Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste Vespa-ture i Rom

Erobrer Roms gader i ægte italiensk stil. I denne artikel giver jeg dig alle de oplysninger, du har brug for for at udforske gaderne på den klassiske vespa, som er karakteristisk for byen.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Bedste Vespa-ture i Rom

Rom på Vespa | ©Faisal Hijjaz

Der er nogle oplevelser, som du er nødt til at opleve i detaljer: kør på Route 66 på en Harley Davidson, lær London at kende i de røde dobbeltdækkerbusser og selvfølgelig en rundtur i Rom på en klassisk scooter.

Vælg mellem de forskellige ruter, som den evige by har at byde på, og det perfekte øjeblik: Nyd solnedgangen på en af de syv bakker, fordyb dig i hovedstadens natlige atmosfære, nyd solen, mens du kører rundt i byen, eller lej din scooter i flere dage og lær Roms omgivelser at kende. Hvis du vil vide mere om hovedstaden, kan du læse denne guide om, hvad du skal se og lave i Rom.

1. Rundtur i Rom på Vespa i gruppe og med guide

Vespa og det romerske Colosseum| ©Natalie Radbill
Vespa og det romerske Colosseum| ©Natalie Radbill

Gør dig klar til at opleve den rene essens af Rom. Glem alt om lange gåture rundt i byen eller at gå glip af de hemmelige hjørner, hvor busser og biler ikke kan komme hen, med denne tur i Rom på scooter går du ikke glip af nogen af hovedstadens skjulte skatte.

På denne aktivitet kører du på din egen scooter, men du vil blive ledsaget af en gruppe med en professionel guide, som vil fortælle dig om byens historie.

Disse ture starter normalt i Monti-kvarteret og gør det første stop foran et af byens og verdens vigtigste monumenter, Colosseum. Efter et par billeder tager din guide dig med til Circus Maximus for at se flodhestebanen, stadionet for stridsvognskonkurrencer og det kejserlige palads. Giardino degli Aranci og Piazza Pietro D'Illiria er de næste stop, hvor du kan nyde en af de mest romantiske haver i Rom.

Bagefter vil du normalt gå en tur gennem Trasteveres gader for at se byens essens og atmosfære, og du stopper for et hvil, normalt på Piazzale Garibaldi.

Selv om ruten kan ændres, vil de sidste stop på ruten normalt være at opleve den barokke Piazza Navona, besøge Pantheon og kaste en mønt i Trevi-fontænen for at sikre, at du vender tilbage til den evige by.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 80 €
 • Varighed: 3 timer
 • Fordele ved denne mulighed: inkluderer en professionel guide, der forklarer byens vigtigste seværdigheder. I nogle tilfælde omfatter denne type tur også adgangsbilletter til visse monumenter.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du skal gøre dig bekendt med motorcykler og kørsel i Rom, før du begiver dig ud på dette eventyr.
 • Vigtigt: Føreren skal have kørekort, tidligere erfaring med scootere, et kreditkortdepositum (frigives ved kontraktens udløb) og identitetspapirer.

Bestil en Vespa-tur i Rom

2. Rundtur i Rom på en Vespa som passager

På en Vespa| ©jor baeke
På en Vespa| ©jor baeke

Hvis du gerne vil rundt i Rom på en klassisk scooter, men ikke har noget kørekort, skal du ikke være bekymret, for denne tur inkluderer en chauffør.

Sæt dig på scooteren, gør kameraet klar, lad håret blæse i vinden, og nyd Roms vigtigste monumenter uden at bekymre dig om at køre i den travle trafik i hovedstaden.

Selv om ruten kan variere afhængigt af vejret, trafikken eller begivenheder i byen, starter denne rute normalt på Piazza Venezia, hvor du kan beundre det enorme Vittoriano-monument.

Derefter vil du tage til Colosseum for at fotografere det majestætiske amfiteater, som er et af verdens syv vidundere.

Under turen vil du også besøge Caracallas bade, et af de vigtigste offentlige bade i Rom, hvis opførelse begyndte i 206 e.Kr., og selvfølgelig vil din chauffør køre langs den første og ældste romerske vej, Appian Way, der startede i 312 f.Kr. og passerer gennem Aurelianermuren fra kejser Aurelianus' tid i Rom.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 149€
 • Varighed: 3 timer
 • Fordele ved denne mulighed: Denne tur inkluderer din egen chauffør, så du kan nyde Rom uden stress ved at køre; du bliver også hentet og kørt tilbage til dit hotel
 • Ulemper ved denne mulighed: Tiden ved de enkelte monumenter er begrænset af turen, og indgangsgebyrer til seværdighederne er ikke inkluderet.

Bestil en Vespa-tur i Rom

3. Nyd Rom med en privat Vespa-tur

Trastevere| ©Patrick T'Kindt
Trastevere| ©Patrick T'Kindt

Hvis du er blevet forelsket i ovenstående ruter, men foretrækker lidt mere uafhængighed, kan du altid bestille en privat scootertur.

Glem alt om at vente, og tag denne tur i dit eget tempo, og nyd hver eneste gade og monument med en guide og chauffør, der kun er til dig.

Din chauffør henter dig fra din indkvartering, og så begynder eventyret. Selv om turen kan variere, er de første stop normalt ved middelalderkirken Ss. Quattro Coronati, Basilica do Santo Stefano Rotondo, Caracalla-badene, den protestantiske kirkegård og Santa Cecilia-kirken i Trastevere.

Efter et hvil og en kop kaffe eller is (inkluderet i turen) på Pasticceria Linari, ankommer du til Giardino degli Aranci for at nyde en af de bedste udsigter over Rom.

Derefter vil du kigge gennem den berømte sluse, der tilhører ridderne af Malteserordenen, inden du slutter af med et sidste stop ved Circus Maximus.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 170€
 • Varighed: 4 timer
 • Fordele ved denne mulighed: Du behøver ikke at bekymre dig om unødig ventetid, da denne tur er eksklusiv for dig, og du vil have en guide og chauffør.
 • Ulemper ved denne mulighed: Adgang til Caracalla-badene er ikke inkluderet. Selv om det er en privat tur, er den stadig underlagt et bestemt tidspunkt og en bestemt rute.

Bestil en Vespa Night Tour i Rom

4. Lær den italienske gastronomi at kende på scooter

Campo de' Fiori-markedet| ©Miguel S
Campo de' Fiori-markedet| ©Miguel S

Er du en af dem, der kender et lands kultur gennem dets mad? Jeg har den perfekte tur til dig, en gastronomisk tur på vespa. Desuden behøver du ikke at bekymre dig om at køre, hvis du har spist for meget eller smagt på lækker vin, for denne aktivitet har en privat chauffør.

Din chauffør vil køre dig i vespa til en af de bedste italienske kulinariske oplevelser. Du vil besøge de bedste restauranter og caféer i Trastevere og det jødiske kvarter. Du vil også stoppe ved det berømte Campo de Fiori-marked for at smage den hvide pizza med mortadella.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 223€
 • Varighed: 3 til 4 timer
 • Fordele ved denne mulighed: chauffør og guide er inkluderet, så du kan spise og drikke uden at bekymre dig om kørslen. Afhentning og aflevering ved overnatningsstedet er inkluderet. Nogle italienske snacks er inkluderet i prisen.
 • Ulemper ved denne mulighed: Turen har en maksimal tid og rute, der er fastsat. Aktiviteten vil foregå i en gruppe.

5. Lej din Vespa på timebasis, og vælg din favoritrute:

Vespa til leje| ©Tim Gouw
Vespa til leje| ©Tim Gouw

Hvis du er en af dem, der foretrækker friheden ved at tage af sted på egen hånd i stedet for at leje en lukket tur, men du ved ikke, hvor du skal starte, så fortvivl ikke, jeg har løsningen til dig.

Det er nemmere end det ser ud til atbooke din vespa: Rom er fuld af forskellige virksomheder, der tilbyder deres motorcykler, chaufførservice, guide eller endda scootere med sidevogn. Selv om du finder de billigste priser i udkanten af byen, er priserne ofte ret lige store.

Afhængigt af ruten eller den tid, du har til rådighed, kan du leje din scooter for en hel dag fra 63 €, flere dage eller kun de timer, du har brug for.

Vær opmærksom på alle klausuler i lejekontrakten, da selskabet kan straffe dig, hvis du afleverer scooteren for sent (se slutningen af artiklen for vigtige oplysninger, som du skal kende, før du lejer din scooter).

Besøg omegnen af Rom med din lejede scooter

Rom er en by, der er blevet til et museum. Det ville tage måneder at nyde alle de juveler, som denne by gemmer på, men hovedstadens omgivelser er ikke mindre: Verdensarvslokaliteter, slotte, romerske ruiner...

Derfor er det at leje en scooter den bedste mulighed for at opleve Roms omgivelser og ikke gå glip af nogen af disse utrolige steder:

 • Romerske slotte: Gør kufferten klar, fyld tanken og gør dig klar til at beundre de romerske slotte. Kør langs den gamle romerske vej Via Appia og se det pavelige palads Castel Gandolfo, Villa di Massenzio, Maxentius' cirkus og Domini Quo Vadis-kirkerne. Derudover kører du gennem de berømte vinmarker i Frascati, besøger byen Palestrina og smager på jordbærrene i den maleriske landsby Nemi. Det er en fantastisk måde at komme væk fra byen på.
 • Tivoli, Villa Adriano og Villa d'Este: Sæt en dag af i din rejseplan til at lære den vidunderlige region Lazio at kende. Tag din Vespa og nyd de vidunderlige bakker, der omgiver hovedstaden mod byen Tivoli, Villa Adriano og Villa d'Este. Selv om det tager mindre end en time at komme til Tivoli (30 km fra Rom), anbefaler jeg, at du tager af sted tidligt om morgenen, så du kan nyde en hel dag med besøg på to UNESCO-værdighuse på verdensarvslisten: Villa Adriano og Villa d'Este. Ud over at nyde det romerske arkæologiske kompleks kan du besøge de vidunderlige haver fyldt med springvand, vandfald og nymfer.
 • Ostia Antica: Rom har ikke kun en strand, men også en vidunderlig arkæologisk park omkring den. Kun 35 km fra Rom ligger Ostia, en gammel romersk by ved havet. Hvis du vil slippe for byens travlhed, skal du ikke tænke dig om to gange, men hoppe på din Vespa, fylde tanken op og køre til det arkæologiske område Ostia Antica. Prøv at tage tidligt af sted fra Rom, da centret lukker ca. kl. 16 om vinteren og kl. 18 om sommeren, så du kan nyde templerne, de romerske statuer, Neptuns bade og amfiteatret i det antikke Ostia i fred og ro. Hvis du planlægger et besøg i Ostia, kan du læse denne guide om de bedste spisesteder, det bedste tidspunkt at tage af sted på og meget mere.

Vælg det bedste tidspunkt til at tage en scootertur i Rom

Solnedgang i Rom| ©Gia Milinovich
Solnedgang i Rom| ©Gia Milinovich

Hvis du har bestilt din Vespa og den perfekte rejseplan, er det eneste, der mangler, at du vælger det rigtige tidspunkt på dagen. Rom er en charmerende by på alle tider af døgnet, men romantikken ved solnedgangen eller nattens temposkift kan gøre din plan endnu mere speciel.

 • Rom ved solnedgang: Gør kameraet klar, for Roms solnedgang er et syn, du sent vil glemme. Den orange himmel over den evige by er noget, du ikke må gå glip af, enten fra appelsinhaven eller gennem Malteserordenens sluse.Skriv de bedste udsigter over Rom ned i din GPS, start motoren og nyd en uforglemmelig solnedgang fra din Vespa.
 • Rom om natten: Hvis Rom selv er en drømmeby, så forestil dig at gå rundt i byens gader og beundre dens monumenter oplyst i nattens mørke. Lær Roms pulserende natteliv at kende på en vespa, besøg de skjulte skatte, som byen har at vise dig, og gå ikke glip af Colosseum, som er endnu mere majestætisk i måneskin.

Hvad du har brug for at køre i Rom:

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

Det vigtigste, før du kan nyde denne fantastiske plan, er sikkerheden, så det er nødvendigt at organisere alle punkter med forsigtighed. Trafikken i Italien er meget travl og kan i dagtimerne være ret stressende.

Hvis du ikke føler dig tryg ved at køre, kan du altid vælge at hyre en privat chauffør, men hvis det på den anden side altid har været din drøm at køre scooter i Rom, skal du huske at tage alle de nødvendige papirer med og bede butikken om scooterforsikring og hjelm, da du ikke kan køre uden dem.

 • Kørekort: Et vigtigt krav for at kunne køre din scooter er at have et gyldigt kørekort. Hvis scooteren er mindre end 125 cc, kan du leje den med et B-kørekort, hvis den er større, skal du have et kørekort i klasse A. En anden vigtig ting, du skal huske på, er, at hvis dit kørekort ikke tilhører et land i Det Europæiske Fællesskab, skal du have et internationalt kørekort.
 • Penge til depositum: Til garantien beder virksomheden normalt om et depositum, som tilbagebetales, når scooteren leveres. Dette beløb varierer normalt afhængigt af scooter, lejetid osv. og kan normalt betales kontant eller med kreditkort. Husk altid at tjekke klausulerne i lejekontrakten for at undgå bøder for bl.a. at aflevere scooteren med tom tank eller for sent.
 • Identitetsdokument: For at kunne leje motorcyklen og få forsikringen skal du bevise din identitet (sørg for, at virksomheden har en forsikring for motorcyklen og tag den med dig, uden den kan du ikke køre rundt), og du skal derfor tage dit identitetsdokument eller pas med dig for at kunne gennemføre alle de nødvendige procedurer.

Lej en scooter i Rom

Anbefalinger og tips:

Trevi-fontænen| ©kat kye
Trevi-fontænen| ©kat kye
 • Man siger, at alle veje fører til Rom, men når man først er i Rom, er det meget nemt at fare vild, så jeg anbefaler, at du tager en GPS med dig eller programmer som Google Maps på din telefon for at undgå at spilde tid på din rute.
 • Når firmaet leverer scooteren til dig, skal du fotografere den foran sælgeren og inkludere alle de skader og ridser, som scooteren har, på denne måde kan du være sikker på scooterens tilstand og spare dig selv for fremtidige problemer.
 • Sørg for altid at have hjelm på og have en forsikring for din scooter, så du kan køre på den uden problemer.
 • Hvis du aldrig har kørt på scooter før, kan du leje en chauffør eller øve dig, før du tager på rundtur i Rom. Ud over at den italienske hovedstad har travl trafik, er gaderne brostensbelagte, hvilket får din scooter til at vibrere mere end normalt, så jeg anbefaler, at du gør dig fortrolig med din scooter, før du kører gennem den romerske trafik.

Lej din scooter i Rom