Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

4-dages rejseplan til New York City: nyeste tips og tricks

Er 4 dage nok til at komme rundt i New York? Svaret er ja, det er de, så længe du har den rigtige rejseplan - her er guiden, du leder efter!

Carmen Navarro

Carmen Navarro

10 minutters læst

4-dages rejseplan til New York City: nyeste tips og tricks

Fra toppen af New York | ©Lukas Kloeppel

4 dage i New York er lang tid: Der er masser at se og lave i the Big Apple, men hvis du vælger din rejseplan med omhu og bestiller dine billetter på forhånd, kan du være på den sikre side og få mest muligt ud af din tid.

Her er, hvad du ikke må gå glip af i byen, så du kan få mest muligt ud af din rejse.

Dag 1: En rundtur på det sydlige Manhattan

New York City-færge| ©Jana Markova
New York City-færge| ©Jana Markova

Øen Manhattan har meget at byde på. Filmkulisser, gadekunst, historie, mad, New Yorks bedste museer og meget mere. Når alt kommer til alt, er det billedet af New York, man tænker på, når man hører om The Big Apple.

Start din første dag i sydstaterne, og lær alt om byens historie. Her er hvordan.

Sejl med færgen til Frihedsgudinden og Ellis Island

Det er en smart beslutning at starte dagen med et krydstogt op ad Hudson-floden til Frihedsgudinden. Tidligt på dagen er der kun få turister, der besøger øerne, så du vil helt sikkert nyde turen meget mere.

Der er to havne til færgen: Battery Park og nabobyen Jersey City. Der er en frekvens på 25-30 minutter, og den første afgang er kl. 9.30 og den sidste kl. 15.30. På denne tur opdager du ikke kun vigtigheden af det monument, som Frankrig gav til USA på 100-årsdagen for landets uafhængighed. Du får også et stop på Ellis Island, øen, der husede mindst 40% af forfædrene til nutidens amerikanske befolkning.

Jeg anbefaler, at du booker din tur til Frihedsgudindens piedestal eller køber billetter til Frihedsgudinden på forhånd for at undgå overraskelser og lange køer.

Book din guidede tur til Frihedsgudinden

Et øjeblik at huske: besøg 9/11 Memorial & Museum

Når du vender tilbage til Manhattan, vil færgen sætte dig af ved Battery Park. Derfra kan du gå 12 minutter over Greenwitch Street til 9/11 Memorial.

Selvom det er en lidt bittersød oplevelse, kan jeg forsikre dig om, at det er det værd, da du ender med at blive ekspert i Big Apples historie. Desuden præsenterer både mindesmærket og museet, som er to forskellige ting, dette historiske øjeblik på den mest respektfulde måde.

Når du ankommer, vil du stå ansigt til ansigt med mindesmærket, der er bygget på Ground Zero, et sted, hvor man mindes dem, der ikke længere er her. Derfra kan du besøge 9/11 Museum, et sted, hvor du kan lære alt om den sociale og politiske indflydelse, som tvillingetårnenes fald havde på USA og verden.

Book billetter til 9/11 Museum

En slentretur gennem Chinatown

I det sydlige Manhattan, ud over finansdistriktet, finder du arkitektoniske og gastronomiske beviser på al den indvandring, der har fundet sted i løbet af byens historie.

Start med at gå en tur gennem Chinatown. Du kan komme dertil på ca. 16 minutter med metrolinje 4. Kvarteret byder på restauranter med smage eksporteret fra Kina og Sydasien, buddhistiske templer, der vil overraske dig, og endda et museum, hvor du kan lære om historien om den asiatisk-amerikanske befolkning i New York. Canal Street og Mott Street er de hovedgader, jeg vil opfordre dig til at slentre ned ad.

Pas på ikke at blive hængende og glem frokosttid! Du ved allerede, at Chinatown byder på fantastiske steder at spise og nyde det bedste fra Asien uden at forlade New York. Der er både vegetariske retter og fusionskøkkener. Prøv nye ting, og benyt lejligheden til at smage den autentiske smag af et land ved at besøge et andet.

Lille Italien og SoHo

Kun 6 minutters gang væk ligger et andet kvarter, eller i hvert fald det, der er tilbage af det, hvor et stop er et must. Absorberet af tidens gang af Chinatown, men lige så relevant for at forstå New Yorks historie: Jeg henviser til Little Italy. Gå langs Mulberry Street, gaden, der stadig bevarer sporene efter de italiensk-amerikanere, der befolkede dette kvarter i det 20. århundrede.

Går du mod nordvest, har du et andet område, der er værd at besøge: Soho. Det er et kvarter, hvis arkitektoniske struktur helt sikkert vil fange din opmærksomhed. Beundr støbejernsbygningerne på din tur, og benyt lejligheden til at kigge ind i en butik eller to.

Det er også hjemsted for nogle af de bedste spisesteder i New York.

Book en tur for at se Soho, Little Italy og Chinatown

Se en NBA-kamp i Brooklyn

Hvad med at bestille billetter til en NBA-kamp som afslutning på dagen? Men jeg anbefaler, at du gør det i Barclays Center og kommer lidt væk fra Manhattan. Det tager ca. 25 minutter at komme dertil med undergrundsbanen fra Soho.

Ud over at få et sus (og sikkert miste stemmen), når du besøger Nets' stadion, kan du opdage nogle af de mange ting, der er at lave i Brooklyn.

Køb billetter til Brooklyn Nets

Dag 2: På opdagelse i bydelen Bronx

Indgang til Bronx Zoo| ©Ingrid Richter
Indgang til Bronx Zoo| ©Ingrid Richter

Selvom den ikke har så mange attraktioner som Manhattan, er Bronx en bydel, du helt sikkert bør besøge. Bronx Zoo betragtes som den største zoologiske have i Nordamerika, og du har også New York Yankee Stadium.

Start din dag i den zoologiske have

Omkring 650 dyrearter venter på dig i Bronx Zoo.

Zoo åbner kl. 10.30, så jeg anbefaler, at du planlægger at komme dertil fra dit hotel i forvejen. Det tager for eksempel omkring en time med offentlig transport fra Midtown Manhattan, så hav en tidlig morgenmad og en snack med i rygsækken.

I øvrigt er forbindelserne mellem metrolinjerne i New York meget gode, så hvis du skal besøge mere end én bydel, er det en god idé at købe et transitkort. Et 7-dages MetroCard med ubegrænset brug er en god mulighed, og hvis du bruger det to gange om dagen, er det prisen værd. Det koster 33 dollars. Her er en New York City Subway Guide, der kan hjælpe dig med at finde rundt.

Køb dine billetter til Bronx Zoo

Nyd det italienske køkken i Belmont

Ud over Manhattan har Bronx sin egen lille bid af Italien i byen. Så hvis du ikke kan få nok at spise, når du forlader zoo, anbefaler jeg en tur til Belmont, Bronx' lille Italien.

Tag udgangen fra zoo til Belmont, og gå derfra i ca. 10 minutter. Kvarteret vil byde dig velkommen med en række pizzeriaer, hvor du kan nyde en original smag og tage en pause efter din lange tur i den zoologiske have.

Besøg den botaniske have

Når du har ladet batterierne op, anbefaler jeg en tur til Botanisk Have, som ligger lige ved siden af den zoologiske have. Tag en tur rundt i de store haver og drivhuse, især Enid A. Haupt Conservatory, og tag derefter billeder ved siden af Rock Garden og dens vandfald.

Hvis du kommer om foråret, anbefaler jeg, at du besøger Orchid Show, da blomsterne er spektakulære.

Book billetter til Botanisk Have

Slut dagen af med et besøg på Yankee Stadium

New York Yankees, der holder til i Bronx, er et velkendt hold i professionel baseball. Så som afslutning på dagen anbefaler jeg et besøg på deres stadion. Du kan tage bussen fra Botanisk Have. Det tager ca. 45 minutter at komme derhen.

Hvis din rejse er i baseball-sæsonen, kan du endda bestille billetter og se en kamp. En komplet oplevelse.

Forresten er Yankee Stadium (på ydersiden) et af stoppestederne på den meget berømte Contrasts Tour, som jeg varmt kan anbefale, hvis du foretrækker at opdage New Yorks bedste kvarterer med en ekspertguide.

Køb billetter til Yankees

Dag 3: Brooklyn: en bydel med charme

Gåtur i Brooklyn Bride| ©Hellotickets
Gåtur i Brooklyn Bride| ©Hellotickets

New Yorks mest folkerige bydel med en stærk identitet... hvordan kan du lade være med at prøve den? Du kan se og gøre så meget i Brooklyn!

Kryds Brooklyn Bridge for en mere autentisk oplevelse

At starte dagen med lidt motion er en god måde at blive aktiv på, synes du ikke? Så kryds fra Manhattan til Brooklyn på den ikoniske bro, der forbinder de to bydele.

Din tur starter lige foran New York City Hall, hvorfra du har udsigt til Brooklyn Bridge. Tag billeder med bydelen Brooklyn og broen i baggrunden. Gå derefter mod Brooklyn Bridge View og kryds den. Det tager ca. 30 minutter at komme over på den anden side.

Når du kommer til Brooklyn Bridge Park, kan du denne gang tage billeder med Manhattan i baggrunden.

Book en Brooklyn Bridge-tur

Spis på Time Out Market

Rejser og sightseeing tager meget af vores energi, og det er derfor, frokosttid er vores bedste allierede. Få mest muligt ud af din tid i Brooklyn, og tag en tur til Time Out Market.

I denne madhal kan du finde mad fra hele verden. Perfekt, hvis du stadig ikke er sikker på, hvad du har lyst til at spise, så lad mulighederne komme til dig gennem dine øjne. Fra Brooklyn Bridge Park er der kun 3 minutters gang. Dette er blot et af de bedste steder at spise i Brooklyn, men slentre rundt i området, og du vil finde mange lækre caféer og restauranter.

Oplev det bedste fra Brooklyn Museum of Art

Brooklyn Museum of Art er det tredjestørste museum i The Big Apple. Du finder kunst af forskellig oprindelse såsom egyptisk, italiensk og nærorientalsk.

For at komme dertil skal du tage metrolinje 2 eller 3. Stationen ligger lige ved indgangen til museet. Museet er åbent fra kl. 11. Ideelt set bør du bruge mindst 2 timer der. Det gode ved dette museum er, at du har indtil kl. 20 til at gå på opdagelse, så du kan tage dig god tid. Bare husk at bestille dine billetter online på forhånd, så du ikke skal vente på at komme ind.

Jeg anbefaler, at du følger denne praktiske guide på din tur rundt i det indre af museet. På den måde går du ikke glip af nogen af de mere end 1,5 millioner genstande, der er udstillet på museet.

Dag 4: Tilbage til Manhattan

Indgang til Metropolitan Museum of Art i New York City| ©Patxi Moraleda
Indgang til Metropolitan Museum of Art i New York City| ©Patxi Moraleda

Det siges, at man altid vender tilbage til der, hvor man var lykkelig, og Manhattan er bestemt en ø, hvor alle, der besøger den, bliver blæst bagover. Dediker den sidste dag til de mest emblematiske steder i The Big Apple. Dine billeder vil blive misundt af alle på Instagram.

Tag en tidlig morgentur gennem Central Park

Alt, hvad der er at se og gøre i Central Park, kan tage en hel dag eller mere, så overvej at gemme nogle ting til næste gang, du kommer tilbage. I dette tilfælde anbefaler jeg en mere begrænset, men lige så fornøjelig tur.

Start med at besøge John Lennons mindesmærke, Strawberry Fields, ved at gå ind i Central Park West mellem 71st og 72nd Street. Gå derefter mod Bow Bridge, mens du går rundt om The Lake og tager billeder fra forskellige vinkler.

Gå ud af parken ad den berømte The Mall-sti. Om det er efterår eller forår, er du sikker på at blive forbløffet over landskabet. Til sidst kan du skifte retning og gå mod Metropolitan Museum of Art (MET ), hvor det bedste først lige er begyndt.

Book en tur i Central Park

Fortab dig blandt værkerne på MET

Start din tur i Central Park omkring kl. 8, så du er klar til dit besøg kl. 10, hvor MET åbner på Fifth Avenue. Det er endnu bedre, hvis du køber dine billetter online eller bruger et af de turistkort, du kan købe for at besøge New York, som inkluderer det, så du kommer direkte igennem uden at vente i kø.

Du skal huske på, at MET er et kæmpe museum, så jeg anbefaler, at du tjekker denne guide til at besøge det. På den måde går du ikke glip af noget vigtigt, og du sparer tid til andre attraktioner i byen.

Jeg anbefaler, at du bruger mindst to timer på at gå rundt i de permanente og midlertidige samlinger. En anden ting, du skal huske på, er, at rygsække og kufferter ikke er tilladt på museet, men der er gratis skabe på museet, hvor du kan komme af med den vægt, du bærer rundt på.

Book en guidet tur på MET

Gå i retning af St. Patrick's Cathedral

Når du forlader MET, kan du gå lige ned ad Fifth Avenue mod New Yorks gotiske katedral: St. Patrick's Cathedral. Gåturen tager ca. 30 minutter, hvor du vil kunne nyde bygningerne og butikkerne med de dyreste huslejer i byen og måske i verden.

Når du ankommer, kan du nyde katedralens design både indefra og udefra, så længe der ikke er en religiøs ceremoni i gang.

På vejen ud anbefaler jeg, at du går en tur gennem Rockefeller Center, især hvis du er i New York i december og er fan af julestemningen (i så fald skal du ikke tøve med at tage et kig på artiklen om Rockefeller Center i julen). Det ligger lige over for katedralen. Du kan endda tage en frokostpause der og derefter fortsætte med at vandre lidt mere rundt i butikkerne og på Fifth Avenue. Lige der kan (og bør) du bestige Top of the Rock for at få den bedste luftudsigt over Manhattan.

Køb billetter til St. Patrick's Cathedral

Få en panoramaudsigt fra The Edge

En af Manhattans nyeste skyskrabere, The Edge, ligger ved siden af Hudson Yards og tæt på undergrundslinjerne C og E.

The Edge er et af de mest prisvenlige observatorier i New York i dag. Faktisk er billetterne til The Edge billigere, hvis du køber dem online i stedet for ved billetkontoret.

Udnyt andre attraktioner i nærheden som The Vessel og Hihg Line-parken ved Hudson Yards. Bliv hængende til lige før solnedgang, og gå så op til observatoriet. Du vil blive forbløffet og måske endda lidt svimmel. Men det er det hele værd, det garanterer jeg.

Køb dine billetter til The Edge

Beundre de oplyste skilte på Time Square

Som afslutning på dagen kan du gå til Times Square. Du er kun 10 minutters gang væk. Fra krydset mellem 7th Avenue og 45th Street lover jeg, at du får det sjovt.

Tag billeder ved de røde trapper, køb en Krispy Kreme-doughnut og beundr neonskiltene, der aldrig sover. Der er også nogle gigantiske butikker at besøge, såsom Forever 21, Levi's, H&M osv.

Gem aftenen til en musikalsk oplevelse

Mens du er i området, så få det bedste ud af det og gå ind og se en autentisk Broadway-musical! Men køb ikke dine billetter på gaden, der er masser af svindel. Book online, så du stadig kan gå rundt i området indtil showtime. Det er trods alt din sidste dag i byen, og du vil gerne udnytte den til at shoppe lidt.

Køb dine Broadway-billetter på forhånd