kig på det dejlige udvalg af aktiviteter og forestillinger på dit besøg i London, da der er noget for enhver alder og smag. Fra musik, kunst, historiefortælling, dukketeater og spil- kreativitet er dagens orden.

7. Vær med til at fejre pandekagedagen i England.

Ved pandekageløbene| ©Martin Deutsch.
Ved pandekageløbene| ©Martin Deutsch.

Fastelavnssøndag er en religiøs helligdag, der går forud for fastens 40 dage lange fasteperiode. Den fejres mellem den 3. februar og den 9. marts hvert år, og englænderne fejrer den med deres traditionelle pandekagefest. Hvis du er i London til denne fest, så forkæl dig selv med et bjerg af pandekager og deltag i et af de berømte pandekageløb.

Hvad er pandekageløb?

Det er et stafetløb, hvor deltagerne løber ned ad en gade med en pande i hånden og vender pandekager. Det er en fastelavnstradition i England, og selvom det finder sted i næsten alle engelske byer, mener historikerne, at det stammer fra Olney i Buckinghamshire. Hvis du har lyst til at deltage i denne særegne fejring, er her et par ideer:

Hvorfor fejrer man pandekagedag?

Traditionen bag denne fest involverer kreativ brug af visse fødevarer, som man frivilligt ville give afkald på i fastetiden på grund af faste, disse fødevarer er: smør, æg og mælk.

8. Gå ikke glip af London Classic Car Show

På rundtur til London Classic Car Show| ©Tony Harrison
På rundtur til London Classic Car Show| ©Tony Harrison

London Classic Car Show er defineret som et must for alle ejere, samlere, kendere og fans af klassiske biler. Det er en populær fest, der afholdes i februar i den engelske metropol, og som samler en af de mest omfattende samlinger i Storbritannien.

I et par dage har du mulighed for at nyde en samling, der normalt omfatter mere end 700 klassiske biler. Ved tidligere arrangementer har de opstillet en indendørs kørebane, hvor de bedste biler i aktion vises frem. Derudover er der mulighed for ikke kun at se, men også at købe nogle af de udstillede modeller og komme i kontakt med indflydelsesrige personer eller førende forhandlere i branchen.

9. Gå ikke glip af Camden Market

Besøg på Camden Market| ©Mario Sánchez Prada
Besøg på Camden Market| ©Mario Sánchez Prada

Dette er Londons fjerde mest populære turistattraktion og et af de mest berømte markeder i verden; ca. 10.000 turister besøger det hver weekend, så det kan blive utroligt travlt. Vores råd er, at hvis du besøger London i februar, så udnyt lavsæsonen og de mindre overfyldte dage til at besøge Camden Market og nyd oplevelsen endnu mere.

Hvad kan du finde på Camden Market?

Camden Town ligger i den nordlige del af London og har en helt anden atmosfære end resten af byen. Markedet er fyldt med originalitet og en alternativ følelse og er opdelt i seks forskellige områder, hvor du kan nyde souvenirbutikker, alternativt tøj, fodtøj, tusindvis af håndlavede ting og selvfølgelig god mad!

Hvad er åbningstiderne på Camden Market?

På den officielle hjemmeside står der, at Camden Markets har åbent hver dag fra kl. 10 til 18. I vintersæsonen kan åbningstiderne variere fra 8.30 til 17.00. Camden Market er åbent hele året rundt og lukker kun juledag.

10. Fordyb dig i fejringen af det kinesiske nytår

Kinesisk nytårsparade| ©Kel, eh?
Kinesisk nytårsparade| ©Kel, eh?

Det kinesiske nytår finder sted hvert år omkring midten af februar, med et par dages eller ugers variation. Londons fejring af helligdagen er en af de største i verden uden for Asien, og derfor strømmer hundredtusinder af mennesker til London hvert år.

De kinesiske nytårsarrangementer i London er livlige, sjove og indbydende. De omfatter dragedans, traditionelle retter og teaterforestillinger. Det asiatiske samfunds vidunderligt kreative opvisning af den kinesiske nytårsparade finder sted i selve Londons centrum. Lokale barer og restauranter deltager i fejringen ved at tage traditionen til sig og holde temafester i deres etablissementer.

Temperaturer i London i februar

Sne i London| ©Landsil
Sne i London| ©Landsil

Hvis du beslutter dig for at besøge London i februar måned, skal du være forberedt på koldt vejr det meste af måneden. Ifølge officielle data er den gennemsnitlige maksimumtemperatur 8°C eller 46°F, mens den gennemsnitlige minimumtemperatur er omkring 2°C eller 36°F.

Det gennemsnitlige antal solskinsdage i februar er kun 12, med 16 regnvejrsdage eller 10 regnvejrsdage og 3 snevejrsdage. For at opsummere kan du kun forvente solskin i halvdelen af dine dage i London i februar. Få mest muligt ud af denne tid til udendørs aktiviteter såsom byens vigtigste ture.

Book en hemmelig tur i det centrale London

Londons turistmængder i februar

Besøg i Tower Brigde| ©Vienna Reyes
Besøg i Tower Brigde| ©Vienna Reyes

På grund af vinteren og de lave temperaturer er antallet af turister i London i februar under gennemsnittet sammenlignet med andre måneder af året på samme destination.

Februar er den ideelle måned at rejse til London på et budget. I denne måned foretrækker de mere traditionelle turister at holde ferie på varmere destinationer. Det er en stor fordel at udnytte: køerne er næsten væk, så du kan nyde mange flere aktiviteter som f.eks. de vigtigste museer i den britiske hovedstad.

Book dine billetter til Madame Tussauds voksmuseum

London-priser i februar

Betaling af regningen| ©cottonbro
Betaling af regningen| ©cottonbro

Februar er et godt tidspunkt at besøge London på budget, da det er uden for sæsonen, og på grund af det kolde vejr anser mange det ikke for at være det bedste tidspunkt at rejse til London. Et besøg i februar kan ende med at koste meget mindre end en tilsvarende rejse i højsæsonen, f.eks. i juni eller juli.

Selvom det stadig er ret koldt, er vi sikre på, at de reducerede billetpriser vil opmuntre dig til at holde ud. I februar tilbyder mange overnatningssteder rabatter, og hvis du flyver ind fra et andet land, kan du også finde rabatter på flybilletter. Derudover kan du også nyde godt af reducerede priser på udflugter.

Book din tur til Oxford, Windsor og Stonehenge fra London

Hvad skal du pakke til dit besøg i London i februar?

Pakning af din kuffert| ©Timur Weber
Pakning af din kuffert| ©Timur Weber

Som nævnt ovenfor er London en meget kold destination i februar, så du skal have dit vintertøj klar, før du rejser. Et generelt tip er at undgå løstsiddende tøj, da vinden kan være ret kraftig og kold, hvilket kan resultere i ubehag eller et vindstød, der blæser nogle af dine yndlingsting væk.

Når du rejser til London, skal du prøve at pakke din kuffert:

  • Varmt vintertøj.
  • Vandtætte frakker
  • Vandtætte støvler
  • Varme handsker og varme ørepropper.
  • Hatte, frakker med hætte eller begge dele.
  • Glem ikke en paraply, du vil være taknemmelig for den, når regnen begynder at falde.

Book din fælles transfer fra London Lufthavn til dit hotel

Alternative planer for beskyttelse mod regnen i februar

På afstand: Tower of London| ©Federico Lo Forte
På afstand: Tower of London| ©Federico Lo Forte

Da februar i London er en måned, der lover regn i ny og næ, er det godt at have alternative planer eller aktiviteter at tage sig til, når din vejr-app forudser byger hele dagen. Her er et indlæg med nogle gode vinteraktiviteter i London:

Besøg Londons museer

Uanset om du er interesseret i kunst, videnskab eller historie, finder du i London nogle af de mest imponerende museer i verden, og alle har gratis adgang for offentligheden. Blandt de bedste museer i London er British Museum, National Gallery, Tate Modern, Science Museum og Natural History Museum.

I udkanten af denne liste ligger Londons voksmuseum, bedre kendt som Madame Tussauds; det er et af de få museer, hvor du skal betale entré, men når du tænker på de voksfigurer, du finder hos Madame Tussauds, er det det hele værd.

En tur i London Tower

Dette er det ideelle sted at lære om britisk historie, og mens du er i gang, kan du se den vidunderlige udstilling af kongefamiliens kronjuveler, inklusive den kejserlige stats krone. Vagterne er meget venlige, og de glæder besøgende, der køber billetter til London Tower, med blodige fortællinger og historier fra svundne tider.

Book billetter til Tower of London