De 11 bedste NYC juletræer

En af de mest populære traditioner i New York om vinteren er at tage ud og se juletræerne. Her er de mest spektakulære, du ikke må gå glip af, så find dit kamera frem!

María Cano

María Cano

7 minutters læst

De 11 bedste NYC juletræer

Detaljer om et juletræ på Manhattan | ©Elina Fairytale

Der er tusind ting at lave i julen i New York: sæsonen fejres med stil med lys, træer, gaver, utroligt dekorerede butiksvinduer ... intet er for meget. Og en af de smukkeste traditioner er at besøge byens største juletræer med sin familie, partner eller venner.

Hvis du er juleelsker, så lav en liste over de mest spektakulære og historiske juletræer, du ikke må gå glip af i byen, der aldrig sover.

1. Rockefeller Centers juletræ

Det ikoniske juletræ i Rockefeller Center| ©Ibrahim Boran
Det ikoniske juletræ i Rockefeller Center| ©Ibrahim Boran

Tændingen af Rockefeller Centers juletræ har været en skik siden 1931 og markerer begyndelsen på New Yorks julesæson. Det 20 meter høje træ har ikke mindre end 50.000 LED-pærer og krones af en Swarovski-stjerne, der vejer mere end 400 kilo. Det er uden tvivl det mest populære træ i byen.

Dette træ, som er ret omfattende at vælge, da det kan komme fra hvor som helst i USA, skal være mindst et halvt århundrede gammelt.

Hvis du er i tvivl om, hvor spektakulær denne begivenhed er, så tænk på, at den sendes på nationalt tv, hvilket gør det til et meget specielt øjeblik for både newyorkere og turister, der vælger denne dato til at besøge byen.

Og eftersom du er i området, skal du vide, at Rockefeller Center byder på mange ting at se og lave i julen, så det bør helt sikkert stå øverst på din liste.

Hvor ligger det... Rockefeller Center, i Midtown Manhattan.

Book din billet til Top of The Rock

2. Madison Square Park juletræ

Madison Square Park juletræ| ©Shinya Suzuki
Madison Square Park juletræ| ©Shinya Suzuki

Hvis du undrer dig over, hvor det første juletræ blev sat op i USA, så er svaret Madison Square Park. I 1912 blev der sat et juletræ op på dette ikoniske sted, og denne tradition er fortsat den dag i dag. Derfor er juletræet i Madison Square Park et af de mest populære i byen.

Parken ligger i hjertet af Manhattan og er en af de bedste parker i New York: Det er en sand juleoase midt i byens kaos, så jeg anbefaler, at du lægger vejen forbi og ser det, når du er ude og gå på gaderne og vejene i Midtown.

Hvor kan man findedet? 11 Madison Avenue, mellem 26th og 23rd Street.

Book en Brooklyn Christmas Tour

3. American Museum of Natural History's juletræ

Gylden jul på museet| ©Oleg Magni
Gylden jul på museet| ©Oleg Magni

Dette er et af de smukkeste juletræer i New York City på grund af den originale udsmykning, der er baseret på origami-kreationer. Desuden skifter temaet hvert år.

Hvis du er vild med kultur, må du ikke gå glip af de bedste museer i New York ved juletid, da de også vil hjælpe dig med at holde varmen i de kolde temperaturer i New York i december.

For at se dette træ bliver du nødt til at tage til New York Museum of Natural History, et vigtigt besøg på din rejse. Her er indlægget New York Museum of Natural History, så du kan være helt forberedt på dette besøg.

Hvor ligger det... Museum of Natural History, 200 Central Park West.

4. Bryant Park juletræ

Jul i Bryant Park| ©Mike Carey
Jul i Bryant Park| ©Mike Carey

Juletræet i Bryant Park er et af New Yorks mest populære træer med over 30.000 lys og 3.500 julekugler. Træets placering midt mellem skyskraberne gør det endnu mere specielt.

Og når du tager hen for at se træet, anbefaler jeg, at du går en tur rundt i parken og ser på alle de ting, du kan se og lave i Bryant Park.

En anden af parkens store attraktioner er den smukke skøjtebane, hvor du kan glide hen over isen og rejse tilbage til din barndom for en stund. Du vil føle, at du er med i en film!

Hvor ligger det... Det ligger omkring The Rink, Bryant Parks skøjtebane.

5. Wall Street juletræ

Juletræet på Wall Street| ©Sean Marshall
Juletræet på Wall Street| ©Sean Marshall

Det ligger ved siden af New York Stock Exchange-bygningen og er et af byens største træer, og det var det første, der blev tændt elektrisk i byen. Tidligere blev juletræer tændt med stearinlys, men som du kan forestille dig, var det en meget farlig praksis.

Desuden har denne del af Downtown Manhattan også meget at byde på, så tag en tur rundt i området for at udforske nogle af de mest ikoniske steder, såsom det nærliggende Ground Zero, 9/11 Memorial and Museum og One World Observatory.

Hvor finderman... 1, Wall Street.

Rejsendes tip

Sørg for at besøge juletræerne på American Museum of Natural History, Metropolitan Museum of Art og New York Public Library.

6. Metropolitan Museum of Art's juletræ

Jul på Metropolitan Museum of Art| ©Ibrahim Boran
Jul på Metropolitan Museum of Art| ©Ibrahim Boran

Juletræet på Metropolitan Museum of Art (MET) i New York er et af de mest traditionelle, for ud over at have en traditionel julekrybbe ved foden med mere end 200 figurer, hænger der engle og keruber fra det 18. århundrede på grenene.

Hvor finder man den... The Metropolitan Museum of Art, som ligger på Fifth Avenue.

7. Juletræet på New York Public Library (NYPL)

New York Public Library juletræ| ©Adam Hallyburton
New York Public Library juletræ| ©Adam Hallyburton

Et andet smukt juletræ i New York City er det i lobbyen på New York Public Library, en klassisk bygning, som er værd at gå ind i, når man besøger New York City. Placeringen af dette træ gør det endnu mere specielt.

Hvor står det... New York Public Library, som ligger på 5th Avenue og 42nd Street.

8. Juletræ på Lotte New York Palace Hotel

Juletræ på Lotte Hotel| ©Anthony Quintano
Juletræ på Lotte Hotel| ©Anthony Quintano

Et andet meget spektakulært træ står på Madison Avenue i indgangspartiet til Lotte Hotel. Der er gratis adgang.

Hvor kan man findedet... 455 Madison Avenue, mellem 51st og 52nd Street.

9. Det svævende juletræ i Central Park

Central Parks flydende juletræ| ©Rich Mitchell
Central Parks flydende juletræ| ©Rich Mitchell

Og selvfølgelig har Central Park også sit eget juletræ. Det står på en sø i den nordvestlige del af parken kaldet Harlem Meer. Dette træ har en særlig funktion: det er et flydende træ. Ja, som du læser, kan du ikke gå glip af det!

Og siden du skal til Central Park, vil jeg tage dette indlæg om, hvad man kan se og gøre i Central Park, så du kan lære om andre aktiviteter til din tur.

En af de ting, du ikke må gå glip af, er at skøjte på den enorme skøjtebane, de sætter op om vinteren. Med træerne (nogle gange snedækkede) og byens skyskrabere i baggrunden vil det være et uforglemmeligt julepostkort.

Hvor finderman den... Nordvest for Central Park, ved Harlem Beer Lake.

Lej din cykel i Central Park

10. Træet i Radio City Music Hall og Rockettes

Radio City Music Hall-træet| ©1Nine8Four
Radio City Music Hall-træet| ©1Nine8Four

Et andet af de mest kuriøse træer i New York er det, der står på et berømt koncertsted i byen, Radio City Music Hall. Dette træ er strategisk placeret på bygningens facade.

Og apropos Rockettes, så skal du vide, at det er et af de mest efterspurgte shows blandt newyorkerne hver jul. Gå ikke glip af billetter til Rockettes Radio CIty Christmas Spectacular.

Hvor ligger det... 1260 Sixth Avenue.

Køb billetter til Rockettes-showet

11. Juletræet under buen i Washington Square Park

Juletræet under Washington Square Arch| ©Simon Seo
Juletræet under Washington Square Arch| ©Simon Seo

Placeret under Washington Square Arch er dette et af New Yorks mest specielle juletræer. Det er ved siden af dette træ, at julesangskoncerten afholdes den 24. december.

Hvor er det placeret... Washington Square.


Tidsplan for juletræstænding

Julelys| ©Isabella Megan
Julelys| ©Isabella Megan

Juletræerne i New York City tændes i begyndelsen af december efter Thanksgiving og forbliver tændt indtil de første dage af januar.

Timerne, hvor de er tændt, er normalt meget lange, fra kl. 6.00 til ca. 00.00, men det afhænger af det enkelte træ.

Hvornår er det bedst at gå ud for at se træerne og julelysene?

Foto af et juletræ| ©Johnell Pannell
Foto af et juletræ| ©Johnell Pannell

Juletræer besøges normalt af et stort antal mennesker hver dag, så jeg anbefaler, at du går tidligt eller sent på dagen eller på køligere dage for at have mulighed for at komme tættere på træet og være i stand til at fotografere dig selv i komfort.

Hvordan går det med julestemningen? Har du stadig lyst til at nyde magien på denne tid af året i New York? Hvis ja, så tøv ikke med at besøge indlægget What to do and what to see at Christmas in New York, hvor du vil opdage vidunderlige planer.

Andre ting at lave i julen

At holde i hånd, mens man går i julen| ©Dean Xavier
At holde i hånd, mens man går i julen| ©Dean Xavier

På trods af de kolde temperaturer i New York i december, vil lysene og butiksvinduerne give dig en varm og velkendt atmosfære. Spørg bare indbyggerne i Dyker Heights i Brooklyn, hvor de hvert år pynter deres hjem og haver med tusindvis af dekorationer og lys, som er værd at se.

Se her, hvordan du besøger lysene i Dyker Heights.

Book en rundtur i Dyker Heights