Marrakech i august: den seneste guide med rejseplaner, ting at gøre, tips...

Marrakech er en meget populær by i august. Nogle af årets vigtigste festligheder finder sted i august. Det er dog en måned, hvor det er meget varmt og dyrere end normalt.

María Cano

María Cano

11 minutters læst

Marrakech i august: den seneste guide med rejseplaner, ting at gøre, tips...

Marrakech, Marokko | ©Paul Macallan

August er måske ikke den bedste måned at besøge Marrakech, da det er meget varmt, men det er stadig den måned, mange rejsende vælger, da den falder sammen med den måned, hvor mange europæere holder ferie. Derfor er tilstrømningen af turister meget stor i denne måned, og derfor er priserne dyrere.

Alligevel er Marrakech en imponerende by, og du kan altid finde ideelle planer for dit besøg. Her er et par gode tilbud på denne tid af året.

1. Nyd nattelivet på Jamaa el-Fna-pladsen

Jamaa el-Fna-pladsen om natten| ©Alexander J.E. Bradley
Jamaa el-Fna-pladsen om natten| ©Alexander J.E. Bradley

Yamaa el-Fna-pladsen ligger i Medinaen, det historiske område, og er det mest karakteristiske og populære sted i Marrakech, et samlingspunkt for både lokale og besøgende. Denne store plads er et utroligt sted ved siden af Kutubia-moskeen.

Jeg anbefaler, at du på din rejse i august udnytter det tidspunkt, hvor mørket falder på, til at slentre rundt på pladsen, suge til dig og opleve den lokale kultur. Du kan også få en snack i en af boderne, mens du nyder et improviseret show: historiefortællere, slangetæmmere, akrobater m.fl. kommer til pladsen, efterhånden som natten skrider frem.

Hvis du vil udnytte dit besøg på dette centrale sted til at opdage andre muligheder i medinaen, giver jeg dig indlægget What to see and what to do in the Medina of Marrakech, og jeg anbefaler, at du booker en guidet tur i medinaen for at få mest muligt ud af dit besøg.

Book en guidet tur i Marrakech

2. Tag en tur til Ourika-dalen

Fred, ro og en fantastisk udsigt i Ourika-dalen| ©puffin11k
Fred, ro og en fantastisk udsigt i Ourika-dalen| ©puffin11k

En af de mest interessante planer for august er en tur til Ourika-dalen, et af de mest besøgte steder i Marokko. Kun 60 kilometer fra byen finder man dette naturparadis, hvis hovedattraktion om sommeren er de syv Ourika-vandfald, hvor man kan bade og undslippe varmen for en stund. Faktisk kommer besøgende normalt kun til det første af vandfaldene, fordi de andre er noget utilgængelige.

På denne tur får du også mulighed for at besøge landsbyen Setti Fatma og suge til dig af den lokale kultur og kunstneriske arv. Og hvis du efter denne udflugt får lyst til at kigge efter lignende planer, skal du ikke tøve med at læse indlægget de bedste ture fra Marrakech, så kender du de vigtigste muligheder.

Book en tur til Ourika-dalen

3. Kom væk fra varmen med en tur til den smukke by Essaouira

Havnen i Essaouira| ©Patrick Nouhailler
Havnen i Essaouira| ©Patrick Nouhailler

Et af de bedste tidspunkter på året for en tur til Essaouira er uden tvivl august. Byen blev erklæret for verdensarv i 2001 og er kendt som Atlanterhavets blå perle på grund af sin store skønhed. Denne havneby ligger på Atlanterhavskysten, omkring 180 kilometer fra Marrakech, og i august kan du nyde en dukkert på strandene, en spadseretur langs promenaden eller et lækkert måltid.

I 1970'erne var Essaouira en by, som kunstnere og musikere valgte at tilbringe en del af sæsonen her. Det er derfor, den betragtes som et fristed for hippiebevægelsen. Men byen gemmer på mange andre hemmeligheder. Det er et vigtigt sted for produktionen af håndlavet arganolie, som er meget brugt i kosmetiske produkter. Og for dem af jer, der er fans af tv-serier, der besøger byen, er I heldige, da det er en af lokationerne i "Game of Thrones". En uforglemmelig tur, tøv ikke med at besøge den.

Læs indlægget Udflugter til Essaouira fra Marrakech og find ud af alle detaljerne. På den anden side giver jeg dig også linket til, hvordan du kommer fra Marrakech til Essaouira.

Book en udflugt til Essaouira

4. Køl af ved Ouzoud-vandfaldene

Ouzoud-vandfaldene| ©Tomkeene
Ouzoud-vandfaldene| ©Tomkeene

August er også en god måned til en tur til Ouzoud-vandfaldene, da du kan udnytte dit besøg til at tage en dukkert og køle af. Med en højde på 100 meter er det de højeste vandfald i Nordafrika. De ligger cirka 150 kilometer fra Marrakech og tager omkring tre timer at nå frem til, men det er et ægte naturmonument, som du ikke må gå glip af på din rejse til Marrakech.

Du vil også kunne se de vilde aber, der lever i området under dit besøg. De er vilde, men bare rolig, der har aldrig været nogen episoder.

Du kan benytte dig af nogle af de udflugter, der er tilgængelige fra Marrakech, og som starter ved omkring 30 euro. Varigheden er omkring 10 timer.

Book en tur til Ouzoud-vandfaldene

5. Tilbring natten i Marrakech' ørken

Natfotografering i Merzouga| ©Jaanus Jagomägi
Natfotografering i Merzouga| ©Jaanus Jagomägi

En tur til ørkenen i Marrakech er en af de bedste oplevelser, du kan planlægge på din rejse. Så selv om du rejser i august, hvor temperaturerne er mere ekstreme, bør du ikke gå glip af ørkenen, for det er et uforglemmeligt sted, som alle bør besøge mindst én gang i deres liv. Men hvis du rejser i august, vil jeg helt klart anbefale, at du vælger en tur med overnatning i ørkenen. Du får mulighed for at se solnedgangen og solopgangen og overnatte i et telt.

Du har mulighed for at tage til Merzouga-ørkenen, Zagora-ørkenen eller Agafay-ørkenen. Du er velkommen til at læse indlægget Nat i ørkenen i Marrakech og finde ud af alle detaljerne.

Book en udflugt til ørkenen i Marrakech

6. Nyd marokkansk gastronomi med en smagningstur

Nødde- og frugtbutik i Marokko| ©Evan Bench
Nødde- og frugtbutik i Marokko| ©Evan Bench

En anden mulighed, jeg anbefaler til din rejse i august, er en gastronomisk tur i Marrakech. Denne tur starter ved solnedgang, når solen begynder at gå ned, og du kan slentre gennem byens souker, mens du smager på nogle af de vigtigste lokale produkter som tørrede frugter, oliven eller kager. Men der er meget mere på denne tur. Bagefter nyder du en velsmagende og traditionel marokkansk middag på den populære Jemaa el Fna-plads.

Her er de marokkanske madsteder og de bedste restauranter i Marrakech, så du kan lære alle detaljerne i den lokale gastronomi at kende.

Book en gastronomisk tur i Marrakech

7. Flygt fra varmen på et af Marrakech' museer

Yves Saint Laurent-museet:| ©Rainer Pidun
Yves Saint Laurent-museet:| ©Rainer Pidun

Hvis du beslutter dig for at besøge Marrakech i august måned, er det meget vigtigt, at du midt på dagen benytter lejligheden til at tage på hotellet for at hvile dig eller, meget bedre, at du tager på et af byens vigtigste museer for at søge tilflugt fra varmen.

  • Yves Saint Laurent Museum: Modedesigneren Saint Laurent forelskede sig i Marrakech fra det øjeblik, han satte sin fod i byen for første gang, og det var en af hans vigtigste inspirationskilder. Så meget, at han et årti efter sin død åbnede dette museum, som huser en permanent samling af hans vigtigste værker samt nogle af hans midlertidige udstillinger og en specialiseret boghandel. Besøgstiden er fra kl. 11 til 17.
  • Dar el Bacha Museum: Kendt som Museum of Confluences, blev det indviet i 2017 og er uden tvivl en af de smukkeste bygninger i Marrakech. Det er et palads bygget i begyndelsen af det 20. århundrede, som var den officielle residens for Thami El Glaoui, Pasha af Marrakech, den højeste autoritet i det sydlige Marokko i mere end fyrre år. Museet fremhæver marokkansk kultur og kunst såvel som islam.
  • House of Photography: Dette museum, som Patrick Manac'h og Hamid Mergani står bag, åbnede dørene for offentligheden i hjertet af byen i 2009 og huser en samling på mere end 10.000 fotografier, dokumenter og gamle fotografiske plader fra Marokko fra slutningen af det 19. århundrede og frem til første halvdel af det 20. århundrede.
  • Orientalist Museum: I dette kunstgalleri har du mulighed for at se enestående værker af Dalí, Jacques Majorelle, Delacroix og Lord Weeks, som gennem hele deres liv var betaget af skønheden i landskaberne, byerne og livet i Marokko og fangede det på deres lærreder. Fra mit synspunkt er det et uundværligt besøg. Der er åbent fra kl. 10 til 19. Hvis du har mulighed for at besøge det, må du heller ikke tøve med at gå op på museets terrasse, hvorfra du har en spektakulær udsigt over medinaen og Atlasbjergene.

8. Ashura, en meget speciel fejring

På Ashura-festivalen| ©FMD
På Ashura-festivalen| ©FMD

I Marokko, som i alle islamiske lande, fejrer man Ashura-dagen til minde om Moses' befrielse af det israelske folk fra egypterne. Afhængigt af hvilket land du befinder dig i, fejres denne dato på den ene eller anden måde. Specifikt i Marrakech hylder man de yngste medlemmer af husstanden. De får tøj, legetøj, slik og søde sager.

Dagen før afholdes zamzam, som består i, at børn leger en leg, hvor de dypper hinanden og deres familie og venner med balloner og spande med vand. Derudover går unge og gamle begge dage rundt i deres nabolag og spiller taarej (trommer), synger og danser. Og om aftenen bygger de bål og samles omkring dem, også med musikken som baggrund.

9. 'Kongens og folkets revolution' og 'Ungdomsfestivalen', to vigtige dage i Marokko

Fest i Marokko| ©Montse PB
Fest i Marokko| ©Montse PB

Kongens og folkets revolution fejres den 20. august til minde om kong Mohammed V's tilbagevenden til tronen, som førte an i Marokkos uafhængighed i 1956 mod den franskindsatte konge. På denne helligdag er der planlagt forskellige aktiviteter, både kulturelle og sportslige, for at fejre båndet mellem folket og monarken.

En dag senere, den 21. august, som falder sammen med datoen for Mohammed VI's fødsel, afholdes den populære ungdomsfestival.

Traveller's tip

Hvis du rejser til Marrakesh i august, anbefaler jeg, at du starter sightseeing tidligt om morgenen for at drage fordel af de køligere timer. Du kan også udnytte de centrale timer til at besøge et museum, slappe af på dit hotel eller spise på en af byens vidunderlige restauranter

.

10. Nyd en afslappende dag ved Plage Rouge

Plage Rouge swimmingpool| ©lapiguerouge
Plage Rouge swimmingpool| ©lapiguerouge

I begyndelsen af april finder en længe ventet begivenhed sted, åbningen af Plage Rouge, et feriested, der ligger omkring 15 kilometer fra medinaen, ideelt til at flygte fra varmen og tilbringe en dag med sol, pool og afslapningsturisme.

Plage Rouge har en swimmingpool på 2.000 kvadratkilometer og er et ideelt sted at slappe af efter flere dage med intens aktivitet og sightseeing i byen. Du kan slappe af på en balinesisk seng og liggestole, tage en svømmetur, solbade, nyde levende musik, et lækkert måltid eller en cocktail. Hvad mere kan man ønske sig? Og det eneste, du skal gøre, er at betale en entré på kun 14 euro. Det er bestemt det værd, hvis du er i Marrakech i et par dage.

Temperaturen i Marrakech i august

På tur i Marokko| ©Daniel Van der loik
På tur i Marokko| ©Daniel Van der loik

Termometeret i august i Marrakech viser meget høje temperaturer, med et gennemsnitligt maksimum på mellem 35 og 40 grader og et gennemsnitligt minimum på 21 grader. Faktisk har der været nogle år, hvor temperaturen har været så høj som 46ºC. Så selvom det kan virke utroligt, kan temperaturforskellen mellem maksimum og minimum nå op på 20 ºC.

Netop derfor er det tilrådeligt at bruge de centrale timer til at tage en pause på hotellet eller gå til lukkede, klimatiserede rum som museer, og de vigtigste besøg bør foretages først på formiddagen.

Book en privat rundtur i Marrakech

Turiststrømmen i Marrakech i august

At rejse i Marokko| ©Louis Hansel
At rejse i Marokko| ©Louis Hansel

På grund af vejret og de høje temperaturer er august en af de værste måneder at besøge Marrakech, men alligevel er antallet af turister betydeligt højere end i andre måneder af året. Alligevel er antallet af turister betydeligt højere end i andre måneder af året. Du undrer dig måske over hvorfor? Svaret er meget enkelt: De fleste europæere holder ferie i denne måned af året.

Og det er netop derfor, det er tilrådeligt at booke fly og hotel i forvejen. På den anden side, når det kommer til at besøge de forskellige monumenter, er det tilrådeligt at vælge de tidlige timer på dagen, når temperaturerne ikke er så ekstreme.

Husk at læse indlæggene sikkerhed i Marrakech og hvordan man kommer rundt i Marrakech. De er meget praktiske.

Book en guidet tur i Marrakech

Festligheder i august i Marrakech

Djemaa El Fna| ©F Mira
Djemaa El Fna| ©F Mira

I august fejrer Marrakech flere vigtige datoer som årsdagen for kongens og folkets revolution, der finder sted den 20. august, ungdomsfestivalen den 21. august eller loyalitetsfesten den 14. august, en dag til minde om besættelsen af Rio de Oro. Det er dage, hvor det altid er meget interessant at gå rundt i byen og se de forskellige festligheder, som borgerne holder i gaderne.

Book en tur i medinaen i Marrakech

Marrakech priser i august

Marokkanske penge| ©Doug Knuth
Marokkanske penge| ©Doug Knuth

En af ulemperne ved at tage til Marrakesh i august er, at priserne er betydeligt dyrere end i andre måneder af året. August er den måned, hvor man normalt holder ferie, og derfor er der mange, der vælger denne tid på året til deres rejse. Denne tilstrømning af turister er direkte relateret til en stigning i priserne, både for fly og hoteller.

Book en guidet tur i Marrakech

Hvad skal du pakke til dit besøg i Marrakech i august?

Pakning af din bagage| ©Craig Adderley
Pakning af din bagage| ©Craig Adderley

August er den mest almindelige måned for ferier, så det er meget sandsynligt, at dit besøg i Marrakech finder sted på denne tid af året. Hvis dette er tilfældet, skal du vælge omhyggeligt, hvordan du pakker din kuffert, da temperaturerne er meget høje, og det er vigtigt, at du tager let tøj med. Her anbefaler jeg tøj af hør eller bomuld. Du må heller ikke glemme en hat eller kasket for at undgå solstik, og glem ikke dine solbriller.

Husk på, at Marokko er et muslimsk land, og at kvinder frarådes at bære nedringet, kort eller stropløst tøj. Det er meget praktisk at medbringe et tørklæde eller foulard til at dække skuldrene.

Tøv heller ikke med at tjekke indlæggene Marrakech på én dag, Marrakech på to dage, Marrakech på tre dage, Marrakech på fire dage, Marrakech på fem dage og Marrakech på syv dage og lav en rejseplan for at få mest muligt ud af din tur.

Book en tur til soukerne i Marrakech

Anbefalinger til overdreven varme

Solcreme| ©Onela Ymeri
Solcreme| ©Onela Ymeri

I august oplever Marrakesh meget høje temperaturer, og varmen er meget tør. For at bekæmpe dette er det meget vigtigt altid at have en flaske mineralvand med, så man altid er velhydreret. Det er også vigtigt at have let tøj på og dække kroppen så meget som muligt for at undgå at blive solskoldet. Derfor er det også tilrådeligt at bruge solcreme og læbestift.

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt august er den rigtige måned at besøge Marrakech? I artiklerne Hvornår skal man rejse til Marrakech, Marrakech om sommeren og Marrakech om vinteren kan du få mere information til at finde ud af det. Og hvis du leder efter mere information om byen, som ikke er specifik for denne måned, så tøv ikke med at besøge og læse artiklen hvad man skal se og gøre i Marrakech.

Book en tur i Majorelle-haverne og palmelunden i Marrakech