Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

12 unikke oplevelser i New York City

Ud over at være byen, der aldrig sover, har New York masser af oplevelser, du kan nyde på din rejse - her er de bedste!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

16 minutters læst

12 unikke oplevelser i New York City

Flyvning over Manhattan i helikopter | ©Hellotickets

New York har masser af originale oplevelser, så du kan opdage byens ukendte side på din rejse. Så meget, at det for mange er den bedste by at rejse til. Den, der omfavner dig, når du ankommer, og får dig til at føle dig som en newyorker.

Jeg vil fortælle dig om de bedste planer, så du får et uforglemmeligt minde om dit ophold i The Big Apple.

1. Spadser gennem New Yorks himmel

Flyv over Manhattan i en helikopter| ©Hellotickets
Flyv over Manhattan i en helikopter| ©Hellotickets

Kan du forestille dig at krydse himlen i en helikopter med over 200 kilometer i timen? Hvis du har højdeskræk, er det måske ikke lige det, du skal på ferie efter, men at se den enorme by i fugleperspektiv er en oplevelse, du bør have mindst én gang i dit liv.

Her er et par forslag:

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvorfor skal du tage en helikoptertur over New York: Vi ved alle, at New Yorks skyline er et skue i sig selv, som kan opleves på forskellige måder, men at gøre det ombord på en helikopter er at løfte oplevelsen til et andet niveau. Det er et unikt øjeblik, hvor adrenalinsuset ved at flyve i så stor højde og med så høj hastighed bliver føjet til den smukke udsigt over New York, og du vil føle, at din hud kravler af spænding!
 • Hvordan er helikopterflyvningerne: Flyvningerne er korte, og de fleste ture varer cirka 15 minutter. Alle ruter følger Hudson River, og nogle følger East River, hvilket giver dig en fantastisk panoramaudsigt over New York, men under ingen omstændigheder vil flyet passere over skyskraberne.
 • Hvornår er det bedst at tage en helikoptertur i New York: Hvis du spørger mig, hvornår det er bedst at tage en helikoptertur i New York, tror jeg, det afhænger af de udsigter, du gerne vil se under flyvningen. Hvis du for eksempel vil se byen udvide sig til horisonten og se Big Apples bygninger i al deres pragt, vil jeg råde dig til at prøve at få et tidspunkt tæt på middag, mens hvis du vil se Big Apple, når solen går ned, og være vidne til nattens første lys, så vælg et tidspunkt sidst på dagen.

Det er uden tvivl en oplevelse, du ikke må gå glip af på din ferie i New York City. Hvis du vil vide mere om helikopterflyvninger over Manhattan, kan du læse artiklen om helikopterture i New York, hvor du finder alle detaljerne til at nyde denne unikke aktivitet på din rejse.

Book din helikopterflyvning over New York

2. Oplev NBA, den bedste liga i verden!

Madison Square Garden| ©Hellotickets
Madison Square Garden| ©Hellotickets

En af de mest fascinerende forestillinger, du kan overvære i USA, er en NBA-kamp. Uanset om det er, fordi basketball er din passion, eller fordi du vil opleve sportens vanvid og atmosfære i New York, er det en unik oplevelse, du skal have mindst én gang i dit liv.

Der er to NBA-hold i New York, der kæmper om titlen og konkurrerer fra oktober til april i National Basketball League:

 • New York Knicks spiller i den legendariske Madison Square Garden, der ligger midt på Manhattan.
 • Brooklyn Nets spiller i det moderne Barclays Center i Brooklyn, som de flyttede til for et par år siden.

Hvornår skal man rejse til New York for at nyde NBA?

Hvis du rejser til byen i pre-season, dvs. før den officielle sæson starter, anbefaler jeg, at du holder øje med holdenes pre-season program, fordi de normalt spiller venskabskampe i begyndelsen af oktober.

Men NBA-kampe i New York er kun garanteret mellem oktober og april. Derefter afhænger det hele af, om New York Knicks eller Brooklyn Nets kvalificerer sig til slutspillet og i sidste ende NBA-finalen.

Hvis du er NBA-fan og gerne vil have en basketballkamp med på din rejse til New York, fortæller min artikel om, hvordan man køber billetter til NBA-kampe i New York, alt, hvad du har brug for at vide om NBA, de lokale hold, og hvordan du bl.a. får fat i dine billetter.

Book NBA-billetter

3. Tag på picnic i Central Park

Central Park| ©Broadway
Central Park| ©Broadway

Har du lyst til en picnic på en solrig dag omgivet af natur? Tag lidt tid ud af dit travle program for at nyde et afslappende øjeblik i Central Park, New Yorks største og mest berømte park. Alle dage er perfekte til et besøg, men søndage har en særlig magi, da det er en helligdag, og mange newyorkere benytter lejligheden til at tilbringe en dag udendørs, tage på fototur, dyrke sport eller bare slappe af og holde picnic på engene.

The Great Lawn er den største eng i Central Park, hvor folk samles for at solbade, læse en bog eller sludre, når vejret er godt. Her kan du sprede et tæppe ud og nyde en fantastisk picnic i dette smukke hjørne af Manhattan. Det er en af de mest behagelige og anbefalelsesværdige oplevelser i New York.

Efter picnicen anbefaler jeg en gåtur gennem Central Park for at besøge ikoniske steder som Bethesda Terrace, Strawberry Fields, Belvedere Castle eller Alice in Wonderland-statuen. Hvis du vil vide mere om Central Park, kan du læse indlægget 10 ting at se og lave i Central Park i New York, hvor jeg fortæller dig alt om denne vidunderlige park med international berømmelse.

Ting at lave i Central Park

Central Park byder på mange planer for enhver smag. Her er de mest populære:

Hvor kan man købe takeaway-mad?

 • Gadeboder: Der er flere madboder spredt ud over Central Park, hvor du kan købe hotdogs, sandwiches, vafler, is og drikkevarer.
 • Whole Foods Market: Dette supermarked ligger på 10 Columbus Circle og har en varieret buffet med salater, sandwiches, burgere, færdigretter, økologiske produkter og juice.
 • The Plaza Food Hall: Dette er et madmarked i underetagen af Plaza Hotel (1 W 59th St.) med et bageri, konditori og bar/restaurant, hvor du kan købe en række picnic-madvarer. Du kan bestille take away, som du kan tage med til Central Park.

Book din Central Park-plan

4. Tag på shopping i New York

Macy's| ©Hellotickets
Macy's| ©Hellotickets

Hvor mange gange har du ikke drømt om at shoppe i New York? Denne by er shoppingens mekka og tilbyder alle slags muligheder for enhver smag: fra stormagasiner og outlets til luksus- og designerbutikker, for ikke at glemme de berømte loppemarkeder eller kvartersbutikker, hvor du kan finde en særlig souvenir.

Når du går gennem gaderne, vil du altid se en butik, der fanger dit øje og inviterer dig til at gå ind og kigge på produkterne. Og selvom prisforskellen til Europa ikke er enorm, kan den være betydelig, hvilket sandsynligvis vil få dig til at give efter for fristelsen og bruge penge. Uanset hvad, så er shopping i New York en oplevelse, man ikke må gå glip af.

Spadseretur ned ad Fifth Avenue

Hvad med en slentretur ned ad den berømte Fifth Avenue? Det er en af byens vigtigste hovedfærdselsårer, og her ligger nogle af de mest eksklusive butikker i The Big Apple, såsom Saks Fifth Avenue (611 5th Ave), Apple Store (767 5th Ave), den legendariske juveler Tiffany's (610 5th Ave), Nike (650 5th Ave), NBA Store (545 5th Ave) eller Armani (717 5th Avenue), blandt mange andre.

Rute gennem New Yorks indkøbscentre

Hvis du kan lide indkøbscentre, bør du besøge The Shops at Hudson Yards (20 Hudson Yards) i det trendy nye kvarter på vestsiden af Manhattan, Westfield World Trade Center Mall (185 Greenwich St.) på Lower Manhattan lige under det imponerende The Oculus eller Macy's, det mest populære indkøbscenter i USA i Midtown Manhattan (151 W 34th St.).

Unikke markeder og butikker

En af de bedste ting at lave i New York er at gå på loppemarkeder. Det er ikke de typiske loppemarkeder, hvor tingene bare er stablet op i en bunke. I stedet er der en omhyggelig præsentation, som trækker øjet hen til boderne og frister dig til at tage en unik souvenir med hjem.

Det er tilfældet på Brooklyn Flea Market (ved Manhattan Bridge Archway - 80 Pearl St. Winter Brooklyn Flea på 25 Kent Ave. 8th fl.) i Williamsburg, Artists and Fleas inde på Chelsea Market i Meatpacking District ved siden af High Line Park (88 Tenth Avenue), Grand Bazaar på Upper West Side (100 W 77th St.) eller Canal Street Market i Chinatown (100 W 77th St.)) eller Canal Street Market i Chinatown (265 Canal St),

På den anden side er byen fuld af turist-souvenirbutikker, hvor du kan købe en gave til din familie eller venner, men hvis du leder efter noget anderledes, vil jeg i dette indlæg fortælle dig om 10 ting, du kan købe i New York på unikke og originale steder.

Book en shoppingtur i New York

5. Sejl i kajak på Hudson-floden

Kajaksejlads på Hudson| ©Hellotickets
Kajaksejlads på Hudson| ©Hellotickets

Når du rejser til New York, vil du højst sandsynligt have et travlt program med besøg på museer, monumenter, markeder og mange andre steder.

Men hvis du er en sporty person, der kan lide at tilbringe tid udendørs, er mit råd at udnytte din rejse til New York til at få en unik oplevelse, mens du gør noget anderledes, som ikke var med i din plan. Gå for eksempel ud og dyrk sport, mens du beundrer byens skyline fra vandet og uden at bruge en krone.

Hvordan? Gå til Pier 96 på Hudson River, ved siden af Intrepid Air and Space Museum! Fra slutningen af maj til oktober kan du sejle i kajak og nyde Manhattans skyline om bord på en af disse både. Virksomheden, der tilbyder denne gratis aktivitet, er Manhattan Community Boathouse.

Hvordan deltager man?

Det er nemt nok. Du behøver ikke at foretage nogen form for reservation, bare gå hen til kajen, hvor firmaet holder til, og underskrive en erklæring om, at du kan svømme. Når du har lagt dine ejendele i et skab, skal du bare vente på, at du får tildelt en kajak og en pagaj, før du kan komme ud på vandet. Hvis det er din første gang med denne sportsaktivitet, som det var for mig, skal du ikke bekymre dig, for der er monitorer ved hver kaj, som vil vise dig, hvordan du kommer i og padler. De vil også give dig en redningsvest for en sikkerheds skyld.

Selvom kajakturene på Hudson River varer 20 minutter, vil du virkelig nyde det, fordi det er meget sjovt. Området, hvor du kan sejle kajak, er afmærket med bøjer, og du må ikke forlade det - det er en New York-oplevelse, du ikke må gå glip af!

Hvis du leder efter en anden slags flodoplevelse, kan du også booke denne Zodiac-tur på Hudson, hvor du kan få de bedste billeder og se de fantastiske seværdigheder, som New York har at byde på, på første hånd.

Book en Zodiac-tur på Hudson-floden

6. Mærk magien fra Broadway!

Løvernes Konge| ©Broadway
Løvernes Konge| ©Broadway

Du tager til New York for at blive forbløffet over hvert et hjørne, for at have det sjovt og endda for at dagdrømme. Det er det, Broadway-musicals er til for, hvor du kan lade din fantasi løbe løbsk i fantasiverdener, der vil få dig til at more dig som et barn, uanset hvor gammel du er!

Uanset hvornår på året du besøger New York, er en af de vigtigste ting at gøre at overvære en musical på Broadway, den berømte boulevard fuld af teatre, der løber gennem centrum af Manhattan, inklusive Times Square. Du kan ikke gå glip af Broadways magi. Det er en unik New York-oplevelse, som du ikke finder andre steder. Musicalnumrene er legendariske, og den majestætiske iscenesættelse transporterer dig til en drømmeverden. Det er helt utroligt.

Med hundredvis af forestillinger om året er Broadway New Yorks teatermekka. Her kan du se prestigefyldte stykker som Løvernes Konge, Wicked, The Phantom of the Opera, Chicago eller Aladdin, blandt mange andre.

Hvordan får man fat i sine Broadway-billetter?

Broadway-musicals er et af de mest populære shows i New York, så billetterne bliver udsolgt meget hurtigt. Hvis du vil vide, hvordan du køber billetter til en Broadway-musical, anbefaler jeg, at du læser artiklen 10 bedste Broadway-musicals i New York, hvor jeg fortæller dig, hvordan du får fat i dine billetter, og hvilke musicals der spiller i denne sæson.

Book billetter til Broadway

7. Oplev en aften i biografen i Bryant Park!

Bryant Park| ©Hellotickets
Bryant Park| ©Hellotickets

En af de oplevelser, jeg nød mest under en af mine New York City-ferier, var at deltage i Bryant Park Film Festival om sommeren. Denne lille oase midt i det travle Midtown Manhattan er en af newyorkernes mest elskede haver, og når temperaturen stiger, bliver den et tilflugtssted fra den intense varme i skyggen af de grønne træer.

Hvis der er én ting, Bryant Park er kendt for, så er det dens store kulturelle program: fra skriveworkshops og filmforedrag til musikkoncerter og meget mere.

Hvorfor ikke afsætte en eftermiddag til at gå i biografen i New York på din rejse? En god plan for mandag aften om sommeren i byen er at tage til Bryant Park til den udendørs filmfestival. Foran parkens berømte springvand viser et kæmpelærred klassiske film, mens publikum har picnic på plænen og nyder aftenen liggende på græsset.

Hvornår går tæppet op?

Det område, der er afsat til at se filmen, åbner kl. 17, så publikum kan tage plads, selvom filmen starter mellem kl. 20 og 21. Af erfaring råder jeg dig til at komme tidligt for at få en god plads på plænen og en gratis popcorn-kegle, som udleveres ved indgangen, hvis du kommer tidligt.

Mens du venter på, at filmen starter, kan du slappe af på græsset, sludre, læse, gennemgå, hvad du endnu ikke har set af New York eller tage en picnic, mens du nyder den festlige atmosfære i Bryant Park.

Isabel's Traveller Tip

Vidste du, at publikum vælger aftenens film på denne festival? For at deltage skal du følge @vultur Twitter-konto, som foreslår flere muligheder, og den med flest stemmer vil blive vist.

8. Drik kaffe i et hemmeligt vandfald mellem skyskrabere

Et vandfald midt i New York| ©Hellotickets
Et vandfald midt i New York| ©Hellotickets

New York er en travl by på alle tider af døgnet, hvor det er et konstant syn at se den uophørlige trafik i gaderne og mennesker, der har travlt overalt. Det er ikke for ingenting, at den også er kendt som "byen, der aldrig sover"!

Derfor er det altid en fornøjelse at opdage små skatte, der normalt ikke står i guidebøgerne, på vej til en af turistattraktionerne i centrum af New York.

Især når det drejer sig om haver. Det er vidunderligt at støde på små oaser midt i asfalten, hvor man kan tage en pause omgivet af vand og grønt. Det er tilfældet med Greenacre Park og Paley Park, begge i Midtown Manhattan.

Hvorfor tage til disse parker?

Der er mange parker i New York, hvoraf den mest populære er Central Park, Manhattans grønne lunge og den største bypark i byen, som du måske har set i utallige film og serier.

Men det, der adskiller Greenacre Park og Paley Park fra andre parker, er de to smukke vandfald, der pryder omgivelserne, og lyden af vandet transporterer dig til et fredeligt sted, hvor du kan undslippe byens stress og jag, mens du drikker en kop kaffe eller læser en bog ved et af de smukke små borde, der er til rådighed for besøgende. Træerne i begge parker skaber den følelse af intimitet og ro, som jeg elsker ved dette sted.

Min yndlingstid er forår og efterår, når floraen er på sit højeste. I efteråret var træerne for eksempel smukke og pyntet med de græskar, der er så typiske for Halloween og Thanksgiving. Du vil kunne tage nogle meget seje billeder her, ud over det sædvanlige.

Hvor er de?

 • Greenacre Park: Ligger i Midtown East på 217 E 51st Street.
 • Paley Park: Ligger mellem 3 East 53rd Street og Fifth Avenue.

9. Skål for din rejse på en tagterrasse i New York City

Udsigt fra 230 - 5th Rooftop| ©Hellotickets
Udsigt fra 230 - 5th Rooftop| ©Hellotickets

Efter en lang dag med sightseeing rundt i byen er der ikke noget bedre end at gå op på et af byens vidunderlige tage for at se New Yorks skyline ved solnedgang med en drink i hånden, mens solen forsvinder, og tusindvis af pærer langsomt tændes for at lyse New Yorks nat op. Det er en af de mest uforglemmelige oplevelser, jeg har haft der!

Det vigtigste er at komme hen til baren, sætte sig ved et bord og bestille sin yndlingsdrink for at nyde panoramaudsigten fra et af New Yorks tage. Hvis du har mulighed for det, så prøv at besøge flere rooftops i helt forskellige områder af byen: Perspektiverne vil være mere varierede, og du vil blive overrasket over de forskellige facetter af Big Apple.

Næsten alle rooftops har Happy Hour. Hvis du planlægger at gå på flere, er det bedst at gøre det under Happy Hour for at spare penge, som du kan bruge på andre ting under din rejse. Endelig skal du huske, at du skal medbringe dit pas eller identitetskort for at få adgang til en rooftop, for hvis du er under 21 år, får du ikke lov til at komme ind. I min artikel om de 10 bedste rooftops i New York giver jeg dig nogle ideer til, hvor du kan tage hen og få en cocktail i det bedste selskab.

10. Fejr kinesisk nytår ved at spise i Chinatown

Chinatown| ©Hellotickets
Chinatown| ©Hellotickets

I mange byer rundt om i verden, hvor det kinesiske samfund er til stede, fejres det kinesiske nytår, den vigtigste festival i denne kultur. Datoen afhænger af månekalenderen, men det finder normalt sted i februar og fejres med stil.

I New York fejres det på en særlig måde, og jeg har været så heldig at være vidne til det ved en lejlighed. Det er meget seværdigt, for hvert år bydes et nyt dyr velkommen, og tusindvis af mennesker deltager i en parade med vogne, danse, musik og drager. Det er en opvisning i farver, glæde, dans og spænding, som kan mærkes i atmosfæren.

Det er en begivenhed for alle aldre, og der kommer mange mennesker, både newyorkere og turister. Hvis du skal se paraden, anbefaler jeg, at du finder et vejkryds, hvorfra du kan se den godt og opleve stemningen. Når paraden er slut, skal du ikke tøve med at gå ind på en restaurant eller madbod i Chinatown for at nyde autentisk asiatisk mad til meget rimelige priser.

Hvor kan man spise i Chinatown?

Det kinesiske køkken er et af de mest værdsatte i verden på grund af dets mangfoldighed af ingredienser, smage og teksturer. Hvis du betragter dig selv som en foodie, har du noget at glæde dig til i dette New York-kvarter, for du finder masser af restauranter og barer, hvor du kan prøve nogle af de bedste asiatiske specialiteter på Manhattan.

Jeg anbefaler steder som Xi's an Famous Food: på 45 Bayard Street, Big Wing Wong på 102 Mott Street eller Buddha Bodai: på 5 Mott Street (nær Columbus Park og med meget gode vegetariske muligheder).

Hvis du stadig har tid og lyst til at gå en tur rundt i Chinatown, fortæller jeg dig i min artikel 10 ting at se og gøre i Chinatown i New York alt, hvad du kan besøge i dette maleriske New York-kvarter.

Book en rundtur i Chinatown

11. Bliv gift på Times Square på Valentinsdag

Times Square| ©Hellotickets
Times Square| ©Hellotickets

Mange par tager til New York i februar for at fejre valentinsdag på en anderledes måde. Der er masser af romantiske ting at lave i byen, men at blive gift på Times Square er uden tvivl en af de mest uforglemmelige oplevelser, man kan få i The Big Apple.

Under sloganet "Love in Times Square" sværger flere par deres evige kærlighed ved at blive forlovet, gift eller forny deres løfter medNew York som vidne. Kan du forestille dig at overraske din partner ved at være en af dem?

For at være blandt de heldige den 14. februar skal du registrere dig på forhånd online. En lodtrækning vil afgøre, hvem der vil opleve en meget original valentinsdag. En lodtrækning vil afgøre, hvem der vil opleve en meget original Valentinsdag. Hvilken speciel anekdote at fortælle børnebørnene, er det ikke?

Andre planer for valentinsdag

Men dette er ikke den eneste måde at fejre Valentinsdag på i New York - der er så mange! Her er bare nogle få af dem:

 • Hyldest til kærligheden på Times Square: Hvert år installeres en interaktiv skulptur med et kærlighedstema, så folk kan tage nogle romantiske billeder af deres tur til New York med masser af lidenskab i baggrunden.
 • Skøjteløb på Wollman Rink: Den ligger i Central Park, og følelsen af at stå på skøjter på denne skøjtebane er uovertruffen, da du har parkens smukke vinterlandskab på den ene side og udsigten til de legendariske skyskrabere i baggrunden - det er som taget ud af en film!

12. Tag Roosevelt Island svævebanen til Roosevelt Island

Udsigt fra svævebanen| ©Hellotickets
Udsigt fra svævebanen| ©Hellotickets

Selvom Roosevelt Cable Car ikke er en af de mest populære turistattraktioner i New York, har den en smuk udsigt over Manhattan og er et besøg værd.

Ikke kun fordi det ikke er det typiske overfyldte turiststed, hvilket man nogle gange sætter pris på, når man er på tur, men også på grund af dens særlige charme, og fordi den fører til Roosevelt Island, som er et meget roligt sted at gå en dejlig tur.

Hvorfor kan jeg godt lide Roosevelt Island?

Jeg elsker at tage svævebanen til Roosevelt Island, fordi bredden af East River om foråret er et fantastisk sted at nyde kirsebærblomsterne med New Yorks skyline i baggrunden. Her har du mulighed for at tage et flot billede af din rejse!

Der er også flere udsigtspunkter ved vandet og små parker, hvor børnene kan lege udendørs, hvis du rejser til New York som en familie. Du kan endda besøge et kattereservat undervejs.

Hvordan tager man Roosevelt Cable Car?

Det er en meget økonomisk tur, fordi du kun behøver et Metrocard for at rejse, det samme kort, som du bruger til at rejse rundt i Big Apple med bus eller undergrundsbane. Hvis du vil vide mere om denne aktivitet, anbefaler jeg, at du kigger på min artikel om, hvordan man tager Roosevelt Island Cable Car i New York og alt det, man kan se på Roosevelt Island.