Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Er et Rom Pass det værd?

Hvis du planlægger at besøge Rom og ikke ved, om du skal købe Rom-turistkortet, kan du læse videre, og jeg fortæller dig alt om det i denne artikel.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

10 minutters læst

Er et Rom Pass det værd?

pareja en la calle | ©Carla del Ciotto

Rom er en by med et stort udvalg af ting at se og aktiviteter at lave, og mange gange kan turistkortet være en god allieret, men andre gange ikke så meget. Alt afhænger uden tvivl af, hvad du vil lave, hvilke seværdigheder du vil se i byen, hvor mange dage du planlægger at rejse, dit budget og andre ting.

Så hvis du vil vide, om det er det værd eller ej, kan du her se fordele og ulemper ved Rom-turistkortet.

Hvornår er det værd at købe Rom Sightseeing Card?

folk går på pladsen| ©陈欢
folk går på pladsen| ©陈欢

Rom Sightseeing Card er ideelt, hvis du planlægger at tilbringe kort tid i byen, da du kan købe kort fra 48 til 72 timer, som omfatter de vigtigste attraktioner.

Ved at købe Rom Pass får du ikke kun adgang til de vigtigste attraktioner i byen, men du sparer også penge og tid, to grundlæggende ting, som du skal tage hensyn til, når du rejser, og endnu mere, hvis det er for et par dage. Men for at afgøre, om det er det værd i dit tilfælde, foreslår jeg, at du vurderer nogle grundlæggende aspekter.

Turistattraktioner, som du ønsker at besøge

Hvis du er den type rejsende, der ønsker at besøge flere af de typiske seværdigheder, som kræver en adgangsbillet, vil du uden tvivl få meget ud af Rom Tourist Card, da det omfatter adgang til byens must-see-steder. Du kan læse denne artikel, hvor du kan finde de bedste monumenter i byen til at bygge din rejseplan.

Men hvis dette ikke er dit tilfælde, og du foretrækker at gå rundt i byens gader og besøge en bestemt attraktion, er det sandsynligvis mere rentabelt at købe billetten på egen hånd og ikke købe et bypas, der omfatter mange steder, som ikke interesserer dig.

Antal dage du har til at besøge byen

Du kan købe City Pass for to eller tre dage, hvilket gør det til din ideelle allierede, hvis du har lidt tid til at besøge byen, så du kan organisere dig bedre, besøge alle de seværdigheder, der er inkluderet, og undgå at købe alle billetterne på én gang og stå i lange køer. Hvis du organiserer dig godt, kan du endda besøge de vigtigste seværdigheder i Rom på én dag.

Hvis du derimod planlægger at rejse til Rom i en uge eller længere, vil du ikke finde det særlig nyttigt at købe turistkortet, da du kun vil bruge det til en del af din rejse, og du kan måske bedre organisere dig og besøge seværdighederne på egen hånd og på dit eget tidspunkt.

Ventetider på turistattraktioner

Husk, at hvis du køber et turistpas til mange attraktioner, får du eksklusiv adgang via et særligt sted, så du undgår lange køer for at komme ind. Dette sker på de mest populære og overfyldte steder i byen som f.eks. det romerske Colosseum, Castel Sant Angelo og de Capitolinske Museer. Så hvis nogle af disse steder står på din liste over seværdigheder, kan du med fordel benytte dig af turistkortet.

Hvis du derimod ikke er interesseret i disse steder, eller hvis du foretrækker at købe dine billetter på egen hånd uden at bekymre dig om køerne, er turistkortet måske ikke nyttigt for dig.

Hvilke transportmidler vil du bruge til at komme rundt i Rom?

Det er vigtigt at bemærke, at Romapasset omfatter gratis transport med metro og bybusser, så du kan spare penge ved at købe passet og bevæge dig gratis rundt i byen.

Hvis du ellers planlægger at bo i Roms centrum eller har et andet transportmiddel i tankerne, f.eks. en privat bil eller en ** sightseeingbus til at komme rundt i byen, går du glip af en af de vigtigste fordele ved City Passet**.

Særlige rabatter på attraktioner

Bemærk venligst, at mange attraktioner i byen har en alders- eller erhvervsrabat, og en af de største fordele ved Roma Pass er 20 % rabat på adgang til museer og monumenter. I betragtning af dette og det faktum, at rabatterne IKKE er kumulative, skal du selv regne på, om turistkortet kan betale sig eller ej.

Køb Roma Pass

Er det værd at købe turistkortet for at besøge Rom bare for at se de vigtigste seværdigheder?

Roma-pas| ©Hellotickets
Roma-pas| ©Hellotickets

Svaret er uden tvivl ja! Det er selvfølgelig det hele værd, hvis du vil se Roms største seværdigheder. Med Rom Sightseeing Card får du adgang til de fleste af dem med en særlig rabat og undgår køerne for at komme ind. Det er vigtigt at spare tid og penge på din rejse til Rom.

Med City Sightseeing Card får du inkluderet adgang til 2 af de 6 største attraktioner i Rom, herunder:

Men det er ikke alt, du får også rabat på mere end 30 andre attraktioner i byen. På det officielle Roma Pass-websted finder du den fulde liste, men blandt de vigtigste steder finder du:

 • Ara Pacis-museet
 • Palazzo Barberini
 • Caracallas bade
 • Trajans marked
 • Det etruskiske nationalmuseum i Villa Giulia
 • Diokletians bade
 • Palazzo Massimo alle Terme
 • Palazzo Altemps
 • Krypten Balbi
 • Nationalgalleriet****of Modern Art of Rome
 • Palazzo Venezia
 • Galleria Spada
 • Museum of Rome

Hvis du beslutter dig for at købe Omnia Card, har du alt, hvad du behøver for at nyde Vatikanstaten. Du vil kunne komme ind til alle monumenter og de vigtigste seværdigheder, såsom Vatikanmuseerne, Det Sixtinske Kapel og Peterskirken.

Køb Omnia-kortet

Er det værd at købe turistkortet for at besøge Rom med børn?

børn leger med bobler| © eleonora
børn leger med bobler| © eleonora

Lad mig fortælle dig, at jeg ikke har det præcise svar på dette spørgsmål, da det afhænger meget af den type rejse, du ønsker at foretage med din familie.

Først og fremmest vil jeg gerne præcisere, at Rom er en meget velforberedt by og tilbyder et interessant udvalg af aktiviteter, som man kan lave med børn. Husk dog på, at Roms turistkort omfatter kulturelle og historiske attraktioner, så du kan lære de vigtigste steder i byen at kende, så det er muligt, at mange af de aktiviteter, du planlægger at lave med børn, ikke er inkluderet.

Men hvis dine børn er interesserede i at lære om byens oprindelse og har lyst til at lære mere om Rom, kan det være en god idé at købe turistkortet for at besøge de vigtigste attraktioner som familie.

Jeg er sikker på, at du vil spare tid og penge ved at købe passet i stedet for at købe alle billetterne hver for sig. Husk også, at børnepas til turister har en reduceret pris.

Er det værd at købe Rom Sightseeing Card til en lang eller kort rejse?

luftfoto af Rom| © Caleb Miller
luftfoto af Rom| © Caleb Miller

Det afhænger alt sammen af, hvor meget eller hvor lidt tid du vil bruge i byen, men hvis du skal på en kort tur på under 4 dage i Rom, kan Rome Sightseeing Card være din bedste allierede, da det giver dig mulighed for at spare tid og penge, hvilket er det, du har brug for. Tid, fordi du kan komme ind til de vigtigste seværdigheder uden at skulle stå i kø for at købe billetter. Og penge, for ved at købe passet får du adgang til de mest populære websteder uden at betale ekstra, og du får særlige rabatter.

Hvis du derimod planlægger en længere rejse, mere end en uge, har du meget mere tid til at udforske byen i dit eget tempo, og du vil måske ikke finde turistkortet særlig nyttigt. Men hvis du foretrækker at tilrettelægge din rejse ved at koncentrere dig om de vigtigste seværdigheder de første par dage, vil passet give lidt mere mening.

Hvis du planlægger en kort tur, kan du her se en rejseplan, der kan hjælpe dig med at organisere dig og komme rundt i Rom på 3 dage, og en anden, der kan hjælpe dig med at gøre det på 5 dage uden at gå glip af noget.

Er det værd at købe turistkortet for at besøge Rom om sommeren?

hus med blomster| ©_tonidelong
hus med blomster| ©_tonidelong

Sommermånederne er højsæson i Rom, så priserne er meget højere end på andre tidspunkter af året, og du vil sandsynligvis bruge flere penge på indkvartering, mad og seværdigheder. Derfor kan turistkortet være din bedste allierede til at komme rundt i byen og besøge de vigtigste monumenter og museer til en billigere pris.

En anden fordel er, at du undgår de store menneskemængder, som er meget almindelige på denne tid af året, når du skal ind til byens største attraktioner. Med turistkortet kan du derimod komme direkte ind på disse steder uden at spilde tid.

For at afgøre, om det er hensigtsmæssigt at købe turistkortet for at besøge Rom om sommeren, anbefaler jeg, at du udarbejder en rejseplan med alle de ting og aktiviteter, du ønsker at se og lave i Rom på denne tid af året, og vurderer, om det vil være rentabelt eller ej.

Er det værd at købe et turistkort for at besøge Rom om vinteren?

dreng på en cykel i en orange poncho| ©Aaron Garrett
dreng på en cykel i en orange poncho| ©Aaron Garrett

Vintersæsonen er lavsæson i Rom, så med hensyn til priser og adgang til turiststederne er det mindre kaotisk end hvis du rejser om sommeren. Du vil kunne se byen på en mere afslappet måde, og mængden af mennesker til de vigtigste monumenter og populære seværdigheder vil være betydeligt mindre.

Derfor kan jeg ikke forsikre dig om, at det er det værd eller ej, da det afhænger af de attraktioner, du vil besøge, og især af de dage, du har til at udforske byen. For at hjælpe dig med at fastlægge din rejseplan er der her en guide til de vigtigste ting, du kan lave i Rom om vinteren.

Er det det værd, hvis jeg skal besøge byen i en weekend?

mennesker omkring ruinerne| ©--MARCO POLO--
mennesker omkring ruinerne| ©--MARCO POLO--

Rom Tourist Card er ideelt, hvis du planlægger at besøge byen i en weekend, da du får meget ud af det.

Hvis du skal bruge to dage i Rom, anbefaler jeg to grundlæggende ting. For det første skal du planlægge din rejseplan meget godt med de turistattraktioner, du vil besøge, deres åbnings- og lukketider og deres placering på kortet. Det er nødvendigt, så du ikke spilder tiden og bare kan nyde byen.

Og for det andet bør du undersøge, om de attraktioner, du vil besøge, er inkluderet i Rom-turistkortet. Hvis dit svar er ja, er mit råd at købe passet, da det vil være din vigtigste allierede til at spare tid og penge på din weekendtur.

Det giver dig ikke kun mulighed for at se de vigtigste seværdigheder i byen, men også for at bruge offentlig transport uden at betale ekstra og endda komme med på turistbusruterne, der forbinder de vigtigste punkter i byen, så du kan bevæge dig rundt i Rom på den nemmeste måde.

Kan det betale sig at købe turistkortet, hvis jeg vil benytte turistbussen?

Kom rundt i Rom med turistbussen| ©Chris Sampson
Kom rundt i Rom med turistbussen| ©Chris Sampson

Selvfølgelig er det det! Turistkortet til Rom har den særlige egenskab, at det omfatter turistbussen til Rom. Når du har identificeret de attraktioner, du vil besøge, og du har fundet dem på ruten for byens turistbus, anbefaler jeg dig derfor at købe turistkortet, når du har identificeret dem. På denne måde kan du rejse til de forskellige seværdigheder i byen med turistbus og komme ind til de mest populære attraktioner, undgå lange køer og spare penge - fantastisk!

Hvis du ønsker at bruge turistbussen i Rom, men på grund af den type tur, du beslutter dig for at foretage, eller de steder, du ønsker at besøge, er du ikke interesseret i at få et turistkort til byen, er det også en god plan at få det. På denne måde kan du lære Rom at kende i dit eget tempo, idet du kan bruge bussen til at bevæge dig fra den ene side af byen til den anden og vælge, hvilke seværdigheder du vil besøge.

Køb Rome Sightseeing Bus Pass

Hvorfor er Rom Sightseeing Bus Pass ellers værd at købe?

udsigt over den brune struktur| ©陈欢
udsigt over den brune struktur| ©陈欢

For at hjælpe dig med at beslutte, om Rom Sightseeing Card er det værd at købe til den type rejse, du ønsker at foretage, kan jeg fortælle dig, hvilke andre fordele du får i dit kort. Ud over 2 gratis billetter til de museer, der er omfattet af passet, får du adgang til:

 • En reduceret pris med mindst 20 % rabat på de andre vigtige museer og monumenter i byen, som du ikke bruger den gratis billet til.
 • Gratis offentlig transport i den periode, hvor passet er gyldigt.
 • Adgang til et kort og en guide til Roms vigtigste turistattraktioner.
 • Særlige rabatter på shows, visse yderligere turisttjenester og udstillinger.
 • Adgang uden lange køer til Colosseum og andre vigtige attraktioner.

Andre muligheder, der kan interessere dig

folk på stranden| ©ho visto nina volare
folk på stranden| ©ho visto nina volare

Hvis du har besluttet, at Rom City Pass ikke er værd at købe på grund af den type rejse, du ønsker at foretage, eller de attraktioner, du planlægger at besøge, er der her nogle oplysninger, som kan være nyttige for dig, så du kan organisere din rejse på den bedste måde uden at gå glip af noget.

Colosseum er et must på din rejse til Rom, så i denne artikel kan du finde alle de oplysninger, du har brug for for at købe billetter til Colosseum til den bedste pris.

Vatikanet er også et must-see, så i denne artikel finder du alle de oplysninger, du har brug for at vide om, hvad du kan se og lave i Vatikanet.

Endelig anbefaler jeg, at du ikke udelader de kapitolinske museer fra din rejseplan, for her har du alle de oplysninger, du har brug for, når du skal købe dine billetter.

Køb dine billetter til Colosseum og Vatikanet