Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste madlavningskurser i Rom

Dyk ned i den italienske kultur og tag på madlavningskurser for at opleve smagen og duften af den lokale gastronomi.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Bedste madlavningskurser i Rom

Pizza | © Carissa Gan

At lære at lave mad som en ægte italiener er en ægte turistattraktion og en af de bedste ting at lave i Rom. Denne type aktivitet giver dig mulighed for at lære byens gastronomiske side at kende og opdage nye smagsoplevelser og måder at tilberede typiske retter på, som du ikke kendte før.

Selv om den italienske kultur er blevet spredt over hele verden, er italienerne stolte af deres lands måde at lave mad på og deres hemmeligheder, når det kommer til at komme til sagen. I dette indlæg vil jeg fortælle dig om de bedste madlavningskurser i Rom, så du kan få mest muligt ud af dit ophold i byen og få ny kulinarisk viden. Få mest muligt ud af din rejse!

1. Madlavningskurser i pasta og biscotti

Pasta madlavningskursus| ©Departure
Pasta madlavningskursus| ©Departure

Disse madlavningskurser finder sted i et meget smukt område af byen: Roms jødiske kvarter. Hvis du ønsker at lære at lave autentisk lokal pasta med en professionel kok, er denne tur perfekt for dig.

Når man hører ordet "Italien", er det første, man tænker på, pasta, den store italienske stolthed. En god måde at lære alle hemmelighederne bag verdens mest berømte mad på er at tage et kursus i Italiens vigtigste by.

Kurserne afholdes normalt på restauranter, hvor du lærer at lave og tilberede frisk hjemmelavet pasta, en sæsonbestemt hovedret og en særlig dessert.

Hvis du rejser til Rom om vinteren, fokuserer kurserne på menuer med friske grøntsager til at lave en original "fritto romano". På den anden side er de kurser, du finder, hvis din rejse til Rom er om sommeren, dedikeret til at lære dig at skrælle artiskokker til jødisk madlavning, et af højdepunkterne i det romerske køkken.

Endelig kan du prøve en autentisk romersk dessert som ciambelline bagt i vin, en berømt knasende doughnut, der er lavet af fire enkle ingredienser, men hvis tilberedning har mange uventede drejninger.

Interessante fakta

  • Pris: fra 64 €
  • Varighed: 3 timer

Book et madlavningskursus i pasta og tiramisu i Rom

2. Klasser i fremstilling af gelato

Gelato| ©Lauren Shiplett
Gelato| ©Lauren Shiplett

Italiensk gelato er den lækreste gelato i verden. Dens cremede konsistens og unikke smag gør, at det altid er et godt tidspunkt at prøve en mere. I dette tilfælde præsenterer jeg en tur, der finder sted i Roms gelatosaloner: italiensk stil med gelato-klasser.

Det timelange kursus består i at lære at lave 3 forskellige smagsvarianter, og i løbet af kurset lærer du at bruge maskinerne i en rigtig gelato-maskine og proportionerne af alle ingredienserne for at skabe et produkt, der er værdig til italiensk kultur.

Men den sjoveste del er den del, hvor du har mulighed for at skabe din egen nye smagefter dine præferencer og fantasi.

Endelig kan du ud over den is, du har lavet, smage andre smagsvarianter fra isbaren og afslutte turen med at spise den bedste italienske gelato.

Hvis du vil lære at lave gelato, der kan konkurrere med den bedste gelato i Rom, må du ikke gå glip af denne mulighed.

Interessante fakta

  • Pris: fra 47 €
  • Varighed: 1 time

3. En times italiensk pizzakursus på en time

Pizza i Rom| ©Giovanni Prestige
Pizza i Rom| ©Giovanni Prestige

Den italienske pizza har mange mysterier i sin tilblivelse, og italienerne siger ofte, at ægte pizza kun kan findes i Italien. Men hvad nu, hvis du kunne tage et madlavningskursus for at lære at tilberede en klassisk pizza af en professionel kok i Rom...?

Dette 60-minutters kursus i et pizzeria i Roms centrum er en unik mulighed for at lære at tilberede denne typiske italienske mad på et af de bedste spisesteder i Rom.

På denne workshop laver du din egen dej fra bunden med mel og vand og bager derefter din egen pizza med de bedste friske, lokale råvarer. Du får alle redskaber, ingredienser og hjælp fra kokken, og du får også en pizzamiddag og en drink, som du ikke må gå glip af. Du kan vælge mellem prosecco, vin eller øl og slutte aftenen af med et glas lemoncello eller en kop kaffe.

Interessante fakta

  • Pris: fra 50 €
  • Varighed: 1 time

Book et pizzakursus i Rom

4. 3 timers italiensk pizzakursus

Tilberedning af pizza| ©esrageziyor
Tilberedning af pizza| ©esrageziyor

Hvis du ønsker at lære at tilberede Italiens mest symbolske italienske mad sammen med de bedste pizzamestre, er dette madlavningskursus noget for dig.

Her vil du opdage alle hemmelighederne bag den perfekte pizza på en restaurant i Roms centrum og få en 90-minutters lektion i at tilberede den perfekte pizzadej.

Det er et kursus, der passer til alle aldre, og det er en af de bedste ting at lave i Rom med børn. Du vil blive guidet gennem hele processen med at lave og bage pizzaer, og du vil få forklaret alle teknikker og tips til at lave den bedste dej og anrette en pizza korrekt.

Du får alle de ingredienser, du har brug for for at opnå en perfekt smag, med grøntsager plukket fra haven og helt friske, så du kan få en af de bedste pizzaer i Rom

Det er en sjov og lækker oplevelse, der inkluderer en pizzamiddag med dessert, drikkevarer og en pizzarulle som souvenir, så du vil huske dette øjeblik for evigt.

Interessante fakta

  • Pris: fra €142
  • Varighed: 3 timer

Book et pizzakursus i Rom

5. Madlavningskursus med frokost eller middag inkluderet

Hjemmelavet Tiramisu| ©Marisquerias Civera
Hjemmelavet Tiramisu| ©Marisquerias Civera

Denne type madlavningskursus i Rom er meget speciel, da den finder sted på fødestedet for den originale Fettuccine Alfredo. Dette sted er meget berømt og har en stor kulturel værdi for byen. Her kan du smage den bedste pasta i VIP-loungerne, hvor mange personligheder, både internationale og italienske, har været på besøg.

Alfredo alla Scrofa har et internationalt kvalitetsstempel for sine egne kvalitetsprodukter, såsom pasta, vin, olivenolie, parmesanost og meget mere.

Kurset består af pastafremstilling efter højeste kvalitetsstandarder efterfulgt af frokost eller middag i restauranten.

Den komplette menu består af en Antipasto Alfredo med specialiteter som italiensk salamipølse, frisk bøffelmozzarella (en rigtig godbid), en original Fettuccine Alfredo, oksekødsstrimler med rucola og cherrytomater, bagte kartofler og friske årstidsgrøntsager.

Gå ikke glip af muligheden for at prøve den hjemmelavede tiramisutil dessert, eller blot et stykke frisk sæsonfrugt. Måltidet omfatter vin, vand og kaffe.

Interessante fakta

  • Pris: fra 37 €
  • Varighed: 2 timer

6. Madlavningskurser i pasta og tiramisu

Pasta lavet| ©SergioDelgado
Pasta lavet| ©SergioDelgado

Dette kursus består af at lære at lave to autentiske og lækre italienske retter, som alle elsker: pasta og tiramisu. I halvanden time deltager du i en luksusworkshop i Roms centrum, hvor du får trinvise forklaringer og tips om, hvordan du tilbereder dem.

I begyndelsen starter du med desserten, så du kan øge opskrifternes sværhedsgrad. Du vil lære at lave tiramisù ved hjælp af alle de perfekt udvalgte ingredienser og alle de nødvendige redskaber.

Derefter får du en forklaring på, hvordan du laver din egen dej med mel og æg, og kokken viser dig, hvilke opskrifter du kan lave med den samme dej. Alt efter dine præferencer kan du skære den ud efter, hvad du bedst kan lide.

Men en ideel pasta afhænger i høj grad af saucen. Når du er færdig med dejlektionen, kan du lære alt om de bedste saucer og kombinationer, der fremhæver de bedste smagsoplevelser for dine smagsløg, som f.eks. carbonara, amatriciana, cacio e pepe og meget mere.

I anden del af workshoppen vil du nyde et dejligt måltid sammen med dine klassekammerater, hvor du vil nyde en pastaret ledsaget af et glas vin.

Grupper er begrænset til 15 personer, og det er en perfekt mulighed for at lære opskrifterne og hemmelighederne bag disse populære retter at kende.

Interessante fakta

  • Pris: fra 55 €
  • Varighed: 2 timer

7. Madlavningskurser i små grupper

Madlavningskursus| ©Pablo D
Madlavningskursus| ©Pablo D

Hvis du er på udkig efter et madlavningskursus, hvor du kan gå meget dybere ned i tilberedningen af retterne og deres tilberedningsproces, anbefaler jeg et madlavningskursus i en lille gruppe i Rom.

I dette tilfælde er deltagerne ikke mere end 10 personer, så den professionelle kok har meget mere tid til at dele sin viden med hver enkelt kursist. Du vil lære at lave pasta i hånden og få en uforglemmelig oplevelse i Rom.

Undervisningen varer** 3 timer** og finder sted på et privat sted i Roms centrum, meget tæt på byens bedste monumenter i Trastevere-kvarteret. Mens du lærer og får forklaringer, kan du nyde en aperitif og et glas Prosecco.

Denne aktivitet omfatter alle ingredienserne til at tilberede et lækkert måltid, kokkens instruktioner, prosecco, vin og et årstidsbestemt udvalg af forretter og aftensmad, som du selv har lavet.

Når undervisningen er slut, afholdes der normalt en middag i en lille have med alle bekvemmeligheder for at afslutte dagen som den fortjener.

Interessante fakta

  • Pris: fra 85 €
  • Varighed: 3 timer

8. Rundtur i Rom med madlavningskursus

Trevi-fontænen| ©kat kye
Trevi-fontænen| ©kat kye

Sidst men ikke mindst kan du også kombinere et fantastisk madlavningskursus i Rom med en rundvisning i byen. Jeg mener, at det er den mest komplette oplevelse, da du vil blive indlemmet i den italienske essens som aldrig før.

Denne tur er designet til dem, der ønsker at se de vigtigste attraktioner i denne italienske hovedstad og samtidig få et førsteklasses madlavningskursus i at lave pizzaer som en rigtig italiener.

Nogle af de seværdigheder, du vil se på turen, omfatter historiske steder som den Spanske Trappe, Trevi-fontænen, Pantheon, Piazza Navona og Campo de Fiori, blandt andre.

Når du er færdig med din sightseeingtur med din professionelle guide, vil du tage til en lokal restaurant for at begynde din lektion med en specialiseret pizzabager, som i Italien kaldes en "pizzaiolo".

Du vil lære at lave en pizza på den lokale måde og lære alle hemmelighederne ved at lave pizza fra bunden. Det er ikke let at opnå en blød og smidig dej, men dette kursus giver dig mulighed for at udnytte dine evner fuldt ud. Derudover omfatter det også at lave en lækker sauce.

De forskellige typer af ingredienser er alle friske og kommer fra haven, og du bager din egen kreation i en traditionel italiensk pizzaovn. Det må du ikke gå glip af.

Interessante fakta

  • Pris: fra 68 €
  • Varighed: 4 timer