3-dages rejseplan til New York City: Sådan får du mest muligt ud af din rejse

Museer, restauranter, parker, skyskrabere... Så hvordan vælger man, hvis man kun har tre dage? I denne guide fortæller jeg dig alt, hvad du skal bruge for at få mest muligt ud af din tid i New York.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

9 minutters læst

3-dages rejseplan til New York City: Sådan får du mest muligt ud af din rejse

Brooklyn Bridge med Manhattan i baggrunden | ©Colton Duke

Kan du ikke vente med at sætte dig på flyet for at nyde de mange ting, du kan opleve i New York, men har du kun 3 dage? Det er vigtigt at organisere på forhånd for at få mest muligt ud af byen.

Det er vigtigt at beslutte på forhånd, hvilke aktiviteter du vil lave, og at booke billetter og restauranter, så du ikke behøver at stå i kø, når du kommer frem. Her er mit forslag til en rejseplan over det, du ikke må gå glip af.

Dag 1: Manhattans charme

Udsigt fra Central Park| ©Steve Lange
Udsigt fra Central Park| ©Steve Lange

Manhattan betragtes som det mest ikoniske og velkendte distrikt i New York. Det er det billede, der dukker op på nethinden, når man husker film som Home Alone 2, Spiderman eller Breakfast at Tiffany's.

Genoplev disse filmøjeblikke på din første dag, og bliv forelsket i byen.

Tilbring morgenen i Central Park

Et godt udgangspunkt for din tur er i hjertet af øen. Central Park er en park, som du kan krydse fra nord til syd på 1 time til fods og 20 minutter på cykel.

Jeg anbefaler sidstnævnte mulighed, fordi det vil være nyttigt til alle de ting, man kan se og gøre i Central Park. Desuden har du al den energi, du behøver for at gå rundt i parken, fordi det er din første aktivitet på dagen. Det er bedst at starte i den nordlige del af parken, da du så vil følge ruten mod syd.

Du behøver selvfølgelig ikke at tage din cykel med hjemmefra, du kan leje cykler på timebasis i Central Park, men jeg anbefaler, at du gør det online, så du ikke spilder tiden, når du ankommer til byen.

Lej cykler på timebasis i Central Park

Besøg MET (Metropolitan Museum of Art)

Fortsætter du sydpå, finder du inde i parken Met Museum, et af de bedste og vigtigste museer i New York.

Van Gogh, Monet, Degas er blot nogle af de store navne, du vil støde på blandt de 2 millioner kunstværker på museet.

Jeg råder dig til at booke din billet til MET online før din rejse for at undgå køerne. Der er adgang fra kl. 10 til 17. Om onsdagen er der lukket for offentligheden.

Book din billet til MET

Fortsæt med at nyde Central Park mod syd

Nyd sommeren i Central Park| ©Harry Gillen
Nyd sommeren i Central Park| ©Harry Gillen

De fleste af de velkendte attraktioner i Central Park ligger i den sydlige halvdel af parken. Du husker måske ikoniske filmscener langs Bow Bridge eller figurer, der går over The Mall.

Selvom du måske ikke har tid til at se dem alle, så tag de mest ikoniske billeder. Her er en oversigt over de must-see stop på den sydlige side:

 • Belvedere Castle: Bygget i 1865 i victoriansk stil og er nu hjemsted for New Yorks vejrobservatorium.
 • The Lake: den ikoniske sø, som Bow Bridge krydser. Du kan leje en båd og sejle over den eller bare tage billeder.
 • The Bow Bridge: den længste bro i Central Park og den mest romantiske bro, som har været scene for mytiske film og serier! Mange frierier finder sted her.
 • The Mall: det er hovedstien i parken, og der er statuer dedikeret til berømte forfattere som Shakespeare, Walter Scott osv.
 • Strawberry Fields: et mindesmærke for John Lennon, som altid er omgivet af blomster og hyldester til sangeren, der blev myrdet ved siden af sin lejlighedsbygning, lige uden for Central Park.
 • Alice i Eventyrland: smuk bronzestatue, der forestiller en af de mest symbolske scener fra Alice i Eventyrland.
 • Central Park Carousel: Det er ikke kun børn, der nyder denne forlystelse, mange voksne vover at køre med for at få de bedste billeder.

Besøg St. Patrick's Cathedral

Når du forlader parken, kan du gå langs Fifth Avenue, og ca. 9 minutter derfra finder du St Patrick's Cathedral. Patrick's Cathedral er et neogotisk arkitektonisk monument og den største katedral i USA, og den er åben for offentligheden indtil kl. 18.

Den er åben for offentligheden indtil kl. 18, og der er gratis adgang. Men hvis du vil have en audioguide og en rundvisning med kardinal Timothy Dolan, skal du bestille din billet til St.

Book din billet til St Patrick's Cathedral

Nyd gåturen til Times Square

Når du forlader St. Patrick's Cathedral, anbefaler jeg, at du tager 50th Street. På den anden side af gaden ligger Rockefeller Center, som du kan tage billeder af udefra. Og hvis du fortsætter din tur, vil du også kunne se det grandiose Top of the Rock.

Du kan selvfølgelig gå op og beundre den utrolige udsigt over New York ved at bestille billetter til Top of the Rocks observationsdæk. De koster omkring 40 euro pr. person og giver dig den bedste udsigt over Central Park og Empire State Building.

Gå op ad 7th Avenue og fortsæt mod Broadway i ca. 11 minutter, indtil du når det berømte kryds med 45th Street. Derfra kan du beundre alle lysreklamerne med tidens hotteste musikalske hits.

Book din billet til Top of the Rock

Joe's Pizza, det perfekte sted at genoplade batterierne

Pizza, fastfood i New York| ©Jeremy Keith
Pizza, fastfood i New York| ©Jeremy Keith

Med al den vandring, du har foretaget dig, fortjener du en frokostpause, og hvad er bedre end Joe's Pizza, New Yorks mest berømte pizza! Du har en filial lige der på Broadway.

Hvis du har lyst til at tjekke andre muligheder, er her en liste over de bedste spisesteder i New York.

Klatre op på Empire State Buildings observationsdæk og nyd solnedgangen

Efter en lang dag med sightseeing på Manhattan er der ikke noget bedre end at se solnedgangen - Empire State Building er lige der for dig! For at komme derhen kan du tage undergrundslinjerne N, R eller W eller gå i 13 minutter.

Husk, at adgangen til Empire State Buildings observationsdæk er ret populær, så det er en god idé at booke billetter til Empire State Building. Du undgår at bruge tid i de lange køer og har mere tid til at slappe af og nyde solnedgangen.

Hvis du tøver mellem de to udsigtspunkter, er her forskellen mellem at gå op til Empire State og gå op til Top of the Rock, jeg vil fortælle dig, at det ikke er et let valg, men uanset hvad du beslutter, vil du få det rigtige.

Køb dine billetter til Empire State uden køer

Nyd en unik aften på Broadway

Kom tilbage en sidste gang til Times Square for at se neonlysene og afslut dagen med en Broadway-musical! Løvernes Konge, Aladdin, Phantom of the Opera... Der er noget for enhver smag.

Det er også en god idé at købe billetter på forhånd til Broadway-musicals, så du ikke løber tør for pladser. Derefter er alt, hvad du skal gøre, at møde op i døren på det aftalte tidspunkt, og det er det! Dine ører vil blive vidne til det teatertalent, der gemmer sig bag kulisserne.

Book dine billetter til en Broadway-musical

Dag 2: Arkitektoniske vidundere

Indgang til Top of the Rock| ©HelloTickets
Indgang til Top of the Rock| ©HelloTickets

I New York vil du støde på store kunstværker. Fra Frihedsgudinden til de nyeste samlinger på Museum of Modern Art (MoMA). Få det bedste turistkort, og forkæl dig selv med et besøg på så mange som muligt.

Tag til Frihedsgudinden

Der er ikke noget bedre at starte dagen med end at se den ikoniske Frihedsgudinde. For at gøre dette anbefaler jeg, at du booker en færgetur til Frihedsgudinden og Ellis Island.

Først stopper du ved Liberty Island, øen hvor Frihedsgudinden er placeret. Du har direkte adgang til både museet og observationsdækket.

Når turen er slut, går du tilbage på færgen, men denne gang mod Ellis Island og Immigration Museum. Du vil lære en masse om de store bølger af indvandring, der gjorde New York og USA til den store multikulturelle region, den er i dag.

Book en tur til Frihedsgudinden

Se dig omkring i Rockefeller Center

Tilbage på Manhattan kan du tage undergrundslinjen 1 mod Rockefeller Center, hvilket tager ca. 30 minutter. I dette berømte bygningskompleks finder du butikker, restauranter og endda, hvis du besøger New York i december, en skøjtebane!

Oplev amerikansk tv i NBC-studierne, drik en kop kaffe og hvil dig på det centrale torv, og hvis du ikke allerede har gjort det, fordi du valgte Empire State Building, kan du klatre op på Top of the Rock.

Da New York er en meget turistpræget by, har den masser af spisesteder til dig. Jeg anbefaler, at du udnytter slutningen af dit besøg i Rockefeller Center til at finde en restaurant i området. Her er en liste over de bedste restauranter i nærheden af MoMA, vores næste stop på rejseplanen.

Skip the line-billetter til Top of the Rock

Sæt pris på MoMA's vidundere

Mennesker inde i MoMA| ©Alex Palmer
Mennesker inde i MoMA| ©Alex Palmer

Med maven fuld kan du gå videre til eftermiddagens næste aktivitet. Museum of Contemporary Art er åbent for offentligheden fra kl. 10.30 og er åbent på skift, så vær punktlig.

Det er værd at bruge 2 til 3 timer på museet, da det indeholder mere end 200.000 kunstværker fordelt på dets 6 niveauer. Det er et meget komplet museum, hvor der er meget at se på, da samlingen ikke kun består af malerier, men også arkitektur, fotografi, skulptur, film osv.

På vej ud kan du tage et kig i MoMA-shoppen, som er et besøg værd. Og husk at booke din MoMA-billet i forvejen, så du ikke går glip af noget på grund af pladsmangel.

Book dine MoMA-billetter uden at stå i kø

Tag på rundtur i Chinatown-kvarteret

Når du ankommer til Chinatown, vil du sikkert føle, at du har forladt New York eller endda hele landet. Tag undergrundslinjen D fra MoMA, og du er der på 25 minutter.

Få mest muligt ud af resten af eftermiddagen:

 • Gå til Columbus Park: en park, hvor du bliver vidne til det store arbejde med kulturbevarelse, som kinesiske immigranter har gjort i New York.
 • Besøg detbuddhistiske Mahayana-tempel: Du finder det ved at gå mod 133 Canal Street.

Slut dagen af med et brag af en NBA-kamp

Hvilken bedre måde at afslutte den anden dag på end at overvære en rigtig NBA-kamp! Du kan få NBA-billetter og se med:

 • New York Knicks: tag til Madison Square Garden. Undergrundslinjerne, der sætter dig af ved 34th Street - Pen Station, den nærmeste station, er 1, 2 og 3.
 • Til Brooklyn Nets: på Barclays Center i Brooklyn, Nets' hjemmebane.

I denne artikel fortæller jeg dig alt om, hvordan du køber NBA-billetter og deres priser.

Book dine billetter til en NBA-kamp

Dag 3: Én by, mange stilarter

Fifth Avenue på Manhattan| ©Doug Kerr
Fifth Avenue på Manhattan| ©Doug Kerr

Efter to produktive, men udmattende dage skal du tage det roligt på den tredje og sidste dag.

Jeg råder dig til at booke en længerevarende tur til denne dag. Denne gang kan du lade eksperterne vise dig rundt og fortælle dig fakta, du måske ikke vidste om The Big Apple.

Se det bedste fra hver bydel i New York

Når du nu allerede kender Manhattan så godt, hvorfor så ikke booke turen New York Contrasts for at få et bedre overblik over resten af byen?

Du går gennem Manhattan, Harlem, Bronx, Queens og Brooklyn i 5 timer! På denne tur vil du forstå, hvorfor man siger, at hver bydel i New York har sin egen personlighed, og du vil lære de bedste kvarterer i New York at kende.

Desuden starter denne tur tidligt om morgenen, hvilket er perfekt, så du har resten af eftermiddagen fri til at shoppe i sidste øjeblik.

Køb Contrast-turen her

Shoppingtur på Fifth Avenue

Fifth Avenue er en af hovedgaderne, der løber gennem Manhattan. Bygningerne og butikkerne langs Fifth Avenue repræsenterer New Yorks luksus. Faktisk betragtes den som en af de dyreste veje i verden. Der er også et par souvenirbutikker, som sørger for, at du ikke går tomhændet hjem.

Armani, Louis Vuitton, Cartier? Nogle af dem er imponerende arkitektoniske strukturer, som det er værd at stoppe op og beundre i et par minutter:

 • Apple Fifth Avenue: Du kan slappe af, mens du kigger og lærer de nyeste af deres enheder at kende, som er lanceret på markedet.
 • Tiffany & Co: den ikoniske smykkebutik, som Audrey Hepburn besøgte i Breakfast at Tiffany.
 • Trump Tower: skyskraberen, i hvis atrium Donald Trump boede med sin familie. I dag er det hjemsted for luksuslejligheder, butikker og caféer.

Oplev det indre af Grand Central Station

Hvis du fortsætter med at gå langs Fifth Avenue i ca. 13 minutter, kommer du til Grand Central Station. Det er endestationen for alle tog til New York.

Omkring 750.000 mennesker passerer gennem denne station hver dag, og du kan benytte lejligheden til at tage billeder ved trappen, genopleve de mest uforglemmelige øjeblikke fra dine yndlingsserier og -film og endda booke en rundvisning på Grand Central Station for at lære alle dens hemmeligheder og historie.

Tag derefter metroen til din næste destination på metrolinje 4 eller 5.

Book en rundvisning på Grand Central Station

Sig farvel til New York med stil på One World Observatory

Udsigt fra One World Trade Center Observatory| ©Kai Brinker
Udsigt fra One World Trade Center Observatory| ©Kai Brinker

One World Observatory er et af de bedste udsigtspunkter på sydsiden af øen. Du kan købe billetter til One World Observatory online eller få adgang med et af New Yorks turistkort fra kl. 9 til 21.

Udsigten over byen vil efterlade dig med åben mund. Du kommer op til 102. etage i en elevator, der viser dig den arkitektoniske udvikling, som New York City har gennemgået i løbet af sin historie.

I modsætning til Empire State Building eller Top of the Rock er det altid en god idé at tage turen op. Desuden er One World Trade Center i øjeblikket den højeste skyskraber i Downtown, så du har Wall Street og Ground Zero for dine fødder - glem ikke at besøge dem på vej ned fra One World!

Spring køen over-billetter til One World Observatory