Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

5-dages rejseplan til New York City: alt du har brug for at vide for at få mest muligt ud af din rejse

Med 5 dage i byen kan du nå at se det vigtigste af New York og nyde det i fulde drag. Bare planlæg din tid godt og vær opmærksom på de vigtigste ting for at være på den sikre side!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

8 minutters læst

5-dages rejseplan til New York City: alt du har brug for at vide for at få mest muligt ud af din rejse

Lysene i New York City | ©Andre Benz

På 5 dage er der meget at lave i The Big Apple. New York er trods alt en by, der byder alle velkommen med åbne arme. Sport, kunst, musik, teknologi, forretning, gastronomi... Det er virkelig fantastisk!

Her er en komplet rejseplan, så du kan få mest muligt ud af de 5 dage.

Dag 1: Det bedste af Manhattan

En normal dag på Time Square| ©Arpan Parikh
En normal dag på Time Square| ©Arpan Parikh

Times Square, Broadway og Fifth Avenue

Du er lige ankommet til skyskrabernes by, og du føler dig som en myre blandt så mange mennesker, men måske er det en af New Yorks mange charmer.

Det er klart for dig, at du er nødt til at starte et sted, så jeg inviterer dig til at starte dette eventyr med kaffe i hånden og tage til Times Square og lade dig beruse af lyden af menneskemængden, de klare farver fra snesevis af LED-reklameskærme eller de forskellige lugte fra den mest kosmopolitiske bys køkkener.

Ved siden af Times Square ligger Broadway, en lang gade med næsten 40 teatre og et af de rigeste kulturtilbud i verden. Få mest muligt ud af gåturen, for i aften skal du nyde din yndlingsmusical. Se de bedste Broadway-musicals i denne sæson, og løb ikke tør for billetter!

Og fra 7th til den berømte 5th Avenue, kendt som Millionærernes Avenue, hvor du kan indånde luksus ved hvert skridt. Du stopper ved hvert eneste vindue i de mest prestigefyldte mærkevarebutikker som Tiffany's, der dannede rammen om den legendariske film "Breakfast at Tiffany's".

Gå på opdagelse i Rockefeller Center, og klatr op på Top of the Rock

Lige rundt om hjørnet inviterer jeg dig til at klatre op på Top of the Rock og opleve New York City fra højderne, og sikke en højde!

Den ligger i Rockefeller Center og har tre observationsdæk på 67., 69. og 70. etage, hvor man kan betragte byens utrolige skyline. 260meter høj, som vil gøre dig målløs! Uden tvivl en af de aktiviteter, du ikke må gå glip af. Hvis du også rejser til New York ved juletid, er julestemningen i Rockefeller Center et must.

Book din skip-the-line-billet til Top of the Rock

Gå gennem Central Park og ind i MET

Du er på vej til at slentre gennem byens lunger. Central Park er et naturområde i hjertet af byen, hvor du kan koble fra og indånde frisk luft. Du kan leje en cykel på timebasis og gå gennem de forskellige serier, der er blevet filmet der.

Stop til frokost på Tavern on the Green, den mest berømte restaurant i Central Park, med en smuk terrasse og den bedste amerikanske mad.

For at tilbringe eftermiddagen inviterer jeg dig til at gå ind på Metropolitan Museum of Art, som ligger på en af bankerne i den samme park. The Met huser kunstværker fra over 5.000 års historie, der spænder over alle kulturer og epoker. Gå ikke glip af The Great Hall, museumsbutikken med et af de største udvalg af kunstbøger i USA.

Oplev en magisk aften på Broadway

Og endelig er det øjeblik, du har ventet på, kommet. Moulin Rouge, Aladdin, Wicked eller den anerkendte og tidløse Lion King er blot nogle af de musicals, du kan se på Broadway.

Gør dig klar til at grine, græde, synge og frem for alt blive rørt i en unik atmosfære, i den originale version, i musikteatrets mekka. En uforglemmelig oplevelse, du sent vil glemme.

Book din billet til Broadway

Dag 2: Spadseretur gennem bydelen Brooklyn

Indgang til Brooklyn Museum| ©Aaron Williamson
Indgang til Brooklyn Museum| ©Aaron Williamson

Tag det mytiske foto i DUMBO, og gå en tur gennem Brooklyn

Ved foden af Brooklyn Bridge finder du dette renoverede kvarter med en industriel stemning, hvorfra du får de bedste snapshots af Manhattans skyline. Brooklyn har meget at se og gøre, så lad os tage det et skridt ad gangen.

Pebble Beach kan du sidde og røre ved vandet i East River med dine hænder og komme lige under Manhattan Bridge til et af de mest eftertragtede fotos af influencers. Et andet eftertragtet snapshot er det, du kan tage på hjørnet af Water St. og Washington St. med Manhattan Bridge og Empire State Building i baggrunden.

Gå ind på Brooklyn Museum

Og efter en dejlig gåtur, hvad er så bedre end at gå ind på det næstvigtigste museum i byen efter MoMa, Brooklyn Museum.

Det er et vidunder, både for sit indhold og sin container. Her kan du ikke kun nyde værker af store mestre fra alle tider og nutidige kunstnere, men også af tusindårige kulturer, der vil give dig et globalt syn på menneskehedens historie og kunst fra alle hjørner af planeten.

Du må ikke gå glip af den storslåede samling af egyptisk kunst, hvor du rejser tilbage i tiden og føler dig som en ægte farao.

Tag på picnic i Main Street Park

Det er tid til en hurtig bid mad og en picnic med den bedste udsigt over New Yorks finansdistrikt.

Bagefter kan du tage til Jane's Carousel, en karrusel med historie i en smuk pavillon, hvor du kan føle dig som et barn mod et mindre gebyr.

Få en aften på BAM

Brooklyn Academy of Music åbner dørene for dig, så du kan nyde scenekunsten med over 200 forestillinger og fire teatre med et varieret udvalg af klassiske og moderne film.

Gå ikke glip af BAMcafé Live, et gratis spillested med levende musik, hvor du finder Brooklyns bedste musikere hver fredag og lørdag aften fra oktober til juni. I baren og loungen kan du bestille din yndlingsdrink og snuppe et let måltid.

Dag 3: På bredden af Hudson-floden

Indgang til Chelsea Market| ©Hellotickets
Indgang til Chelsea Market| ©Hellotickets

Spis morgenmad på Chelsea Market

På grænsen mellem Chelsea og Meatpacking Districts finder du dette foodieområde med et marked, restauranter, caféer og souvenirbutikker. Besøg også den underjordiske etage med butikker med mad og friske råvarer.

Tidligt om morgenen er det bedste tidspunkt at nyde dette marked, fordi det er mindre overfyldt end i myldretiden. Besøg det underjordiske niveau med madbutikker og friske råvarer.

Gå ikke glip af New York High Line, en urban have på en hævet jernbanelinje, hvor du kan slappe af midt i natur og kunst... Meget tæt på og helt gratis!

Besøg 911 Museum and Memorial

Sydvest for Manhattan finder du Ground Zero, et mindesmærke for ofrene for 9/11-angrebet, der chokerede verden. For at ære mindet om de forsvundne blev 9/11 Memorial and Museum skabt lige i det område, hvor tvillingetårnene engang stod.

Mens du er ved One World Observatory, kan du tage en bid mad eller shoppe ved The Oculus, en unik bygning, der huser togstationen og et indkøbscenter med restauranter og butikker.

Book din billet til 9/11 Museum uden køer

Oplev det bedste af New Yorks finansdistrikt

Byen New York ligger på sydspidsen af Manhattan Island med sine kolossale bygninger, finansielle institutioner og luksuslejligheder.

Træd ind på den mest ikoniske gade, Wall Street, med sin børsbygning og en lille statue af en pige ved navn Fearless Girl, som poserede frygtløst og var født til at være ansigt for en reklamekampagne. I dag er den blevet et symbol på kvindelig empowerment.

Hvis du fortsætter med at gå, finder du kun et par blokke fra Wall Street den berømte Charging Bull, der modigt inspirerer newyorkerne til at være stærke i krisesituationer som en påmindelse om Black Monday i 1987.

Og med så meget kraft, hvad er så bedre end en spadseretur gennem Battery Park, hvor færgerne afgår for at besøge Frihedsgudinden.

Dag 4: Fra syd til nord: lidt mere af Manhattan

Chinatown i New York| ©Alejandro Mallea
Chinatown i New York| ©Alejandro Mallea

Værdsæt traditionen og kulturen i Chinatown

Når man går ind i Chinatown, forlader man New York for et par timer. Gadeboderne, markederne med friske råvarer, basarerne... Alle disse steder smelter sammen til en uforlignelig ramme af unikke smage og farver.

Jeg anbefaler en gåtur gennem Columbus Park, hvor du kan se essensen af det kinesiske samfund, når de hviler sig, spiller kort, spiller på instrumenter eller bare nyder solen på en bænk. Prøv også et af de bedste steder at spise i Chinatown.

Shopping i Soho

Og fra det støjende Chinatown tager jeg dig med til det mest trendy kvarter i The Big Apple. SOHO er synonymt med kunstgallerier, antikvitetsforretninger og trendy butikker. Mor dig med at opdage alle de scener fra dine yndlingsserier og -film, som du kan fotografere omkring Blecker St.

SOHO er også synonymt med shopping, måske det bedste område i New York, fordi det er budgetvenligt. Hvis du kan lide mærker, finder du alt fra sports- og fritidstøjsbutikker som dem, du finder i storbyerne, men også high-end, mere eksklusive.

Jeg anbefaler, at du stopper for at spise frokost på Balthazar, en fransk restaurant, en klassiker i kvarteret.

Tilbring eftermiddagen på MoMA

Du har sikkert hørt navnet tusind gange, og nu har du chancen for at opdage det. Museum of Modern Art i New York er et af de mest besøgte museer i verden, hvilket er grunden til, at køerne som regel er endeløse.

Sådan får du fat i dine billetter på forhånd og springer køen over, så du endelig kan se værkerne af de kunstnere, du har drømt om at se så mange gange. Fra Warhol til Pollok, via Frida Kalho og Van Gogh, til Picasso og Dalí; kunst i overflod og endeløse sensationer venter på dig.

Book din billet til MoMa uden køer

Slut dagen af på toppen af Empire State Building

Hvad kan være bedre end at se solnedgangen og de første lys i New York fra 86. etage af Empire State Building?

Bygningen er et ikon, og du har mulighed for at se byen fra toppen. Udlev den amerikanske drøm fra denne ikoniske skyskraber uden anden mission end at stirre, føle svimmelhed og udbryde som i Titanic, at du er verdens konge eller dronning.

Og da du sikkert er sulten efter en intens dag, vil jeg opfordre dig til at udforske et af disse 10 bedste spisesteder i New York.

Book din officielle billet til Empire State Building

Dag 5: Sightseeing i Bronx

Luftfoto af Yankee Stadium i New York City| ©Nick Fewings
Luftfoto af Yankee Stadium i New York City| ©Nick Fewings

Oplev alle mulige dyrearter i Bronx Zoo

Hvis du vil væk fra Manhattans stress og jag i et par timer, anbefaler jeg et besøg i Bronx Zoo, verdens største storbyzoo.

Med næsten 4.000 arter kan du se dyr, der er hjemmehørende i Nordamerika, samt dyr fra Asien, Afrika og Madagaskar. En stærkt anbefalet aktivitet, hvis du rejser med børn, og så er den billig.

Reserver din billet til Bronx Zoo

Tag en pause og besøg New Yorks botaniske have

Og uden at forlade Bronx foreslår vi, at du går på opdagelse i New Yorks botaniske have for at fortsætte med at indånde natur og afslapning. Oplev den gamle skov og en flod, Bronx River.

Hop ombord på det lille tog, der kører gennem parken, og nyd hvert hjørne af haven fra ende til anden.

Spis i bydelens Little Italy

Hvis du har fået appetit, tager jeg dig med til et af de kvarterer i byen, som man bare må besøge på grund af gastronomien. Little Italy byder på et væld af restauranter og caféer, hvor man kan nyde autentisk italiensk pasta og pizza samt søde sager.

På Mulberry St. finder du nogle af de bedste steder at nyde en god cannelloni eller den bedste Margarita, f.eks: Amicci II, Da Nico eller Il Cortile. Buon appetito!

Besøg Yankee Stadium

Du kan ikke forlade New York uden at nyde det ægte amerikanske spil, baseball. New York Yankees er hjemmeholdet og det hold, der spiller i de 4 store ligaer med flest titler. Uanset om du rejser i baseballsæsonen eller ej, kan (og bør) du benytte lejligheden til at besøge Yankee Stadium. Her er også en artikel om, hvordan man køber billetter til baseball i New York.

Uden tvivl en oplevelse, som du kun kan opleve her, da du kun har set det på tv eller i film.

Bliv ikke distraheret længere, kampen er ved at starte. Jubl som en ægte fan, og køb dine billetter til årets begivenhed.

Sidste tip

Jeg råder dig også til at bestille dine billetter til New York-sightseeingbussen på forhånd, så du kan stige af og på så mange gange, du vil, ved de ikoniske New York-vartegn. En anden mulighed er at tage en af de bedste ture i New York for at sikre, at du dækker alle de vigtige områder i byen, ledsaget af en lokal ekspertguide.

Book de bedste ture i New York