Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

12 unikke oplevelser i New York City

New York er byen, der aldrig sover, og der er også masser af oplevelser, som du kan nyde under din rejse. Jeg vil fortælle dig om de bedste, så du får et uforglemmeligt minde om dit ophold i Big Apple.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

15 minutters læst

12 unikke oplevelser i New York City

Flyvning over Manhattan med helikopter | ©Hellotickets

New York er en kosmopolitisk og pulserende by, hvor du aldrig kommer til at kede dig. Den har en masse originale oplevelser, så du kan opdage den ukendte side af byen under din rejse. Det er så meget, at det for mange er den bedste by at rejse til. Den, der tager imod dig, når du ankommer, og får dig til at føle dig som en New Yorker.

1. Tag en tur i New Yorks himmel

Flyvning over Manhattan i helikopter| ©Hellotickets
Flyvning over Manhattan i helikopter| ©Hellotickets

Kan du forestille dig at krydse himlen i en helikopter med over 200 kilometer i timen? Hvis du er bange for højder, er dette måske ikke på din ferieplan, men at få et fugleperspektiv på byens uendelighed er en oplevelse, som du bør have mindst én gang i dit liv.

Hvorfor skal du tage en helikoptertur over New York?

Vi ved alle, at byens skyline er et skue i sig selv, som kan opleves på forskellige måder, men at gøre det fra en helikopter er at løfte oplevelsen til et nyt niveau. Det er et unikt øjeblik, hvor adrenalinruset ved at rejse i så stor højde og med så høj en hastighed tilføjes til den smukke udsigt over New York, og du vil føle, at din hud kradser af spænding!

Hvordan er helikopterflyvninger?

Flyvningerne er korte, og de fleste ture varer ca. 15 minutter. Alle ruter følger Hudson-floden og nogle følger East River, hvilket giver dig en fantastisk panoramaudsigt over New York, men flyet passerer under ingen omstændigheder over skyskraberne.

Hvad er den bedste helikoptertur?

Hvis du spørger mig, hvad der er det bedste tidspunkt at tage en helikoptertur i New York på, tror jeg, at det afhænger af den udsigt, du ønsker at se under flyvningen.

Hvis du f.eks. ønsker at se byen udvide sig til horisonten og se Big Apples bygninger i al deres pragt, vil jeg råde dig til at forsøge at få et tidspunkt tæt på middag, mens du skal vælge et tidspunkt sidst på dagen, hvis du ønsker at se Big Apple, når solen går ned, og se nattens første lys spire frem. Normalt tilbydes der ikke ture til en helikopterflyvning i New York efter kl. 20.00.

Dette er uden tvivl en oplevelse, som du bør have på din New York City-rejse. Hvis du vil vide mere om helikopterflyvning over Manhattan, kan du tage et kig på artiklen New York Helicopter Tour, hvor du får alle detaljerne om denne unikke aktivitet på din rejse.

Book din helikopterflyvning over New York City

2. Oplev NBA, den bedste liga i verden!

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

En af de mest fascinerende begivenheder, du kan overvære i USA, er en NBA-kamp. Uanset om det er fordi basketball er din passion, eller fordi du ønsker at opleve det vanvid og den atmosfære, som denne sport bringer til New York, er det en unik oplevelse, som du skal have mindst én gang i dit liv.

Der er to NBA-hold i New York, der konkurrerer fra oktober til april i National Basketball League:

  • New York Knicks spiller i den legendariske Madison Square Garden, der ligger midt på Manhattan.
  • Brooklyn Nets spiller i det moderne Barclays Center i Brooklyn, som de flyttede til for et par år siden.

Hvornår skal du rejse til New York for at nyde NBA?

Hvis du rejser til byen i forsæsonen, dvs. før den officielle sæson starter, anbefaler jeg, at du holder øje med holdenes forsæsonkalender, da de normalt spiller venskabskampe i begyndelsen af oktober.

Men de NBA-kampe, der vil finde sted i New York, er kun garanteret mellem oktober og april. Herefter afhænger det hele af, om New York Knicks eller Brooklyn Nets formår at kvalificere sig til slutspillet og i sidste ende til NBA-finalerne.

Hvis du er NBA-fan og gerne vil se en basketballkamp på din rejse til New York, kan du i min artikel Sådan køber du billetter til NBA-kampe i New York læse alt, hvad du behøver at vide om NBA, de lokale hold, hvordan du får dine billetter og meget mere.

3. Tag en picnic i Central Park

Central Park| ©Broadway
Central Park| ©Broadway

Har du lyst til en picnic på en solskinsdag omgivet af naturen? Tag tid ud af din travle hverdag og nyd et afslappende øjeblik i Central Park, New Yorks største og mest berømte park.

Alle dage er perfekte dage at besøge, men det er sandt, at søndage har en særlig magi, fordi det er en helligdag, og mange New Yorkere benytter lejligheden til at tage til Central Park og tilbringe en dag i det fri, tage på fototur, dyrke sport eller bare slappe af og holde en picnic på engene.

The Great Lawn er Central Parks største eng, hvor folk samles for at solbade, læse en bog eller sludre, når vejret er godt. Her kan du brede et tæppe ud og nyde en fantastisk picnic i dette smukke hjørne af Manhattan. Det er en af de mest fornøjelige og anbefalelsesværdige oplevelser i New York.

Efter picnicen anbefaler jeg en gåtur gennem Central Park for at se ikoniske steder som Bethesda Terrace, Strawberry Fields, Belvedere Castle og Alice i Eventyrland-statuen.

Hvis du vil vide mere om Central Park, kan du i indlægget 10 ting at se og gøre i Central Park i New York læse alt om denne vidunderlige park af international berømmelse.

Hvor kan man købe takeaway-mad?

  • Gadeboder: Der er flere madboder spredt ud over hele Central Park, hvor du kan købe hotdogs, sandwiches, vafler, is og drikkevarer.
  • Whole Foods Market: Dette supermarked ligger på 10 Columbus Circle og har en varieret buffet af salater, sandwiches, burgere, færdigretter, økologiske råvarer og juice.
  • The Plaza Food Hall: Dette er et fødevaremarked i underetagen på Plaza Hotel (1 W 59th St.) med bageri, konditori og bar/restaurant, hvor du kan købe en række forskellige picnic-madvarer. Du kan bestille en take away til Central Park.

Lej en cykel i Central Park

4. Shopping i New York

Macy's| ©Hellotickets
Macy's| ©Hellotickets

Hvor mange gange har du ikke drømt om at shoppe i New York? Byen er et mekka for shopping og byder på alle slags muligheder for enhver smag: fra stormagasiner og outlets til luksus- og designerbutikker og ikke at forglemme de berømte loppemarkeder eller kvarterbutikker, hvor du kan finde en særlig souvenir.

Når dugår rundt i gaderne, vil du altid se en butik, der fanger dit blik og indbyder dig til at gå ind og kigge i butikken. Og selv om prisforskellen i forhold til Europa ikke er enorm, kan den være betydelig, hvilket sandsynligvis vil få dig til at give efter for fristelsen og bruge penge. Uanset hvad, så er shopping i New York en oplevelse, man ikke må gå glip af.

Gå ned ad Fifth Avenue

Hvad med en spadseretur langs den berømte Fifth Avenue? Det er en af byens vigtigste hovedfærdselsårer og hjemsted for nogle af de mest eksklusive butikker i Big Apple, såsom Saks Fifth Avenue (611 5th Ave), Apple Store (767 5th Ave), den legendariske Tiffany's-smykkeforretning (610 5th Ave), Nike (650 5th Ave), NBA Store (545 5th Ave) og Armani (717 5th Avenue), blandt mange andre.

Rundvisning i New Yorks indkøbscentre

Hvis du kan lide indkøbscentre, bør du besøge The Shops at Hudson Yards (20 Hudson Yards) i det trendy nye kvarter på Manhattans vestlige side, Westfield World Trade Center Mall (185 Greenwich St.) i Lower Manhattan lige under det imponerende The Oculus eller Macy's, USA's mest populære indkøbscenter i Midtown Manhattan (151 W 34th St.).

Unikke butikker og markeder

En af de bedste ting at lave i New York er at kigge på loppemarkederne. Der er ikke tale om typiske loppemarkeder, hvor tingene bare er stablet op i en bunke, men derimod er der en omhyggelig præsentation, der trækker øjnene hen til boderne for at friste dig til at tage en unik souvenir med hjem.

Det gælder for eksempel Brooklyn Flea Market (ved Manhattan Bridge Archway - 80 Pearl St. Winter Brooklyn Flea på 25 Kent Ave. 8. sal) i Williamsburg, Artists and Fleas inde på Chelsea Market i Meatpacking District ved siden af High Line Park (88 Tenth Avenue), Grand Bazaar på Upper West Side (100 W 77th St.) eller Canal Street Market i Chinatown (265 Canal St.),

På den anden side er byen fuld af souvenirbutikker, hvor du kan købe en gave til din familie eller venner, men hvis du leder efter noget andet, vil jeg i dette indlæg fortælle dig om 10 ting, du kan købe i New York på unikke og originale steder.

Bestil en shoppingtur i New York

5. Kajak på Hudson-floden

Krydstogt på Hudson| ©Hellotickets
Krydstogt på Hudson| ©Hellotickets

Under en tur til New York vil du sandsynligvis have en travl kalender med besøg på museer, monumenter, markeder og mange andre steder.

Men hvis du er en sportslig person, der kan lide at tilbringe tid udendørs, er mit råd at udnytte din New York-rejse til at få en unik oplevelse, mens du laver noget andet, som ikke var planlagt i din plan. Du kan f.eks. gå ud og dyrke sport, mens du beundrer byens skyline fra vandet uden at bruge en krone.

Hvordan gør du det? Tag til Pier 96 ved Hudson-floden, ved siden af Intrepid Air and Space Museum! Fra slutningen af maj til oktober kan du sejle i kajak og nyde Manhattans skyline om bord på en af disse både. Virksomheden, der tilbyder denne gratis aktivitet, er Manhattan Community Boathouse.

Hvordan kan man deltage?

Det er en let sag. Du behøver ikke at foretage nogen form for reservation, du skal blot gå til den kaj, hvor selskabet opererer, og underskrive en erklæring om, at du ved, hvordan man svømmer. Når du har opbevaret dine ejendele i et skab, skal du blot vente på, at du får tildelt en kajak og en pagaj, før du kan tage på vandet.

Hvis det er første gang, du deltager i denne sportsaktivitet, som det var for mig, skal du ikke være bekymret, for der er overvågere ved hver kaj, som vil vise dig, hvordan du kommer ind og padler. De vil også give dig en redningsvest for din egen sikkerheds skyld.

Selv om kajakturene på Hudson-floden kun varer 20 minutter, vil du virkelig nyde det, fordi det er så sjovt. Området, hvor du kan sejle i kajak, er markeret med bøjer, og du må ikke forlade området - det er en New York-oplevelse, du ikke må gå glip af!

Hvis du ønsker at sejle på floden på en anden helt speciel måde, kan du også bestille denne zodiac-tur på Hudson, hvor du kan tage de bedste snapshots og se de imponerende monumenter, som New York har at byde på, på første hånd.

Isabel's Traveller Tip

Tag sommertøj på, også en badedragt, hvis du har en. Det er ikke tilladt at svømme, men du vil få en våddragt på under kajakturen. Hvis du ønsker at medbringe skiftetøj, er der normalt omklædningsrum i området.

6. Mærk magien fra Broadway!

Løvernes konge| ©Broadway
Løvernes konge| ©Broadway

Man tager til New York for at blive overrasket på hvert et hjørne, for at more sig og endda for at drømme. Det er det, Broadway-musicals er til for, hvor du kan lade din fantasi flyve ud i fantasiverdener, der vil få dig til at more dig som et barn, uanset hvor gammel du er!

Uanset hvornår på året du besøger New York, er en af de ting, du skal gøre, at se en musical på Broadway, den berømte teaterboulevard, der løber gennem Manhattans centrum, herunder Times Square.

Du må ikke gå glip af Broadways magi. Det er en unik New York-oplevelse, som du ikke finder andre steder. De musikalske numre er legendariske, og den majestætiske iscenesættelse transporterer dig til en drømmeverden. Det er helt vildt.

Med hundredvis af forestillinger om året er Broadway New Yorks teatermekka. Her kan du se prestigefyldte forestillinger som Løvernes konge, Moulin Rouge, Wicked, Phantom of the Opera, Chicago, Aladdin, Frozen og mange andre.

Hvordan får du dine billetter til Broadway?

Broadway-musicals er et af de mest populære shows i New York, så billetterne bliver hurtigt udsolgt. Hvis du vil vide, hvordan du køber billetter til en Broadway-musical, anbefaler jeg, at du læser artiklen De 10 bedste Broadway-musicals i New York, hvor jeg fortæller dig, hvordan du får dine billetter, og hvilke de bedste musicals der spiller i denne sæson er.

7. Oplev en aften i biografen i Bryant Park!

Bryant Park| ©Hellotickets
Bryant Park| ©Hellotickets

En af de oplevelser, jeg nød mest under en af mine rejser til New York, var at deltage i Bryant Park Film Festival om sommeren.

Denne lille oase midt i det travle Midtown Manhattan er en af de mest elskede haver for New Yorkere, og når det bliver varmere, bliver den et tilflugtssted fra den intense varme i skyggen af de grønne træer.

Hvis der er én ting, Bryant Park er kendt for, er det den store kulturelle dagsorden: fra skriveworkshops og filmarrangementer til musikkoncerter og meget mere.

Hvorfor ikke afsætte en eftermiddag til at gå i biografen i New York under din rejse? En god plan for mandag aftener om sommeren i byen er at tage til Bryant Park for at nyde den udendørs filmfestival. Foran parkens berømte springvand spiller en storskærm klassiske film, mens publikum picnicer på græsplænen og nyder aftenen på græsset.

Hvornår åbner tæppet sig?

Visningsområdet åbner kl. 17.00 for at give folk mulighed for at finde deres pladser, selv om filmen starter mellem kl. 20.00 og 21.00. Af erfaring anbefaler jeg, at du kommer tidligt for at få en god plads på græsplænen og en gratis popcornkegle, som du får ved indgangen, hvis du kommer tidligt.

Mens du venter på, at filmen starter, kan du slappe af på græsset, snakke, læse, se, hvad du har tilbage at se af New York, eller have en picnic, mens du nyder den festlige atmosfære i Bryant Park.

Isabel's Traveller Tip

Vidste du, at publikum selv vælger aftenens film på denne festival? For at deltage skal du følge Twitter-kontoen @vultur, som foreslår flere muligheder, og den med flest stemmer vil blive udvalgt.

8. Drik en kop kaffe i et hemmeligt vandfald mellem skyskrabere!

Et vandfald midt i New York| ©Hellotickets
Et vandfald midt i New York| ©Hellotickets

New York er en travl by på alle tider af døgnet, hvor det er et konstant syn at se den uophørlige trafik på gaderne og mennesker, der har travlt overalt - ikke for ingenting er den også kendt som "byen, der aldrig sover"!

Derfor er det altid en fornøjelse at opdage små skatte, som normalt ikke står i guidebøgerne på vej til en af turistattraktionerne i det centrale New York.

Især når det drejer sig om haver. Det er skønt at støde på små oaser midt i asfalten, hvor man kan tage en pause omgivet af vand og grønne områder. Det er tilfældet med Greenacre Park og Paley Park, begge i Midtown Manhattan.

Hvorfor tage til disse parker?

Der er mange parker i New York, hvoraf den mest populære er Central Park, Manhattans grønne lunge og den største bypark i byen, som du har set i utallige film og serier.

Det, der dog adskiller Greenacre Park og Paley Park fra andre parker, er de to smukke vandfald, der pryder omgivelserne, og lyden af vandet transporterer dig til et roligt sted, hvor du kan flygte fra byens travlhed, mens du drikker en kop kaffe eller læser en bog ved et af de smukke små borde, der er til rådighed for besøgende. Træerne i begge parker skaber den følelse af intimitet og ro, som jeg elsker ved dette sted.

Jeg foretrækker at besøge området om foråret og efteråret, når floraen er på sit højeste. Om efteråret var træerne f.eks. smukke og pyntede med græskar, der er så typiske for Halloween og Thanksgiving. Du vil kunne tage nogle meget fede billeder her, ud over det sædvanlige.

Hvor er de?

  • Greenacre Park: Beliggende i Midtown East på 217 E 51st Street.
  • Paley Park: Beliggende mellem 3 East 53rd Street og Fifth Avenue.

9. Skål for din rejse på en tagterrasse i New York City

Udsigt fra 230 - 5th Rooftop| ©Hellotickets
Udsigt fra 230 - 5th Rooftop| ©Hellotickets

Efter en lang dag med sightseeing i byen er der intet bedre end at gå op på et af byens vidunderlige hustage og se New Yorks skyline ved solnedgang med en drink i hånden, mens solen forsvinder og tusindvis af pærer lyser op i New Yorks nat. Det er en af de mest uforglemmelige oplevelser, jeg har haft der!

Det vigtigste er at komme hen til baren, sætte sig ved et bord og bestille din yndlingsdrink for at nyde panoramaudsigten fra et af New Yorks hustage. Hvis du har mulighed for det, så prøv at besøge flere tagterrasser i helt forskellige områder af byen: perspektiverne vil være mere varierede, og du vil blive overrasket over de forskellige facetter af Big Apple.

Næsten alle tagterrasser har Happy Hour. Hvis du planlægger at tage på flere, er det bedst at gøre det i løbet af Happy Hour for at spare penge, som du kan bruge på andre ting på din rejse. Endelig skal du huske, at du skal medbringe pas eller legitimation for at komme ind på en rooftop, da du ikke får adgang, hvis du er under 21 år.

I min artikel De 10 bedste rooftops i New York giver jeg dig nogle idéer til, hvor du kan tage hen for at få en cocktail i det bedste selskab.

10. Fejr det kinesiske nytår ved at spise i Chinatown

Chinatown| ©Hellotickets
Chinatown| ©Hellotickets

I mange byer rundt om i verden, hvor der er et kinesisk samfund, fejres det kinesiske nytår, som er den vigtigste fest i denne kultur. Datoen afhænger af månekalenderen, men den finder normalt sted i februar og fejres med stil.

I New York opleves det på en særlig måde, og jeg har været heldig nok til at være vidne til det ved en lejlighed. Det er meget værdifuldt, fordi der hvert år bydes et andet dyr velkommen, og tusindvis af mennesker deltager i en parade med vogne, dans, musik og drager. Det er en udstilling af farver, glæde, dans og spænding, som er håndgribelig i atmosfæren.

Det er en begivenhed for alle aldre og er velbesøgt af både New Yorkere og turister. Hvis du skal se paraden, anbefaler jeg, at du finder et kryds, hvor du kan se den og opleve stemningen. Når det er overstået, skal du ikke tøve og tage på en restaurant eller madbod i Chinatown for at nyde autentiske asiatiske retter til meget rimelige priser.

Hvor kan man spise i Chinatown?

Det kinesiske køkken er et af de mest værdsatte i verden på grund af dets mange forskellige ingredienser, smagsvarianter og teksturer. Hvis du betragter dig selv som en foodie, kan du blive forkælet i dette kvarter i New York, hvor du finder mange restauranter og barer, hvor du kan smage nogle af Manhattans bedste asiatiske specialiteter.

Jeg anbefaler steder som Xi's an Famous Food: på 45 Bayard Street, Big Wing Wong på 102 Mott Street eller Buddha Bodai: på 5 Mott Street (nær Columbus Park og med meget gode vegetariske muligheder).

Hvis du stadig har tid og gerne vil gå en tur rundt i Chinatown, kan du læse min artikel 10 ting at se og gøre i Chinatown i New York om, hvad du kan se og gøre i dette maleriske kvarter i New York.

11. Bliv gift på Times Square på Valentinsdag

Times Square| ©Hellotickets
Times Square| ©Hellotickets

Mange par tager til New York i februar for at fejre Valentinsdag på en anderledes måde. Der er masser af romantiske ting at lave i byen, men at blive gift på Times Square er uden tvivl en af de mest uforglemmelige oplevelser, man kan få i Big Apple.

Under sloganet "Love in Times Square" sværger flere forelskede par evig kærlighed enten ved at forlove sig, gifte sig eller forny deres løfter medNew York som vidne. Kan du forestille dig at overraske din partner ved at være et af dem?

Hvis du vil være blandt de heldige den 14. februar, skal du tilmelde dig på forhånd online. En lodtrækning vil afgøre, hvem der skal opleve en meget original Valentinsdag. Sikke en særlig anekdote at fortælle børnebørnene, ikke sandt?

Andre planer for Valentinsdag

Men det er ikke den eneste måde at fejre Valentinsdag på i New York - der er mange andre måder at fejre den på! Her er blot et par af dem:

  • Hyldest til kærligheden på Times Square: Hvert år installeres en interaktiv skulptur med kærlighedstema, så folk kan tage nogle romantiske billeder af deres tur til New York med masser af lidenskab i baggrunden.
  • Skøjteløb på Wollman Rink: Den ligger i Central Park, og følelsen af at skøjte på denne skøjtebane er uovertruffen, da du har parkens smukke vinterlandskab på den ene side og udsigten til de legendariske skyskrabere i baggrunden - det er som taget ud af en film!

12. Tag svævebanen til Roosevelt Island

Udsigt fra svævebanen| ©Hellotickets
Udsigt fra svævebanen| ©Hellotickets

Selv om Roosevelt Cable Car ikke er en af de mest populære turistattraktioner for besøgende i New York, byder Roosevelt Cable Car på en smuk udsigt over Manhattan og er bestemt et besøg værd.

Ikke kun fordi det ikke er det typiske overfyldte turiststed, hvilket man nogle gange sætter pris på under turen, men også på grund af dets særlige charme og fordi det har forbindelse til Roosevelt Island, et meget roligt sted at gå en dejlig tur.

Hvorfor kan jeg lide Roosevelt Island?

Jeg elsker at tage svævebanen til Roosevelt Island, for om foråret er East River et fantastisk sted at nyde kirsebærblomsterne med New Yorks skyline i baggrunden- her er din chance for at lave et flot fotoreportage af din tur!

Der er også flere pavilloner og legepladser ved vandet, hvor du kan lade børnene lege udenfor, hvis du rejser til New York som familie. Du kan endda besøge et kattereservat på din rejse.

Hvordan tager man Roosevelt-kabelbanen?

Det eren meget økonomisk tur, fordi du kun skal bruge et Metrocard til at rejse, det samme kort, som du bruger til at komme rundt i Big Apple med bus eller metro. Hvis du vil vide mere om denne aktivitet, anbefaler jeg, at du tager et kig på min artikel om hvordan man kører med Roosevelt Island kabelbane i New York og alt det, du kan se på Roosevelt Island.