Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

15-dages rejseplan til New York City: en guide til at få mest muligt ud af dine to uger i New York City

New York City har så meget at byde på, at 15 dage kan flyve af sted. Pak din kuffert, for her er, hvad du skal se og lave i The Big Apple under dit besøg.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

23 minutters læst

15-dages rejseplan til New York City: en guide til at få mest muligt ud af dine to uger i New York City

Nat i New York | © Sriharsha Chekuri

New York er kendt som "byen, der aldrig sover", og det er ikke svært at forstå hvorfor: Der er altid noget at lave og se i New York, uanset hvad tid på dagen det er!

Slentre gennem Central Park, besøg MET, se en NBA-kamp, tilbring en dag på stranden eller bestig skyskraberne... Det er svært at kede sig i en by med så stor kulturel variation.

Så tag det roligt, for her er, hvad du kan lave i New York på 15 dage.

Dag 1: Oplev Manhattan fra højderne, og rejs til hjertet af Harlem

Natudsigt fra Empire State Building| ©Hellotickets
Natudsigt fra Empire State Building| ©Hellotickets

Du er lige ankommet til New York, og du er sikkert ivrig efter at komme ud og se alle de seværdigheder, du har set så mange gange på film og fotos. Da dette er din første kontakt, foreslår jeg, at du opdager Manhattan fra fugleperspektiv og dykker ned i Harlems indre for at udforske byens sjæl.

Se New York fra dens skyskrabere

På nuværende tidspunkt burde du vide, at New York er kendt for sine skyskrabere. Byen, især bydelen Manhattan, har en af de mest spektakulære og berømte skylines i verden, og det er værd at tage sig tid til at bestige de bedste af dem.

Ved denne lejlighed vil vi ikke kun opleve at føle os bittesmå ved siden af disse enorme metalmasser, men vi vil også benytte lejligheden til at bestige Empire State Building eller gå op til Top of the Rock. Fra højderne kan du få en fornemmelse af, hvor stor byen er, og sætte ansigt på alle de gader, du kommer til at se.

Jeg forstår godt, at det nogle gange er svært at vælge mellem at bestige den ene eller den anden skyskraber, så hvis du er i tvivl, anbefaler jeg, at du læser denne sammenligning mellem at bestige Top of the Rock eller Empire State Building. Jeg håber, det hjælper dig med at beslutte dig! Selvom du altid kan klatre i begge (begge er åbne om natten, så du kan kombinere et besøg i dagslys med et besøg om natten). Her har du mere information om at bestige Top of the Rock om natten og Empire State Building om natten.

Hvis du vil overveje andre muligheder (ikke så mytiske, men lige så spektakulære eller mere), anbefaler jeg dig at tage et kig på muligheden for at bestige de mest moderne skyskrabere i Midtown Manhattan: The Edge og Summit Vanderbilt. Du vil få en svimlende morgen!

Book din billet til The Edge

Vi dykker ned i Harlem og dets køkken

Efter denne oplevelse er du sikkert sulten, og der er ingen bedre plan end at genoplade batterierne på en af de typiske amerikanske restauranter med en god milkshake og en hamburger. Tag til Harlem, nord for Central Park, hvor der venter dig en eftermiddag fuld af kontraster.

Denne gang anbefaler jeg, at du først spiser frokost på Harlem Shake, en velkendt restaurant i området, hvor du kan få en traditionel frokost i Pulp Fiction-stil.

Alligevel finder du masser af spisesteder i Harlem overalt i kvarteret. Det store udvalg af mad og gadeboder vil gøre enhver gane tilfreds og give energi til den kommende dag.

Nyd Harlem-atmosfæren ved en gospelmesse

New York er en by fuld af kulturer og kontraster, og en god måde at få en forsmag på dette er med en af dens mest berømte og udbredte traditioner: at tage til en gospelgudstjeneste i Harlem. Denne typiske religiøse begivenhed fuld af musik og glæde er blevet meget populær over hele kontinentet, og i byen afholdes den i Harlem-kvarteret.

Søndag formiddag er den dag, hvor man kan tage en tur rundt til alle kirkerne i kvarteret og nyde de karakteristiske sange. For at gøre det skal du tage undergrunden og komme til Harlem-kvarteret, hvor du finder omkring 500 kirker, hvor denne typiske messe afholdes (her er en liste over de bedste kirker til at deltage i en Gospel Mass).

Selvfølgelig skal du være respektfuld og tage dette interessante besøg som en åndelig og religiøs handling ved at følge de etablerede regler for at deltage i en Gospel Mass.

Book din tur til evangelisk messe

Dag 2: Gå gennem hvert hjørne af Central Park og oplev en filmaften

Central Park, New Yorks lunger| ©Pixabay
Central Park, New Yorks lunger| ©Pixabay

Central Park er New Yorks l unger og har snesevis af steder, hvor du kan fortabe dig og tilbringe dagen midt i al byens trængsel og travlhed. Til denne anden dag foreslår jeg en picnicdag i hjertet af Manhattan.

Udgangspunkt ved Bethesda-fontænen

En af de bedste måder at lære parken at kende på er at gå til dens store centrale plads, Bethesda Fountain. Dette sted har været et af parkens mest ikoniske vartegn i årevis og er et mødested for mange newyorkere.

Nederst finder du begyndelsen af Central Parks berømte sø, og nær tunnelen kan du lytte til den fantastiske akustik fra musikerne, der spiller. Vær opmærksom på, at det er en enorm park, så du skal være energisk hele dagen, hvis du vil nå at se alle seværdighederne.

Tag på picnic med udsigt

En af de bedste måder at få mest muligt ud af Central Park på er at spise indenfor for at få mest muligt ud af tiden. Til det formål kan en picnic være den bedste løsning. I alle supermarkederne på Manhattan i nærheden af parken finder du sandwich, salater og læskedrikke, så du kan ligge på græsset og nyde udsigten. Pret A Manger tilbyder for eksempel hurtig og sund mad to go (sandwiches, supper, grøntsagswraps...)

Central Park har utallige sletter og søer, hvor du kan lægge en dug ud og stoppe op for at genoplade batterierne. Det smukke ved denne oplevelse er at fare vild mellem skovene og de lange stier, så når du finder et sted, du kan lide, så stop for at spise frokost. På den sydlige side af parken spiser du også blandt træerne, men med udsigt til Midtowns skyskrabere.

Book en tur i Central Park

Lej en cykel for at afslutte din tur til parkens ikoner

Central Park er et besøg værd i sig selv. Men ud over hovedspringvandet har parken mange steder, man bare må se, som er gennemsyret af historie.

Et af dem er mindesmærket for Beatles-sangeren John Lenno kaldet Strawberry Fields. Denne mosaik i jorden indeholder ordet "Imagine" og bliver besøgt og æret hver dag af sangerens fans. Også den mytiske skulptur af Alice i Eventyrland, dedikeret til forfatteren Lewis Carroll, er et must-see.

Hvis du har energi til overs, kan du altid leje en cykel, så du kan køre gennem resten af parken i et hurtigere tempo og føle dig som en newyorker.

Lej en cykel i Central Park

Oplev en aften i teatret

Uden at forlade Midtown Manhattan er det nu, du skal klæde dig på og nyde Broadway-kvarteret med stil. Dette sted er fuld af lys og teatre og er blevet en af de mest kulturelle gader i hele byen. Langs hele gaden er der masser af Broadway-musicals og skuespil med stor international interesse.

Hvis du vil opleve et af disse shows live, skal du vide, at de som regel er ganske rimelige i pris og er en af de mest værdifulde planer i hele New York. Det eneste, du skal gøre, er at kigge kataloget igennem på forhånd og nyde Broadways charme på første hånd.

Der er noget for enhver smag, og de mest populære er Løvernes Konge, Aladdin og Phantom of the Opera.

Book din Broadway-billet

Dag 3: Genoplev byens historie på Lower Manhattan

Frihedsgudindens krone| ©Jeff Burak
Frihedsgudindens krone| ©Jeff Burak

Denne dag tager vi en pause for at lære om byens historie og dens mest ikoniske vartegn i nyere tid. Fra en rundtur på Ellis Island til det mindesmærke, der markerede hele det 21. århundrede med tvillingetårnene og den uforlignelige Frihedsgudinde.

Besøg Frihedsgudinden

Den ubestridte stjerne i New Yorks historie og skyline er Frihedsgudinden. Fra Battery Park på Lower Manhattan sejler der færger til Fri hedsgudinden, som du kan nå på få minutter og få en fantastisk udsigt over statuen og Manhattans skyline.

Når du har købt billet til Frihedsgudinden, kan du gå ind på piedestalen og endda klatre op på den ikoniske krone. Det er sandt, at det er et sted, der altid er fuld af turister, men som du kan forestille dig, er det et must-see for besøgende.

Besøg Frihedsgudinden

Fortsæt turen til Ellis Island og Immigration Museum

For at forstå New Yorks oprindelse må vi gå tilbage til dens fortid som immigrantby. Byen er skabt af immigranter, og et af de steder, hvor historierne findes, er Ellis Island, det sted, hvor alle de nye indbyggere ankom i gamle dage, og som gør, at Amerika betragtes som mulighedernes land.

Når du er på Ellis Island, kan du besøge Immigration Museum, hvor du kan lære mere om dette vigtige sted og se de allerførste tilmeldingslister, der startede byen.

Vend tilbage til Manhattan for at opdage Ground Zero

I forlængelse af denne historiske dag anbefaler jeg, at man på vej tilbage til Battery Park efter at have set statuen besøger 9/11 Memorial and Museum. Stedet, der er bygget på det sted, hvor tvillingetårnene tidligere stod, blev designet til at mindes dem, der døde på Ground Zero.

Der, hvor de tidligere tårne stod, er der to store springvand, der sprøjter vand ud, samt en skov med 400 egetræer, hvoraf det ene skiller sig ud ved at være det eneste, der mirakuløst overlevede tragedien. Der er også et museum med vidnesbyrd og memorabilia, der vil få hårene til at rejse sig på dig.

Få billetter til 9/11 Museum

Udforsk Wall Street

Nu hvor du er her, og efter at du har stoppet på et af de mange steder i centrum for at få en bid mad, er det tid til at udforske Wall Street, finansdistriktet.

Gaderne med topledere og luksuskontorer er en ægte storbyoplevelse. Du bør også få taget et billede med den berømte Wall Street-tyr, som er et af kvarterets mest berømte ikoner og har været med i adskillige blockbuster-film.

Book en tur til Wall Street

Slut dagen af med et krydstogt

Efter en intens dag fuld af følelser og kontraster er der ikke noget bedre end at slappe af i benene, mens man nyder et krydstogt på Hudson River og ser New Yorks skyline (her hjælper jeg dig med at vælge blandt de bedste krydstogter på Manhattan).

Der er alle slags både og ruter, der passer til alle budgetter, men hvis du vil forkæle dig selv, er det bedst at booke et middagskrydstogt på Hudson. Til rytmen af beroligende livemusik vil du se byens lys, som du aldrig har forestillet dig dem før - det er som en film!

Book et krydstogt på Hudson-floden

Dag 4: Tilbring dagen i Brooklyn

Udsigt fra DUMBO i Brooklyn| ©Hellotickets
Udsigt fra DUMBO i Brooklyn| ©Hellotickets

Brooklyn, ved siden af Manhattan, er et af New Yorks mest berømte kvarterer. Det er en af de mest populære turistattraktioner i byen, og med god grund. Dette spektakulære sted er meget mere end den berømte bro og har områder som DUMBO, hvor du kan fare vild og tilbringe hele dagen.

Gå en tur på Brooklyn Bridge og i DUMBO-kvarteret

Brooklyn Bridge er et af de mest berømte postkort fra hele byen, og derfor er det det obligatoriske stop, som vi starter denne fjerde dag med. Vi lægger Manhattan til side for en dag og fokuserer på de andre vigtige bydele. Denne gang byder broen os velkommen til Brooklyn, et kvarter fuld af kunst og nye trends.

Jeg anbefaler en tur gennem DUMBO, lige på den anden side af broen. Et fuldstændig renoveret kvarter, som er blevet et samlingspunkt for avantgarden. Vægmalerierne, de ombyggede pakhuse og de alternative butikker er værd at se.

Tag en tur på Brooklyn Bridge

Prøv pizza på Grimaldi's

Når du har fået din første smagsprøve på Brooklyn, er det tid til at få noget at spise, så du er klar til resten af dagen. Der er mange steder at spise i Brooklyn, men ét sted skiller sig ud med sin berømte pizza.

Grimaldis er en af Brooklyns mest berømte restauranter. Selvom det er en kæde, der strækker sig over hele kontinentet, er det kun denne restaurant, der ligger under broen, som findes i byen. Dens amerikanske pizza er et hit hos både lokale og turister.

Tag på tur til eksklusive Williamburg og kunstneriske Bushwick

Når du har udforsket Brooklyns must-sees, kan du bruge eftermiddagen på at vandre rundt i resten af bydelen og slentre gennem to af dens andre kvarterer, Williamburg og Bushwick. Begge er domineret af kunst og en blanding af traditioner, og det er uden tvivl den bedste plan at fare vild i de smalle gader.

Williamburg er et kvarter fuld af luksus, med en tydelig jødisk indflydelse og i nyere tid et referencepunkt for hele hipster-æstetikken. Den perfekte blanding af tradition og nye trends. Det jødiske kvarter i New York

Bushwick er et must-see for alle, der elsker urban kunst. Det har en industriel stemning og puertoricansk indflydelse, som om det var West Side Story.

Slut aftenen af med at se Nets spille NBA

Hvis du er hooked på Brooklyn, kan du ikke forlade byen uden at afslutte dagen med en NBA-kamp i Barclays Center, hvor Brooklyn Nets holder til. Med en hotdog i hånden bliver du lige så hæs som en newyorker, når du råber og hepper på verdens mest kendte basketballstjerner.

Her kan du se, hvordan du får fat i NBA-billetter og deres priser, så du kan forberede dig på denne sportslige aften på forhånd.

Book billetter til Nets

Dag 5: Tilbring en dag på dine yndlingsmuseer

Adgang til det naturhistoriske museum| ©Wikimedia
Adgang til det naturhistoriske museum| ©Wikimedia

New York er en af de byer i verden, der har de vigtigste museer, så når du har haft tid til at gå rundt og se alle de fantastiske seværdigheder i byen, er det tid til at bruge en dag på at besøge de bedste museer i New York. Hvilket et skal du vælge? Jeg vil fortælle dig lidt om hvert enkelt, så du kan planlægge i forvejen:

MoMA

MoMA betragtes som det vigtigste museum for moderne kunst i verden, og det er ikke så mærkeligt. Det huser de vigtigste kunstværker fra avantgarden til i dag, og derfor er det et must-see på din rejse til New York.

Hvis du organiserer dig godt, kan du lave en must-see-tur på kun to timer, selvom museet i sig selv er nok til en hel dag. Du kan købe billetter på forhånd for at undgå køer og sikre dig, at du får det tidsrum, der passer dig bedst.

Og lad ikke det hele være kultur. Her er de bedste spisesteder i nærheden af MoMa, så du kan få stillet din appetit med noget lækkert.

Book billetter til MoMa

Metropolitan Museum of Art

The Met Museum eller Metropolitan Museum of Art er et andet af de mest anbefalede museer at besøge på denne kulturelle dag. Selvom Metropolitan Museum of Art ikke er så vigtigt som MoMA, har det æren af at være et af de ti mest besøgte museer i verden og utvivlsomt i New York.

Indenfor er der ikke kun malerier, men også en række historiske genstande af stor betydning, såsom den egyptiske udstilling med resterne af det gamle tempel i Abu Simbel.

Book en guidet tur på Met Museum

Museum for naturhistorie

Hvis vi skifter emne og antager, at du er træt efter en lang dag, foreslår jeg, at du slutter af med noget mere dynamisk på National History Museum.

Dets indre er meget mere dynamisk, da det er et videnskabeligt museum og gennemgår jordens og menneskehedens historie på en klar og underholdende måde. Det var også her, filmen Night at the Museum blev optaget, så det er umagen værd at sige farvel til denne kulturelle dag. Her har du al den information, du skal bruge for at besøge Natural History Museum.

Få billetter til Natural History Museum

Efter den kulturelle dag, en cocktail med udsigt

New York er byen, der aldrig sover, og om natten skal du også opleve den. Vi har haft en "museumsdag" på Manhattan, og det bedste er at kombinere den med en god cocktail i højderne. Find ud af, hvilken af New Yorks bedste rooftops du vil opdage, og nyd udsigten over byen om natten.

Dag 6: Alle de seneste nyheder og de bedst bevarede hemmeligheder i New York City

Roosevelt Island svævebane| ©Patrick T Kindt
Roosevelt Island svævebane| ©Patrick T Kindt

New York er i konstant udvikling og har meget at tilbyde rejsende. Desuden er der meget tæt på Manhattan en oase, som vil få dig til at tro, at du er i en anden by, og som mange turister ikke opdager. Læs videre, du vil blive interesseret.

Start dagen ved Hudson Yards

Netop som vi troede, at alt var skrevet (og bygget) i New York, kommer vi til et helt nyt luksuskvarter, hvor der før kun var togskinner og forladte fabrikker.

Her finder du udsøgte spisesteder, indkøbscentre, innovative skyskrabere og den berømte High Line: en flydende park bygget på de gamle togskinner, der tidligere løb vest for byen.

Benyt lejligheden til at gå rundt og opdage den utrolige Vessel-bygning eller nyd den utrolige udsigt fra Edge-skyskraberen.

Book billetter til The Edge

Stop for at spise frokost på Chelsea Market

I tråd med ånden i byens forvandling er det bedste sted at spise det nærliggende Chelsea Market, en tidligere kiksefabrik, der er omdannet til et af byens bedste madmarkeder - det er et besøg værd!

Og om eftermiddagen Roosevelt Island

Roosevelt Island er en af New Yorks hemmeligheder, som ikke alle turister opdager: Det er et lille, aflangt kvarter, som er ret roligt og unikt, hvor man kan slentre rundt og se de smukke beboelseshuse uden at være omgivet af turister. Herfra er der også en svævebanetur med spektakulær udsigt.

Denne svævebanetur til Roosevelt Island er ikke en af New Yorks mest populære turistattraktioner, men udsigten over hele Manhattan og floden er turen værd. Det er nemt at komme til Roosevelt Island, da der er en undergrundsbane, og derfra kører du til E 59th St & 2nd Avenue.

Turen koster det samme som en undergrundsbillet, og selvom turen kun tager et par minutter, er oplevelsen det hele værd. Taxaerne kører ofte og giver gode forbindelser til Manhattan.

Dag 7: Vi skal på tur!

Udsigt til Det Hvide Hus på Washington-turen| ©Rene Deanda
Udsigt til Det Hvide Hus på Washington-turen| ©Rene Deanda

En af fordelene ved at have to hele uger til at besøge New York er, at man har den luksus at komme ud af byen på en af New York-turene til det omkringliggende område.

Der er flere ruter og destinationer at vælge imellem, og du kan endda vælge en todages- eller endagstur, hvis du ikke ønsker at bruge for meget af din tid i Big Apple.

De mest populære er Washington-turene for storbyelskere, Niagara Falls-turene, som er perfekte for naturelskere, og Boston-turene, som er et godt valg for kultur- og historieinteresserede.

Book din tur fra New York

Dag 8: Tilbage til New York for at opleve mangfoldigheden i Queens

Gå rundt i New York| ©Hellotickets
Gå rundt i New York| ©Hellotickets

Queens er en bydel fuld af kontraster og kulturer, og det er værd at bruge en hel dag på at indsnuse dens essens. Med udgangspunkt i det legendariske Pepsi-skilt udforsker vi de forskellige kvarterer og smager på de typiske retter.

Du kan gå rundt på egen hånd, men hvis du foretrækker at blive ledsaget af en guide, er der den berømte New York Contrasts Tour, som gør det lettere at komme rundt i byen.

Long Islands industrikvarter

Det berømte industrikvarter på Long Island ligger ved flodbredden og er blevet et meget populært sted at besøge i den senere tid. Et af de steder, der bedst har tilpasset sig de nye tider, er Gantry Plaza State Park, en promenadelignende park, der indfanger alt livet i kvarteret.

Det typiske Pepsi Cola-symbol midt på promenaden er blevet et ikon for kvarteret som et tegn på den forvandling, det har gennemgået, og blandingen mellem de industrielle bygninger og dets moderne luft.

Lær det græske kvarter at kende

Når vi fortsætter ind i bydelen Queens, støder vi på Astoria, det græske kvarter. Dette sted er, som du allerede har set på andre dele af turen, den ideelle blanding af tradition, en blanding af kulturer og den nye avantgarde.

Astoria er det ideelle sted at prøve middelhavsretter og nyde urban kunst og nye tendenser inden for musik. Og fra Astoria Park har du en smuk udsigt til solnedgangen.

Flushing, det ægte Chinatown

Som den sidste del af dagen anbefaler jeg, at du tager til Flushing, som af mange betragtes som New Yorks rigtige Chinatown. Det er her, størstedelen af den kinesiske befolkning bor, og der er mange lokale spisesteder, hvor du kan spise.

Dette kvarter er også hjemsted for Louis Armstrongs hus, som er blevet omdannet til et museum og er et must-see for alle jazzelskere.

Book billetter til Contrasts Tour

Dag 9: Gå gennem Bronx og besøg den zoologiske have

Søløve i Bronx Zoo| ©Michael Gray
Søløve i Bronx Zoo| ©Michael Gray

Bronx er mere myte end virkelighed, når det gælder fare og berømmelse. Sandheden er, at det i dag er et vigtigt sted at se på dit besøg i New York, fordi det ud over graffiti og gadekunst har en af de største zoologiske haver i verden.

Lær Bronx Zoo at kende

Bronx Zoo er et af de største centre i verden, hvor man kan observere og opleve dyr. Jeg anbefaler, at du står tidligt op den dag og bruger hele formiddagen i den zoologiske have på at gå rundt og nyde besøget.

Dette enorme sted blev indviet i 1899 og har i øjeblikket mere end 4.000 dyr af 600 forskellige arter. De dyr, du kan opleve i Bronx Zoo, spænder fra dyr, der er hjemmehørende i Amerika, til giraffer, løver og isbjørne.

Book din billet til Bronx Zoo

Frokost i Little Italy

Når du forlader den zoologiske have, er du sikkert sulten efter alle de gåture. Så er det tid til at opdage en af Bronx-bydelens perler: Little Italy. Dette kvarter, der er dannet af tidligere italienske immigranter, er blevet afspejlet i et væld af serier og film, og det er ikke så underligt.

I gaderne kan man fare vild, men frem for alt opdage steder med den bedste pasta i hele byen. Jeg lader det være op til dig, hvilket som helst sted vil være godt til at nyde en autentisk italiensk bid.

Book en gastronomisk tur i Little Italy

Oplev hiphop-kultur og gadekunst

Bydelen Bronx har længe haft ry for at være præget af bander og gadeliv. I dag er det dog et sikkert kvarter at besøge og nyde.

Der er stadig rester af den tid i form af gadekunst, og du vil helt sikkert bemærke, at du besøger en af vuggerne for Hip Hop-stilen. Her ligger også Bronx Museum of Modern Art, hvor al denne gade- og kulturessens er indfanget.

Tilbage til Manhattan: en slentretur gennem Times Square

Denne dag vender vi tilbage til Manhattans nervecenter og opdager endnu en gang et af dets mest berømte og fotograferede hjørner. Times Square er et af de mest genkendelige ansigter på New York sammen med skyskraberne, og jeg anbefaler, at du udnytter morgenen til at komme til dette symbolske sted.

Det er normalt et meget travlt og livligt sted, let tilgængeligt og med masser af madboder, hvis du bliver sulten. Alle hovedgaderne starter herfra, og der er kun en kort gåtur til kunstdistriktet Broadway.

Book din billet til LOL Lounge på Times Square

Besøg voksmuseet

På halvvejen anbefaler jeg, at man bruger et par timer på et af de mest underholdende og sjove museer i området: Madame Tussauds Wax Museum. Indenfor kan du finde en ret tro genskabelse af de mest berømte internationale figurer.

Det er normalt et meget travlt sted for turister og nysgerrige, men hvis du får dine billetter på forhånd, kan du organisere din dag godt, og jeg forsikrer dig om, at det vil være det værd.

Dag 10: Coney Island og en dag på stranden

Besøg på Coney Island| ©Tony Hisgett
Besøg på Coney Island| ©Tony Hisgett

Efter de sidste par dages hektik foreslår jeg en tiende dag med ro og afkobling ved at tage til New Yorks berømte strand, Coney Island. Dette pilgrimssted vil give os mulighed for at have en dag mere forbundet med naturen og desuden have det sjovt i dens emblematiske forlystelsespark.

Hav en fantastisk tid i Luna Park

En af hovedattraktionerne i dette område syd for byen er at nyde og have det sjovt med de mytiske attraktioner i Luna Park. Denne forlystelsespark blev bygget på en gangbro over stranden og har en særlig charme.

Du bør overveje, hvornår du vil besøge New York, da parken normalt er lukket i de koldere måneder, og området er en smule øde. Men hvis du håber på godt vejr, er der ikke noget bedre end at køre i nogle af forlystelserne tidligt om morgenen. Vær opmærksom på, hvordan færgen fungerer for at komme dertil.

Snup en bid mad fra boderne langs promenaden

Når du er i humør til frokost, anbefaler jeg, at du fortsætter med at nyde denne legendariske strandpromenade og dykker ned i de mange madboder, du kan finde.

Gadeatmosfæren og nogle gange lidt skæv er charmen ved dette sted, og efter at have besøgt de seneste dage, steder og velrenommerede lokale, er det godt at have denne afslappede luft.

Nyd stranden i New York

Som en plan for at tilbringe eftermiddagen anbefaler jeg en tur til Coney Island Beach. Forvent ikke at finde en stor strand med krystalklart vand - sådan er New Yorks strande ikke.

Men det er et behageligt sted at gå en tur, nyde en dukkert og tilbringe en eftermiddag med familien og se solnedgangen. New York er uden tvivl en by med tusind kontraster, og at se solnedgangen på stranden er en af dem.

Dag 11: Gåtur gennem Chinatown og en eftermiddag med basketball

Chinatown i New York| ©Alejandro Mallea
Chinatown i New York| ©Alejandro Mallea

New York har en ægte passion for basketball, og vi bør ikke forlade byen uden at have oplevet en på første hånd. I dag skal vi være tilskuere i Madison Square Garden, men først skal vi besøge Chinatown og smage på den eksotiske mad.

Besøg Chinatown

New York City har folk fra hele verden, og af dem alle har det kinesiske samfund været et af de mest kvartersskabende. Mens det tættest befolkede kvarter ligger i Queens, er det berømte Chinatown på Manhattan et besøg værd.

Bare ved at vandre rundt i kvarteret kan man finde adskillige nik til orientalsk kultur, og derudover er dette et af de vigtigste steder at finde imiterede genstande med de mest realistiske finishes. Gør en god handel og få fingrene i de bedste "brands".

Smag på den lokale mad

Som en god Chinatown er der dusinvis af typiske restauranter. Når man har brugt hele formiddagen på at besøge Chinatown og shoppe, er det bedste at stoppe og spise et typisk måltid.

Der er masser af steder at spise godt i Chinatown, og det er ikke kun et sted for turister, men asiaterne selv kommer her for at købe ingredienser, der er bragt fra den røde kæmpe og tilberedt på den mest traditionelle måde.

Basketball-eftermiddag i Madison Square Garden

Forhåbentlig har du stadig energi og kræfter sidst på dagen, for en af de bedste ting at lave i bydelen Manhattan er at se en basketballkamp i Madison Square Garden.

Denne arena er vært for hundredvis af nationale og internationale kampe i løbet af året, og et sted som New York, hvor der er basketball i luften, kan du ikke gå glip af den fantastiske atmosfære ved at se en af kampene. Billetterne er som regel billige, hvis de bestilles i forvejen.

Få billetter til Knicks

Dag 13: Tag på en madtur i byen

Pizza og fastfood i New York| ©Jeremy Keith
Pizza og fastfood i New York| ©Jeremy Keith

Nu har du sikkert indset, at New York er den perfekte blanding af kulturer og traditioner. Du kan finde den bedste italienske pasta såvel som eksotisk asiatisk mad. Det er derfor, jeg i dag foreslår en gastronomisk tur til byens mest berømte spisesteder, så find dit rejsekort frem og nyd det!

Morgenmad på EGG, den bedste morgenmad ifølge New York Times

For at starte dagen rigtigt er der ikke noget bedre end at lade sig rive med af de gastronomiske anmeldelser i New York Times og ende på restauranten EGG, et sted, hvor de startede med at innovere med æg i alle deres former, men som er endt med at vinde titlen som den bedste morgenmad i byen.

Stedet ligger i Brooklyn-distriktet og tilbyder alle former for morgenmad og den berømte brunch, så du kan starte dagen med energi og en nærende og lækker ret.

Spis den bedste pizza i byen på Rizzo's

Når det er tid til at spise, foreslår jeg, at du prøver en af de bedste pizzaer i byen i hjertet af Queens: Rizzos Pizzeria. Det er sådan, mange har opfattet det, og det er derfor, restauranten er fuld af plakater og priser.

Det er bedst at gå sulten, for til en meget rimelig pris kan du prøve flere typer traditionel amerikansk pizza enten i enkelte stykker eller hele pizzaer.

Jazzmiddag på B.B. King Blues

Som afslutning på denne kulinariske dag skal vi have lidt mere fine-dining. Hvis du elsker jazz eller er nysgerrig efter denne musikstil, har du sikkert mere end én gang været i humør til en typisk restaurant med levende musik.

B.B King Blues er et sådant sted. De har forskellige frokost- og middagsmenuer, men det mest værdifulde ved stedet er uden tvivl livemusikken. Du vil føle dig som stjernen i LaLaLand!

Dag 14: En dag med shopping i byen, der aldrig sover

Fifth Avenue på Manhattan| ©Doug Kerr
Fifth Avenue på Manhattan| ©Doug Kerr

Du nærmer dig afslutningen på din rejse, og efter næsten to uger i byen, der aldrig sover, er det tid til at gøre de sidste indkøb og drage fordel af de bedste tilbud og eksklusive produkter. Du må ikke snyde dig selv for noget! På denne liste anbefaler jeg alt fra high-end steder til rigtige gode tilbud.

Oplev luksussen på Fifth Avenue

Hvis du drømmer om at lære New York at kende, er en af de planer, du ikke må gå glip af, at shoppe på Fifth Avenue. Denne brede gade er hjemsted for alle luksusbutikkerne og topmærkerne i byen.

Den passer måske ikke til alle budgetter, men du er sikker på at finde nogle eksklusive souvenirs, der kan minde dig om dit besøg i The Big Apple. Alligevel er gaden så stor, at du kan finde alle slags forretninger. Man slentrer rundt og kigger på de mange butiksvinduer... Det er altid gratis!

En hotdog til at genoplade batterierne

Efter en formiddag med gåture og shopping er det bedste, du kan gøre for at genoplade batterierne, og som uden tvivl er et af de mest typiske New Yorker-panoramaer, at spise en typisk hot dog ved en af boderne langs gaden.

Denne type mad omfatter ikke kun hotdoggen, da food trucks for nylig er blevet meget moderne, og du kan finde unikke retter fra den mest ubemærkede vogn.

Oplev New Yorks største outlet

På denne shoppingdag vil jeg efterlade dig med en perle af en shoppingoplevelse. De butikker, du kan finde rundt omkring i byen, med mere eller mindre variation, har tendens til at være velkendte og tilbagevendende mærker, men der er ét sted, hvor alt byens outlet-tøj samles.

Hvis du vil finde unikt tøj eller tilbehør, opfordrer jeg dig til at tilbringe formiddagen på Woodbury Commons, det bedste outlet i New York. Busser og ture kører fra Times Square og tager dig derhen på mindre end en time.

Besøg New York Outlets

Dag 15: Sig farvel til New York på en filmtur

Den berømte Friends-lejlighed| ©Hellotickets
Den berømte Friends-lejlighed| ©Hellotickets

Vi nærmer os afslutningen på denne spektakulære tur gennem New York. For denne dag foreslår jeg en halvdagsplan, så du har tid til at pakke dine tasker, gøre de sidste indkøb eller tage på sightseeing. Men du kan ikke forlade New York uden at besøge de steder, der har været kulisse for store serier og film.

En filmtur til de store filmset

På nuværende tidspunkt har du haft mulighed for at se næsten hele denne imponerende by. Derfor er min anbefaling, at du på denne sidste dag slapper af og nyder en sidste tur.

En af de mest anbefalelsesværdige er den, der tager dig med til kulisserne på de serier og film, vi har set så meget på tv. Hvis du besøger kulisserne til "Friends","Glee" eller "Spiderman", vil du forlade New York og føle dig som en rigtig stjerne.

Book en rundtur i New York

Sig farvel til storbyen

I de få timer, du har tilbage i Big Apple, er det bedst at bruge den sidste eftermiddag på at gøre dine sidste indkøb, besøge et sted, du har kunnet lide, og slentre rundt i området, hvor du bor.

Afhængigt af det distrikt, du er i, er det helt sikkert det værd at gå i de gader, der har gjort størst indtryk på dig, og tage dine sidste fotografier.

Den sidste aftensmad

Som prikken over i'et anbefaler jeg, at du går ud og spiser middag for at sige farvel til New York. Som du har set, sover denne by aldrig, og der vil altid være et sted, hvor du kan gøre status over din ferie.

Nu, hvor du kender byen bedre, ved du sikkert, hvor du skal gå hen for at finde et velsmagende og autentisk sted at nyde et godt afskedsmåltid.