Ting at lave i London på 5 dage

Det er ret svært at se alt, hvad London har at byde på, på bare fem dage, men et ophold på fem dage vil give dig mulighed for at se de vigtigste attraktioner og lave nogle interessante aktiviteter.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

12 minutters læst

Ting at lave i London på 5 dage

The Shard ved solnedgang | ©Fred Moon

Alle rejsende ved, at der er enormt meget at se og gøre i London, hvilket gør det nødvendigt at tilbringe flere dage i London for at se så meget som muligt. Selvom det ikke er nok til at se det hele, begynder et ophold på fem dage at være længe nok til at lære London at kende i dybden. Sandheden er, at London aldrig skuffer med sine museer, parker, historiske gader og shows.

Dag 1: Se de livlige gader og besøg British Museum

British Museum om natten| ©Jey han
British Museum om natten| ©Jey han

Når man ankommer til en by for første gang, er det vigtigt at tilpasse sig den. Fra at vide, hvordan man kommer med Londons undergrundsbane til at finde ud af, hvad Londons bedste seværdigheder er, handler de første par timer mere om opdagelse end om sightseeing. Derfor er den første dag med sightseeing et godt tidspunkt til at få en fornemmelse af byen og i øvrigt se et af dens museer.

Benyt lejligheden til at tage på en guidet tur

For at starte dit ophold i London er der ikke noget bedre end at tage på en af de mange guidede ture, der findes i London.

Ikke alene vil du kunne opdage nogle af de mest interessante attraktioner, men det vil også hjælpe dig med at forstå, hvad du skal besøge de følgende dage takket være de oplysninger, du vil modtage.

Udvalget af ture, der tilbydes, er virkelig imponerende. Du kan vælge mellem vandre-, cykel-, bus- eller bådture, om dagen eller om natten og med det tema, du ønsker.

Book din guidede tur i London

Britisk museum

Efter rundvisningen er det tid til at tage til British Museum, som uden tvivl er et af de bedste museer i London,

Besøget på British Museum, som er gratis, tager aldrig mindre end to timer. Min anbefaling er dog, at du lejer en guidet tur på British Museum, hvis du vil kende alle de hemmeligheder, det gemmer på.

På dette museum finder du mere end syv millioner genstande fra hele verden. Jeg anbefaler, at du på forhånd undersøger, hvad du vil se, så du kan gå direkte til de relevante rum.

Book en guidet tur på British Museum

Start aftenen på Piccadilly Circus

Piccadilly Circ us er måske det mest berømte vejkryds i London og et uundværligt knudepunkt, så derfra kan du stige på eller af, hvis du booker plads på en London-sightseeingbus, der giver dig mulighed for at lære byen at kende på en behagelig og afslappet måde.

Fra dette vejkryds er du kun få minutter væk fra nogle af de steder, som ingen må gå glip af, når de besøger London, og det er derfor det perfekte sted at starte turen til de mest kommercielle gader og Soho...

Book Big Bus London sightseeingbus

Indsnus atmosfæren på Oxford Street

Gå rundt i gaderne på Oxford Street| ©Bas Leenders
Gå rundt i gaderne på Oxford Street| ©Bas Leenders

Denne shoppinggade anses for at være den travleste i Europa. Der er næsten to en halv kilometer med butikker af alle slags, restauranter og andre etablissementer, som tiltrækker et stort antal londonere og besøgende. Hvis du er så heldig at være i London ved juletid, må du ikke gå glip af en tur langs denne gade for at se julelysene, da udsmykningen er en af de bedste i hele byen. Du kan nyde dem fra midten af november og frem.

Hvis du følger gaden mod Marble Arch, vil du se nogle af de mest populære stormagasiner i byen, såsom Selfridges, der ligger i en bygning med en vigtig arkitektonisk relevans.

For enden af gaden kommer du ud til Marble Arch, en triumfbue, der indtil for få år siden lå ved indgangen til Buckingham Palace, og som i dag, nu flyttet, er et af de mest berømte billeder af byen.

Book din guidede tur i London

Fortab dig i gaderne i Soho

Det bedste, man kan gøre i Soho, er at vandre formålsløst gennem gaderne. Området er hjemsted for flere teatre og en række kultbarer.

Et af de steder, du ikke bør gå glip af, er Carnaby, Sohos mest berømte gade. Ud over atmosfæren er den kendt for sin ekstravagante juleudsmykning, hvilket gør den til et must-see, hvis du er i London på denne tid af året.

Når du går ned ad denne gade, skal du kigge på højre side, indtil du finder et smukt galleri kaldet Kingly Court. Jeg råder dig til at gå ind og betragte den åbne gårdhave og de to etager fyldt med restauranter og terrasser.

Book din guidede tur i London

Snup en bid mad på Mother Mash

Hvis du føler dig lidt lækkersulten, er dette område det perfekte sted at genoplade batterierne. Et af de mest populære steder er Mother Mash på Ganton Street 26. Her finder du britisk mad til rimelige priser for hovedstaden.

Gå til en musical

Endelig, hvis du elsker musicals, så tag til Londons West End for at se nogle af de bedste musicals i London i øjeblikket.

Køb billetter til musicals i London

Dag 2: Besøg Londons mest ikoniske seværdigheder

St Paul's Katedral| ©Loco Steve
St Paul's Katedral| ©Loco Steve

På rejsens anden dag skal vi besøge nogle af byens mest ikoniske seværdigheder og nogle af dens fineste monumenter. Det første sted, efter morgenmaden, er St Paul's Cathedral.

Pauls Katedral

Det er en god idé atkøbe billetter til St Paul's Cathedral, da katedralen er den næststørste i verden, kun overgået af Peterskirken i Rom, når det gælder højde og størrelse.

Den fantastiske ud smykning af katedralen fanger straks opmærksomheden hos alle besøgende. Særligt bemærkelsesværdige er de freskomalerier, der dekorerer lofterne. Hvis du er kommet ind i katedralen, bør du ikke gå glip af opstigningen til dens enestående kuppel samt et besøg i dens krypt.

Når du forlader katedralen, bør du gå mod Millennium Bridge, den mest moderne bro i byen.

Køb din billet til St. Paul's Cathedral

Se det bedste inden for moderne kunst på Tate Modern

Et besøg på Tate Modern er et absolut must for kunstelskere. Det ligger også i det tidligere Bankside Power Station, en bygning, der er værd at se i sig selv.

Som på mange andre museer i London er der gratis adgang til dette museum, men hvis du virkelig vil lære værkerne af de mest berømte repræsentanter for samtidskunsten, såsom Picasso, Warhol, Salvador Dalí eller Monet, at kende i dybden, er min anbefaling, at du booker en guidet tur på Tate Modern.

Book en guidet tur på Tate Modern

Snup en bid mad på Borough Market

Når du er færdig med at se værkerne på Tate Modern, er det tid til at fortsætte ruten. På vejen til Borough Market kommer du forbi nogle fantastiske seværdigheder som Shakespeare's Globe og ruinerne af Winchester Palace.

Hvis du, ligesom jeg, kan lide at gå rundt på markeder, er Borough Market et must. Det er Londons vigtigste madmarked, og når man vandrer rundt derinde, kan man stadig indånde noget af den gamle charme og historie.

Borough Market har et område dedikeret til street food-boder, hvor man kan få en bid mad, før man fortsætter sin tur, eller endnu bedre, booke en madtur i London, som finder sted på dette berømte marked.

Book en madtur i London

Gå ind i Tower of London og oplev legenden om kragerne

Gå rundt i Tower of London| ©Doug Kerr
Gå rundt i Tower of London| ©Doug Kerr

Vi forlader markedet og går mod Tower of London, en fæstning med en virkelig interessant og samtidig temmelig makaber historie. Tower of London blev berømt på grund af de mange berømte mennesker, der endte deres dage der, såsom Anne Boleyn, Thomas More og dronning Jane Grey.

Det er værd at bestille billetter til Tower of London for at se kronjuvelerne, Tower Chapel og Det Hvide Tårn.

Tower er også berømt for legenden om ravnene, tårnets mest berømte indbyggere. Legenden siger, at hvis ravnene forsvinder fra tårnet, vil tårnet og selve kongeriget kollapse. For at forhindre, at det sker, er en ansat ved navn Ravenmaster udelukkende dedikeret til at vogte over fuglene og forhindre dem i at flygte.

Køb din billet til Tower of London

Se den bedste udsigt over byen fra The Shard

Dagens sidste besøg er efter at have krydset Tower Bridge til City Hall. Book dine billetter til The Shard, en pragtfuld skyskraber, hvor du kan nyde det imponerende observationsdæk.

Der er også en restaurant inde i The Shard. Du kan spise her eller finde et sted at spise i nærheden af The Shard.

Køb din billet til The Shards observationsdæk

Dag 3: Londons mest originale oplevelser

Buckingham Palace| ©Hellotickets
Buckingham Palace| ©Hellotickets

Turens tredje dag kan bruges på en interessant blanding: nogle velkendte steder som Buckingham Palace eller Hyde Park, og andre mindre besøgte, men lige så interessante. Som enhver anden storby gemmer London på nogle hemmeligheder, og det er altid en god idé at gå uden for alfarvej og lede efter disse hjørner.

Buckingham Palace og vagtskiftet

Dagens første besøg er en af de seværdigheder, man bare må se i London: Buckingham Palace. Selvom paladset er et besøg værd i sig selv, kommer mange blot for at se det berømte vagtskifte på Buckingham Palace, som finder sted hver dag mellem kl. 10.30 og 11.00 (afhængigt af årstiden).

Book billetter til vagtskiftet

Camden Marked

Når du har set vagtskifteceremonien, skal du finde det metrostop, der fører til Camden Town for at besøge Londons mest berømte gademarked. Du kan regne med, at det vil tage dig omkring to timer at se det i sin helhed.

Camden Market ligger mellem de to smukke kanaler i Camden Town. Her finder du boder, der sælger alt fra kunsthåndværk og antikviteter til mad af enhver slags.

Picnic i Regent's Park

Selvom Camden har nogle gode madmuligheder, kan du tage til Regent's Park, en velkendt park i byen, hvis du foretrækker en mere afslappet atmosfære. Hvis du har købt noget mad, er det det perfekte sted til en lille picnic.

En anden mulighed er at gøre det samme på Primrose Hill, hvor du også får en fantastisk udsigt over byen. Endelig, hvis vejret er dårligt (hvilket man aldrig kan udelukke i London), kan man altid tage en drink på en pub som The Volunteer.

Følg Sherlock Holmes-sporet langs Baker Street

Besøg Sherlock Holmes-museet| ©Anders Thirsgaard
Besøg Sherlock Holmes-museet| ©Anders Thirsgaard

Hvis du kan lide Sherlock Holmes-historierne, som millioner af mennesker verden over, har du mulighed for at besøge det hus, hvor Arthur Conan Doyle placerede den mest berømte detektiv i historien.

Det ligger, som du uden tvivl ved, på 221B Baker Street, og i dag er det blevet omdannet til et museum dedikeret til karakteren. Der er også en statue af ham på samme gade.

Book en Sherlock Holmes-bustur

Spadser gennem Hyde Park

En af Londons fineste parker er det perfekte sted at få lidt frisk luft og komme væk fra byens trafik. Hyde Park, som ligger i gåafstand fra Baker Street, er den ældste park i byen og en spadseretur værd.

Hvis du besøger London om sommeren, kan du holde øje med Peter Pan-statuen, besøge Kensington Palace eller tage en sejltur på parkens centrale sø. Hvis du derimod besøger London om vinteren, er der et julemarked, som du vil elske.

Det er mere end sandsynligt, at når du forlader parken, vil det være mørkt. På det tidspunkt har du mulighed for at spise middag og tage tilbage til dit hotel for at hvile dig, eller du kan booke en af de interessante natture i London, der giver dig mulighed for at se Londons monumenter fra et andet perspektiv.

Book billetter til Kensington Palace

Dag 4: Se byens højdepunkter

Krydstogt på Themsen| ©Hellotickets
Krydstogt på Themsen| ©Hellotickets

På den fjerde dag af din rejse kan du igen opleve nogle af de ikoniske seværdigheder i den britiske hovedstad. For at få en god start på dagen kan du tage til Covent Garden og spise en solid morgenmad ved en af markedsboderne.

Trafalgar Square og National Gallery

Londons mest berømte plads, Trafalgar Square, byder besøgende velkommen med sin statue af admiral Nelson og sine fire løver.

Ud over at slentre rundt på selve pladsen bør kunstelskere ikke gå glip af en guidet tur på National Gallery. Dette kunstgalleri udstiller malerier af europæiske kunstnere fra det 13. til det 20. århundrede. Du vil kunne se værker af Rembrandt, Tizian, Velázquez og Van Gogh, for blot at nævne nogle få.

Book et besøg på National Gallery i London

Slap af på en båd på Themsen

Når du er færdig med at beundre de største klassiske maleres værker, er Themsen næste destination. Der findes et stort udvalg af små flodkrydstogter, så her er en artikel om de bedste krydstogter på Themsen, så du kan vælge den, du bedst kan lide.

Priserne for et krydstogt på Themsen varierer også, og du kan finde nogle krydstogter på Themsen, der inkluderer middag. Endelig foretrækker nogle at kombinere et Themsen-krydstogt med et besøg i London Eye.

Uanset hvad du vælger, vil Themsen-krydstogtet give dig mulighed for at slappe af og se nogle af seværdighederne fra floden.

Book dit krydstogt på Themsen

Gå ind i Westminster Abbey

Westminster Abbey| ©Justin Horton
Westminster Abbey| ©Justin Horton

Hvis du vil besøge Westminster Ab bey, skal du regne med omkring 2 timer. Du kan komme ind ved at købe et London Pass eller ved at booke dine billetter til Westminster Abbey på forhånd, da der normalt er lange køer.

Westminster Abbey er den ældste kirke i den britiske hovedstad og er stedet for kroning og begravelse af landets konger. Historiske personer som Isaac Newton, Charles Dickens og Charles Darwin er også begravet her, ligesom Englands konger

.

Book dit besøg i Westminster Abbey

Big Ben

I nærheden af Westminster Ab bey ligger et af byens vigtigste ikoner, Big Ben. Navnet refererer faktisk kun til klokken på klokketårnet, men i dag bruges det om hele tårnet. Med sine 106 meter i højden er det et af de mest fotograferede monumenter i hele landet.

London Eye

Når du har set Big Ben, kan du krydse Westminster Bridge til London Eye, et spektakulært 135 meter højt pariserhjul.

Det er bedst at købe billetter til London Eye i forvejen, så du kan komme op uden problemer og nyde den bedste udsigt over London.

Turen tager ca. 30 minutter, og når du er færdig, kan du finde flere restauranter omkring London Eye til middag.

Køb din billet til London Eye

Dag 5: Få mest muligt ud af din sidste dag

Besøg på Jack the Ripper-museet på turen| ©Matt Brown
Besøg på Jack the Ripper-museet på turen| ©Matt Brown

Til denne sidste dag har jeg inkluderet nogle mindre besøgte steder, som vil give dig mulighed for at opleve London på en anden måde. Som et sidste punkt kan Harry Potter-fans besøge de studier, der er dedikeret til figuren.

Whitechapel og Jack the Ripper

I en årrække har Whitechapel-området, hvor Jack the Ripper engang boede, været vært for nogle af Londons mest succesfulde sightseeingture. Hvis du foretrækker en vandretur, er mit råd at tjekke højdepunkterne ud på forhånd.

I dag er dette kvarter hjemsted for et kvarter, der ikke ligner Rippers æra. Hans aftryk kan dog stadig ses på steder som Hanbury Street 29, hvor Rippers andet offer blev fundet, og Durward Street, hvor han myrdede sit første offer.

Book Jack the Ripper-busturen

Naturen midt i byen: Det naturhistoriske museum

Natural History Museum er et af de mest spektakulære museer i London, og hvis du har børn, må du ikke gå glip af det. For at komme dertil fra Whitechapel skal du tage metroen til South Kesington.

Selvom museet har millioner af udstillingsgenstande, er det området dedikeret til dinosaurer, der tiltrækker sig mest opmærksomhed, inklusive den imponerende rekonstruktion af en T-Rex i naturlig størrelse med bevægelse og lyd. Hele turen er krydret med lege, som de små kan hygge sig med, så det er et must at booke en guidet tur på Londons naturhistoriske museum for børn, hvis du rejser med de små.

Book en børnerundvisning på NHM

Notting Hill-kvarteret

Nyd karnevalerne på Nothing Hill| ©David Sedlecký
Nyd karnevalerne på Nothing Hill| ©David Sedlecký

Selvom Notting Hill blev verdensberømt efter Hugh Grant-filmen, var det allerede kendt i London for sine berømte karnevaler og de smukke huse.

Den mest berømte gade er Portobello Road, som krydser kvarteret næsten fuldstændigt. Den bedste dag at besøge er lørdag, hvor der afholdes et af de mest komplette gademarkeder i byen.

Harry Potter-tur

Den sidste del af turen er specielt dedikeret til fans af Harry Potter-sagaen. London tilbyder nogle af de bedste Harry Potter-ture, og du kan også besøge den store Harry Potter-udstilling i Warner Studios.

Blandt dem alle kan den, der viser de mest berømte steder i Harry Potter-filmene, fra den berømte perron 9 og ¾ af King's Cross Station til Leaky Cauldron (der ligger i Borough Market), være meget interessant.

Med denne tur kommer du ikke kun til at nyde disse steder, men du kommer også til at se nogle af Londons vigtigste attraktioner igen.

Book din Harry Potter-tur