Rejseguide til New York i februar: ting at gøre og se og temperaturer

New York i februar hviler ikke, og det faktum, at det er en måned med færre dage, betyder kun, at det er endnu mere intenst end normalt.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minutters læst

Rejseguide til New York i februar: ting at gøre og se og temperaturer

Manhattan i sneen | ©John Gillespie

I denne måned er den amerikanske kalender præget af begivenheder som Super Bowl, modeuge og andre festivaler, hvor du kan lære at strikke, stå på skøjter og meget mere. Lad ikke vinterkulden i New York stoppe dig!

Men månedens stjernebegivenhed i byen, der aldrig sover, er uden tvivl, at du kan opleve en Valentinsdag-film. Her er en liste over aktiviteter, du ikke må gå glip af i februar måned.

1. Nyd den kinesiske nytårsparade i Chinatown

Kinesisk nytårsparade| ©Howard Brier
Kinesisk nytårsparade| ©Howard Brier

I Vesten er vi vant til at fejre nytåret den 1. januar, og New York er ingen undtagelse. Men newyorkerne kan også sige, at de fejrer året to gange, for når februar kommer, er det tid til at fejre kinesisk nytår.

Denne begivenhed i Big Apple bliver fejret med stil, da byen er hjemsted for et af de største asiatiske samfund på planeten. Det bedste sted at nyde fejringen er Chinatown. Det er uden tvivl det bedste tidspunkt at besøge dette særegne kvarter.

Ceremonien er baseret på fyrværkeri og en farverig parade. Og for de sultne fortæller den følgende artikel dig, hvor du kan spise i Chinatown, hvis du kommer for at se fejringen. Men hvis du ikke har lyst til at gå alene, kan du altid booke en tur til Soho, Little Italy og Chinatown og gå med selskab.

Book en rundtur i Soho, Little Italy og Chinatown

2. Oplev en filmisk valentinsdag i New York City

Romantisk gåtur over Bow Bridge| ©David Ohmer
Romantisk gåtur over Bow Bridge| ©David Ohmer

Februar betragtes som kærlighedens måned, fordi det er Valentinsdag, og New York fejrer det med stil. Byen er pyntet op med de mest amourøse butiksvinduer og vinduesudstillinger på årets mest romantiske dag. Farven rød vil være hovedpersonen på gader, veje, pladser og selvfølgelig i butiksvinduerne.

Hvis du er sammen med din partner på denne tid af året, hvad kunne så være bedre end en date på en af byens berømte broer? Men du kan også:

Book Broadway-billetter

3. Nyd freden og roen på Wall Street

Wall Street| ©Ken Lund
Wall Street| ©Ken Lund

Til ære for Abraham Lincolns (12. februar) og George Washingtons (22. februar) fødselsdage er den tredje mandag i februar President's Day. Du ved, hvor patriotiske de er i USA, og dette er en af de dage, hvor de får deres mest amerikanske strejf.

Da det er en helligdag, lukker skoler, banker og mange andre forretninger dørene, men byens hovedattraktioner er åbne.

Du må ikke gå glip af muligheden for at se byen uden trængsel og travlhed i byen, der aldrig sover. Wall Street-området i Financial District vil være særligt stille, så det kan være et godt tidspunkt at booke en tur til Wall Street og udforske Ground Zero og 9/11 Memorial and Museum.

Book en tur til Wall Street og 9/11 Memorial

4. Kom helt tæt på Super Bowl-stemningen

Super Bowl i New York| ©Caleb T. Gomez
Super Bowl i New York| ©Caleb T. Gomez

Sammen med basketball og baseball er football en af de mest populære sportsgrene i USA, og i februar bringer Super Bowl stemningen til byen. Sæsonen nærmer sig sin afslutning, og med den årets sidste kamp, der kårer mesteren.

Her er et link, hvor du kan købe NFL-billetter. Du kan også gå på den nærmeste pub og se kampen. Du vil uden tvivl blive blæst bagover af, hvordan newyorkerne oplever kampen! Her er nogle af de bedste steder at spise og drikke i New York.

Og nu vi er ved sporten, så udnyt, at NBA-sæsonen er i fuld gang, og gå ikke glip af en NBA-kamp i New York, uanset om det er i Madison Square Garden eller på Nets' hjemmebane i Barclays Center.

Book NFL-billetter

5. Udforsk det vinterlige Big Apple

Central Park dækket af sne| ©Mack Male
Central Park dækket af sne| ©Mack Male

Som i januar er februar en af de måneder, hvor man har flest muligheder for at se byen under sneen. Newyorkerne er vant til vinterrutinen med at skulle overleve snefald, som normalt er lette storme, men som kan kaste centimetervis af sne over byen.

Det er et godt tidspunkt at besøge nogle af New Yorks bedste parker som Central Park, og man kan også søge ly for kulden på et af New Yorks museer. Efter min smag er MET Museum, MoMA og Museum of Natural History blandt de mest anbefalelsesværdige.

Især hvis du rejser med børn, anbefaler jeg dig at bestille billetter til Museum of Natural History, da det er det, de plejer at kunne lide mest.

Book billetter til det naturhistoriske museum

6. Sættes til salg i New York

Udnyt de gode tilbud i New York| ©Gustavo Fring
Udnyt de gode tilbud i New York| ©Gustavo Fring

I USA er der nogle meget specifikke datoer for store udsalg, og en af dem falder heldigvis i februar, nærmere bestemt den tredje mandag i måneden, President's Day, som jeg har fortalt dig om før.

På denne dag kan du finde rabatter på op til 65% i en lang række butikker og produkter, hvilket er ideelt, hvis du vil have produkter, som du ikke kan finde i Spanien, til en utrolig pris.

Og hvis du er en af dem, der godt kan lide at shoppe, når du rejser, og udsalget ikke har været nok for dig, anbefaler jeg dig at booke en shoppingtur i New York for at opdage andre mindre kendte steder, hvor du kan shoppe vintage eller antikviteter.

Book en shoppingtur i New York

7. Oplev moden i en af dens hovedstæder takket være modeugen

Modeugen i New York| ©Peter Duhon
Modeugen i New York| ©Peter Duhon

Modeugen er en af de mest berømte modebegivenheder i verden, og New York, som er en af modens hovedstæder, viser sig fra sin bedste side på denne tid af året.

Hele gader lukkes ned og omdannes til catwalks, hvor modellerne paraderer i haute couture. Messen afholdes kun to gange om året, så hvis du besøger New York i februar, kan du ikke gå glip af den. Du kan gå ind på modeugens hjemmeside og lede efter billetter.

Mængden af mennesker, der bevæger sig denne fest, er ikke kun modeller og de bedste designere i øjeblikket, men også fotografer fra hele verden samt berømtheder og de mest kendte fashionistas kommer til byen.

8. God fornøjelse til Frost Fest!

Frost Fest i Bryant Park| ©xacobeo4
Frost Fest i Bryant Park| ©xacobeo4

Frost Fest er en festival, der afholdes i Manhattans berømte Bryant Park. Her er der alle mulige aktiviteter, som f.eks. at lære at strikke uld, radiobiler på is (kaldet bumpers), og man kan endda leje igloer.

Hvis du vil se alle aktiviteterne på Frost Fest, vil jeg efterlade dig med hjemmesiden, så du kan booke den aktivitet, du ønsker - det er det hele værd!

9. Smag en burger hos 5 Napkin-Burgers

Den originale Five Napkin-burger| ©Ross Bruniges
Den originale Five Napkin-burger| ©Ross Bruniges

Hamburgeren har sin oprindelse i USA og Tyskland. Det er derfor, man i deres byer kan spise nogle af verdens bedste. Så at smage en af dem er uden tvivl en af de aktiviteter, du ikke må gå glip af, hvis du besøger The Big Apple.

I februar, den kolde årstid, er det en af de bedste planer at spise en varm New York-burger. Kender du ordsproget: "gode ting kommer af at blive kogt langsomt"? Tja, i februar er turismen meget lavere, og New Yorks bedste restauranter har mere tid til at arbejde med deres kreationer. Tro mig, det kan ses!

"Five Napkin Burger" er en af top 5 og for mange den bedste restaurant at spise en New York-burger på. Man kan også få sushi eller andre retter, men det bedste er deres "Original"-burger med specialost og hjemmelavet sauce. Det er en meget stor burger, så stor, at det er en udfordring at spise den færdig.

Traveller Tip

Five Napkin Burger ligger flere steder i byen, så det er sandsynligt, at du kan finde et bord, især i februar. Det er dog altid bedst at bestille bord. Det kan du gøre her.

10. Kom til Winter Jam i Central Park

Vinterfest i Central Park| ©Dave Bledsoe
Vinterfest i Central Park| ©Dave Bledsoe

Og til at skylle burgeren ned med... Lidt sport! Men bare rolig, i denne aktivitet vil vi ikke opfordre dig til at løbe en tur i Central Park, hvilket du godt kunne gøre, men denne gang vil du besøge parken for at deltage i den gratis vintersportsfestival.

Der er sneskovandring, kælkning, skiløb og snowboarding. Det er en god mulighed for at lære, hvis du ikke har prøvet nogen af disse sportsgrene, eller for at forbedre din teknik i en af de mest unikke omgivelser for vintersport.

Og for dem, der foretrækker at se showet i stedet for at være med i det, er der hytter, der tilbyder snacks og varm chokolade til at bekæmpe kulden. Tag til Bandshell-området i Central Park, og nyd Winter Jam NYC!


Vejret i NYC i februar

Vinter på Manhattan| ©John Gillespie
Vinter på Manhattan| ©John Gillespie

Februar er en af de koldeste vintermåneder i New York med temperaturer fra -2ºC til 6ºC. Derfor bør du pakke din kuffert godt, så hverken kulden eller sneen kommer bag på dig.

Du kan også forberede aktiviteter, som du kan lave indendørs, hvis din krop beder dig om at søge ly for kulden. Det er også en god idé at pakke en vindjakke, for især på åbne steder som Brooklyn Bridge kan vinden få kulden til at trænge dybt ind.

Her er et tip! Rejs med masser af lag, så du kan smide dem, når du besøger noget indendørs.

NYC's turistmængder i februar

Fejring af Valentinsdag| ©Gary Barnes
Fejring af Valentinsdag| ©Gary Barnes

Februar er den billigste måned at rejse til New York. Mange børn har skoleferie i februar på grund af det øgede antal helligdage. Det gælder bl.a. præsidentens dag og på den anden side valentinsdag.

Da mange ønsker at komme ud af byen, før alle skal tilbage til skole eller arbejde, er det lavsæson, og du kan finde billigere flybilletter, hoteller og restauranter - hvis du er i stand til at bekæmpe det kølige vejr, kan du spare på din rejse uden at skære ned på eventyret!