Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

London i oktober: anbefalinger og tips til at nyde byen

Hvad kan du lave i London i oktober? Læg mærke til disse fantastiske ting at lave!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minutters læst

London i oktober: anbefalinger og tips til at nyde byen

Luftfoto af City of London fra Sky Garden | ©MJ Tangonán

London er en by fuld af liv og i konstant bevægelse - der er altid noget fascinerende at tage sig til!

Oktober er også en måned fuld af sjove begivenheder og aktiviteter, der holder dig underholdt under dit ophold i den britiske hovedstad - tjek alle de ting, du kan lave i London i oktober!

1. Få de bedste snapshots af London fra et krydstogtskib

Krydstogter i London|©Arno van Marrewijk
Krydstogter i London|©Arno van Marrewijk

Der er ikke noget bedre tidspunkt end i oktober, hvor temperaturerne stadig er milde, til at nyde et krydstogt på Themsen, som vil betage dig.

Du får en vidunderlig udsigt over de vigtigste monumenter i denne blændende by som London Eye, Big Ben, Tower of London... og du får de bedste billeder på din rejse, mens du takket være den levende fortælling lærer alle detaljerne og byens historie.

Du har mange muligheder med forskellige tidsplaner, priser og tjenester for at nyde denne oplevelse. Her er et par forslag:

Book et krydstogt på Themsen

2. Træd ind i Harry Potters verden

Harry Potter i London|©New York Habitat
Harry Potter i London|©New York Habitat

Og hvis du er vild med Harry Potter, er du kommet til den perfekte destination. London har mange aktiviteter baseret på J. K. Rowlings romansaga.

På den ene side har du mulighed for at tage en Harry Potter-tur, eller, som jeg anbefaler, kan du købe billet til Warner Bros Studio Harry Potter Park. Hvilken mulighed vælger du?

Bestil billetter til Kew Gardens

3. Tag en tur til Stonehenge

Stonehenge|©Mark H. Anbinder
Stonehenge|©Mark H. Anbinder

Og vi fortsætter med en anden litterær saga: Har du set Outlander-serien? I så fald skal du booke en tur til Stonehenge fra London, byen hvor Diana Gabaldons arbejde begynder.

Denne tur inkluderer en returtransfer fra London, så du ikke behøver at bekymre dig om, hvordan du kommer derhen, du har også en audioguide til rådighed, så du ikke går glip af nogen detaljer, og du har mulighed for at inkludere en typisk menu.

Denne tur varer ca. 6 timer og koster fra 82 euro.

Book en udflugt til Stonehenge

4. Deltag i Kew Gardens' Japan Festival

Kew Gardens' Japan Festival| ©Koji Moriya
Kew Gardens' Japan Festival| ©Koji Moriya

Hvis du under din ferie i London er sikker på, at du vil besøge Kyoto Garden (et af de mest kuriøse hemmelige steder i den britiske hovedstad ), er du måske også interesseret i Kew Gardens' Japan Festival, en af de mest fascinerende begivenheder, der finder sted i oktober.

Efteråret i London er det ideelle tidspunkt at fortabe sig i Londons haver og parker. Landskabet forvandles og giver plads til en eksplosion af fantastiske farver, som du får lyst til at indfange med dit kamera. Især Kew Gardens' Japan Festival, hvor du i en hel måned kan fejre japansk kultur og kunst, mens du betragter vegetationen i denne imponerende botaniske have.

Under festivalen er der desuden masser af aktiviteter som udstillinger, musik- og danseforestillinger, workshops om ikebana (japansk blomsterbinding) og meget mere. Book dine billetter til Kew Gardens og sæt kryds i kalenderen for denne efterårsfornøjelse!

Book billetter til Kew Gardens

5. Følg Jack the Ripper gennem Londons gader

Besøg Jack the Ripper Museum på en rundvisning| ©Matt Brown
Besøg Jack the Ripper Museum på en rundvisning| ©Matt Brown

En anden ting, du kan lave i London i oktober, hvis dit besøg falder sammen med Halloween, er at booke en tur til Jack the Rippers London, som vil vise dig den mest skræmmende side af byen.

Ud over at lære om historien om denne berømte og hensynsløse serieforbryder, vil du under aktiviteten også opdage andre uhyggelige steder i Londons sorte legende såsom Pestgravene, det første psykiatriske hospital, Traitor's Gate, Tower of London eller nogle hjemsøgte områder i East End. Er du klar til at have en skræmmende tid?

Book en tur til Jack the Ripper London

6. Tag dit bedste kostume på, og gå ud og hav det sjovt til Halloween

Klar til Halloween| ©radiographie
Klar til Halloween| ©radiographie

Hvis dit ophold i London falder sammen med Halloween, skal du huske at pakke et kostume, for natten til den 31. oktober får du lyst til at feste på nogle af den britiske hovedstads klubber.

Men hvor skal man gå hen? Her er nogle af de bedste steder at gå ud i London om aftenen:

  • Notting Hill & Marble Arch: Ideelt for det yngre publikum. Der er både barer og pubber, hvor du kan få en bid mad.
  • Camden: For dem, der leder efter en afslappet og indieatmosfære til at nyde Londons natteliv.
  • Brixton: Hvis du har lyst til at lytte til levende musik, vil Brixtons barer ikke skuffe dig.
  • Piccadilly Circus: Hvis du vil bevæge dig i en populær atmosfære og lytte til kommerciel musik for at have det sjovt med vennerne.

Og hvis du vil sikre dig, at du ikke går glip af din plan, har du mulighed for at booke en spøgelsestur:

Book en spøgelsestur

7. Udforsk Tower of London

Inde i Tower of London| ©Doug Kerr
Inde i Tower of London| ©Doug Kerr

Hvis du besøger London i oktober, kan du udnytte Halloween til at udforske Tower of London, en gammel fæstning, der har stået i næsten et årtusinde, og som er en af byens mest populære turistattraktioner på grund af sin kombination af uhygge og mystik, der er inspireret af dens uhyggelige historie og de begivenheder, der fandt sted her.

Kong Henrik VIII's anden hustru blev henrettet som så mange andre i Tower of London, og det siges, at Anne Boleyns spøgelse vandrer rundt i Green Tower med hovedet under armen.

Men bare rolig, du kommer nok ikke til at opleve noget overnaturligt, selvom du vil se masser af søde små krager, der sværmer omkring monumentet - de er lidt af en attraktion!

Book din billet til Tower of London

8. Hæv en ølskål på Oktoberfest

Skål for øllet| ©Tembela Bohle
Skål for øllet| ©Tembela Bohle

Oktoberfest blev født i det 19. århundrede i München, men dens glæde, gode stemning og ølkult har fået denne festival til at krydse grænser, og i dag fejres den over hele verden i oktober.

Og London er ingen undtagelse! Canada Water, Ealing og Canary Wharf er de steder, der er valgt til at opstille teltene, hvor du kan hygge dig med kæmpe øl, saltkringler og god musik.

Hvis du har lyst til at deltage i festen, råder jeg dig til at gå tidligt for at finde en god plads i teltene, da Oktoberfest er en af årets mest ventede begivenheder, og den er altid pakket til bristepunktet. Og hvis du mangler erfaring, kan du booke en cykeltur med en pubcrawl.

Book en cykeltur med et besøg på en bryggeripub

9. Nyd lysfestivalen Illuminature

Illuminatur-festival| ©SecretLondon
Illuminatur-festival| ©SecretLondon

Hvem elsker ikke en god lysfestival? I oktober finder Illuminature Festival sted i London Wetland Centre i Barnes, et center for observation af vilde dyr, der er hjemsted for et væld af fugle, padder, sommerfugle og andre skabninger.

I skumringen kan du udforske naturen på en anderledes og meget original måde, når du slentrer gennem damme og rørskove, som er blevet dekoreret med enorme lystunneler, farverige åkander og store lanterner, der forestiller dyr som svaner, ugler, flamingoer og meget mere.

For at deltage i aktiviteten skal du have en billet, som du kan booke på centrets hjemmeside, og når du går derfra, har du nogle flotte billeder, du kan uploade til Instagram!

10. Find din kulturelle side frem, og besøg Londons kunstmesser

På Frieze London| ©Yin Xiuzhen
På Frieze London| ©Yin Xiuzhen

Londons museer er et vidunder, og du vil kunne nyde nogle ægte kunstneriske perler. Men hvis du allerede har besøgt dem et par gange og har lyst til at se noget andet, er der i oktober to af den britiske hovedstads vigtigste kunstmesser, der tiltrækker kunstnere fra hele verden.

Den ene er Frieze London i Regent's Park, og den anden er The Other Art Fair i det østlige London.

Hvis du gerne vil have din kulturelle side frem og have en unik souvenir med hjem fra dit ophold i byen, anbefaler jeg, at du kigger forbi for at blive opdateret på den seneste udvikling i sektoren.

11. Fejr London Cocktail Week... hele måneden!

Nyd en god cocktail| ©Elzio Pilan Junior Pilan Films
Nyd en god cocktail| ©Elzio Pilan Junior Pilan Films

Hvis en af dine foretrukne ferieplaner er at klæde dig fint på og gå ud en sen aften, er oktober din chance for at opleve verdens største cocktailfestival i London: London Cocktail Week.

Det, der startede med en uge, har været så stor en succes, at det er blevet udvidet til hele måneden og nu involverer over 200 barer og pubber, der serverer lækre cocktails tilberedt af byens mest talentfulde bartendere, samt pop-ups, events og workshops.

Med et af London Cocktail Week-armbåndene får du adgang til eksklusive cocktails til 7 pund på nogle af de mest fantastiske barer i den britiske hovedstad. Synes du, det lyder som en god idé? Så anbefaler jeg, at du tjekker festivalens hjemmeside for nogle af de bedste barer at besøge.

12. Hæng ud med jordens største superhelte

Folk i kostumer på London ComicCon| ©sharky-san
Folk i kostumer på London ComicCon| ©sharky-san

Hvis du er fan af tegneserier og videospil, har du en aftale med MCM London Comic Con på ExCeL London i den østlige del af byen i slutningen af oktober.

Det er Storbritanniens største popkulturkonference med tre dage spækket med møder, paneler, cosplay-events og en lang række andre aktiviteter! Faktisk kan MCM London ComicCon-deltagerne klæde sig ud i cos play og endda deltage i EuroCosplay-konkurrencerne. Du vil få det sjovt og få nogle af de sejeste billeder fra din ferie.

Så tøv ikke med at pakke dit bedste kostume til din rejse til London - mellem Halloween og MCM vil du få meget ud af det!


Hvad er temperaturen i oktober i London?

Efterår i Waterloo Gardens| ©carlfbagge
Efterår i Waterloo Gardens| ©carlfbagge

Efteråret er et fantastisk tidspunkt at rejse til London på og nyde alt det, der er at lave i London. Termometrene viser omkring 16 ºC på det højeste og 11 ºC på det laveste.

Temperaturerne er derfor meget behagelige for sightseeing i byen, fordi det ikke længere er så varmt som om sommeren, og nætterne bliver køligere. Desuden er der færre besøgende i oktober, og priserne er lavere end i de foregående måneder.

Book en rejse til Downton Abbey og Oxford

Hvor travl er turistsæsonen i oktober?

Big Ben ved Palace of Westminster fra London Eye| ©TheeErin
Big Ben ved Palace of Westminster fra London Eye| ©TheeErin

Det er en fornøjelse at udforske London i oktober. I modsætning til om sommeren er der færre turister om efteråret, hvilket betyder lavere priser på fly og indkvartering - det er lettere at finde et godt tilbud!

Stemningen i London er også roligere, da der er færre turister end om sommeren, og køerne for at komme ind til byens hovedattraktioner er kortere. Faktisk er det et ideelt tidspunkt at booke en musical i London som f.eks:

Book din billet til en musical i London

Hvad er priserne i London i oktober?

Betaling for shopping| ©David Dvořáček
Betaling for shopping| ©David Dvořáček

At rejse til London i oktober er ikke kun en god idé ud fra et vejrmæssigt synspunkt, men også ud fra et økonomisk synspunkt. Hvis du har et stramt budget, vil du have lettere ved at finde gode priser, da byen ikke er så travl som om sommeren eller i julen.

Book en guidet tur på British Museum

Hvad skal jeg pakke til London i oktober?

Pak dine tasker| ©Vlada Karpovich
Pak dine tasker| ©Vlada Karpovich

Hvis du besøger London i oktober, er det bedst at pakke flere lag tøj, da vejret kan være lidt omskifteligt. Dagtemperaturerne er stadig behagelige om dagen, og aftenerne har tendens til at være køligere. Der er også en stigning i nedbør i denne sæson, så det er vigtigt at pakke en paraply.

Et andet must-have i kufferten, når man rejser til London i oktober, er et godt udklædnings-kostume. Det får du brug for, hvis du skal til Halloween-fest, eller hvis du skal til MCM London ComicCon.

Book Sightseeing-bussen til London